|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Flower! Ja tez waga.. a właśnie nie lubie sie zastanawiać, wiec dokonuje wyboru w 5 minut..inaczej bym wykitowala i ja i otoczenie
)Co do pomocy kolezanrk z pokoju w szpitalu..kumpeli ostatnio pytalam jak rodzila dzieciaki jaka miala sale.. mowie ze chyba z kims razniej, bo pomoze... a ona ze byla z laska, kosmitka.. nie mila, nikt jej nie odwiedzał nawet maz bo wszystkim mowila ze odwiedziny zabronione..poprosila ja żeby spojrzala na dziecko bo musi do wc, siedzi i slyszy ze dziecko krzyczy i krzyczy, wychodzi a laska "widac ze pierwsze, lecisz na kazdy pisk..." ) nastepnego dnia laska szla sie kapac to kumpela pilnowala jej dziecka..no to potem wymiana i ona poszla sie kapac..wychodzi z łazienki laski nie ma, dziecko samo..okazalo sie ze tamta dostala wypis i poszla w długą )A mnie popołudniu dorwal bol zoladka, pieczenie i bol pleców..przespalam 4h, zjadlam bulke z maslem, herbate i mam nadzieje ze bedzie lepiej... |
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Eee to ile sie kapala, ze laska zdazyla dostac wypis, ubrac siebie i dziecko i wyjsc? ;p
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtf?! Ja się boję towarzystwa... Ale u mnie nie ma jedynek. Współczuję samopoczucia
|
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
Masakra Was nadrobić gadulce! Gratuluję udanych przewijakow z olx ,zakupów i relaksow z bavaria
My dzisiaj zalatani, okazało sie ze łóżeczko zamówione z allegro w kwietniu jednak nie przyjdzie z winy sprzedawcy, wchodzimy na oficjalna drogę rozwiązania umowy ze sprzedawcą, dobrze, ze prawników w domu mamy w razie czego no i w tym szale narowów pojechaliśmy do sklepu stacjonarnego i nam się poszczęściło - kupiliśmy zupełnie inne łóżeczko Pinio, juz stoi złożone i sie wietrzy, do tego materacyk i klin,wrzucę Wam jutro foto do klubu pytalyscie o spacerówki, ja w moim zestawie 2w1 mam kubełkowa i tez zamierzam używać i za trochę ponad rok sprzedać i kupić"parasolkę" lekką.
|
|
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
Kopnijcie mnie w d..dzisiaj jestem chłodząca świnia zraca coś cały dzień
teraz zjadłam pol tabliczki schogetten i zapijam zurawinowym karmi. Ciągle mi dziś mało ![]() Beatusia zrób sobie wode z octem i przyloz, ocet wyciaga opuchlizne |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory utrzymuje kontakt z kolezanka z porodowki
![]() A spotkalysmy sie w parku chyba 4miesiace po porodzie i codziennie razem spacerowaly od tego czasu ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Ja liczę znów na jedynkę
super komfortowo się czułam poprzednio, swoja łazienka, małż mógł być od rana do wieczora nawet jak młoda płakała, a ja wpadałam w panikę to nikt się krzywo nie patrzył
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się strasznie podoba Moon i Mini, ale niestety nie udało mi się przekonać męża by zapłacić tyle za łóżeczko
|
|
|
|
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
Przegląd gazetek.. komu torbe? A moze sukienka?
|
|
|
|
#820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#821 |
|
Raczkowanie
|
Inka, my juz nie mieliśmy wyjścia, został miesiąc do terminu, wiec łóżeczko musiało być od ręki, a wszędzie okres oczekiwania ok 4 tyg, wzięliśmy model Basic, świetne wykonanie, nie żałuję. Domówiliśmy jeszcze szufladę, na to możemy poczekać
Moon tez piękny, bylo do wzięcia, ale tam się caly bok odmontowuje a nie szczebelki, a tu masz opcje najpierw 3 szczebelki a potem bok dla starszaka.
|
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po urodzinach, jednych, drugich, trzecich. Pojadłam, dostałam łubiankę truskawek, mała cały dzień wariowała, teraz dopiero się uspokoiła. U znajomych była mamusia z miesięczną córeczką, niesamowite, że u mnie też zaraz będzie takie. Troche dreszcz mnie przeszedł, bo już się umawiali na wycieczkę do mnie do szpitala jak urodzę
.
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Kama my o tych buntach tak z przymrużeniem oka
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde a mnie coś czyści... Siedzę już z 10 minut w kibelku i telefonem w ręku :/ brzuch mnie nie boli ani nic a leci ze mnie jak z kranu :/
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może skoro udało mi się uniknąć buntu 2 cz 3-latka, to powinnam się obawiać okresu nastoletnego? Hm. Ewentualnie druga góra pokaże mi co to jest bunt i to że zdwojoną siłą
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie za to brzuch boli typowo jak przed okresem...
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłam niestety, dziś męża w domu na obiedzie nie było więc kupiłam sobie pierogi z jagodami na obiad :/:/ no mam nadzieje że nic jednak nie będzie bo źle się nie czuje...
|
|
|
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi chyba truskawki szkodza.. jedyne co jadlam i dzis i wczoraj i mam bol żołądka i pieczenie.. buu lubię truskawki
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawki też jadłam... Ale nigdy mi nic nie było po nich :/
|
|
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Dreamer- super, że udało się dzisiaj zrobić sesję
Olutka- gratuluję wygranej i zakupu przewijaka Kattoo- skąd twój Gabi ma tyle pomysłów? beatusia10- brzmi jak zwichnięcie, ja bym pojechała |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Marcylina, Alloffkowa, trzymam kciuki, żeby noc minęła Wam spokojnie i żebyście rano były już w pełni formy
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ból? Minął? U mnie na szczęście nocka spoko, na tym jednym dłuższym posiedzeniu się skończyło
|
|
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Alloffkowa..no to git!
Olutka jak brzuch? Ja w drodze na msze za wujka Tz..zjadlam wafla i banana..zobaczymy jak dzis dzien minie
|
|
|
|
#835 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie widzę zdjęć 😕 co to za mop,bo ja też właśnie jestem na etapie kupna nowego. Dacie link albo nazwe?
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero po pierwszym użyciu ale już polecam Dziewczyny macie takie "cyk" lub "pyk" z brzucha czasamk?? Ja tak mam i schizuje że wody mi zaraz odejdą.... :P |
|
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
Hej nadrobilam cały wczorajszy dzień.
Mam nadzieje ze brzuchy was nie bolą, i wszystkie obudza się zdrowe i wypoczęte. Dzięki za słowa otuchy, jakoś staram sobie nie wkręcac cudów ze ułożenie miednicowe to jakiś problem z mala. To jej fanaberia i tyle 😆 Mama wczoraj przyjechała , pomogła w pracach w ogrodzie, wsadzila mi kwiata, skosila trawę, ja ogarnęła grilla i było całkiem miło. W sumie dobrze ze przyjechała, jakoś humor mi się poprawił i zapomniałam o smutkach i nerwach. Dziś tez piękny się dzień zapowiada. Udanego dnia laski, idę zrobić kawę do łóżka i zjeść coś słodkiego, a młoda szaleje w brzuchu aż milo😃 |
|
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
Cześć w 9 miesiacu
![]() Alloffkowa, ja też mam ostatnio codziennie takie sensacje. Mam wrażenie, że to bez powodu. Trzeba przeżyć i tyle, może taki urok końcówki. Olutka, bardzo ładny przewijak! Tak jak dziewczyny mówią, dałabym na górę albo ten dmuchany z IKEA albo jakiś taki miękki poduszkowy, takie też się zdarzają, szczególnie na allegro, są tapicerowane i ceratki. Wczoraj był super dzień, pani fotograf wzięła nas w ładne miejsce na zdjęcia- do sadu jabłkowego wszystkie moje pomysły z rekwizytami zostały wykonane, mam nadzieję, że fajne fotki będą. Potem pojechaliśmy z moimi rodzicami na lody, potem u nas był grill...i dostałam takiego postrzału, że chodzę jak paralityk i kuleję na lewą nogę. Nie potrafię normalnie iść, w nocy nie umiałam zasnąć, bo mnie ciągle bolało, niezależnie od pozycji. Zaczynają mnie nachodzić myśli, że nie dam fizycznie rady z tą obroną, jestem już skłonna wszystko odwołać. Jak ja nawet nie umiem iść już jak człowiek, to nie będę z siebie robić pośmiewiska. Zobaczę, jak mi w piątek pójdzie próbna obrona i wtedy zadecyduję. Ale póki co jestem na nie. Miłej pogodnej niedzieli kobietki
|
|
|
|
#839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Też muszę kliknąć drugą właśnie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

)

no i w tym szale narowów pojechaliśmy do sklepu stacjonarnego i nam się poszczęściło - kupiliśmy zupełnie inne łóżeczko Pinio, juz stoi złożone i sie wietrzy, do tego materacyk i klin,wrzucę Wam jutro foto do klubu
i codziennie razem spacerowaly od tego czasu 

.