|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
też polecma Diamicart. Korale przepiękne i błyskawiczna wysyłka. Jestem bardzo zadowolona i pewnie niedługo znowu coś zamówię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 | ||
Wtajemniczenie
|
Epoxy mówisz? Mam nadzieję że dostanę to u mnie.
![]() ![]()
![]() |
#814 |
Zadomowienie
|
List - odpowiedź Qnsztu na reklamację"Koraliki lampwork są pakowane bezpośrednio przez producenta i nie
dobieramy ich przed wysłaniem. Zaznaczamy w opisie, że mogą się one od siebie różnić. Jeżeli chodzi o fimo to jeżeli byłoby to możliwe to proszę o przesłanie zdjęcia. Pozwoli nam to rozpatrzyć Pani reklamację bez konieczności ich odsyłania koralików." A myslałam, że handel polega na kupowaniu hurtem i sprzedaży w detalu, ale widocznie sie nie znam! I co mam zrobić dalej? jednak próbować nadal reklamować?
#815 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Rozeznanie
|
Jasne, reklamuj dalej, oni chyba zapomnieli z jaką konkurencją zmagają się każdego dnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Reklamuj dalej! Niech sobie jaj nie robią. Ja żałuję że nie reklamowałam cloisone, ale teraz już za późno. ![]() A! Jeżyki to lampworki. ![]() ![]()
![]() |
#818 |
Joanna d'Moder
|
Ja dzisiaj dostałam łańcuszki z Artfanu.Oba miały być po 5 cm.Jeden ma 4,5 cm,a drugi 5,5 cm.Wygląda na to,że teraz muszę się pobawić w przenoszenie ogniwka
![]() mam jakiegoś paprocha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | ||
Wtajemniczenie
|
Mam te same kulki brązowe skręcone z artfanu i miałam to szczęście że są ładne.
![]()
![]() |
#820 |
Zadomowienie
|
Ja wlasnie zamowilam na qnszcie bigle, zapiecia i troche koralikow dla kolezanki (lekkie 12 torebeczek 2mm ;>) i mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Dotychczas nie bylo problemow...
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 | ||
Wtajemniczenie
|
A ja jakieś pół godinki temu złożyłam zamówienia w świecie koralików 2, artfanie i koralowie. Jutro lecę na pocztę i mam nadzieję że tak jak ostatnio wszystko otrzymam pod koniec następnego tygodnia.
![]() ![]()
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Jeśli miałabym wam polecić to wybrałabym:
www.allegro.pl Tutaj polecę wam użytkowniczkę bostarbb,kupowałam u niej miły i szybki kontakt(mailowy).Przesyłk a oki ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi wam o drobne koraliki (2mm) to u lacoila również na allegro. Mam nadzięję,że to dobra nazwa ![]() Do gustu przypadł mi również: www.artfan.pl-jest tam w miarę tanio.Towary nie wiem jakie bo nie kupytwałam ![]() Mam do was pytanko: Są taki "gwoździe" co da się nimi zakończyć ładnie kolczyki? Widziałam już coś takiego,a nie wiem jak tego szukać ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Rozeznanie
|
Aaaa, panie Bobak z bostara, ja nie miałam z nimi dobrego kontaktu
![]() i znam sympatyczniejszych allegrowiczów. A miałam nadzieję na miłą współpracę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zadomowienie
|
Qnszt ma to do siebie, że się na niego marudzi, marudzi, a jak przychodzi co do czego, to i tak trzeba tam zamówić
![]() - mają największy wybór cloisonne, szkła, przekładek, półfabrykantów i w ogóle wszystkiego ![]() - mają taniej niż w innych sklepach Ale co do ich cloisonne (tu ktoś narzekał), ja jestem z nich bardzo zadowolona. Są tanie jak barszcz i bardzo ładne. |
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mówiąc już o tych nowych zawieszkach. Ale srebro faktycznie -droższe. Kamienne kulki są o wiele tańsze niż w innych sklepach, to samo z jablonexem. Ale co do tych cloisonne - ja dostałam całą partię (zamówiłam z 10 róznych) bez zarzutu, super wręcz. Byłam bardzo zadowolona. Dowód wklejam, jakmi mi ktoś nie wierzył :P I może faktycznie te trzecie były trochę nierówne, ale dzięki temu mogłam umieścić drut tak, jak umieściłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja porównałam ze światem koralików 2. A jeśli chodzi o cloisonne to mam wrażenie jakby jeden był dobry, a drugi w parze II-go gatunku. Wylane farbki strasznie, albo brak jakiegoś elementu. A takie gwiazdy też zamawiałam. Tylko że inne kolory. I strasznie się zawiodłam.
![]()
![]() |
#828 |
Zadomowienie
|
Wiesz co, te cloisonne, które qnszt (i nie tylko) ściąga z chin to po prostu chińska masówka robiona przez ludzi, ale tylko dlatego, że wychodzą taniej niż maszyny. Nie można się wiele spodziewać za 2,5zł za parę...
Jeśli chce się coś naprawdę hand made z precyzją, to akcesoria mają parę fajnych cloisonne, tak samo jak i koralowo i loopik. Z tym tylko, że one już kosztują... Fiszerowa ma u siebie pięęękne okrągłe cloisonne, ale prawie 20zł/szt. To ja na razie zostanę przy qnszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Szukaj pod hasłem gwoździe albo szpilki.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#830 |
Przyczajenie
|
![]()
szpilki kupilam na akcesoriach, sa ok
na allegro CJ tez ma ale ociupinke drozej ![]()
#831 |
Raczkowanie
|
Ja z Qnsztu jestem zadowolona.Jedyne co dostałam nijakie to kule jaspis dalmatyńczyk, domawiałam 2 i przyszły w dziwnym kolorze, innym niż te co miałam od nich poprzednio.
Srebro owszem drożej mają ale inne półfabrykaty tanio. Ale np kuleczki zaciskowe srebrne są tanie,a z posrebrzanych ogniwka. Karabinki też u nich kupuję niby po 0,50 gr tak jak np w www.swiatkoralikow2.pl ale są dużo ładniejsze. Linki jubielrskie też ma tanio ... z tym że ja kupuję szpulę prawie 100m.Wszelką drobnicę też qnszt ma tanią, no i wybór dość duży. A srebro kupuję akurat na www.swiatkoralikow2.pl, a bigle u jashek9 na allegro. www.koraliki.pl to dla mnie porażka, tzn obsługa ok, ale serio zdjęcia się różnią od rzeczywistych kolorów, zamówiłam niedawno drewniane kuleczki w kolorze różowym w takie jakieś kwiotki, przyszły "piękne" w wybitnie oczo***nym kolorze - na zdjęciu stonowany róż, zresztą może mam inny gust ale mało co mi się tam podoba. Natomiast zamawiałam na www.beadshop.pl i śliczne gratisy dają. Zamawiałam np 15 porcelanowych + 5 dostałam gratis ![]() Za to ceny na www.korallo.pl aż mnie śmieszą, nawet powyżej 10 sztuk cena jest wysoka. A na www.koralowo.pl to rzeczywiście mają bossskie rzeczy. Przy następnym zamówieniu na pewno tam zajrzę ![]() Nie ma tak dobrze żeby w jednym sklepie było wszystko niestety ... a szkoda w sumie. |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() ![]() Mam do was kilka pytań(ja zawsze muszę zadawać te pytania hehe) Jakie są potrzebne szczypce do robienia np loopików(lub wyrobu czegoś innego ![]() Słyszałam o takzwanych szczypcach "bocian". Szczypce do cięcia drutu. A moje drugie pytanie to: Gdzie mogę znaleźć lokalizację pasmanterii w Toruniu,jakąś hurtownie typu Jablonex?Jest może jakiś wątek o tym? ![]() ![]() ![]() ![]() Z bostarbb u mnie bez problemu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zadomowienie
|
Do koleczek i innych zaczepek to okragle.
Bocianki i okragle mozna kupic w qnszcie (http://www.qnszt.pl/catalog/131/1002...e_bociany.html i http://www.qnszt.pl/catalog/131/1003..._okragle.html). Ktos pisal w watku o kupowaniu malych kombinerek chyba w OBI w dziale narzedziowym, wiec reszta tez moze byc. Ja natomiast kupilam zestaw narzedziowy w LIDLu - 20 zlotych chyba za 4 sztuki - kombinerki, szczypce wygiete bocznie (cos jak http://www.qnszt.pl/catalog/131/1897..._wygiete.html), szczypce tnace boczne (http://www.qnszt.pl/pictures/05/1005/t1134.jpg) i okragle wlasnie. Z czarna okladzina raczek, ciut mniej niz np. kombinerki z Rayhera. Tylko trzeba uwazac przy kupowaniu i przez opakowanie pomacac, czy sie szczypcom i kombinerkom schodza powierzchnie tnace i czy same dzioby sie schodza. I obejrzec czy okragle sa istotnie okragle (moje nie sa ;(). |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
Też mam dokładnie ten sam komplet szczypiec co Ty, Srebrna. I mi masakrycznie złazi okładzina rączek. Szczypce same w sobie są ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zadomowienie
|
Moim co prawda okladzina nie zlazi, ale te "odbijaczki" do otwierania szczypiec wlaza pod nia i trzeba wydlubywac (albo otwierac recznie po kazdym zacisnieciu).
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | ||
Wtajemniczenie
|
A ja dostałam własnie maila ze świata koralików 2. Status twojego zamówienia: zamknięte. O co kurde chodzi??? Dostawałam poprzednim razem różne maile od nich, ale takiego nie i teraz się kurde zastanawiam o co chodzi bo pieniądze już wpłaciłam.
![]()
![]() |
#837 | ||
Wtajemniczenie
|
Już wiem o co chodzi, bo Pani Barbara błyskawicznie odpisała.
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Też jestem po zakupach w świecie koralików 2 , też zastanawiałam się co jest grane po przeczytaniu o tym zamknięciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Przyczajenie
|
Dot.: QUNSZT - nowy towar?
hej!takie zdjecie z koralikow to już wyższa szkoła jazdy.chetnie obejrze.pozdro!
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.