|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Dzień dobry
Przepraszam nie mam jak nadrobić Zauważyłam tylko że u Kasi pierwsza noc na brzuchu jaki ja mam z tym problem malpiatka mi tak zaczęła sypać ale ciągle przez sen podnosi głowę i próbuje ja poprawić w rezultacie co 3 minut głowa babum w podłoże dobrze że miękkie Malwi bardzo mi przykro że ci przykro Ps wrzuciłam telefon do toalety czy zostanę bohaterką wątku? |
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Russiandoll, tylko pod warunkiem, że telefon był droższy niż zgubiony tous
Słuchajcie, jak kupka śmierdzi tak trochę kwaśno, jak jogurt, to może tak być czy jest coś źle?
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie oddycham wtedy EIDT: zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj 5 MIESIĘCY mamy!
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2016-06-07 o 09:25 |
|
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Mnie ten pierwszy czas też się zlewa w jedno. Magda, i ja też bardzo dokładnie szpital pamiętam, nawet co do dnia co się działo (byłyśmy 6 dni) i takie pierdoły co mi tż przywoził do jedzenia nawet. A potem w domu, to się już zlało... tylko pamiętam dobrze ten ciągły strach na początku czy dziecku krzywdy nie robię nieumiejętną opieką. Ech, tak to wczoraj wspominałam i aż się popłakałam, że Jagoda już taka duża, rączki kiedyś miała z paluszkami jak zapałki, a teraz już takie wielkie 😎 Ruda, pokaż bluzeczkę! Ewusia_marchew, kciuki za szczepienie. My też dziś idziemy, ale na 17 dopiero. Ja się tradycyjnie mega stresuje znowu 😊 Malwi, mnie też by było przykro. Miałam podobną sytuację w zeszłym roku z moją siostrą i bardzo to przeżyłam. Olej jędzę ![]() Ahnessy, noo musimy się zmobilizować w następnym miesiącu. Muszę przelamać swoją "dzikość" ![]() Myślę czy nie spotkać się drugi raz z doradcą. Raz żeby podpytać o różne szczegóły przy kangurku i kieszonce, a dwa żeby mi pp pokazała, bo sama ciągle nie miałam odwagi 😛 Dotka, z kim Ty się spotykałaś? Polecasz? Inne dziewczyny z krk - może też kogoś polecicie? Hariett, kciuki żeby było dobrze u Was naprawdę tak dużo nabiału jesz że to wpływa na Małego? Ja też jem dużo sera, nie lubię kanapek z wędliną, ale już poza kanapkami, to bardziej różnorodnie.Czekam na tesco, mają być między 8 a 10, to już im niedużo czasu zostało. A pieczywo na śniadanie mi m.in. wiozą 😜 Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-06-07 o 09:29 |
|
|
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
![]() Matkooo co za noc obudzil sie o 2 i zadnal przed 4 masakraaa. Kupy juz dzisiaj dwie wczorsj trzy?? Czy to moga byc zeby??Jeszcze mamy psa nowego i zjadlmi pasek od klapka ![]() Malwi wcale nie dziwie Ci sie ze sie wkurzylas z tym panienskim. Kurde jak mnie denerwuje takie podejscie a nie zaprosze bo i tak nie przyjdzie.. A nawet gdyby to chodzi o sam fakt:/ Kasia wiesz co, bo Ty tak piszesz ze jestes wredna itp a wiesz ze ja Cie odbieram zupelnie inaczej? Ze wlasnie jestes taka ciepla, mila osoba a na pewno nie wredna!![]() W koncu zamowilam ubranko na chrzest bo zbieralam sie do tego jak pies do jeza
|
|
|
|
|
#816 |
|
Raczkowanie
|
Ruda niestety był mężowi powiedziałam że wpadł do wody oszczedzilam mi wzmianki o toalecie :/
Uaoo gratulacje |
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz pies ciągle coś zżera mimo, że ma już półtora roku i mam go już serdecznie dość!
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Ahness moze zeby? Czy zrozumie nie wiem, ale nie zamierzam sie tym przejmowac, bo niby czemu? Ona sie przejela? Z gory zalozyla, ze nie przyjde.
Ewusia oby bez nopow bylo
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#819 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie widzialam:x
Cytat:
tylko cycek pasował i noszenie a materac w łóżeczku pazyl w tylek ale wkońcu zasnął do 8 wiec git![]() Super sprawa z panieńskim...ja z mojego pamiętam początek w Katowicach , skończyliśmy w Bielsku ale niestety tyle wiem co ze zdjec ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja wam troche zazdroszcze ze mozecie sobie zamowic zakupy spozywcze do domu! Tez bym tak chciala!
![]() A co do tego co pamietam jak Olaf byl malutki to duzo rzeczy ale pamietam jak bardzo sie balam i nadal boje w sumie jak mi sie krztusi mlekiem Pamietam tez jak walczylam o kp, chocuaz w pewnym momencie o krok juz bylam od zrezygnowania. Jednak sie udalo ![]() A i pamietam tez jak prosilam anestezjologa juz na porodowce zeby szybko mi podal znieczulenie bo juz z bolu nie moglam wytrzymac a on ze musimy poczekam na reszte zalogi. Albo jak juz sie wkuwal i mowi ze nie moge sie ruszac teraz a wtedy naszedl mnie skurcz!:/ aaa duzo tego bylo, moglabym pisac i pisac
|
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Russ skończy się czytanie wizażu w toalecie |
|
|
|
|
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka powodzenia
)Ja smigam na firmę i do Starostwa mapki załatwiać. Maz "odpoczywa" w domu z mlodym |
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo najlepszego dla Kalinki :-*
Mieta o matko siostra! A ja tu przezywam. za brak nopowa---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Kaska Tys to jest agentka :-D
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Russiandoll no to jesteś bohaterem, wrzucasz fona do kibla zanim zrobi to Twoje dziecko
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Moja córka coraz częściej urządza sobie nocne imprezy... dzisiaj jakoś od 3 do 4:30? Po karmieniu już jest faza "wyspałam się, porozmawiamy" Wkleilabym ikonę <mdleje> ale nie mam w telefonie....
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruda piątka...
Malwi to było 8 lat temu ale fakt faktem grzeczna spokojna dziewczynka to ja nigdy nie byłam. Jak się bawię to się bawię:pWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
Kasia to idealnie pasuje do Ciebie powiedzenie ze pozory myla
|
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
U nas brzuszków ciąg dalszy, jak słyszę stękanie w stylu "stary chłop na sedesie" to znaczy że moja córka głowę do mostka ciągnie.... masakra.... jeszcze się wkurza że nie może od razu usiąść :-(
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
UAOO No to sto lat!
MIĘTA Ja motam pp ale mi nie zawsze wychodzi... Czasem mnie uwiera w ramiona po 15 min... I czesto niestety przy szyi mam za duzo ![]() RUDA Hahaha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kamilka, za miesiąc będę miała już Indio z powrotem, to mogę wziąć na macanki ![]() Cytat:
![]() Pierwszy raz podstawy, a drugi już typowo pod PP i żeby skontrolowała mojego kangura, czy jest okej. No i pokazala mi wtedy chustę kółkową i noszenie na biodrze,które pokochaliśmy ![]() Oo jakiego pieska macie? Szczeniak? U nas będzie szczenior za jakieś 3 tygodnie, to dopiero będzie bal Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#832 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam pozorów nie sprawiam
szczególnie jak skończymy karmic:p Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#833 |
|
Raczkowanie
|
Dotka mamy owczarka niemieckiego takiego juz szczeniaka 6 miesiecznego
![]() Kasia bo pisalam wczesniej nie wiem czy widzialas ze ja odbieram Cie inaczej niz Ty opisujesz
|
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam od razu czułam, że z Kasi niezłe ziółko :P
Miałam karmić i iść na spacer, ale mi dziecko znienacka w kimę uderzyło ;-) Dotka, z tymi zakupami jest fajnie, bo większość się zamawia, a do sklepu i tak trzeba iść po jakieś drobiazgi na tygodniu.
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia kciuki za szczepienie.
Uas najlepszego dla córy! |
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda u nas tez sie kilka razy takie kwaśne kupy zdarzyly ale to chyba nic złego
![]() Uaoo hahahah wygralas z tym wstrzymywaniem oddechu ![]() za miesiecy ![]() O i to samo mysle o zakupach - teraz to mega atrakcja ja zawsze jezdze z mama w piatki rano i uwielbiam to ![]() A wiecie co nie pochwalilam sie ale TZ ostatnio mowi wrzucaj mi tu filmik z yt bede motal na plecach haha i czaicie ze za drugim razem mu wyszlo jak przyjda nasze piórka to ja też śmigam ![]() I zaczęły mnie kółka kusic jak mowicie ze to takie szybkie i latwe... Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
Dotka, dzięki! 😊
Mojakaren, ja właśnie przebieram nogami, bo dziś moje kółka powinny dojść do paczkomatu 😎 jesteśmy z Młodą ubrane do wyjścia i tylko czekam na smsa z inpostu 😜 Brawa dla tżta ![]() Z zakupami to jak ruda pisze - większe przywożą, a na mniejsze i tak 2x w tygodniu trzeba się przejść 😊 a przynajmniej czasu wolnego z tżtem nie marnuje na chodzenie po sklepach, boi sama z Jagodą nie dałabym rady dużych zakupów zrobić ☺ Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-06-07 o 12:16 |
|
|
|
|
#838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
))
|
||
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Dajecie dzieciom ciągle espumisan /bobotic/sab simplex?
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Ruda ja juz nie daje nic.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

obudzil sie o 2 i zadnal przed 4 masakraaa. Kupy juz dzisiaj dwie wczorsj trzy?? Czy to moga byc zeby??

oby bez nopow bylo

za miesiecy