30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 284 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 16:40   #8491
LAPIEL
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Re: 30,40 plus od A do Z cz.3

2 tyg Kama ...
w ogóle to się zgapiliśmy bo nie załapliśmy jak kupowaliśmy bilety ,ze u nas długi weekend w sierpniu , zostalibyśmy do soboty lub niedzieli nawet ...ale nie ma tego złego bo przynajmniej się zaklimatyzujemy ze spokojem a nie zaraz do roboty na drugi dzień ...

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2013-08-13 o 16:43
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:09   #8492
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Re: 30,40 plus od A do Z cz.3

Masz rację, Lapi - ważne jest to przestawienie z urlopu na pracę, w dodatku weekend ma być ciepły, więc nie czeka Was szok termiczny...
Zirytowałam się Kupiłam na all torebkę TH, nowa, od firmy, cena tez normalna. Dziś przychodzi - i jak dla mnie śmierdzi podróbką na milę, porównałam z innymi moimi tego producenta, z których żadna nie budziła moich wątpliwości. z tą...bym się wstydziła wyjść. Ciekawe, czy baba przyjmie zwrot.

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-08-13 o 19:45
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 08:58   #8493
aussiewoman
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Helo
Po kawie...chłodno na dworze (12C), ale słonecznie weekend ma byc cieplejszy i tego się trzymam
Byłam wczoraj u dentysty. Niestety konieczne leczenie kanałowe
Fuerta- z jakimi liniami bilety po 1900? i do jakiego miasta? co planujecie zobaczyć? Ceny ciuchów, kosmetyków, leków itd o wiele niższe w USA niż u nas. Także spakuj sobie niezbędne MINIMUM, resztę tam dokupisz My nawet pasty do zębów nie zabieralismy ostatnio
My planujemy wypad na Florydę w przyszłym roku. Też powoli sprawdzamy ceny biletów i wychodzi że najbardziej będzie nam się opłacać Miami. Aldi reisen ma fajne wypady do USA, jeżeli ktoś chce wyjazd zorganizowany. I ceny naprawdę przyzwoite Chociaż dla nas to nie opcja. My wolimy sami

Lapiel- jejku już wracacie? 2 tyg szybko mijają....Młody płakał jak wyjeżdżaliśmy z Italii... ech...
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:37   #8494
Anyzkowa
Zakorzenienie

Leje, szaro, zimno. Nic ciekawego.

Ja dziś planuję jakiś krótki wyjazd. Biorę wolne i jadę, myślę nad jakimś spa. W sumie gdzieś w okolicy.

Kama współczuję nieudanego zakupu, Ostatnio nie mam szczęścia do zakupów na all. Wszystko mi podlatuje szmirą.
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:12   #8495
aussiewoman
Zakorzenienie

Anyżkowa- dobry pomysł z tym spa
Zajrzałam do Niechorza - webcam, no i zimno, wieje, szare chmury...brrrr

Kama- a wy gdzie w tym roku odpoczywacie?
Współczuję torebkowych problemów. Dlatego nie lubię kupować na all.
Stary 2013-08-14, 10:48   #8496
fuertavertura
Rozeznanie

Lapi nie nastawiaj się negatywnie, z tą jesienią to mocna przesada nie ma tropików 33+ jak w minionym tygodniu ale jest słońce, temperatury na krótki rękaw, po prostu polskie lato to nie tak jak ja w minionym roku jak ja wróciłam z włoch gdzie było ciepło..a u nas 16C, deszcz, szaro buro....to dopiero szok

Zacieram ręce na USA, również ze względu na zakupykosmetyczne.. .ciuchy pt.TH,Gapa, Benetton, CK itp., które u nas są towarem z górnej półki za chore pieniądze, tam są podrzędna sieciówką jak u nas np. H&M...ale jak byłam kilka lat temu na zachodnim wybrzeżu, to też dokupowałam walizkę, żeby pomieścić zakupowe zdobycze skarpetki CK - 1,2 $, t-shirty TH - 5,6 $ gdzie u nas cena preferowana to 279zł+
Aussie bilety w szalonej środzie czyli LOT, oni mają takie jednodniowe promocje w każdą środę, na flipo.pl też była promocja, atrakcyjne ceny ale na listopad i grudzień, a moja znajoma ma już zaklepany urlop na październik, są też w miare korzystne cenowo połączenia przez UK ale wiadomo, że taka podróż jest już bardziej męcząca...tak to jest jak się planuje podróż z kimś...albo co gorsza we 3...to każdej co innego i w innej cene pasuje...

Byłam w poniedziałek w instytucie protea w waw - wreszcie się tam wybrałam najarana mówiąc wprost na wspominane tu kiedyś BB kremy Jane Iredale http://shop.janeiredale.com/products...l-bb-cream.htm i http://www.makeupalley.com/product/s...?itemid=107920 dobrze, że poprosiłam o próbki zamiast kupić od razu całe opakowanie...oba kremy są tragiczne, BB krem a jest totalną maską, bardzo gęsty, kryjący, drugi - ta bardziej baza strasznie szybko zasycha, trudno ją rozsmarować, oba kosmetyki maja dziwna palete kolorów, wszystko żółte i pomarańczowe fuuu zatem zaspokoiłam ciekawość, przetestowałami wracam ponownie, grzecznie do RBR
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:20   #8497
aussiewoman
Zakorzenienie

Zaraz oszaleje- boli mnie wczoraj zatruty ząb
Stary 2013-08-14, 15:14   #8498
Kamlisa
Zakorzenienie

Aussie, Turcja, Side. Dokładnie za 3 tygodnie
Mam raczej dobre zakupy na all, nie czepiam się...Ale nie lubię robienia w bambuko Gdybym chciała torbę a la TH za 50 PLN - to co innego - ale jeśli w cenie innych na all dostaję coś bez metki, bez metki wewnętrznej, a jedyne logo jest na zewnątrz, inaczej, niż w innych torbach tej firmy, które mam - to coś jest nie tak Porównałam nawet ze zdjęciami z innych aukcji torebek z tej serii - są logowane. Pani zgadza się na zwrot, tyle, że tracę na kosztach wysyłki tam i z powrotem
Ilana, jak Lapi wróci to może będzie ciepło, u mnie dziś właśnie 16 i szaro, buro Ale i tak nic nie przebije powrotów do POlski z dalekich podróży ( czyli listopad-marzec), gdzie możemy mieć u nas mrozy...
Aussie, dziś jeszcze może, ale powinien się wyciszać, zwyczajowo tylko w dniu zabiegu. Jeśli się utrzymuje - to może być już stan ropny w którymś korzeniu, albo bardzo duży wysięk.
Wiecie, że jutro nie mam pacjentów...? Dziś z teoretycznego wolnego wyszedł mi zasuw protetyczny, przedtem zasuw prywatny, potem pacjenci prywatni once more...Potem biegusiem do fryzjera, bo trzeba się podciąć przed urlopem. Błyskawiczne zakupy. Potem biegiem z kotem do weta, bo akurat kolejki nie miał. Podgrzewanie obiadu. Naczynia. Teraz przebrałam się do ćwiczeń, ale ciągle coś mnie odciąga - ekspres zażądał odkamieniania Fakturę trzeba zapłacić. I tak siedzę w spodenkach...
Stary 2013-08-14, 16:12   #8499
Anyzkowa
Zakorzenienie

Mam doła. Jest mi smutno. Mam bardzo dobrych znajomych, przyjaciele rodziny. On pijący od wieków a ona zawsze szukająca usprawiedliwienie dla kochanego. Zawsze po nadużyciu alkoholu robił różne głupie rzeczy komuś. Ona zawsze wszystko bagatelizowała, obracała w żart. Przecież nic się złego nie stało bo zrobił zawsze komuś przykrość. Nie jej.
I tak było ze mną. Po kilku drinkach obraził mnie. Nie było żadnych przeprosin, nic. Z jej strony tak jak zawsze, błahostka, nic się nie stało i to ja dramatyzuję. Wyjaśniłam jej, że to nie tak, że nie pozwolę żeby mnie tak traktował. Finał jest taki, że on się do mnie nie odzywa a ona unika ze mną spotkań. Patrzcie jak długoletnia znajomośc może się zakończyć. Jeszcze zapewniała mnie, że nie wyobraża sobie żebyśmy zakończyły przyjaźń. Chylę czoła nad jego umiejętnością manipulowania bliskimi.
Stary 2013-08-14, 16:57   #8500
Kamlisa
Zakorzenienie

Anyżku, najwidoczniej ta znajomość nie była dla niej tak cenna, jak partner, jaki by nie był. Kobiety alkoholików sa mistrzyniami w kamuflowaniu problemu. Sama powiedz - czy dla Ciebie ta przyjaźń jest warta znoszenia chamstwa...? Czy interesuje Cię szukanie usprawiedliwień albo bagatelizowanie jego wyskoków? Odpuść sobie - palca miedzy drzwi lepiej nie wsadzać. Ona będzie go broniła chociażby dla miłości własnej, głupio się przyznać, że jesteśmy z kimś mało wartościowym.
Pisałam kiedyś - mamy znajomych. Wieloletnie małżeństwo, chyba dobre, dzieci już dorosłe. On jest znanym lekarzem, tłucze kasę, tyra...Ale to nie doktor Judym, a raczej drobny krętacz - tu zorganizuje, tam się zakręci...Dla mnie to ktoś, na kim nie można polegać - żadna przyjaźń, luźna znajomość, bo leczą u nas zęby. Namawiają nas gorąco na odwiedziny, kolacyjki itp. Byliśmy dwa razy, ale to było żenujące. Pan domu się odstresowywał z butelką, pani to bagatelizowała, zabierała mu co któryś kieliszek...pan zaczął się złościć, że my nie pijemy z nim...I zaczęły się kąśliwe, pijackie uwagi. Tz był zbulwersowany, bo naprawdę nie po to siedzi się w gościach, by Cię coraz bardziej nawalony gospodarz obsztorcowywał...I oni nie rozumieją, czemu nie chcemy znowu przyjechać...Na godzinę...? bo po dwóch facetowi się urywa prawie kontakt...? Odpuszczamy sobie.
Stary 2013-08-14, 19:09   #8501
irenkaaa
Zakorzenienie

mi sie juz oczy zamykaja a dopiero 18 :05
od rana latam , poczta , bank , zakupy itd

kupilam bluze, 2 koszulki i buty , maske na wlosy z keratyna

takze nie jest zle
teraz nadrabiam co mam do zrobienia w domu + na kompie
obiad na dwa dni zrobiony ( moj kotlety bedzie jadl a ja warzywka takze mamy z glowy)
zakupy na najblizsze dni tez z glowy
jedynie jutro napoji dokupie i jakies kilka drobiazgow

i znowu do pracy
tyle godzin mi daja zze niewiem kidy kompa wlaczyc
wracam czesto po 23 ale chociaz wyplata to wynagradza
cos za cos

z noga lepiej . narazie coprawda bieganie wybijam sobie z glowy na rzecz chodzenia
dojda cwiczenia na kregoslup i nogi i powinno byc ok

jakos wracam do formy
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:30   #8502
Kamlisa
Zakorzenienie

Tak, jak piszesz, Irenka - coś za coś Fajnie się nic nie robi, ale od tego w portfelu nie przybędzie. zawsze to sobie powtarzam, jak jestem wykończona, pracuję w weekendy czy święta...
Ja tez mam dziś dzień na kupowanie - w necie

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-08-14 o 20:36
Stary 2013-08-14, 20:53   #8503
irenkaaa
Zakorzenienie

cos za cos bo prawie drugie tyle co na chorobowym + czasem nadgodziny ( tzn platne normalna stawka godzinowa ale zawsze to cos) a poza tym skladki zdrowotne a to sie liczy

no i inaczej niz siedziec w domu miesiacami

odzywam

ostatnie 2 tyg jak zostawalam dluzej w pracy to tlumaczylam sobie to tak ze zostan zostan .. kupisz bluze czy cos tam jeszcze .
dzis zachodze ( bluza byla przeceniona juz z tydzien wisiala ) a bluzy niema , w koncu spytalam babki i mowi ze popatrzy na magazynie
wyniesli je i tym sposobem nikt jej nie wykupil

weekendy i swieta zawsze pracuje wiec do tego juz sie przyzwyczailam

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2013-08-14 o 20:55
Stary 2013-08-15, 08:12   #8504
Kamlisa
Zakorzenienie

Wolny dzień...jak miło... Nawet słońce świeci, choć zimno...Mam zarwaną nockę, bo tz zaczęło brac wczoraj przeziębienie, mimo kuracji domowych teściowej...Jak zaczął łazić o 0.45 - tak o 3.45 się poddałam i poszłam do drugiego pokoju
Stary 2013-08-15, 10:12   #8505
Anyzkowa
Zakorzenienie

Wolny dzień Kama i jest bardzo miło Zaczynam krótki urlop, więc perspektywa takich dni jest bardzo optymistyczna.
Stary 2013-08-15, 11:45   #8506
Kamlisa
Zakorzenienie

Dziś zrobiłąm brzuch, ramiona i nogi z Mel B i 6 minut brazylijskie pośladki z Chodakowskiej Rzutu endorfin nie miałam, ale miła satysfakcję i owszem
A dla urody - olejek kokosowy z vatiki na włosy...
Stary 2013-08-15, 12:49   #8507
irenkaaa
Zakorzenienie

ja dla urody bede miec maske na wlosy+ na twarz
dla cwiczen to soebie dom posprzatam
przeszlam juz jakies 3km

czas na jakis odpoczynek
w pracy sie nachodze od jutra
Stary 2013-08-15, 13:38   #8508
Kamlisa
Zakorzenienie

co tak pusto...?
Fajne różo-rozświetlacze
http://allegro.pl/holika-holika-hell...474877361.html
Stary 2013-08-15, 13:54   #8509
Michell72
Zakorzenienie

Wykupiłam wczoraj 2 karnety na siłownię.Dojazd 60 km w jedna str ,więc heroiczy i drogi interes ,jezeli ma to byc 3x w tyg..No ale..Nie mam niestety innej opcji na dobre warunki.. Zaliczyłam 1 trening..Jestem z siebie dumna , dostałam powera...Anyżku tacy pseudo przyjaciele,gdzie granice przyzwoitości wyznacza kieliszek wódki -to zgroza..Niezmiennie uważam,że tych cennych ludzi..poznajemy w biedzie..I takich się trzymam.Toksyczne znajomości staram się ukrócić do minimum...W wieku 40 lat ,niepotrzebny mi wzrost kortyzoluKama też nie lubię takich imprez..Akurat ja jestem mało pijąca,mój mąż z tych kulturalnie dozujących..więc też głupio sie czujemy w gronie słaniających się na nogach...Wspólnych tematów bełkotowych -brak
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:59   #8510
Joanna Karolina
Raczkowanie

Miszuś, dzień karnetów Kupiłam na basen, byłam już 2 razy. 10 min rowerem.

Jakoś koło 40 wreyfikacja wszystkiego, w tym znajomych- przyjaciół...nie zawsze wypada dobrze- a nowych się już może nie ulepi...może na dancingach w sanatorium?
Joanna Karolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 15:34   #8511
Michell72
Zakorzenienie

Niby tak Joanna ,ale coraz częściej,może z racji wieku-dostrzegam toksyczność nie których znajomości..Wolę powiedzieć basta i kawy napić się -samej..Nie mówię o problemach ,które da się przeskoczyć ,ale akurat alkohol, to dla mnie temat drażliwy..Można te bełkoty wytrzymać,ale jesli do nich dochodzą uszczypliwe uwagi,cięte riposty-robi się nie zbyt przyjemnie..Włącza mi się czerwone światło....
Stary 2013-08-15, 15:44   #8512
irenkaaa
Zakorzenienie

mam to samo
a znajomi nie potrafia zrozumiec dlaczego nie pije jeden za drugim ich tempem

wole sobie lampke wina wysaczyc raz na mies czy nawet dwa

albo desperadosa

wodka do mnie nie przemawia ale mam na to wytlumaczenie
Stary 2013-08-15, 17:10   #8513
Kamlisa
Zakorzenienie

Alkohol jest dla ludzi - z odpowiednią częstotliwoscia i odpowiednich ilościach, zależnych od człowieka. Zasada jest prosta - to ja dyktuję, nie on mną steruje, ani nie ktoś inny. Piję rzadko? Pije wino? Jednego drinka i dosyć...? Każdy z nas sam ustala granice. Najgorzej, jak ktoś nie umie sobie powiedzieć stop i nie widzi z boku, jak wygląda...Ja nikogo do picia nie namawiam, nie lubię, jak ktoś namawia mnie, znam swoje granice i możliwości.
Miszka, oby tak dalej. Ale 60 km, 3 razy w tygodniu...No, nie chce krakać, za daleko. Zawsze może się znaleźć 1000 powodów, by nie jechać Dlatego lubię ćwiczenia z netu - nie mam tylu wytłumaczeń
Stary 2013-08-15, 17:33   #8514
irenkaaa
Zakorzenienie

w pelni sie z Toba zgadzam Kam

granice sa ale niektorzy ich nie maja i dziwia sie ze ktos nie chce isc tym samym tempem

jest dla ludzi oczywiscie ale jak ktos pije litrowa krowe do dna i potem jeszcze ,, bo zostalo i sie zmarnuje " to juz nie dla mnie
Stary 2013-08-15, 20:11   #8515
Michell72
Zakorzenienie

Teraz Kam powody musze znaleść by jechać...Zresztą mój cellulit zaczął do mnie przemawiać DUŻYMI LITERAMI hi hi...Karnety dwa(dla mnie i dla córki)tanie nie są ,a jeszcze umowa na 2 mce przynajmniej..więc nie ma ,że boli...Dziś rower z rodziną i co stwierdzam?Holenderka to nie dla mnie..Nie po lesie..Córki rower wziełam i miałam problem z koordynacją ruchową ha ha..

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Juka jak tam Kraków?
Stary 2013-08-15, 23:01   #8516
LAPIEL
Zakorzenienie

Witam , już z Polski
Dziewczyny kiedyś o kwasach rozmawiałyśmy , macie jakieś sprawdzone ???
znów mi wyłażą jakieś "dziadostwa" na szyi
... wysypało też mi na dekolcie i plecach na urlopie
...muszę coś zadziałać ...
kiedyś miałam mleczko złuszczające z Neostraty ale może kwasy będą lepsze ...tylko kompletnie się w tym nie kumam , na allegro są tanie , drogie , co tu wybrać ?
może coś mi doradzicie ?

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2013-08-15 o 23:03
Stary 2013-08-16, 08:23   #8517
Kamlisa
Zakorzenienie

Lapi, ja na Twoim miejscu nie bawiłabym się w kwasy hand made, tylko poszła do kosmetyczki/kosmetolożki/lekarza. Po co ryzykować...?
Wiecie, ludzie są dziwni zawistni kompletnie bez sensu...Chodakowska przyznała się gdzieś, że zrobiła piersi. I co z tego...? jej prywatna sprawa, jej prawo...A idioci piszą, że to oszukiwanie tych, co z nią ćwiczą...Gdzie tu logika...? Nigdy nie twierdziła, że wyrobiła sobie piersi ćwiczeniami, to zresztą fizycznie niemożliwe - można wzmocnić mięśnie piersiowe, ale na kształt i wielkośc to nie wpłynie, jedynie poprawi położenie piersi. Co, ktoś przypuszcza, ze Mel B dorobiła się swoich machając hantlami...? Taki polski grajdołek - dokopać, byle anonimowo. Nigdy nie chciałabym być słąwna, bo potem się zaczyna...A inna gwiazda pisze o Chodakowskiej na wirtualnej: jak można promować takiego maszkarona...?! Przeciez nie jest promowana dla urody, ale fitnessu. Zapewne ta wybredna baba nie ma połowy jej urody, ani 1/3 jej figury...Wkurza mnie właśnie możliwość anonimowego, publicznego obrabiania tyłka znanym ludziom. Co innego prywatna dyskusja, ale nie publicznie. Nigdy nie wchodzę na pudelki i im podobne. Już sam tytuł na wirtualnej mnie zirytował: Chodakowska oszukała miliony fanek? ( to o tym biuście). To naprawdę chamstwo. Gdyby nie ćwiczyła, a figurę zawdzięczała operacjom i zabiegom medycyny estetycznej - to mogłabym zrozumieć irytację...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-08-16 o 13:58
Stary 2013-08-16, 14:01   #8518
fuertavertura
Rozeznanie

Lapi witaj na ojczystej ziemi
z kwasów przerabiałam migdałowy natinuel - jest bezpieczny więc nim sobie na pewno krzywdy nie zrobisz, migdałowy jest polecany nawet dla skór wrażliwych, naczyniowych i jako jedyny kwas może być stosowany przez cały rok (w towarzystwie filtrów rzecz jasna) ja kupowałam w hurtowni kosmetycznej ale jest chyba na all, kosztuje coś ponad 200zł i starcza na kilkanaście aplikacji na ciało, kilkadziesiąt na twarz więc jest to bardzo opłacalne, u kosmetyczki/dermatologa za kwas na dekolt czy plecy za jedno nałożenie zapłacisz jakieś 350zł a wiadomo, że należy wykonać kilka powtórzeń, żeby terapia miała jakikolwiek sens.

Mi coś na policzkach wyskoczyło, coś...bo nawet trudno jest mi to zdefiniować, coś jak czerwona wysypka, nie są to na pewno wypryski..sama nie wiem czy to jakieś letnie uczulenie, które często mnie dopada, czy może to jakieś naczynka...i trzeba we wrześniu powtórzyć laser

Miszu podziwiam zapał, 60km w jedną stronę na siłownię to już wyprawa

byłam wczoraj u znajomych na grillu, właściwie to grillowaliśmy od środy wieczorem...dawno się tak nie najadłam delikatnie mówić, wszystko co niezdrowe, wszystko co tłuste i kaloryczne dziś wolne a jutro znowu dwa dni goszczenia siępóźniej cały tydzień będę chyba arbuza jeść i popijać wodą

ciepło dziś....ale przyjemnie, w niedzielę zapowiadają tropiki 33C...mam nadzieję, że będzie to wyłącznie jednorazowy incydent!
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 14:43   #8519
LAPIEL
Zakorzenienie

Dzięki Ilana , widzę na all są nawet 4x po 10 ml takie zestawy z tej firmy Natinuel , także zakupię i spróbuję bo u mnie kwasy to nawet po 400 zł za zabieg ...

Kama krem Bambi dostałaś już ? bo do mnie dotarł dziś rano
Stary 2013-08-16, 18:10   #8520
Kamlisa
Zakorzenienie

Tak, Lapi, dostałam krem(y) Co, przywiodłam na pokuszenie...?
Ze starszych zakupów zaczęłam to
http://pl.strawberrynet.com/skincare.../72434/#DETAIL

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-08-16 o 18:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości