Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 10:25   #811
klarnetos
Raczkowanie

Dot.: Biura Podróży

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
najpierw trzeba płacić potem wymagać, a nie odwrotnie.
najłatwiej jest szukać wyjazdu samolotem za "tysiaka", a potem oczekiwać gwiazdki z nieba...
My najpierw zapłaciliśmy za wyjazd, a potem oczekiwaliśmy.
I nie oczekiwaliśmy gwiazdki z nieba, tylko tego co było zawarte w umowie.
Wycieczka nie kosztowała 1000zł, a 6604zł, co z resztą uważam, że nie jest istotne: jeśli biuro podróży oferuje za 1000zł A, B iC - to powinno się w tej cenie wywiązać ze wszystkich punktów - w końcu chyba sami ustalają ceny? Więc niech podają realne, a nie kłamią.

Edytowane przez klarnetos
Czas edycji: 2010-12-09 o 12:36 Powód: 6604 za 2 osoby - nie dopisałam
klarnetos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 10:34   #812
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klarnetos Pokaż wiadomość
My najpierw zapłaciliśmy za wyjazd, a potem oczekiwaliśmy.
I nie oczekiwaliśmy gwiazdki z nieba, tylko tego co było zawarte w umowie.
Wycieczka nie kosztowała 1000zł, a 6604zł, co z resztą uważam, że nie jest istotne: jeśli biuro podróży oferuje za 1000zł A, B iC - to powinno się w tej cenie wywiązać ze wszystkich punktów - w końcu chyba sami ustalają ceny? Więc niech podają realne, a nie kłamią.

niezależnie od ceny wczasów biuro powinno się wywiązać z umowy, a Ty jak widać nie zapłaciłaś mało za wczasy... Dla przykładu, ja byłam w Grecji ze Skarpą, zapłaciłam tylko coś ok. 1100 zł i było super, nie mogę na nic narzekać, także jak widać nie zawsze liczy się cena (że im taniej to ma być gorzej jak to napisała lachryma), tylko liczy się to, jak biuro traktuje klienta

Edytowane przez *Niki*
Czas edycji: 2010-12-09 o 10:35
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-13, 09:27   #813
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chcesz, to proszę bardzo, możesz pojechać i przekonać się na własnej skórze.
byłam z Itaką na 2 wyjazdach, w tym jeden był odjazdowy i jestem BARDZO zadowolona z ich biura.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Ktoś kto wraca zadowolony siedzi cicho???
ja.
a za granicę wyjeżdżam czasami 2, 3 razy do roku.
Stary 2010-12-13, 11:42   #814
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
byłam z Itaką na 2 wyjazdach, w tym jeden był odjazdowy i jestem BARDZO zadowolona z ich biura.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

ja.
a za granicę wyjeżdżam czasami 2, 3 razy do roku.
no ale nie każdy jest Tobą , mnostwo ludzi, w tym ja, po powrocie chwalą wczasy, biuro i mówią o tym głośno
Stary 2010-12-13, 11:49   #815
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
no ale nie każdy jest Tobą , mnostwo ludzi, w tym ja, po powrocie chwalą wczasy, biuro i mówią o tym głośno
wiem,
ale jednocześnie jest sporo osób takich jak ja.
zadałaś pytanie, czy jest ktoś kto siedzi cicho, gdy wakacje były udane. no więc jest.
Stary 2010-12-13, 12:37   #816
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
1 na 2był odjazdowy? No to nieźle: 50% udanych wyjazdów to i tak jak na to biuro duży sukces porównując z innymi opiniami w internecie...
Stary 2010-12-13, 13:59   #817
lloretomanka
Przyczajenie

Ja polecam ORLANDO TRAVEL. Jeżeli chodzi o wakacje na których byłam z obozem to z tego biura było najlepiej ;>
lloretomanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 11:02   #818
Gisia_00
BAN stały

Ja już myślałam, że sobie wszystko zaplanowałam na następne wakacje, a tu nagle okazuje się, że sama nie mogę się zdecydować. Latam z jednym biurem, póki co sprawdzonym i nie chcę go zmieniać i widzę, że organizują wycieczki do Japonii... pomysł na wycieczkę objazdową ciekawy - "Sladami kraju kwitnącej wiśni". Jest Tokio, Kamakura, Nikko. W ogóle program jest rozbudowany. Cena nie jakaś zaporowa, a jak się wcześniej zarezerwuje to już w ogóle. Jest tyle pięknych miejsc, które chcialabym zobaczyć, nie mam pojęcia na co się zdecydować.
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 12:07   #819
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gisia_00 Pokaż wiadomość
. Latam z jednym biurem, póki co sprawdzonym i nie chcę go zmieniać i widzę, że organizują wycieczki do Japonii...
czyżby Alfa Star?
Stary 2010-12-15, 17:15   #820
Mycha84
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

nie wiem jak można jakieś Orlando porównywać z Itaką, nie znam go nawet z nazwy, logiczne, że Itaka będzie miała więcej niezadowolonych klientów niż jakieś maleńkie biuro, które ogólnie ma mało klientów... Załóżmy, że z Itaką pojedzie 1000 osób, 50 wróci niezadowolonych, jest to raptem 5 % ogółu, a z małym biurem wyjedzie 100 osób, a tylko 25 będzie niezadowolonych, niby mniej, ale jednak procentowo o wiele więcej... Nie twierdzę, że tak jest, żeby nie było, to po prostu przykład...
Mycha84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 18:53   #821
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mycha84 Pokaż wiadomość
nie wiem jak można jakieś Orlando porównywać z Itaką, nie znam go nawet z nazwy, logiczne, że Itaka będzie miała więcej niezadowolonych klientów niż jakieś maleńkie biuro, które ogólnie ma mało klientów... Załóżmy, że z Itaką pojedzie 1000 osób, 50 wróci niezadowolonych, jest to raptem 5 % ogółu, a z małym biurem wyjedzie 100 osób, a tylko 25 będzie niezadowolonych, niby mniej, ale jednak procentowo o wiele więcej... Nie twierdzę, że tak jest, żeby nie było, to po prostu przykład...
Problem w tym, że procentowo Itaka ma nie 5% a blisko 50 % niezadowolonych klientów. - We wszystkich forach gdzie się opiniuje ma ona średnio 3 na 5 punktów - przy czym w tych opiniach nie da się zaznaczyć 0 punktów, a więc 1 punkt otrzymują gratis, nawet jeśli klient nie chce tego punktu przyznać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 19:46   #822
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mycha84 Pokaż wiadomość
"jakieś Orlando" to biuro mojego kuzyna, jest znanym biurem, mnóstwo ludzi z nimi jezdzi, ja jeżdzę z nimi od lat, jestem 100% zadowolona, nigdy się nie zawiodłam. Według mnie nie ma znaczenia czy biuro jest maleńkie czy ogromne, czasem właśnie te malenkie biura oszukują i zaraz znikają z rynku

nie ma się co spierać, każdy ma swoje ulubione biuro oraz swoje znienawidzone biuro, jeden wróci z Itaką super zadowolony, drugi nie........ samo życie

Edytowane przez *Niki*
Czas edycji: 2010-12-15 o 19:50
Stary 2010-12-15, 20:11   #823
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
"jakieś Orlando" to biuro mojego kuzyna, jest znanym biurem,
wybacz, ale Itaka to ogólnopolski touroperator, działający tak samo w każdej części Polski.
Ile biur/ oddziałów ma Twój kuzyn w Wielkopolsce czy na Pomorzu?
Stary 2010-12-15, 20:45   #824
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
wybacz, ale Itaka to ogólnopolski touroperator, działający tak samo w każdej części Polski.
ale z czego wy robicie takie halo??? Dziewczyna wyraziła tylko swoją opinię, że wróciła niezadowolona z biurem Itaka, a Wy się przekomarzacie jakby Wam płacili za promowanie Itaki

to tak jakbyście np. z Orlando wróciły mega niezadowolone a ja się przekomarzam, że to super duże biuro ....

nie rozumiem.... to jest wątek o biurach podróży i każdy wyraża swoje zdanie, przestrzega przed biurami, lub chwali. Po co sobie od razu skakać do oczu, święta idą, trochę humoru dziewczyny

Edytowane przez *Niki*
Czas edycji: 2010-12-15 o 20:47
Stary 2010-12-15, 20:55   #825
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyna wyraziła tylko swoją opinię, że wróciła niezadowolona z biurem Itaka, a Wy się przekomarzacie jakby Wam płacili za promowanie Itaki
to Ty promujesz biuro swojego kuzyna to raz.
dwa- jak już zostało wyżej wspomniane, NIE MOŻNA porównywać malutkich organizatorów z wielkimi organizatorami. ponieważ wielkie biuro sprzedaje w jednym miesiącu przykładowo 3 tysiące wycieczek, a małe tyle sprzeda w ciągu połowy roku. chodzi o czystą matematykę- prawdopodobieństwo zadowolenia bądź też niezadowolenia wzrasta o parę tysięcy razy w skali roku!

tyle... nikogo nie promuję, bo nie mam swojego NAJ biura, jak i nie mam BLE biura. nie ma dużego touroperatora, któremu by nie podwinęła się choć raz noga. no nie ma... taka Itaka, Triada, Sun Fun, Alfa Star to setki, tysiące sprzedanych wyjazdów. no nie da się...
Stary 2010-12-15, 23:39   #826
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
to Ty promujesz biuro swojego kuzyna to raz.
dwa- jak już zostało wyżej wspomniane, NIE MOŻNA porównywać malutkich organizatorów z wielkimi organizatorami. ponieważ wielkie biuro sprzedaje w jednym miesiącu przykładowo 3 tysiące wycieczek, a małe tyle sprzeda w ciągu połowy roku. chodzi o czystą matematykę- prawdopodobieństwo zadowolenia bądź też niezadowolenia wzrasta o parę tysięcy razy w skali roku!

tyle... nikogo nie promuję, bo nie mam swojego NAJ biura, jak i nie mam BLE biura. nie ma dużego touroperatora, któremu by nie podwinęła się choć raz noga. no nie ma... taka Itaka, Triada, Sun Fun, Alfa Star to setki, tysiące sprzedanych wyjazdów. no nie da się...
promuję? wyrażam opinię z jakiego biura jestem zadowolona, pisałam też o Skarpa Travel, też promuję

robicie szum o to że dziewczyna wyraziła swoje niezadowolenie po powrocie. Ma prawo a Ty z góry pisałaś że " najłatwiej jest szukać wyjazdu samolotem za "tysiaka", a potem oczekiwać gwiazdki z nieba..." pamiętaj że są ludzie dla których ten "tysiak" to duża kwota i odkładają to latami żeby się wyrwać na wczasy.... po co takie dogadywanie???? Skoro ktoś wrócił niezadowolony z Itaką, to uszanuj to.... i oby Tobie się to nie przytrafiło

Edytowane przez *Niki*
Czas edycji: 2010-12-15 o 23:41
Stary 2010-12-16, 09:30   #827
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ma prawo a Ty z góry pisałaś że " najłatwiej jest szukać wyjazdu samolotem za "tysiaka", a potem oczekiwać gwiazdki z nieba..." pamiętaj że są ludzie dla których ten "tysiak" to duża kwota i odkładają to latami żeby się wyrwać na wczasy....
to może sprecyzuję- tysiak na tygodniowy wyjazd samolotem TO MAŁO. i jeśli taka osoba będzie oczekiwała marmurów, super extra jedzenia, łazienki o metrażu 15 m kwadratowych to się po prostu przejedzie.
ja rozumiem, że ktoś może wrócić niezadowolony z wyjazdu, tak jak wizażanka wróciła z Itaką.
ale trzeba mieć w sobie rozsądek, że bardzo często (niezawsze) jakość idzie z ceną.

i osoby, które wymagają luksusów, a tysiak to dla nich dużo i zbierają na taki wyjazd latami, to naprawdę lepiej żeby pojechały gdzieś w Polskę. Bo jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że ich wyjazd samolotem zagranicę będzie nieadekwatny do ich oczekiwań.
notabene, za tysiaka to się luksusu nawet w Polsce nie znajdzie na tydzień :/
Stary 2010-12-16, 13:42   #828
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
to może sprecyzuję- tysiak na tygodniowy wyjazd samolotem TO MAŁO. i jeśli taka osoba będzie oczekiwała marmurów, super extra jedzenia, łazienki o metrażu 15 m kwadratowych to się po prostu przejedzie.
ja rozumiem, że ktoś może wrócić niezadowolony z wyjazdu, tak jak wizażanka wróciła z Itaką.
ale trzeba mieć w sobie rozsądek, że bardzo często (niezawsze) jakość idzie z ceną.

i osoby, które wymagają luksusów, a tysiak to dla nich dużo i zbierają na taki wyjazd latami, to naprawdę lepiej żeby pojechały gdzieś w Polskę. Bo jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że ich wyjazd samolotem zagranicę będzie nieadekwatny do ich oczekiwań.
Sama nie wiesz już co masz na myśli: raz piszesz, że za tysiaka (choć moja wycieczka tyle nie kosztowała) to po prostu nie może być super; za chwile piszesz, że jakość nie zawsze idzie w parze z ceną. - Czyli tanio będzie źle i drogo też źle? To jaka jest Twoja recepta?
I co za różnica czy wyjazd jest samolotem, autokarem czy osiołkiem? - Jeśli takie świadczenie jest w cenie, to takiego mamy prawo wymagać - nie lepszego, ale też nie gorszego.
A ceny ustala biuro podróży - jeśli za Twojego tysiaka obiecuje gwiazdki z nieba, to niech się z tych gwiazdek wywiązuje - co mnie, klienta, obchodzi jak ono to zrobi? Umowa powinna być wiążąca.
Itaka nie wywiązała się z podstawowych warunków umowy, cudów nikt od nich nie oczekiwał.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że lepiej zacząć korzystać z ofert mniejszych biur, które dopiero pozyskują klientów, a zatem zależy im, aby klienci wracali zadowoleni.
Itaka jest dużym i znanym biurem, dlatego nie zależy im na opiniach - i tak zawsze klient się znajdzie.
Stary 2010-12-16, 13:46   #829
Gisia_00
BAN stały

Też jestem zdania, że biuro z którym lata więcej osób ma później więcej opinii niż takie z którym lata niewiele. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, ja też to robię i wierzę w to, że naprawdę można wrócić bardzo zadowolonym albo bardzo niezadowolonym z wczasów. Oby tych udanych wakacji było jak najwięcej i nie ma co się wstydzić o nich opowiadać. Ja wczoraj dzwoniłam do biura w sprawie tej Japonii, dowiedziałam się kilku rzeczy i jeszcze bardziej jestem nakręcona żeby tam polecieć! Ponoć najlepiej na wiosnę kiedy kwitnie wiśnia. Cudownie by było...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 14:25   #830
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie wiesz już co masz na myśli: raz piszesz, że za tysiaka (choć moja wycieczka tyle nie kosztowała) to po prostu nie może być super; za chwile piszesz, że jakość nie zawsze idzie w parze z ceną. - Czyli tanio będzie źle i drogo też źle? To jaka jest Twoja recepta?
wiem co mam na myśli, ale nie lubię się powtarzać. dla mnie wakacje samolotem za tysiaka i oczekiwania niewiadomo czego to nieporozumienie... standard kosztuje.
a zdanie, że NIE ZAWSZE cena idzie z jakością dotyczy sytuacji, gdzie np ludzie często dopłacają do hoteli sieciowych, gdzie płaci się za markę bardzo często. i znam osobiście takie hotele, które choć są tańsze, są lepsze od tych z przedrostkiem Hilton.

Cytat:
Jeśli takie świadczenie jest w cenie, to takiego mamy prawo wymagać - nie lepszego, ale też nie gorszego.
ale ja o żadnym świadczeniu nie pisałam, więc o co Ci chodzi?
Stary 2010-12-16, 14:43   #831
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
wiem co mam na myśli, ale nie lubię się powtarzać. dla mnie wakacje samolotem za tysiaka i oczekiwania niewiadomo czego to nieporozumienie... standard kosztuje.
a zdanie, że NIE ZAWSZE cena idzie z jakością dotyczy sytuacji, gdzie np ludzie często dopłacają do hoteli sieciowych, gdzie płaci się za markę bardzo często. i znam osobiście takie hotele, które choć są tańsze, są lepsze od tych z przedrostkiem Hilton.

ale ja o żadnym świadczeniu nie pisałam, więc o co Ci chodzi?
A ja nie pisałam o wycieczce za tysiaka, ani o wymaganiach odnośnie standardów hoteli - niepotrzebny mi Hilton ani lepszy i niczego takiego nie oczekiwałam.
Pisałam o zupełnie innych sprawach, z których biuro sobie zakpiło, bo inaczej tego nazwać nie można.
A o świadczeniach piszę a propos Twojego "tysiaka" - jeśli biuro ma w ofercie wycieczkę za "tysiaka" i zawiera w umowie co oferuje za owego tysiaka, to powinno się z tego wywiązać, nawet jeśli to "tylko" tysiak - jak sugerowałaś. Choć w moim przypadku była to dużo droższa wycieczka.
Stary 2010-12-16, 16:01   #832
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
A o świadczeniach piszę a propos Twojego "tysiaka" - jeśli biuro ma w ofercie wycieczkę za "tysiaka" i zawiera w umowie co oferuje za owego tysiaka, to powinno się z tego wywiązać, nawet jeśli to "tylko" tysiak - jak sugerowałaś.
zgadzam się.

Wszystkie rzeczy, które widnieją na umowie jak i np w katalogu są rzeczą świętą. Należy pamiętać, że opis katalogowy hotelu, który kupujemy czy programu wycieczki objazdowej, który znajduje się w katalogu organizatora jest także częścią umowy.
Stary 2010-12-16, 22:50   #833
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:

ale nikt tu o żadnych tysiaku nie pisał !! Dziewczyna dała za wczasy ok 6 tyś z tego co pamiętam, więc nie dziwię się że wróciła zła, skoro tak ich potraktowali

i bardzo się mylisz pisząc że za tysiaka to nawet w PL luksusu się nie znajdzie! Jeżdżę do Grecji za "tysiaka" na 12 dni, wracam bardzo zadowolona i w tym roku wyjezdzam ponownie także jak widzisz nie tylko wczasy za 10 tysiaków są super

Cytat:

To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że lepiej zacząć korzystać z ofert mniejszych biur, które dopiero pozyskują klientów, a zatem zależy im, aby klienci wracali zadowoleni.
Itaka jest dużym i znanym biurem, dlatego nie zależy im na opiniach - i tak zawsze klient się znajdzie.
dokładnie podobnie jest ze sklepami, idziesz do małego sklepiku obsłużą Cię miło i fachowo doradzą, idziesz do wielkiego molochu typu: Tesco i gonisz po całym sklepie szukając sprzedawcy aby łaskawie Cię obsłużył czy doradził który telewizor jest lepszy
łatwiej jest sobie poradzić z mniejszą iloscią klientów i każdy wychodzi zadowolony
Stary 2010-12-17, 09:22   #834
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ale nikt tu o żadnych tysiaku nie pisał !! Dziewczyna dała za wczasy ok 6 tyś z tego co pamiętam, więc nie dziwię się że wróciła zła, skoro tak ich potraktowali
nie wiem czy nie zauważyłaś, ale moje pierwsze zdanie o tysiaku pojawiło się do Twojej wypowiedzi, a nie jej

Cytat:
i bardzo się mylisz pisząc że za tysiaka to nawet w PL luksusu się nie znajdzie!
a nie przyszło Ci do głowy, że dla każdego luksus znaczy coś innego i każdy ma inne wymagania?? więc ja powtarzam- wg mnie na tygodniowy wyjazd za tysiąc złotych no nawet w Polsce LUKSUSU się nie znajdzie.
i to, że Ty jeździsz do tej Grecji na 12 dni za tysiąc złotych i wracasz zadowolona, to nie znaczy, że mi to będzie odpowiadać.
przede wszystkim dlatego, że dla mnie jazda do Grecji autokarem jest przeciwieństwem luksusu...

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2010-12-17 o 09:23
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-17, 09:59   #835
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy nie zauważyłaś, ale moje pierwsze zdanie o tysiaku pojawiło się do Twojej wypowiedzi, a nie jej

naprawdę pojawiło się do mojej wypowiedzi???

Cytat:
Napisane przez GOcha79
Wiadomo, każdy oczekuje od biura jak najlepszej obsługi, jak najlepszych warunków wypoczynku ale najważniejsze, aby przed wyjazdem zapoznać się bardzo szczegółowo z ofertą.

najpierw trzeba płacić potem wymagać, a nie odwrotnie.
najłatwiej jest szukać wyjazdu samolotem za "tysiaka", a potem oczekiwać gwiazdki z nieba... "

nie mieszaj, bo sama się gubisz........
zobacz kiedy pojawił się moj post.

Cytat:
a nie przyszło Ci do głowy, że dla każdego luksus znaczy coś innego i każdy ma inne wymagania?? więc ja powtarzam- wg mnie na tygodniowy wyjazd za tysiąc złotych no nawet w Polsce LUKSUSU się nie znajdzie.
i to, że Ty jeździsz do tej Grecji na 12 dni za tysiąc złotych i wracasz zadowolona, to nie znaczy, że mi to będzie odpowiadać.
przede wszystkim dlatego, że dla mnie jazda do Grecji autokarem jest przeciwieństwem luksusu...
wiesz... ja jadę na wczasy po to żeby wypocząć, zwiedzić coś nowego, poznać nową kulturę, a nie siedzieć w luksusach jak księżniczka z bajki.
Ja uwielbiam podróżować, dlatego dla mnie jazda autokarem nie jest żadnym problemem, mogłabym cały świat tak zwiedzić

w ogóle nie wiem po co ta cała rozmowa, klarnetos napisała, o tym jak ją potraktowali za taką kasę, a Ty tu z jakimiś luksusami wyjezdzasz
Stary 2010-12-17, 12:41   #836
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

nie mieszaj, bo sama się gubisz........
zobacz kiedy pojawił się moj post.
co nie zmienia faktu, że zdanie o tysiaka nie kierowałam do wizażanki, która pisała o Itace!

Cytat:

wiesz... ja jadę na wczasy po to żeby wypocząć, zwiedzić coś nowego, poznać nową kulturę, a nie siedzieć w luksusach jak księżniczka z bajki.
Ja uwielbiam podróżować, dlatego dla mnie jazda autokarem nie jest żadnym problemem, mogłabym cały świat tak zwiedzić
urzekła mnie Twoja historia.
tak się składa, że nie każdy lubi podróżować autokarem...
i tak się składa, że siedzenie w hotelu jak księżniczka, jak to nazwałaś nie musi się wiązać z luksusem. bo zwiedzania np. Japonii czy Chin, nie polega na siedzeniu jak księżniczka, a właśnie na zwiedzaniu i jednocześnie nie są to wyjazdy dostępne dla każdego. a to, że Ty utożsamiasz luksus od razu z siedzeniem w hotelu, to Twoje spostrzeganie rzeczywistości- nie moje.

i notabene- faktycznie, do tych przykładowych Chin byś jechała autokarem... widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz...
Stary 2010-12-17, 15:35   #837
Gisia_00
BAN stały

No właśnie, chodzi o to, że podczas podroży do Japonii nie leży się plackiem, tylko chodzi i zwiedza. Wycieczka na którą planuję polecieć jest o tyle ciekawa, że na każdy dzień jest plan zwiedzania i tych miejsc jest naprawdę dużo! Dlatego tak mnie korci żeby tam polecieć!
Stary 2010-12-17, 21:52   #838
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:

urzekła mnie Twoja historia.
szkoda z Tobą pisać, bo Twoje odzywki świadczą że dzieciak z Ciebie

Cytat:
tak się składa, że nie każdy lubi podróżować autokarem...
ale ja lubię i wyrażam swoje zdanie - nie Twoje

Cytat:
i notabene- faktycznie, do tych przykładowych Chin byś jechała autokarem... widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz...

a kto Ci napisał że wybieram sie do Chin???
napisałam "mogłabym zwiedzić cały świat autokarem" a nie "zwiedzę cały świat autokarem" bo chyba logiczne że do niektórych krajów dotrzesz tylko samolotem :roll eyes:
Ty widać masz pojęcie o czym piszesz, zwiedziłaś cały świat, "tysiak" to dla Ciebie jak wydanie 10 zł na lody, co tam . Zachowujesz się jakbyś tylko Ty podróżowała po świecie i była obeznana w biurach, w tym jak traktują klienta, wszystko wiesz ... zwłaszcza ta twoja niezawodna zasada "ci którzy są zadowoleni siedzą cicho" . Ty rzekomo wracasz zadowolona z wczasów a jak widać cicho nie siedzisz, tylko cały czas pyskujesz zamiast zamknąć temat. Tu ludzie szukają porad na temat biur a nie Twojego naśmiewania się z "wczasów za tysiaka" obyś Ty nie była kiedyś w sytuacji że nawet na wczasy za tysiaka nie będzie Cię stać bo życie bywa przewrotne

a teraz to już w ogóle utwierdziłam się w przekonaniu że Ty dziewczyno normalna nie jesteś. Przeczytałam Twojego posta na innym wątku że uprawiałaś seks w kościele .... OMG...... po co ja w ogóle czas tracę i odpisuję na twoje posty???? Patologia...... tylko tak to nazwę... jezdzij sobie nadal po świecie (o ile w ogóle Ty gdzies byłas za granicą!!!) i uprawiaj seks w kościołach.... GOOD LUCK

Edytowane przez *Niki*
Czas edycji: 2010-12-17 o 22:04
Stary 2010-12-18, 10:42   #839
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda z Tobą pisać, bo Twoje odzywki świadczą że dzieciak z Ciebie
tak się składa, że od 8 lat pracuję w szeroko pojętej turystyce i znam ją od podszewki. i jako organizator imprez, i jako sprzedawca i jako pilot zagraniczny i jako zwykły turysta więc faktycznie, Ty wiesz więcej, bo Twój kuzyn ma to swoje mini- biuro
Stary 2010-12-18, 15:50   #840
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
tak się składa, że od 8 lat pracuję w szeroko pojętej turystyce i znam ją od podszewki. i jako organizator imprez, i jako sprzedawca i jako pilot zagraniczny i jako zwykły turysta więc faktycznie, Ty wiesz więcej, bo Twój kuzyn ma to swoje mini- biuro

tak tak, a ja mam w domu słonia, wielbłąda, 5 razy w miesiącu wyjezdzam na wczasy i jestem córką prezydenta : hahaha:

idź nadal uprawiaj seks w kościele (teraz idą święta więc masa ludzi w kościele, to cie będzie bardziej kręcić

i nie wysilaj się z odpisywaniem na moje posty bo nie będę tego czytać, ignoruję Ciebie i Twoje wymyślone historyjki. Może kiedyś zdobędziesz tą wymarzoną pracę w szeroko pojętej turystyce, albo otworzysz filię biura ITAKA i uda ci sie choć raz wyjechać za granicę
Zakończyłam pisanie z Trollem

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości