![]() |
#841 |
Rozeznanie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Starszą rodziłam koniec listopada to w gondoli codziennie wychodziłam i był tylko cienki kombinezon, koc pod spód, na wierzch kocyk i pokrywa i było zawsze ciepło a spacery 1.5-3 godziny codziennie nawet jak było -10- -13. Iga teraz w spacerówce to muszę 3xbardziej otulać a mrozu nie ma prawdziwego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezle hahaha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Taa i "ja im wybije imprezy z głowy"
![]() Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-11-10 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zadomowienie
|
Żabcia, przy mniej niż -10 spacery są niewskazane.
Też dla Młodego mam tylko takie zwykłe kombinezony + liczę, że pokrowiec w wózku starczy. Fotelik najwyżej na czas przenoszenia otulę kocem. Dziś w ogóle mięliśmy debiut w kombinezonie. Skończyło się to krzykiem i szybkim powrotem do domu. Chyba za bardzo ogranicza mu ruchy i się denerwuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Niektore artykuly higieniczne tez moga zawierac mleko- np pasta do zebow czy plyn do mycia-jezeli alergia wystepuje tez na skorze po zetknieciem z alergenem.
Nie wystarczy uzywac produktow bez laktozy-one mimo wszytsko zawieraja proteiny mleczne Nie mozna uzywac mleka czy produktow pochodzenia zwierzecego jak np owca, koza zawieraja te same alergeny. Mleko i napoje mozna zastapic mlekiem i produktami z owsa, soji, ryzu, mleka orzechowe, sorbety zamiast lodow, mleka kokosowe, smietanki kokosowe, Mozna uzywac wszytskie oleje, margaryny roslinne, Moga zaiwerac mleko: gotowe mixy do pieczenia chleba, gofrow, pizzy. Wszystkie slodkie bulki, suchary tez moga zawierac mleko Gotowe dania z makaronu moga zawierac mleko, gotowe dania z ryzu. Gotowe produkty z ziemniakow kupowane w sklepie tez moga zawierac mleko typu koptka czy placki ziemniaczane, ryby w panierce, paluszki rybne, Pasztety i wyroby miesne, wedliny czesto zawieraja mleko, nawet przy napisie moze zawierac mleko- produkcja czesto powoduje ze nie da sie uniknac kontaktu z mlekiem wiec jest duze prawdopodobienstwo ze te produkty zawieraja mleko. Napoje owocowe, serniki kupowane w sklepie moga zawierac mleko, rowzniez paluszki czy chipsy. Mieszanki przypraw, kaw czy herbat, sosy , kostki rosolowe, majonezy, dressingi. Niektore sloiczki dla dzieci maja mleko. Wg norm EU musza byc te produkty wypisane czyli trzeba czytac etykiety. Wymienilam produkty ktore mam na liscie zeby dokladnie sprawdzac. Czesto te zamienniki ktore sa u nas nie ma w Polsce- moze sprobujcie poszukac w wyszukiwarce moze jest jakas firma ktora robi bezmleczne jedzenie. U nas jest to firma oatly, plant, rapsy i frutty i pare mniej znanych. Ja nie mam az takiego wielkiego problemu bo u nas praktycznie wszytsko dostane w formie bezmlecznej, nawet lody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
My gondolke mamy też wyściełana kolderką żeby było cieplej
#848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np w domu jak śpimy popoludniu to ja lubie w ubraniu przykryć się kołdra, ale ja nie moge bo ma mega wypieki i się goruje. Tylko bambusik. Więc Ona raczej nie lubi gorąca. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
No to poszalałyście a ja nie miałam czasu czytać
![]() Fajnie dziś miałam, bo poza mamą po pracy wpadła siostra - jakoś mało mamy okazji pogadać a w sumie coraz bardziej mamy o czym ![]() ![]() Te pierdółki od lekarza to w sumie nie wiem, czy pomagają, niby mi trochę lepiej ale czasem jak mnie po skroni dźgnie to gwiazdy widzę. I tak dodatkowo biorę ibuprofen i rutinaceę. Odleciałam usypiając młodego i nie wiem teraz o której ostatni raz ściągnę. Za to wczoraj moje dziecko dało popis lęku separacyjnego. Jak wróciłam od lekarza i mnie usłyszał to nie chciał spać z tatą tylko popłakiwał, no to się odpięłam i poszłam, przytuliłam i w 5 minut zasnął. Poczekałam, odłożyłam i chcę wracać do ściągania, wyszłam z pokoju i płaaaaacz. No to musiałam iść spać z tym przytulasem i skończyć ściąganie dopiero jak się na jedzenie obudził. |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Żabcia, to pewnie zależy od spacerówki. U mnie np też jest jeden wielki prześwit i na bank Ninę będzie podwiewalo jak diabeł
#851 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze poki co warto mieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze raz dziękujemy za zyczenia 😘 Cały dzień dziś jestem na porodówce - jak pomyślę jakie to piękne to mam ochotę na kolejne bobo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-11-10 o 20:25 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- W takim razie ja chyba po prostu rozejrze się za fajnym cieplutkim kocykiem. Tak aby narzucić na fotelik i na wózek dodatkowo w razie czego.
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Dzieki za wytyczne Taaa praktycznie wszedzie. Ja juz ostro skrzywiona jestem. Nie kupie NIC bez analizy skladu. Paluszki z lajkonika są bezpieczne to jem jako slodycze haha chipsow bezpiecznych jeszcze nie spotkalam. A sernik mi sie po nicach sni. Nawet bym nie pomyslala ze moze byc bezpieczny bo jak sama nazwa wskazuje to sernik ![]() A nie przepraszam, kupilam i lezy sos salatkowy bo tam wlasnie bylo cos. Przed zrobieniem przeczytalam sklad. Tak sobie mysle ze jesli okazaloby sie jak u asiaczka ze ta dieta niepotrzebna a juz ktorys miesiac nie jem nabialu itd to tyle dobrego omija moj organizm ze az sie boje spustoszen przy kp. ![]() Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-11-10 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Iwonia a to białe pieczywo odstawiłas na próbę?
#855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Zabcia ja moja córkę wozilam zima w gondoli bez spiwora ale pod grubym kocem. Ale w spacerowce już spiworek miałam bo jednak wiało z każdej strony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Martunia czyli nie masz po bokach i z tylu spacerówki żadnej osłony?
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
My po wizycie u lekarza. Katar na szczęście jest tylko katarem. Płuca, uszy, wszystko ok. Mała waży 7780 - w bodziaku i pampersie, więc naprawdę ostatnimi czasy tempo przybierania ma zabójcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
U nas jest osłona bo buda zasłania tył i boki, ale nie jest ona szczelna, w sensie że między miejscem do leżenia a budą są prześwity
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Brawo Maja ![]()
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
Tak ale chyba zbyt krotko. Albo to cos jeszcze wtedy bylo. Nie ma dnia bez zielonej kupy. Sa tez normalne wiec to musi byc cos co chyba szybko na niego wplywa ale tez chyba szybko moze minąć. Nie mam bogatego jadlospisu a i tak cos przeoczam. Jestem beznadziejna. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Martunia chipsy solone. Ze tez musialy lezec na koncu polki. Szlam po kolei i zwatpilam ze jakies sa ok i odpuscilam sprawdzac do konca hahaha |
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Zjadłam wczoraj chipsy. Nosz ku€@#wa. Jedyna rzecz, gdzie składu nie zanalizowałam, bo przecież "ziemniaki i olej". Załamka. Tyle diety poszło w las.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#861 | ||
Zakorzenienie
|
No mam ale to nie to samo zabudowana gondola. No i chodzi mi bardziej o "parasolke".
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram sie jesc bez mleka ale kurcze, wedliny nie sprawdzalam Wiem na pewno, ze cynamon jej nie sluzy. I kawa. I cytryna i miod i czekolada. Ale nadal cos jeszcze ja uczula. Kupilam dzis mleko sojowe do inki i teraz boje sie uzyc jutro... jal zyc? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jem biale pieczywo i razowe, parowki ( ale kurcze teraz mnie olsnilo, ze moga byc z mlekiem), obiad (jakies chude mieso, kartofle/ryz/kasza, sorowki na oliwie (bez cytryny, jogurtu ani majonezu), kabanosy (kurde znow moga byc z mlekiem !), banany, jablka, warzywa typu: szpinak, rzodkiewka, ogorek, salaty, kukurydza,oliwki, papryka. I TO juz jest cale moje menu a i tak cos tu ja uczula. Pije inke i wode. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi na brzuchu! Chyba się kręciła przez sen i jej się upadło ale była zbyt śpiąca żeby podjąć walkę
![]()
#865 | |
Z deszczem w butach
|
Chwalimy się! Dziś już 5 dzień, gdy Olko zasnal sam na noc. Bez smoczka, bo nie używamy, bez piersi, bez lulania. Jedynie wspomagam go bujaniem pupy i przytulasami, gdy na mnie pcha lepek.
A zasypianie w dzien dramat. Po południu tego kloca bujalam na rekach, bo skapitulowalam i od wziecia na rece do odlozenia zeszlo mi z 5min moze. Ale dzienne drzemki będą znikać, a wieczorne ładne zasypianie zawsze w cenie 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Ja rano tak znalazłam córkę, bo zasypiala tarmosząc się na wszystkie strony. Chyba też niechcący jej wyszło. Szybkim ruchem rączej gazeli odwróciłam ją na plecy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#867 |
Zakorzenienie
|
Anulus a mozesz jeszcze podac zamienniki?
Dziewczyny czy polecice jakis dobry odkurzacz? Do wagi 5kg. Mam odkurzacz nowy ale to maz kupil i dla mnie jest nieporeczny (za ciezki). Nie dam rady nosic go z gory na dol... Jakie macie mopy? Mam V. ale moja Kruszyna raczkuje i musze miec sprzatniete na blysk przy jej neutropenii. Mozecie polecic mop, ktory "sam sprzata"? Czy ktoras z Was ma podloge drewnuana i zaryzykowala przy niej uzyc mop parowy? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Troche mnie ta dieta dobija i coraz czesciej mysle, ze pociagniemy moze do konca roku ale pozniej chyba dam malej butelke. Wiem, ze moje mleko jest najlepsze, ale juz jest mi ciezko z ta dieta. I tak chyba dzieki temu watkowi karmie jeszcze. bo nikt z rodziny ani znajomych tego nie popiera ![]() Zmiany na skorze sa mocno czerwone- nie wiem co jest winne, ale chyba zwolnie troche z tym rozszerzaniem diety i zaczniemy troche od nowa ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
niestety wedliny czesto zawieraja mleko ze wzg na sosob produkcji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
Kaylla super
![]() Odniosę się tylko do diety.. Ja do końca nie wierzę tej dermatolog. ŁZS na buzi może i jest bo mamy podskórne krosty ale to pod kolanami i pupę łatwo pomylić z AZS. To wysuszanie działa tylko na twarz a reszta jest nadal kiepska. Nie przestałam być na diecie. A jestem tak zafiksowana że np chleb jem tylko gryczany. Równo miesiąc nie jem nabiału(typowy nabiał to może nawet 2 tygodnie dłużej), pszenicy, żyta, owsa, jęczmienia, jajek,cytrusów nie jem odkąd kp, czyli w sumie jem kilka produktów. Przegięłam,wiem. Dwóch lekarzy powiedziało że to nie alergia pokarmowa, więc nie wiem czemu się boję zacząć jeść. Moja waga spadła poniżej 50 kg.. Dzisiaj sobie wymyśliłam, że zacznę jeść to wszystko co wykluczyłam, a najwyżej na próbę odstawię to co jadłam na diecie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.