Majówki 2016 - część trzecia - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-10, 19:46   #841
biedronkadancer
Rozeznanie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ala sprytna jest

Prawdziwym czyli jakim? I przy każdym wychodzi się na spacer?
Głupie pytania, ale nie wiem
Starszą rodziłam koniec listopada to w gondoli codziennie wychodziłam i był tylko cienki kombinezon, koc pod spód, na wierzch kocyk i pokrywa i było zawsze ciepło a spacery 1.5-3 godziny codziennie nawet jak było -10- -13. Iga teraz w spacerówce to muszę 3xbardziej otulać a mrozu nie ma prawdziwego.
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:47   #842
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
U nas jak tata usypia to wkłada ja do łóżeczka, da jej rękę potrzymać, gasi światło i 2 minuty i dziecko śpi
U nas tata tylko na rękach usypia, zwykle wykazuje się skutecznością i szybkością ale nie dziś 😆. Jak nic Młoda wyczula ze chcemy prysnac. Ja jej mowie "śpij kochanie" a ta się śmieje i mina mówi "not gonna happen" 😅

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:47   #843
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Jeszcze nie śpi, jeszcze nie wyszliśmy
Teraz tatulek walczy z usypianiem.

Niezle hahaha
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:48   #844
ola0605
Zadomowienie

Majówki 2016 - część trzecia

Taa i "ja im wybije imprezy z głowy"

Edytowane przez ola0605
Czas edycji: 2016-11-10 o 20:00
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:54   #845
Anika1986
Zadomowienie

Żabcia, przy mniej niż -10 spacery są niewskazane.
Też dla Młodego mam tylko takie zwykłe kombinezony + liczę, że pokrowiec w wózku starczy. Fotelik najwyżej na czas przenoszenia otulę kocem. Dziś w ogóle mięliśmy debiut w kombinezonie. Skończyło się to krzykiem i szybkim powrotem do domu. Chyba za bardzo ogranicza mu ruchy i się denerwuje...
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 20:02   #846
anulus17
Zakorzenienie

Niektore artykuly higieniczne tez moga zawierac mleko- np pasta do zebow czy plyn do mycia-jezeli alergia wystepuje tez na skorze po zetknieciem z alergenem.
Nie wystarczy uzywac produktow bez laktozy-one mimo wszytsko zawieraja proteiny mleczne
Nie mozna uzywac mleka czy produktow pochodzenia zwierzecego jak np owca, koza zawieraja te same alergeny.
Mleko i napoje mozna zastapic mlekiem i produktami z owsa, soji, ryzu, mleka orzechowe, sorbety zamiast lodow, mleka kokosowe, smietanki kokosowe,
Mozna uzywac wszytskie oleje, margaryny roslinne,
Moga zaiwerac mleko: gotowe mixy do pieczenia chleba, gofrow, pizzy.
Wszystkie slodkie bulki, suchary tez moga zawierac mleko
Gotowe dania z makaronu moga zawierac mleko, gotowe dania z ryzu. Gotowe produkty z ziemniakow kupowane w sklepie tez moga zawierac mleko typu koptka czy placki ziemniaczane, ryby w panierce, paluszki rybne,
Pasztety i wyroby miesne, wedliny czesto zawieraja mleko, nawet przy napisie moze zawierac mleko- produkcja czesto powoduje ze nie da sie uniknac kontaktu z mlekiem wiec jest duze prawdopodobienstwo ze te produkty zawieraja mleko.
Napoje owocowe, serniki kupowane w sklepie moga zawierac mleko, rowzniez paluszki czy chipsy. Mieszanki przypraw, kaw czy herbat, sosy , kostki rosolowe, majonezy, dressingi.
Niektore sloiczki dla dzieci maja mleko.
Wg norm EU musza byc te produkty wypisane czyli trzeba czytac etykiety. Wymienilam produkty ktore mam na liscie zeby dokladnie sprawdzac. Czesto te zamienniki ktore sa u nas nie ma w Polsce- moze sprobujcie poszukac w wyszukiwarce moze jest jakas firma ktora robi bezmleczne jedzenie. U nas jest to firma oatly, plant, rapsy i frutty i pare mniej znanych. Ja nie mam az takiego wielkiego problemu bo u nas praktycznie wszytsko dostane w formie bezmlecznej, nawet lody Takze naprawde was podziwiam ze dajecie rade na tej diecie, bo ja sama mam ochote przestac kp.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 20:06   #847
Monanka83
Zakorzenienie

My gondolke mamy też wyściełana kolderką żeby było cieplej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-10, 20:18   #848
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Żabcia, przy mniej niż -10 spacery są niewskazane.
Też dla Młodego mam tylko takie zwykłe kombinezony + liczę, że pokrowiec w wózku starczy. Fotelik najwyżej na czas przenoszenia otulę kocem. Dziś w ogóle mięliśmy debiut w kombinezonie. Skończyło się to krzykiem i szybkim powrotem do domu. Chyba za bardzo ogranicza mu ruchy i się denerwuje...
Moja Gabi dziś w tym co w domu czyli cienkie leginsy, body krótki rekaw i cieniutka bluzeczka i karpetki. Na to kombinezon miś, nie za gruby plus ten nakladko-śpiwór. Czapka nie zimowa plus kaptur z misia. A na szyjce ma śliniak i dostala odparzeń na szyi. A jak ją wyciagam to jest cieplutka.
Np w domu jak śpimy popoludniu to ja lubie w ubraniu przykryć się kołdra, ale ja nie moge bo ma mega wypieki i się goruje. Tylko bambusik.
Więc Ona raczej nie lubi gorąca.
Cytat:
Napisane przez biedronkadancer Pokaż wiadomość
Starszą rodziłam koniec listopada to w gondoli codziennie wychodziłam i był tylko cienki kombinezon, koc pod spód, na wierzch kocyk i pokrywa i było zawsze ciepło a spacery 1.5-3 godziny codziennie nawet jak było -10- -13. Iga teraz w spacerówce to muszę 3xbardziej otulać a mrozu nie ma prawdziwego.
Taka straszna ta spacerówka? Przecież w kolo ma zabezpieczenie. Jedynie z przodu. Ale jak jest ostry wiatr i Gabi uśnie to zakladam na przód koc, a daxh skladam.
Stary 2016-11-10, 20:22   #849
pluszowy_kot
Zakorzenienie

No to poszalałyście a ja nie miałam czasu czytać
Fajnie dziś miałam, bo poza mamą po pracy wpadła siostra - jakoś mało mamy okazji pogadać a w sumie coraz bardziej mamy o czym Mama pierwszy raz uśpiła młodego bez gondoli, sama była zdziwiona a ja jeszcze bardziej
Te pierdółki od lekarza to w sumie nie wiem, czy pomagają, niby mi trochę lepiej ale czasem jak mnie po skroni dźgnie to gwiazdy widzę. I tak dodatkowo biorę ibuprofen i rutinaceę. Odleciałam usypiając młodego i nie wiem teraz o której ostatni raz ściągnę.

Za to wczoraj moje dziecko dało popis lęku separacyjnego. Jak wróciłam od lekarza i mnie usłyszał to nie chciał spać z tatą tylko popłakiwał, no to się odpięłam i poszłam, przytuliłam i w 5 minut zasnął. Poczekałam, odłożyłam i chcę wracać do ściągania, wyszłam z pokoju i płaaaaacz. No to musiałam iść spać z tym przytulasem i skończyć ściąganie dopiero jak się na jedzenie obudził.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 20:22   #850
Monanka83
Zakorzenienie

Żabcia, to pewnie zależy od spacerówki. U mnie np też jest jeden wielki prześwit i na bank Ninę będzie podwiewalo jak diabeł
Stary 2016-11-10, 20:23   #851
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
My tez czekamy, nie spieszy mi sie

Ale dzis zakupilismy krzeselko i ubranko do karmienia

Mam zamiar jeszcze ogarnac kubeczki, ale robie to drugi tydzien

Ja mam kombinezon ze smyka, do wozka wzielam lodger bunker, a w razie sniegu mam jakis nieprzemakalny.
Zastanawiam sie tez nad welniana wkladka.

Tak, tak czekamy narazie delektujemy sie kp

Kochane a do Antilopa wzielyscie takie pompowane oparcie?
To pompowane oparcie to fajna opcja gdy dziecko jest małe, dużo wygodniejsze z tym niz sam plastik. Mojej siostry syn po roku nie bardzo się mieścił już z ta poducha.
Mysle ze poki co warto mieć

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile i wracam do kuchni robic torta

Dziekujemy za wszystkie zyczenia i rowniez skladam wraz z Arturkiem wszystkiego najlepszego siostrzyczkom blizniaczkom
Jak te pol roku szybko zlecialo Ani sie nie obejrzymy a mature beda pisac te nasze dzieciaki

My kupilismy Puchatka z Fisher Price (maz pojechal po karuzele a wzial przy okazji i to )
No i ten misio tak jakby raczkuje, gada do dziecka i przed nim ucieka i zacheca zeby dziecko za nim pelzalo/raczkowalo.
Nam sie podoba, usmialismy sie mega jak to wlaczylismy. Ciekawe jak zareaguje mlody ;D

Hmm.. a moze sprobuj z pieluszkami wielorazowymi? Moze akurat pampersy podrazniaja skore i tez te okolice intymne

Cudowne dinusie

Zdrowka i trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok

Duzo zdrowia!

My dzisiaj dalismy dynie i posmakowala. Chociaz mleko mamusi i tak najlepsze ;D
Jeszcze długo nasze mleczko będzie najlepsze. Dziś to po tej marchewce się tak dopadła jakby się chciała najeść na zaś zapewne tomyslala ze najem sie poki mam bo jeszcze wpadną na pomysl przestawic mnie na ta marchewke
Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
śpiworek chyba kupię ten: http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...530230857.html a kombinezon mamy ze smyka
O fajny też - allegro że tez nie wpadłam na to Dzieki.
Cytat:
Najlepszego dla półroczniaków!

Dziś miałam fajny dzień Mam okropny zastój w dziwnym miejscu, Igula tego nie ściąga, więc żeby klopsa nie nosić to po odwiezieniu starszej do przedszkola zabrałam się do sklepu, potem drzenka przy piersi w domu, potem zapakowałam młodą do wózka u do starego ;p do pracy, potem na pierogi lwowskie, potem do sklepów po rękawiczki, pajacyki w rozmiarze 74/80 (?) i wycieczka tramwajem do przedszkola, potem plac zabaw, cukiernia i kakałko w domu. Igę właśnie karmię - pierwsza pobudka, ale pierś masakrycznie boli.

A i spotkaliśmy teściową - wysiadła z tramwaju jak czekaliśmy 5 minut na nasz. Igi nie widziała jeszcze (kilka minut od nas mieszka), popatrzyła na nią, powiedziała, że się spieszy bo kotek po zabiegu w domu i poszła na shopping a ja głupia się wczoraj zastanawiałam czy jejna urodziny córki za 2 tygodnie nie zaprosić, bo jej od roku nie widziała.
Co za kochana teściowa bardzo dobrze ze ja spotkałaś teraz mozesz sobie pomysl z urodzinami wybić z głowy
Cytat:
Hej. Widzę kątem oka, ze piszecie o śpiworkach. Nie wystarczy kombinezon (a mam ich chyba 6-w tym 4zimowe) i na to nakladka ta z wózka?
Jedynie czego nie wiem to jak ogarnąć jazde samochodem. Nie wiem czym tam jà przykrywać. Czy zwykły koc wystarczy.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Aggasek kojarze, ze Ty spisz na materacu na podłodze. Co masz pod nim? W sensie jaki wynalazek aby oddychał? Stelaz jakiś?
Ja na przyklad nie mam nakladki do wozka bo kupiłam uzywany - nie było w komplecie. Takze musze sie rozejrzeć - poki co na spacery kurtka lub plaszczyk cieple buciki i kocyk. Ale w gondoli jest cieplo gorzejbedzie w spacerówce i przy wiekszych mrozach...
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Jeszcze nie śpi, jeszcze nie wyszliśmy 🙈
Teraz tatulek walczy z usypianiem.

Brawo Ala nie beda sie starzy włóczyć po nocach 😂🙈

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Czesc

Nie daje rady Was czytac na biezaco. Naprawde duzo piszecie.

Im bardziej staram sie wykluczac jakies pokarmy z diety, tym wiecej czerwonych, suchych plam pojawia sie u Natki. Dzis w zgieciach kolan, nawet stop i lokci. Do tego suche plamisko na udzie, oba policzki, dekolt i cala szyja. Zaraz sie poddam z bezsnosci. Jutro Wam pokaze fote bo dzis juz padla. A z wielka moca to sie objawilo po probie kaszy manny z miesiac temu. Moze ona jest uczulona na pieczywo? Bo ja jem biale bo niby bezpieczne.

A najlepsze, ze ma zabek. Nie wiem kiedy sie pojawil. U synka tez wszystkie wyszly bezobjawowo
Gratulujemy pierwszego ząbka Prosimy przepis o bezobjawowe wychodzenie - u nas póki cisza w tej kwestii mamy szanse że bedzie bezbolesnie?

Jeszcze raz dziękujemy za zyczenia 😘
Cały dzień dziś jestem na porodówce - jak pomyślę jakie to piękne to mam ochotę na kolejne bobo w sumie Iga śpi jutro wolne mamy dużo czasu

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-11-10 o 20:25
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-10, 20:35   #852
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Żabcia, to pewnie zależy od spacerówki. U mnie np też jest jeden wielki prześwit i na bank Ninę będzie podwiewalo jak diabeł
A widzisz.. wlaśnie. U mnie 'dziura' tylko z przodu. Dodawalam ostatnio zdjęcie na fb.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

W takim razie ja chyba po prostu rozejrze się za fajnym cieplutkim kocykiem. Tak aby narzucić na fotelik i na wózek dodatkowo w razie czego.
Stary 2016-11-10, 20:43   #853
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Niektore artykuly higieniczne tez moga zawierac mleko- np pasta do zebow czy plyn do mycia-jezeli alergia wystepuje tez na skorze po zetknieciem z alergenem.

Nie wystarczy uzywac produktow bez laktozy-one mimo wszytsko zawieraja proteiny mleczne

Nie mozna uzywac mleka czy produktow pochodzenia zwierzecego jak np owca, koza zawieraja te same alergeny.

Mleko i napoje mozna zastapic mlekiem i produktami z owsa, soji, ryzu, mleka orzechowe, sorbety zamiast lodow, mleka kokosowe, smietanki kokosowe,

Mozna uzywac wszytskie oleje, margaryny roslinne,

Moga zaiwerac mleko: gotowe mixy do pieczenia chleba, gofrow, pizzy.

Wszystkie slodkie bulki, suchary tez moga zawierac mleko

Gotowe dania z makaronu moga zawierac mleko, gotowe dania z ryzu. Gotowe produkty z ziemniakow kupowane w sklepie tez moga zawierac mleko typu koptka czy placki ziemniaczane, ryby w panierce, paluszki rybne,

Pasztety i wyroby miesne, wedliny czesto zawieraja mleko, nawet przy napisie moze zawierac mleko- produkcja czesto powoduje ze nie da sie uniknac kontaktu z mlekiem wiec jest duze prawdopodobienstwo ze te produkty zawieraja mleko.

Napoje owocowe, serniki kupowane w sklepie moga zawierac mleko, rowzniez paluszki czy chipsy. Mieszanki przypraw, kaw czy herbat, sosy , kostki rosolowe, majonezy, dressingi.

Niektore sloiczki dla dzieci maja mleko.

Wg norm EU musza byc te produkty wypisane czyli trzeba czytac etykiety. Wymienilam produkty ktore mam na liscie zeby dokladnie sprawdzac. Czesto te zamienniki ktore sa u nas nie ma w Polsce- moze sprobujcie poszukac w wyszukiwarce moze jest jakas firma ktora robi bezmleczne jedzenie. U nas jest to firma oatly, plant, rapsy i frutty i pare mniej znanych. Ja nie mam az takiego wielkiego problemu bo u nas praktycznie wszytsko dostane w formie bezmlecznej, nawet lody Takze naprawde was podziwiam ze dajecie rade na tej diecie, bo ja sama mam ochote przestac kp.

Dzieki za wytyczne
Taaa praktycznie wszedzie. Ja juz ostro skrzywiona jestem. Nie kupie NIC bez analizy skladu. Paluszki z lajkonika są bezpieczne to jem jako slodycze haha chipsow bezpiecznych jeszcze nie spotkalam.
A sernik mi sie po nicach sni. Nawet bym nie pomyslala ze moze byc bezpieczny bo jak sama nazwa wskazuje to sernik
A nie przepraszam, kupilam i lezy sos salatkowy bo tam wlasnie bylo cos. Przed zrobieniem przeczytalam sklad.
Tak sobie mysle ze jesli okazaloby sie jak u asiaczka ze ta dieta niepotrzebna a juz ktorys miesiac nie jem nabialu itd to tyle dobrego omija moj organizm ze az sie boje spustoszen przy kp. same konowaly nikt nic nie powie na pewno.

Edytowane przez Iwonia27
Czas edycji: 2016-11-10 o 20:46
Stary 2016-11-10, 20:55   #854
Monanka83
Zakorzenienie

Iwonia a to białe pieczywo odstawiłas na próbę?
Stary 2016-11-10, 20:56   #855
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Dzieki za wytyczne
Taaa praktycznie wszedzie. Ja juz ostro skrzywiona jestem. Nie kupie NIC bez analizy skladu. Paluszki z lajkonika są bezpieczne to jem jako slodycze haha chipsow bezpiecznych jeszcze nie spotkalam.
A sernik mi sie po nicach sni. Nawet bym nie pomyslala ze moze byc bezpieczny bo jak sama nazwa wskazuje to sernik
A nie przepraszam, kupilam i lezy sos salatkowy bo tam wlasnie bylo cos. Przed zrobieniem przeczytalam sklad.
Tak sobie mysle ze jesli okazaloby sie jak u asiaczka ze ta dieta niepotrzebna a juz ktorys miesiac nie jem nabialu itd to tyle dobrego omija moj organizm ze az sie boje spustoszen przy kp. same konowaly nikt nic nie powie na pewno.
Ja jem chipsy solone. Nie mają mleka. Wszystkie inne mają niestety.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Zabcia ja moja córkę wozilam zima w gondoli bez spiwora ale pod grubym kocem. Ale w spacerowce już spiworek miałam bo jednak wiało z każdej strony

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 20:58   #856
zabciajs
Zakorzenienie

Martunia czyli nie masz po bokach i z tylu spacerówki żadnej osłony?
Stary 2016-11-10, 20:59   #857
kaylla
Zakorzenienie

My po wizycie u lekarza. Katar na szczęście jest tylko katarem. Płuca, uszy, wszystko ok. Mała waży 7780 - w bodziaku i pampersie, więc naprawdę ostatnimi czasy tempo przybierania ma zabójcze:P
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 21:02   #858
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest osłona bo buda zasłania tył i boki, ale nie jest ona szczelna, w sensie że między miejscem do leżenia a budą są prześwity

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
My po wizycie u lekarza. Katar na szczęście jest tylko katarem. Płuca, uszy, wszystko ok. Mała waży 7780 - w bodziaku i pampersie, więc naprawdę ostatnimi czasy tempo przybierania ma zabójcze:P
Dokładnie tyle co Nina ostatnio tylko w samym pampku
Brawo Maja
Stary 2016-11-10, 21:05   #859
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Iwonia a to białe pieczywo odstawiłas na próbę?

Tak ale chyba zbyt krotko. Albo to cos jeszcze wtedy bylo. Nie ma dnia bez zielonej kupy. Sa tez normalne wiec to musi byc cos co chyba szybko na niego wplywa ale tez chyba szybko moze minąć. Nie mam bogatego jadlospisu a i tak cos przeoczam. Jestem beznadziejna.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Martunia chipsy solone. Ze tez musialy lezec na koncu polki. Szlam po kolei i zwatpilam ze jakies sa ok i odpuscilam sprawdzac do konca hahaha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-10, 21:17   #860
dzustam
Zakorzenienie

Zjadłam wczoraj chipsy. Nosz ku€@#wa. Jedyna rzecz, gdzie składu nie zanalizowałam, bo przecież "ziemniaki i olej". Załamka. Tyle diety poszło w las.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 21:24   #861
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
No mam ale to nie to samo zabudowana gondola. No i chodzi mi bardziej o "parasolke".
Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Zjadłam wczoraj chipsy. Nosz ku€@#wa. Jedyna rzecz, gdzie składu nie zanalizowałam, bo przecież "ziemniaki i olej". Załamka. Tyle diety poszło w las.

Wszystkie chipsy poza solonymi mają mleko niestety

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Brawo!!!!

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 21:25   #862
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Ohooo, będą ręce niedługo bolały od takiego klopsa 😉

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 21:29   #863
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ze starszą byłam z takimi objawami - nietolerancja, opóźniona reakcja o 2-3 dni, na diecie bez wszystkiego od krowy i bez produktów z dużą ilością białka (soja i inne) i bez jaj. Potem po kolei wprowadzałam a to żółtko, a to wołowinę a młoda tego nie jadła tylko ja, młoda tylko rośliny plus różne mięsa a ja bardzo różnorodna dieta. "Wyrosła" z tego po dwóch latach, ale skóra wciąż sucha a nabiału unikamy wciąż.

Staram sie jesc bez mleka ale kurcze, wedliny nie sprawdzalam
Wiem na pewno, ze cynamon jej nie sluzy. I kawa. I cytryna i miod i czekolada. Ale nadal cos jeszcze ja uczula. Kupilam dzis mleko
sojowe do inki i teraz boje sie uzyc jutro... jal zyc?

Cytat:
Wspolczuje. I szczerze mowiac to tez podejrzewam u Igorasa moje kanapki bo potem zielone kupy. Tylko nie wiem czy chlebuś czy moja domowa wedlina. Ale w niej to niby co skoro to szynka i przyprawy tylko.
A czy bywaja dni, ze kupa jest ladna i bez sluzu? U nas zawsze byla zielona o ze sluzem ale wczesniej nie bylo az takiego wykwitu na skorze..

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
To pompowane oparcie to fajna opcja gdy dziecko jest małe, dużo wygodniejsze z tym niz sam plastik. Mojej siostry syn po roku nie bardzo się mieścił już z ta poducha.
Mysle ze poki co warto mieć

Jeszcze długo nasze mleczko będzie najlepsze. Dziś to po tej marchewce się tak dopadła jakby się chciała najeść na zaś zapewne tomyslala ze najem sie poki mam bo jeszcze wpadną na pomysl przestawic mnie na ta marchewke

O fajny też - allegro że tez nie wpadłam na to Dzieki.

Co za kochana teściowa bardzo dobrze ze ja spotkałaś teraz mozesz sobie pomysl z urodzinami wybić z głowy

Ja na przyklad nie mam nakladki do wozka bo kupiłam uzywany - nie było w komplecie. Takze musze sie rozejrzeć - poki co na spacery kurtka lub plaszczyk cieple buciki i kocyk. Ale w gondoli jest cieplo gorzejbedzie w spacerówce i przy wiekszych mrozach...

Brawo Ala nie beda sie starzy włóczyć po nocach 😂🙈

Gratulujemy pierwszego ząbka Prosimy przepis o bezobjawowe wychodzenie - u nas póki cisza w tej kwestii mamy szanse że bedzie bezbolesnie?

Jeszcze raz dziękujemy za zyczenia 😘
Cały dzień dziś jestem na porodówce - jak pomyślę jakie to piękne to mam ochotę na kolejne bobo w sumie Iga śpi jutro wolne mamy dużo czasu

Macie wielka szanse na bezproblemowe pojawienie sie zebow

Cytat:
Tak ale chyba zbyt krotko. Albo to cos jeszcze wtedy bylo. Nie ma dnia bez zielonej kupy. Sa tez normalne wiec to musi byc cos co chyba szybko na niego wplywa ale tez chyba szybko moze minąć. Nie mam bogatego jadlospisu a i tak cos przeoczam. Jestem beznadziejna.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Martunia chipsy solone. Ze tez musialy lezec na koncu polki. Szlam po kolei i zwatpilam ze jakies sa ok i odpuscilam sprawdzac do konca hahaha
A co Ty jesz?
Ja jem biale pieczywo i razowe, parowki ( ale kurcze teraz mnie olsnilo, ze moga byc z mlekiem), obiad (jakies chude mieso, kartofle/ryz/kasza, sorowki na oliwie (bez cytryny, jogurtu ani majonezu), kabanosy (kurde znow moga byc z mlekiem !), banany, jablka, warzywa typu: szpinak, rzodkiewka, ogorek, salaty, kukurydza,oliwki, papryka. I TO juz jest cale moje menu a i tak cos tu ja uczula. Pije inke i wode.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 21:29   #864
Monanka83
Zakorzenienie

Moje dziecko śpi na brzuchu! Chyba się kręciła przez sen i jej się upadło ale była zbyt śpiąca żeby podjąć walkę ostatnio widziałam to 5 miesięcy temu
Stary 2016-11-10, 21:32   #865
daggmara
Z deszczem w butach

Chwalimy się! Dziś już 5 dzień, gdy Olko zasnal sam na noc. Bez smoczka, bo nie używamy, bez piersi, bez lulania. Jedynie wspomagam go bujaniem pupy i przytulasami, gdy na mnie pcha lepek.
A zasypianie w dzien dramat. Po południu tego kloca bujalam na rekach, bo skapitulowalam i od wziecia na rece do odlozenia zeszlo mi z 5min moze. Ale dzienne drzemki będą znikać, a wieczorne ładne zasypianie zawsze w cenie 😉

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Moje dziecko śpi na brzuchu! Chyba się kręciła przez sen i jej się upadło ale była zbyt śpiąca żeby podjąć walkę ostatnio widziałam to 5 miesięcy temu
A jak u Was z wieczornym zasypianiem? Gitarka idzie w ruch? 😉

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 21:34   #866
dzustam
Zakorzenienie

Ja rano tak znalazłam córkę, bo zasypiala tarmosząc się na wszystkie strony. Chyba też niechcący jej wyszło. Szybkim ruchem rączej gazeli odwróciłam ją na plecy.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 21:36   #867
konsternacja
Zakorzenienie

Anulus a mozesz jeszcze podac zamienniki?

Dziewczyny czy polecice jakis dobry odkurzacz? Do wagi 5kg. Mam odkurzacz nowy ale to maz kupil i dla mnie jest nieporeczny (za ciezki). Nie dam rady nosic go z gory na dol...

Jakie macie mopy? Mam V. ale moja Kruszyna raczkuje i musze miec sprzatniete na blysk przy jej neutropenii. Mozecie polecic mop, ktory "sam sprzata"? Czy ktoras z Was ma podloge drewnuana i zaryzykowala przy niej uzyc mop parowy?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-10, 22:00   #868
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za wytyczne
Ja biore dodatkowo wapn i pije mleko z owsa wzbogacony wapniem. Ide za miesiac w Polsce do dentysty- tez sie boje co mnie czeka he he w dodatku mi sie szybko zeby psuja nawet od niczego A z sernikiem rzeczywiscie nawet nie skojarzylam nazwy ale nie jadlam na szczescie chociaz mam ochote na sernik albo tiramisu.
Troche mnie ta dieta dobija i coraz czesciej mysle, ze pociagniemy moze do konca roku ale pozniej chyba dam malej butelke. Wiem, ze moje mleko jest najlepsze, ale juz jest mi ciezko z ta dieta. I tak chyba dzieki temu watkowi karmie jeszcze. bo nikt z rodziny ani znajomych tego nie popiera Ciagle mnie namawiaja na butelke, no oczywiscie oprocz meza.
Zmiany na skorze sa mocno czerwone- nie wiem co jest winne, ale chyba zwolnie troche z tym rozszerzaniem diety i zaczniemy troche od nowa

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Anulus a mozesz jeszcze podac zamienniki?

Dziewczyny czy polecice jakis dobry odkurzacz? Do wagi 5kg. Mam odkurzacz nowy ale to maz kupil i dla mnie jest nieporeczny (za ciezki). Nie dam rady nosic go z gory na dol...

Jakie macie mopy? Mam V. ale moja Kruszyna raczkuje i musze miec sprzatniete na blysk przy jej neutropenii. Mozecie polecic mop, ktory "sam sprzata"? Czy ktoras z Was ma podloge drewnuana i zaryzykowala przy niej uzyc mop parowy?
wlasnie z tymi zamiennikami ciezko-bo my mamy 4 firmy ktore robia produkty roslinne a nie ma ich w Polsce. mleko i produkty z owsa sa u nas najczesciej. ja mam latwiej, bo kupie prawie wszystko.
niestety wedliny czesto zawieraja mleko ze wzg na sosob produkcji.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 22:34   #869
asiaczek
Zakorzenienie

Kaylla super

Odniosę się tylko do diety.. Ja do końca nie wierzę tej dermatolog. ŁZS na buzi może i jest bo mamy podskórne krosty ale to pod kolanami i pupę łatwo pomylić z AZS. To wysuszanie działa tylko na twarz a reszta jest nadal kiepska.

Nie przestałam być na diecie. A jestem tak zafiksowana że np chleb jem tylko gryczany. Równo miesiąc nie jem nabiału(typowy nabiał to może nawet 2 tygodnie dłużej), pszenicy, żyta, owsa, jęczmienia, jajek,cytrusów nie jem odkąd kp, czyli w sumie jem kilka produktów. Przegięłam,wiem. Dwóch lekarzy powiedziało że to nie alergia pokarmowa, więc nie wiem czemu się boję zacząć jeść.
Moja waga spadła poniżej 50 kg..
Dzisiaj sobie wymyśliłam, że zacznę jeść to wszystko co wykluczyłam, a najwyżej na próbę odstawię to co jadłam na diecie

Stary 2016-11-11, 04:55   #870
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Chwalimy się! Dziś już 5 dzień, gdy Olko zasnal sam na noc. Bez smoczka, bo nie używamy, bez piersi, bez lulania. Jedynie wspomagam go bujaniem pupy i przytulasami, gdy na mnie pcha lepek.
A zasypianie w dzien dramat. Po południu tego kloca bujalam na rekach, bo skapitulowalam i od wziecia na rece do odlozenia zeszlo mi z 5min moze. Ale dzienne drzemki będą znikać, a wieczorne ładne zasypianie zawsze w cenie 😉

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

A jak u Was z wieczornym zasypianiem? Gitarka idzie w ruch? 😉

A daj spokój. Od jakiegoś tygodnia jest masakra totalna nie dość że położenie spać wieczorem to jest wyzwanie jak stąd w pi***u to jeszcze te noce nigdy tak źle nie spała. Macha nogami, wali o łóżko, rzuca się, kręci....dramat. ja nie wiem już skąd czerpać energię, ryczeć mi się chce..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości