|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Biura Podróży
Cytat:
I nie oczekiwaliśmy gwiazdki z nieba, tylko tego co było zawarte w umowie. Wycieczka nie kosztowała 1000zł, a 6604zł, co z resztą uważam, że nie jest istotne: jeśli biuro podróży oferuje za 1000zł A, B iC - to powinno się w tej cenie wywiązać ze wszystkich punktów - w końcu chyba sami ustalają ceny? Więc niech podają realne, a nie kłamią. Edytowane przez klarnetos Czas edycji: 2010-12-09 o 12:36 Powód: 6604 za 2 osoby - nie dopisałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezależnie od ceny wczasów biuro powinno się wywiązać z umowy, a Ty jak widać nie zapłaciłaś mało za wczasy... Dla przykładu, ja byłam w Grecji ze Skarpą, zapłaciłam tylko coś ok. 1100 zł i było super, nie mogę na nic narzekać, także jak widać nie zawsze liczy się cena (że im taniej to ma być gorzej jak to napisała lachryma), tylko liczy się to, jak biuro traktuje klienta ![]()
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2010-12-09 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- ja. a za granicę wyjeżdżam czasami 2, 3 razy do roku.
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
no ale nie każdy jest Tobą , mnostwo ludzi, w tym ja, po powrocie chwalą wczasy, biuro i mówią o tym głośno
![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jednocześnie jest sporo osób takich jak ja. zadałaś pytanie, czy jest ktoś kto siedzi cicho, gdy wakacje były udane. no więc jest.
![]() |
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Przyczajenie
|
Ja polecam ORLANDO TRAVEL. Jeżeli chodzi o wakacje na których byłam z obozem to z tego biura było najlepiej ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
BAN stały
|
Ja już myślałam, że sobie wszystko zaplanowałam na następne wakacje, a tu nagle okazuje się, że sama nie mogę się zdecydować. Latam z jednym biurem, póki co sprawdzonym i nie chcę go zmieniać i widzę, że organizują wycieczki do Japonii... pomysł na wycieczkę objazdową ciekawy - "Sladami kraju kwitnącej wiśni". Jest Tokio, Kamakura, Nikko. W ogóle program jest rozbudowany. Cena nie jakaś zaporowa, a jak się wcześniej zarezerwuje to już w ogóle. Jest tyle pięknych miejsc, które chcialabym zobaczyć, nie mam pojęcia na co się zdecydować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#820 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
nie wiem jak można jakieś Orlando porównywać z Itaką, nie znam go nawet z nazwy, logiczne, że Itaka będzie miała więcej niezadowolonych klientów niż jakieś maleńkie biuro, które ogólnie ma mało klientów... Załóżmy, że z Itaką pojedzie 1000 osób, 50 wróci niezadowolonych, jest to raptem 5 % ogółu, a z małym biurem wyjedzie 100 osób, a tylko 25 będzie niezadowolonych, niby mniej, ale jednak procentowo o wiele więcej... Nie twierdzę, że tak jest, żeby nie było, to po prostu przykład...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma się co spierać, każdy ma swoje ulubione biuro oraz swoje znienawidzone biuro, jeden wróci z Itaką super zadowolony, drugi nie........ samo życie ![]()
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2010-12-15 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
wybacz, ale Itaka to ogólnopolski touroperator, działający tak samo w każdej części Polski.
Ile biur/ oddziałów ma Twój kuzyn w Wielkopolsce czy na Pomorzu?
![]() |
#824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tak jakbyście np. z Orlando wróciły mega niezadowolone a ja się przekomarzam, że to super duże biuro .... nie rozumiem.... to jest wątek o biurach podróży i każdy wyraża swoje zdanie, przestrzega przed biurami, lub chwali. Po co sobie od razu skakać do oczu, święta idą, trochę humoru dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2010-12-15 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa- jak już zostało wyżej wspomniane, NIE MOŻNA porównywać malutkich organizatorów z wielkimi organizatorami. ponieważ wielkie biuro sprzedaje w jednym miesiącu przykładowo 3 tysiące wycieczek, a małe tyle sprzeda w ciągu połowy roku. chodzi o czystą matematykę- prawdopodobieństwo zadowolenia bądź też niezadowolenia wzrasta o parę tysięcy razy w skali roku! tyle... nikogo nie promuję, bo nie mam swojego NAJ biura, jak i nie mam BLE biura. nie ma dużego touroperatora, któremu by nie podwinęła się choć raz noga. no nie ma... taka Itaka, Triada, Sun Fun, Alfa Star to setki, tysiące sprzedanych wyjazdów. no nie da się...
![]() |
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robicie szum o to że dziewczyna wyraziła swoje niezadowolenie po powrocie. Ma prawo a Ty z góry pisałaś że " najłatwiej jest szukać wyjazdu samolotem za "tysiaka", a potem oczekiwać gwiazdki z nieba..." pamiętaj że są ludzie dla których ten "tysiak" to duża kwota i odkładają to latami żeby się wyrwać na wczasy.... po co takie dogadywanie???? Skoro ktoś wrócił niezadowolony z Itaką, to uszanuj to.... i oby Tobie się to nie przytrafiło ![]()
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2010-12-15 o 23:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rozumiem, że ktoś może wrócić niezadowolony z wyjazdu, tak jak wizażanka wróciła z Itaką. ale trzeba mieć w sobie rozsądek, że bardzo często (niezawsze) jakość idzie z ceną. i osoby, które wymagają luksusów, a tysiak to dla nich dużo i zbierają na taki wyjazd latami, to naprawdę lepiej żeby pojechały gdzieś w Polskę. Bo jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że ich wyjazd samolotem zagranicę będzie nieadekwatny do ich oczekiwań. notabene, za tysiaka to się luksusu nawet w Polsce nie znajdzie na tydzień :/
![]() |
![]() |
#828 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
I co za różnica czy wyjazd jest samolotem, autokarem czy osiołkiem? - Jeśli takie świadczenie jest w cenie, to takiego mamy prawo wymagać - nie lepszego, ale też nie gorszego. A ceny ustala biuro podróży - jeśli za Twojego tysiaka obiecuje gwiazdki z nieba, to niech się z tych gwiazdek wywiązuje - co mnie, klienta, obchodzi jak ono to zrobi? Umowa powinna być wiążąca. Itaka nie wywiązała się z podstawowych warunków umowy, cudów nikt od nich nie oczekiwał. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Itaka jest dużym i znanym biurem, dlatego nie zależy im na opiniach - i tak zawsze klient się znajdzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
BAN stały
|
Też jestem zdania, że biuro z którym lata więcej osób ma później więcej opinii niż takie z którym lata niewiele. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, ja też to robię i wierzę w to, że naprawdę można wrócić bardzo zadowolonym albo bardzo niezadowolonym z wczasów. Oby tych udanych wakacji było jak najwięcej i nie ma co się wstydzić o nich opowiadać. Ja wczoraj dzwoniłam do biura w sprawie tej Japonii, dowiedziałam się kilku rzeczy i jeszcze bardziej jestem nakręcona żeby tam polecieć! Ponoć najlepiej na wiosnę kiedy kwitnie wiśnia. Cudownie by było...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zdanie, że NIE ZAWSZE cena idzie z jakością dotyczy sytuacji, gdzie np ludzie często dopłacają do hoteli sieciowych, gdzie płaci się za markę bardzo często. i znam osobiście takie hotele, które choć są tańsze, są lepsze od tych z przedrostkiem Hilton. ale ja o żadnym świadczeniu nie pisałam, więc o co Ci chodzi?
![]() |
![]() |
#831 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisałam o zupełnie innych sprawach, z których biuro sobie zakpiło, bo inaczej tego nazwać nie można. A o świadczeniach piszę a propos Twojego "tysiaka" - jeśli biuro ma w ofercie wycieczkę za "tysiaka" i zawiera w umowie co oferuje za owego tysiaka, to powinno się z tego wywiązać, nawet jeśli to "tylko" tysiak - jak sugerowałaś. Choć w moim przypadku była to dużo droższa wycieczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie rzeczy, które widnieją na umowie jak i np w katalogu są rzeczą świętą. Należy pamiętać, że opis katalogowy hotelu, który kupujemy czy programu wycieczki objazdowej, który znajduje się w katalogu organizatora jest także częścią umowy.
![]() |
![]() |
#833 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nikt tu o żadnych tysiaku nie pisał !! Dziewczyna dała za wczasy ok 6 tyś z tego co pamiętam, więc nie dziwię się że wróciła zła, skoro tak ich potraktowali ![]() i bardzo się mylisz pisząc że za tysiaka to nawet w PL luksusu się nie znajdzie! Jeżdżę do Grecji za "tysiaka" na 12 dni, wracam bardzo zadowolona i w tym roku wyjezdzam ponownie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() łatwiej jest sobie poradzić z mniejszą iloscią klientów i każdy wychodzi zadowolony
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i to, że Ty jeździsz do tej Grecji na 12 dni za tysiąc złotych i wracasz zadowolona, to nie znaczy, że mi to będzie odpowiadać. przede wszystkim dlatego, że dla mnie jazda do Grecji autokarem jest przeciwieństwem luksusu...
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2010-12-17 o 09:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę pojawiło się do mojej wypowiedzi??? Cytat: Napisane przez GOcha79 ![]() Wiadomo, każdy oczekuje od biura jak najlepszej obsługi, jak najlepszych warunków wypoczynku ale najważniejsze, aby przed wyjazdem zapoznać się bardzo szczegółowo z ofertą. najpierw trzeba płacić potem wymagać, a nie odwrotnie. najłatwiej jest szukać wyjazdu samolotem za "tysiaka", a potem oczekiwać gwiazdki z nieba... " nie mieszaj, bo sama się gubisz........ ![]() zobacz kiedy pojawił się moj post. Cytat:
Ja uwielbiam podróżować, dlatego dla mnie jazda autokarem nie jest żadnym problemem, mogłabym cały świat tak zwiedzić ![]() w ogóle nie wiem po co ta cała rozmowa, klarnetos napisała, o tym jak ją potraktowali za taką kasę, a Ty tu z jakimiś luksusami wyjezdzasz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak się składa, że nie każdy lubi podróżować autokarem... i tak się składa, że siedzenie w hotelu jak księżniczka, jak to nazwałaś nie musi się wiązać z luksusem. bo zwiedzania np. Japonii czy Chin, nie polega na siedzeniu jak księżniczka, a właśnie na zwiedzaniu i jednocześnie nie są to wyjazdy dostępne dla każdego. a to, że Ty utożsamiasz luksus od razu z siedzeniem w hotelu, to Twoje spostrzeganie rzeczywistości- nie moje. i notabene- faktycznie, do tych przykładowych Chin byś jechała autokarem... widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz...
![]() |
![]() |
#837 |
BAN stały
|
No właśnie, chodzi o to, że podczas podroży do Japonii nie leży się plackiem, tylko chodzi i zwiedza. Wycieczka na którą planuję polecieć jest o tyle ciekawa, że na każdy dzień jest plan zwiedzania i tych miejsc jest naprawdę dużo! Dlatego tak mnie korci żeby tam polecieć!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 | |
Zakorzenienie
|
szkoda z Tobą pisać, bo Twoje odzywki świadczą że dzieciak z Ciebie
![]() ale ja lubię i wyrażam swoje zdanie - nie Twoje Cytat:
a kto Ci napisał że wybieram sie do Chin??? ![]() napisałam "mogłabym zwiedzić cały świat autokarem" a nie "zwiedzę cały świat autokarem" bo chyba logiczne że do niektórych krajów dotrzesz tylko samolotem ![]() ![]() Ty widać masz pojęcie o czym piszesz, zwiedziłaś cały świat, "tysiak" to dla Ciebie jak wydanie 10 zł na lody, co tam ![]() ![]() a teraz to już w ogóle utwierdziłam się w przekonaniu że Ty dziewczyno normalna nie jesteś. Przeczytałam Twojego posta na innym wątku że uprawiałaś seks w kościele .... OMG...... po co ja w ogóle czas tracę i odpisuję na twoje posty???? Patologia...... tylko tak to nazwę... jezdzij sobie nadal po świecie (o ile w ogóle Ty gdzies byłas za granicą!!!) i uprawiaj seks w kościołach.... GOOD LUCK
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2010-12-17 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
tak się składa, że od 8 lat pracuję w szeroko pojętej turystyce i znam ją od podszewki. i jako organizator imprez, i jako sprzedawca i jako pilot zagraniczny i jako zwykły turysta więc faktycznie, Ty wiesz więcej, bo Twój kuzyn ma to swoje mini- biuro
![]()
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak, a ja mam w domu słonia, wielbłąda, 5 razy w miesiącu wyjezdzam na wczasy i jestem córką prezydenta ![]() ![]() ![]() ![]() idź nadal uprawiaj seks w kościele (teraz idą święta więc masa ludzi w kościele, to cie będzie bardziej kręcić ![]() i nie wysilaj się z odpisywaniem na moje posty bo nie będę tego czytać, ignoruję Ciebie i Twoje wymyślone historyjki. Może kiedyś zdobędziesz tą wymarzoną pracę w szeroko pojętej turystyce, albo otworzysz filię biura ITAKA i uda ci sie choć raz wyjechać za granicę ![]() ![]() Zakończyłam pisanie z Trollem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.