![]() |
#811 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Aussie, moglabys prosze zapytac mamy jakie miejsca naswietlala ta lampa I z jakim skutkiem?
Ciekawa jestem czy probowala naswietlac cos na twarzy? Nosilabym ta torebke zwyczajnie do pracy ![]() Kama, calkowicie Cie rozumiem, moj pierszy maz mial podobne podejscie, ja jestem fanem motoryzacji wiec dooooobrych ponad 20 lat temu, on jezdzil moim pierwszym autem FIAT 126p, a ja kupilam wtedy Mercedesa. Znajomi pojac nie mogli, jak facetowi to nie przeszkadza ![]()
![]() |
#812 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas wydarzeniem jest jak raz na 100 lat zobaczysz Ferrari czy Bentleya ![]() A szkoda, bo lubię takie samochody ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
|
Wonder, tutaj Bugatti tez nie jest zbyt popularny, kilka ich jezdzi tylko, natomiast Ferrari jest dosc sporo, mamy Ferrari Park Rozrywki wiec mozna wyjechac jednym od razu
https://ferrariworldabudhabi.com/ Bentley tez jest dosc popularnym
![]() |
#814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Niskie popierdółki to mi sie nie podobają.Za to wypasione suvy i owszem!
Co ja mogę,że lubię ..duże ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Gang Iren
|
Aussie, po lekarzu Eryk ma lek do inhalacji na oskrzela. Prawdopodobnie może też mieć alergię, ale na tę chwilę nic z tym nie zrobił. Chciałabym testy mu zrobić, ale tu nie zrobią. Chyba przy okazji jak będziemy w Polsce. Orientujecie się może jaki to koszt?
#817 |
|
Gosia, u mojego syna gdy mial 5 lat, ktory dosc mocno chorowal podobnie jak Twoj Eryk, zrobiono badania krwi na poziom pierwiastkow I okazalo sie, ze ma chorobliwy niedobor Magnezu, odziedziczony po mnie. Po przyjeciu Magnezu okazalo sie, ze przestal chorowac, do 1-2 razy na rok tylko, plus przestal jesc czekolade, ja mam podobnie chyba dlatego nie lubie slodkiego bo przyjmuje Magnez. Moj organism steruje moim apetytem.
Miszka, tez lubie duze ale kocham niskopodlogowe ![]() ![]() To mydelniczek nie lubie. GL kiedys mnie krecil ale M mi wystarczy.
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Gosia może clarintine w syropie kup dla Eryka.I pewnie będzie potrzebny dobry alergolog,żeby Was prowadzić
![]() Dircik mam kremy glow.Mac z efektem wybielenia i rozświetlenia,nars,jakiś koreański....Środkowe partie twarzy nimi smaruję,jak sobie przypomnę,że mam takie cuda ha ha... |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
ja nie uważam, ze tylko faceci maja lubic auta, to nie ejst kwestia płci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
Gosia- z tymi testami to nie tak łatwo. Szczególnie z małymi dziećmi. Ciężko też mówić o kosztach, bo nie wiadomo jakie testy należałoby brać pod uwagę. Pierwsze co to alergolog. Młody miał podstawowe testy zrobione + spirometria + krew z wymazem. testy podstawowe to:
1.trawy, 2.krzewy, 3.drzewa, dwa rodzaje, 4.kurz, 5.roztocza, 6.grzyby pleśniowe. Musisz poobserwować Kacpra kiedy, w jakiej sytuacji, otoczeniu nasila mu się kaszel. Czy ma do tego alergiczny katar? kichanie alergiczne salwami? zaczerwienione oczy? wysypkę? U nas teraz pyli najmocniej brzoza http://www.odetchnijspokojnie.pl/mapa-pylen/ Bardzo ważne dla osoby uczulonej na pyłki- najlepiej unikać alegrenów ![]() ![]() Sprawdź co teraz pyli najmocniej u ciebie ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Wonder- w takim razie moja rodzina jest wyjątkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zadomowienie
|
Miszka, zagladam, ale nie mam czasu pisac. Dzieki, ze mnie wywolalas do tablicy
![]() Gosia, w UK sa testy na alergie, wiec dlaczego nie zrobia?. Kolezanka nawet niedawno robila dziecku. http://www.nhs.uk/Livewell/Allergies...lergytest.aspx |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Gang Iren
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Spróbuję z claritine, czy to będzie pomagało. Uklika, pytałam o testy kilku lekarzy. I o alergologa. Powiedzieli, że na tę chwilę nie ma potrzeby. Nie jest to ciężka alergia, a na testy nie wysyłają małych dzieci.
#823 |
Zadomowienie
|
Moze dlatego, ze male dziecko Gosia. Kolezanki dziecko 11 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, grypa mnie zmogła i trzyma... ledwo żyję.
Perspektywa wiosny jednak nieco mnie optymistycznie nastraja. Czasami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Gang Iren
|
Caffe, zdrówka!
![]()
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Gosia, dzięki - źle ze mna ale już widzę światełko w tunelu...
Jak źle było - o tym świadczy fakt, że jakieś dwa czy trzy tygodnie temu zaszalałam na wyprzedaży w COS - do tej pory torby stoją nierozpakowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zadomowienie
|
Ja dołączam do grupy łamiącej stereotypy - czyli kobiet jeżdżących tym większym/lepszym autem. Co prawda to nie ja zwykle wożę dzieci, ale za to częściej jeżdżę w dłuższe trasy.
Zresztą gdyby wyliczać jakie jeszcze stereotypy łamię to mogłabym książkę napisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
|
Kama, a kto mowil ze auta lubia faceci?!
Wyraznie napisalam, ze moj pierwszy maz, a byl facetem bo wtedy homo malzenstw nie uznawano, to on aut & motoryzacji nie uznawal To nie zakezy od plci Jestem kobieta, czy powinnam kierowac sie stereotypami I kochac gotowac, ogladac seriale I pokoj na swiecie?! Plus kochac dzieci I marzyc o domku z ogrodkiem Nie mam prawa rajdowac ponad 300 km/h bo jestem baba?! Ahahahahaha Zabawne. Sent from my iPhone6+ using crap Tapatalk ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Dobranoc ![]() Sent from my iPhone6+ using crap Tapatalk
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Eva- piękny widok ![]() ![]() ![]() Gosia- mój młody od małego dostawał zyrtec. Teraz też dostał. Rok temu mieliśmy inny lek, ale się nie sprawdził. Claritine kupiłam Tż chyba z e 2 lata temu i zero reakcji. To chyba bardzo słaby lek. Co dostaliście do inhalacji? Steryd jakiś? Caffee- zdrowia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Eve, teraz Ty mnie nie załapałąs
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2016-04-14 o 07:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
|
Kama
![]() ![]() Aussie, to ja bede codziennie ![]() ![]() Aussie, moglabys prosze zapytac mamy jakie miejsca naswietlala ta lampa I z jakim skutkiem? Ciekawa jestem czy probowala naswietlac cos na twarzy? Gdzie mama wojazuje? Caffe, szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Dircik, jakie stereotypy lamiesz jeszcze?
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2016-04-14 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Gang Iren
|
Aussie, dostał taki lek:
http://images.dokteronline.com/image...1352465102.jpg
#833 |
Zakorzenienie
|
Caffe zdrówka
![]() Zyrtec wzmaga apetyt jak i wiele sterydów wziewnych. Przeszłam z córką istny horror w dzieciństwie.Chorowała często i miała kaszel-trudny do wyleczenia, plus nadreaktywność oskrzeli. Wyrosła.Na szczęście,ale parę dobrych lat-walczyliśmy o jej zdrowie..U lekarzy,w aptekach- zostawiłam fortunę. Mnie tam auta nie kręcą.Po prostu lubię większe ,dla własnej wygody .Przyzwyczaiłam się siedzieć wyżej.Jak ostatnio prowadziłam auto koleżanki -czułam sie jak Fred Flinston ![]() ![]() Kawa! U nas leje jak z cebra.Pochmurno i sennie.. Uklika pisz mi tu jak Kevin sie sprawuje? Nowości Pauli widziałaś? ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Gosia przy wziewnych lekach -warto kupić tubę.Pamiętaj tez by Eryk po każdej aplikacji -płukał jamę ustną.Jak można i będzie chciał-niech też umyje ząbki. |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Gang Iren
|
Miszka, mamy coś takiego:
#835 |
Gang Iren
|
A jeszcze też to kupiłam, żeby robić im inhalacje z soli fizjologicznej
http://onlyforbaby.yum.pl/media/aukc...ebu_PP_set.jpg
#836 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() u mnie pogoda butelkowa...ciśnienie szaleje a ja zasypiam na stojąco ![]() ![]() mam alergię, na wszelkie pyłki, zboża, trawy, lipę, brzozę, itd., od 2 lat...tak na starość ![]() ![]() Eva, kocham samochody ![]() ![]() ![]() a kobiecie łamiąca stereotypy, w której (poza fizycznością kobiety) więćej z faceta...hmm żyje się ciekawie ale trudno, w kontekście damsko - męskim ![]() ostatnio byłam na 2 dniowym szkoleniu z zakresu komunikacji...które rozpoczęło się od określenia typów osobowości...pomimo różnic dzielących ludzi na globie, wyodrębnia się 4 typy osobowości, np. typ stały definiuje jakieś 69% populacji, ja zaliczam się do typu - D / dominujący - 3 % polulacji (głównie mężczyźni) i dobrze że tylko 3 % innaczej żylibyśmy w stanie nieustannej wojny ![]() ![]() ![]() ![]() Miszu kupiłam SPF z nowości pauli - czkema na przesyłkę ale zastanawiam się czy spf30 wystarczy, zazwyczaj od kwietnia do pażdziernika stosuję 60, 30 zaś w okresie jesień - zima http://www.paulaschoice.pl/pl/new/1/full miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Dircik napisz jakie jeszcze łamiesz stereotypy? bardzo mnie to ciekawi
![]() Po kilku dniach założyłam szpilki, czuję się znakomicie. Taki fason butów wymyślili ewidentnie dla mnie ![]() Chodzę do tego stomatologa i chodzę. Cieszę się z tego, ale nie mam kasy. A taką fajną ramoneskę widziałam z zarze, skórzaną. Idealna. Jak żyć ? Ładnie dziś u mnie. Przyjemna temp, słońca jednak brak. Powrotu do zdrowia życzę chorym. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 |
|
Fuerta
![]() Procentowo ekstremalnie silny asertywny Ekstrawertyk Anyz, pokaz jakie szpilki ![]() Miszkaaaaaaa... ja z niskiego tez wysiadam z gracja na wzor Hitchcocka, trzesienie ziemi bo najpierw wychodza moje nogi w spodnicy I szpilkach ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eva jesteś bosssska ![]() szpilek zaraz poszukam,klasyka gatunku ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- http://www.kazar.com/pl/sklep/9419-c...273-02-00.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
|
Anyz
![]() ![]() Szpilki sliczne, czysta klasyka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.