|
|
#811 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Uff.. nadrobiłam
hej Pożalę się że miałam ciężką noc.. Nie mogłam spać, bo męczyła mnie potężna zgaga.. Dodatkowo miałam taki dziwny ból jak np. przy niefortunnie połkniętej za dużej tabletce.. Jakby tego było mało, z okazji gości mąż mi się spił i zasnął w poprzek łóżka, na samym środku.. Nie było sposobu, żeby go dobudzić. Spałam (choć niewiele) też w poprzek na małym kawałku. ![]() Ok, już mi trochę lżej.. a żeby zrobiło mi się jeszcze lepiej chyba zaraz poczynię jakieś zakupy Cytat:
Mój za żadne skarby nie posadziłby kwiatka. Nawet na te doniczkowe w domu psioczy.. ![]() Zapraszam Cytat:
świetny fotel i łóżeczko!! O to to!! Czekamy! Krefetko wytrwałości w pięciogwiazdkowym ![]() Tija, Ziuta, slo_nk_o, virginia Piękne brzuszki!! ![]() Esik jak zawsze sweet ![]() Ziuta podziwiam zdolności manualne aa i fotelik ![]() Afrodita świetny wózek!!! super kształt i kolor Brawo dziewczyny
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest! ![]() Cytat:
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Tija, coś takiego, tylko mniejszy
![]() Zobacz ofertę: DUŻY PODKŁAD NIEPRZEMAKALNY / ODDYCHAJĄCY 100x200 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6278957868 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się przyznam że nie czytałam, tylko grałam (dalej gram, bo dodatek wyszedł zbieram książki na razie na najbliższy rok.odnośnie kolejnej ciąży to ja trochę się orientowałam więc podzielę się tym co wiem. Generalnie spokojnie po ok 3 miesiącach można już "zaciążać", natomiast mogą wystąpić komplikacje przy karmieniu piersią. Mleko matki podobno może zmienić smak i dziecko nie będzie chciało już jeść. Albo mogą wystąpić początkowe komplikacje z ciążą (tak jak u części z nas było) i wtedy karmienie może być po prostu niemożliwe. Dlatego ja będę chciała poczekać minimum 6 miesięcy, żeby przynajmniej tyle synka wykarmić na piersi a potem można już sobie jakoś radzić. Więc pewnie zaczniemy się starać ok 7-8 miesięcy po narodzinach. To wszystko oczywiście przy założeniu że poród bez komplikacji, SN i potem gospodarka hormonalna w normie. Słyszałam też że łatwiej jest zajść jak się karmi dlatego trzeba uważać, szczególnie na początku chociaż ostatnio usłyszałam inną teorię mówiącą o tym że kiedyś KP było uznawane wręcz za antykoncepcję ![]() Pewnie tija mnie poprawi jeśli piszę głupoty
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, takich herbat sie nie slodzi :P
To "tak jest" mnie nie pocieszylo :P No nic, chyba trzeba torbe do szpitala spakowac, bo zabieram sie za to juz od kilku tygodni... :P
|
#817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do KP i antykoncepcji to jak najbardziej jest to prawda Tylko dość restrykcyjne są zasady tej metody. Tutaj tak krótko o tym: Skuteczność laktacji jako metody antykoncepcyjnej zależy od spełnienia kilku ważnych warunków. W☠przypadku, gdy kobieta jest w☠okresie krótszym niż 6☠miesięcy po porodzie, nie wróciła jej miesiączka, karmi wyłącznie piersią bez suplementacji oraz karmi przynajmniej co 4☠godziny, można uznać, że stosuje metodę laktacyjnego braku miesiączki (LAM, lactational amenorrhea method) (patrz ryc. 15.1). Skuteczność LAM utrzymuje się na poziomie około 97%, ale zależy zarówno od intensywności, jak i☠ częstości ssania piersi przez dziecko. Odciąganie pokarmu nie pełni tej samej funkcji, co ssanie piersi przez dziecko w☠ zakresie podtrzymania LAM, ponieważ nie stymuluje w☠takim samym stopniu hormonalnej odpowiedzi u☠matki. Cytat:
![]() Radziłabym się spakować
|
|
#818 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szybko u Ciebie wypuszczają.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
buahahaha.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
o to widzę,że obie jesteśmy wiesiołkowe mamy.. Cytat:
i to porządnie.. mam nadzieję,że opcje foch masz przygotowaną ![]() Cytat:
a aa..bardzo dobrze opisałaś jak śpisz .. dużo lepiej niż ja to robiłam.. ziuta - wpadasz na imprezę motoryzacyjną? |
||||||||||
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu jak gorąco... nie piszę nic bo przesypiam te upały to przesypiam po prostu
bo inaczej nie daję rady ![]() Ale pochwalę się że przyjaciółka z liceum przysłała mi smsa że wysłała mi zaproszenie na ślub ![]() Jest tu ktoś z Bydgoszczy? Pewnie będę miała parę pytań jak dotrzeć na miejsce z dworca niestety prawdopodobnie będę musiała jechać sama bo to będzie piątek i TŻ w pracy... samochodem nie jeździmy więc zostaje mi PKS/pociąg
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale moze pomoge jak bede wiedziala
|
|
#822 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Super!
![]() Cytat:
mój też wczoraj jeden bok przykręcił do góry nogami i zwróciłam mu na to uwagę, a on do mnie z tekstem "No i przyszłaś i wszystko psujesz. Już kończyłem"![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ona to tak złośliwie mówi, że głupi by się nie zorientował Ostatnio przy stole ciotka zapytała ile przytyłam i gdy odpowiedziałam, że 7,5kg to siostra K. z jej mężem zrobili OGROMNE oczy i że jak można 7,5 kg przytyć... jak mnie w szpitalu odwiedzili to jej mąż się wypowiadał na głos, że kobiety w ciąży żrą kebsy, tyją po 14kg i później same sobie są winne ![]() Cytat:
no ale on właśnie z dolin społecznych...Cytat:
no ale jak widać taktu to jej nikt nie nauczył...A jakie łóżeczko kupiłaś? ![]() Cytat:
a poduszkę klin dokupię jeśli będzie taka konieczność...Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że ostatecznie cokolwiek dostałaś...Cytat:
a co do męża to wolałabym na kanapie chyba spać ![]() Zdjęcia Wam wrzucę do klubu jak już dostanę obrobiony materiał od naszej foto ![]() Ależ skwar dzisiaj... siedzę tylko i wodę piję. Na obiad ziemniaczki, fasolka szparagowa i jajo, bo nie mam na nic innego siły... i wysłałam męża do sklepu po wentylator, ma kupić po pracy Dałam radę dzisiaj tylko odkurzyć na szybko i przetrzeć meble, a i tak się ze mnie lało, więc musiałam wskoczyć pod prysznic
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
I u mnie i u mnie
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() Tylko teraz tak patrzę że 9 jest w sobotę a ona mówiła cały czas że to w piątek, 9 oj zakręcona jest chyba jak ja ciekawe czy sama wie kiedy bierze ślub
|
|
#825 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawie to brzmi, wiesiołkowe mamy U mnie trochę trwały starania i ta ciąż nie jest tylko zasługą wiesiołka, ale próbowałam wszystkiego. Może spotkamy się jeszcze w kolejnych wątkach, bo my również za niecały rok planujemy starania![]() Mam pytanie o otulacze jeszcze, bo niektóre z was chyba sporo zamawiały. Macie porównanie różnych firm jeśli chodzi o jakość, bo ceny są tak różne, że nie wiadomo który wybrać. Ja zamówiłam jeden bambusowy z texpola, wydaje się ok i teraz zastanawiam się czy te same domówić czy coś porządniejszego/droższego kupić (camphora, la millou, poofi)? wagrto? jest różnica w materiałach? To samo odnośnie kocyków takich plecionych typu motherhood, colorstories, texpol,? Polecacie konkretne? |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Haha
![]() Cytat:
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam kocyk z poofi, otulacze z la millou, pink no more, jollein..wszytskie bardzo mi sie podobają..kocyk z colorstories też zamawiałam,ale na prezent..i jest również cudowny..nie mam porównania do innych niż te które wymieniłam.. |
||
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpię, czytam książki, siedzę na Wizażu , leżę w ogródku jak nie jest za gorąco i tyle
|
|
#829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jutro Juz nie mogę doczekać się 38 + 0 Ciąża donoszona
|
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do karmienia w ciąży, to na grupach KP rzadko, która mama przerywała karmienie a po porodzie mamy karmią w tandemie. Ja zakładam, że nasz organizm to inteligentna maszyna i wie co robi. Kiedyś nie było mieszanek i słoiczków i mamy nie miały innej opcji wykarmienia pociech niż KP.
|
|
|
#831 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymamy za słowo z tymi fotkami Nie boli Cię brzunio przy odkurzaniu? Cytat:
Zapowiedziałam że jak wróci z pracy to czeka nas rozmowa. Cały dzień jest milutki i powiedział że ma dla mnie niespodziankę. Niech nie myśli że dam się czymś przekupić Cytat:
|
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie Dziewczyny mnie uswiadomily ze 37+0 to juz donoszona
wiec tydzien mniej czekania
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam, że po skończonym 37 tygodniu dopiero a tu okazuje się, że na początku. ![]() To Ty masz jeszcze dwa :-D ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Ja dziś bąki zbijam raczej. Trochę popracowalam, ale piątek to już weekend wiec po co się przemeczac :-P :-P :-P Czekam na wtorkowa wizytę. Podejrzewam, że Mały będzie wazyl już ok. 2600g:-P Dwa tyg temu miał 2225g <3
|
|
|
#834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj byliśmy na wizycie. Bartuś waży 1835g (32+3) czyli w ciągu ostatnich 3 tyg ponad 500 przybrał Na co mój mąż: to dobrze, bo ja mam do 11 sierpnia dyżury ustalone (a planujemy rodzić w Pzn, trzeba dojechać, ja pewnie będę wcześniej u jego siostry) W ogóle wczoraj wystroiłam się w tą sukienkę, którą kupiłam na wesele siostry i na wizycie tyle komplementów usłyszałam... Że mało przytyłam, nie puchnę, że ładnie w tej sukience, że na twarzy się nie zmieniłam i ogólnie promienieję. A mój mąż coraz większe oczy robił
|
|
|
|
|
#835 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka 'na bezczela' zaczęła rodzić dzień przed wyznaczoną cc i musiała też szybko jechać do szpitala w innym mieście.. Cytat:
Teściu generalnie powiedział, że zawiezie mnie do szpitala tak 'na spokojnie', ale jak zaczną się bóle itp. to już kiwa głową ehh Na nic tłumaczeńia, źe muszę się dostać do wyznaczonego szpitala, choćbym miała sobie to wyczarować.. tłumaczyłam, że tak szybko nie ma szans na urodzenie i zdążymy dojechać.. On i teściowa tłumaczą mi jak 'wołowi', że ''nooo muszę się nastawić na różne ewentualności i na tutejszy szpital ''. Teściowa nawet widzę, że na to liczy, żeby szybko się zaczął poród i anóż może jednak urodzę naturalnie nosz kurde! Jakbym conajmniej sobie sama zażyczyła cc Nie rozumie, że poród sn może stale zaszkodzić mojemu jedynemu widzącemu oku..Cytat:
brutalne sposoby..Cytat:
![]() Cytat:
Od ojca tym bardziej się boi w sumie się nie dziwię Lepiej jest w razie czeho popsuć swoje auto, niż czyjeś.. Jeździ ojca samochodem tylko w jego obecności.. My póki co nie dorobiliśmy się auta.. rozmyślamy na kupnem.. Cc będzie planowana.. ale jak wiadomo różnie bywa i przed wyznaczonym terminem można zacząć rodzić.. ![]() U Ciebie to wiadomó ![]() No to sobie potańcujesz
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-24 o 16:59 |
|||||
|
|
|
#836 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
O rany wiecie co? Położyłam się na chwilę z książką po ostatnim wpisie tu, przeczytałam jakieś 3 strony i ucięłam drzemkę a jak wstałam to tak mnie zemdliło, że wszystkie maliny (dziś sobie kupiłam) wróciły z powrotem...
. Kasia chyba nie jest fanką malin. Upałów też nie .Cytat:
. Ale dzięki za komplementy 2. No może i racja... 3. Potwierdzam, ja zawsze miałam rozmiar 40 plus a na brak powodzenia nie narzekałam (patrzcie jaka skromnisia ze mnie ). Myślę, że trzeba mieć to coś, faceci lubią kobiece, zmysłowe, zadbane babeczki (zadbane nie znaczy sztuczne solar lale z tipsami) i takie pewne swojej wartości. Ja akurat jestem typem trochę uwodzicielki, choć zawsze mi to niechcący wychodzi. Poza tym jestem otwarta, wygadana, pozytywnie nastawiona i jakoś tak raczej przyciągam ludzi.Cytat:
. A ten sweter/narzutka to po to, żeby trochę ukryć moje big ramiona. Mam niestety budowę po mamie, kiedyś jej jakieś chłystki pod blokiem powiedzieli nawet 'o jaka kulturystka' .Cytat:
brawa za zakupy! a co do basenu - TAKE ME WITH YOU!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ok, obfocę te kieci i wrzucę, especially for you .O jak dobrze, że się nie mieścisz .Cytat:
Cytat:
.Szpitalne jedzenie... ![]() Cytat:
Cytat:
i potwierdzam - zakupy najlepsze na wszystko! Dzięki za komplementy Cytat:
![]() fasolka szparagowa uwielbiam! u mnie kurz zalega ale nie mam siły nawet przetrzeć dziś...
|
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To może jeszcze opcja by mąż im przemówił do rozsądku? Bo to bardzo poważna sprawa.;/
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Nie potańcuję bo zaproszenie na sam ślub dostanę
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
di_anna
za wizytęaaa zapomniałam, dzięki za odpowiedzi w sp.pasów, ja wprawdzie jeżdżę w pasach, z Natalką też jeździłam do końca, choć adaptera nie mam ale też mi się obiło o uszy, że niby ciężarne nie muszą, stąd moje pytanie....
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ktorzy chyba są niepoważni i nie wiedzą, co to znaczy poród Chyba oni są niepoważni.. i chcą obchodzić się z ciężarną, jak z jajkiem.. jak tylko 'pierdnie' to pewnie zaraz urodzi![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- aaa no chyba, ze tak
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

Jakby tego było mało, z okazji gości mąż mi się spił i zasnął w poprzek łóżka, na samym środku.. Nie było sposobu, żeby go dobudzić. Spałam (choć niewiele) też w poprzek na małym kawałku. 

Mój za żadne skarby nie posadziłby kwiatka. Nawet na te doniczkowe w domu psioczy.. 

a co do męża to wolałabym na kanapie chyba spać
1.09.2012
a ona mówiła cały czas że to w piątek, 9
śpię, czytam książki, siedzę na Wizażu

czerwiec 2015