|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
Pokaż wyniki sondy: Ilu partnerów seksualnych miałaś do tej pory? | |||
jeszcze nie miałam żadnego |
![]() ![]() ![]() ![]() |
807 | 14,68% |
jednego |
1 979 | 36,01% |
dwóch |
841 | 15,30% |
trzech |
517 | 9,41% |
czterech |
332 | 6,04% |
pięciu |
188 | 3,42% |
sześciu |
142 | 2,58% |
powyżej sześciu |
690 | 12,55% |
Głosujący: 5496. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ilu partnerów seksualnych miałaś/eś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Konto usunięte
|
4.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez vixenn Czas edycji: 2014-03-20 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Przyczajenie
|
I ja zagłosowałam -
![]() szkoda że faceci nie widzą statystyki ![]() możemy być dumne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Konto usunięte
|
oj tam, od dawna wiadomo, że jeśli to facet się chwali - ok, jesli kobieta - to dziwka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe z czego?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Konto usunięte
|
Nie ma nic złego w tym, że ktoś miał dużo partnerów.
Ja jestem dumna z tego, że mam duże potrzeby i wiem, że nie mogłam ich zaspokoić z jednym czy dwoma partnerami, bo każdy jest inny, lubi co innego. Ja jestem wolna, mam wiele potrzeb, fantazji, chcę brac z życia tyle, ile wlezie, a seks jest dla mnie bardzo ważny. gdybym miała być z kimś, kto nie jest otwarty na rózne rzeczy (trójkąty, biseksualizm, bondage itd), a ja tego bym chciała, czułabym się niezaspokojona, a to źle. dlatego korzystam, bo zycie jest krótkie i trzeba wypróbować wszystkiego ![]() pati - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#852 |
Konto usunięte
|
wiesz, jestem teraz na etapie, gdy czuję się dość spokojnie, mam jednego partnera, ale może być tak, że wspólnie coś wymyślimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2012-09-20 o 13:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Rozeznanie
|
16 partnerow
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=patiasym;36652300] Oj tam od żeby tak razu ze szczegółami..
![]() [quote] Może i tak, ale nie rozumiem tej potrzeby. O ile inna orientacja seksualna i coming out są potrzebne do, hmmm, inaczej, są jakby elementem, krokiem do pełnej samoakceptacji i odnalezienia się w społeczeństwie, tak nie czaję po co epatować swoimi upodobaniami łóżkowymi i historią pożycia z X partnerami. Zadajesz pytanie "zaakceptujesz mnie?", czy to znaczy, że nie czujesz się z tym dobrze, że szukasz akceptacji? To chyba nie o to chodzi. Nie powinnaś szukać tego u innych jeśli chodzi o Twoje intymne preferencje czy temperament, bo jest to tylko Twoje (i tych kilkudziesięciu partnerów... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2012-09-20 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
InkluzjaOstateczna, gonimy w piętkę, bo akceptacji szukają też dziewice. Dziewictwo niemodne, wyśmiane, nieakceptowane więc tworzą się kluby "wytrwałych w czystości" których członkowie noszą "pierścienie dziewictwa" etc. Mów mi co chcesz, ale osoby będące w mniejszości, a więc gdzieś poza mainstreamem: geje i lesbijki, dziewice , prawiczki i osoby które współżyły z dużą liczbę partnerów, bardzo wysocy "drągale" i niskie "karzełki", oni wszyscy będą szukali społecznej akceptacji. Sądze, że jest to podświadome, poza nimi.
A co do podwalin cywilizacji łacińskiej, zdeprecjonowanej i wynaturzonej w dużej mierze przez wpływy religijne to mówię Tobie: zmieniajmy je. Pokażmy że żyją u nas nie tylko prawdziwi polacy-katolicy o aryjskich rysach, że świat robi się wielokulturowy, otwarty, kolorowy. Owszem, będą protesty a marsze równości będą nadal obrzucane kamieniami. Ale jest rysa na tym monolicie i dalsza erozja to tylko kwestia czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez O moj borze Czas edycji: 2013-04-08 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o drugi akapit, to mam wrażenie, że nie doceniasz tego, co owa cywilizacja łacińska nam dała - a co, to chyba nie muszę Ci tłumaczyć. Mówisz, że deprecjonują ją wpływy religijne - ba, ona się z nich wywodzi. I owszem, świat się zmienia i powinien się zmieniać. Ale jak dla mnie zmienia się zbyt szybko i przede wszystkim zbyt bezrefleksyjnie. W tonie typowego, lewicowego dążenia do wyrównywania nierówności (wiem, powtórzenie) społecznych, tyle że bez jakiegokolwiek ostatecznego celu do osiągnięcia. Świat powinien być otwarty, ale gdzieś są te granice, które trzeba wyznaczyć - moim zdaniem, jeśli dać się porwać osobom pokroju Żakowskiego, Środy, Nowickiej, to tych granic nigdy nie osiągniemy, bo nigdy nie będziemy w stanie ich wyznaczyć. To będzie cały czas ładowanie kieszeń grubym rybom establishmentu w imię wyimaginowanego postępu bez jakiegokolwiek określonego celu. Bam, zdrówko! I specjalnie z dedykacją pijacką - http://w919.wrzuta.pl/audio/5lL2vJ1w...ksiezyc_frajer Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2012-09-21 o 03:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dyskusji nie chcę rozwijać, bo różnimy się diametralnie chociaż pięknie. ![]() http://www.tiszert.pl/tiszertdlawolnosci http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...osci_2004.html Ja tylko zgodzę się w tym względzie z Agnieszką Holland, która powiedziała: "Nie chodzi tutaj o ekshibicjonizm czy opowiadanie światu o swoich przekonaniach i tożsamościach, ale o walnięcie w skorupę konformizmu, która w Polsce jest bardzo twarda." No, ale zawsze możesz powiedzieć że to "ładowanie kieszeni grubym rybom establishmentu." A co do genezy cywilizacji łacińskiej, to nie zgadzam się z Tobą zupełnie. Jak dla mnie oparta jest ona na rzymskim prawie i greckiej kulturze oraz podwalinach nauki. Za Konstantyna Wielkiego był tylko krótki okres świetności, potem jeż tylko degrengolada i upadek. A w średniowieczu za to "cywilizacja" inkwizycji i płonących stosów. I nie narzekaj, bardzo Cię proszę, że świat się zmienia za szybko. Tempora mutantur et nos mutamur in illis. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem kogo ma w dupie Agata ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Do przeczytania i przemyślenia:
http://www.marieclaire.com/sex-love/...r-sexual-score |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż oni zrobili to akurat całkiem nieźle, a jak sobie przypomnę ostatni "list" z Wysokich Obcasów, gdzie wykształcona kobieta sukcesu z mężem i dwójką dzieci zachwalała sobie aborcję dokonaną na trzeciej ciąży, to było to tak oczywiste i słabe, że jednak polscy ściemniacze redakcyjni mogliby się u Marie Claire uczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Konto usunięte
|
oj tam, mam koleżankę, która prawie kazdego dnia spotyka się z nowym partnerem, tez pisze bloga, opisuje swoje życie, które jest jak bohema, i prawde mówiąc, zazdroszcze jej teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Rozeznanie
|
No to nie zazdrość, tylko daj spokój temu swojemu aktualnemu typowi, zacznij spotykać się codziennie z innym facetem i opisuj to na blogu. Wbrew pozorom, to bardzo proste. Trzeba tylko wybrać. A jak się nie można zdecydować, to chociaż nie marudzić i nie zazdrościć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy mając 20 lat pożądanym jest wskakiwać każdemu do łóżka? Nie. Czy naturalnym? Tak, jeżeli to porównanie. Im jest się starszym tym aktywność seksualna mniejsza; dążenie do stabilizacji (nie tylko w seksie), rozsądku, założenia rodziny, ustatkowania się bierze górę. Oczywiście wyrwałeś to zdanie z kontekstu. Valerie (6 partnerów) pisze: "I just turned 30, and I've been in the same relationship for 11 years, so I missed out on that crazy period in your 20s when you're supposed to have fun and sleep around." Czytam to tak: jestem od 11 lat w związku, młodość - jak mawiał poeta górna i durna - minęła, teraz już nie pora na szaleństwa. Ani żałuję, ani nie. To tak jak ktoś kto w młodości nie szalał, bo miał ciężkie studia, pracę, a teraz coś mu się w życiu odmieniło i chciałby - ale nie ma już ani sił ani chęci na szalone, studenckie, imprezowe życie. Coś minęło, coś się skończyło. Oprócz "celebrytek" Carlin i Leny trzy pozostałe kobiety ujawniają tylko imiona, na zdjęciach nie widać twarzy. Czy listy są autentyczne? Nie wiem. Ale mogą. "Licznik" (jak to określasz) czytelniczek to odpowiednio 0, 6 i 20. Czy 20 partnerów Cecilii to dużo? Rzecz względna. Według Durex Sexual Wellbeing Global survey średnia liczba partnerów seksualnych dla kobiet na świecie to 7; przy czym w różnych krajach różnie to bywa: w Polsce średnia to 5, w USA 9, w Wielkiej Brytanii 10, w Szwajcarii 14, w Austrii 17, a w Nowej Zelandii 20. Cecilia więc mieści się w normie, a w Nowej Zelandii byłaby statystyczną kobietą. Czy to według Ciebie już promiskuityzm? Cosi fan tutte. ![]() Na koniec: pytasz kogo obchodzi zdanie Beth (dziewicy)? Mnie obchodzi. Bo ja ją szanuję, szanuję jej decyzję, a nawet rozumiem żal, że zgodziła się raz zrobić komuś loda. Dla mnie to właśnie pokazanie kontrastów: jesteśmy różne, istniejemy obok siebie, a nie promocja "wyzwolonego i dążącego do samozadowolenia w świecie konsumpcji stylu życia." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
PS nigdzie nie stwierdziłem, że przy 30 partnerach "na liczniku" stabilizacja nie jest możliwa. Nie wiem, skąd Ci się wzięło takie przypuszczenie. Cytat:
Wiem, o co Ci chodziło i nie neguję istnienia potrzeby stabilizacji i zdroworozsądkowych zachowań wraz z postępującym wiekiem, czepiam się jedynie użycia słowa "naturalne". Otóż nie zgadzam się z nim dlatego, że opisywane zachowania mogą mieć w poszczególnych przypadkach podłoże w wieku w jakim dana osoba się znajduje, ale używanie dużego kwantyfikatora jest tu zwyczajnie niesprawiedliwe wobec tych, którzy nie przeżywają młodości w sposób frywolno-szaleńczy oraz tych, którzy mimo bardziej zaawansowanego wieku nie cechują się zachowaniem kojarzącym się ze słowem "stabilność". ![]() Poza tym - zarzuciłaś mi, że wyrwałem zdanie z kontekstu, tymczasem po przytoczeniu go w całości odniosłaś się tylko do domyślnego sensu refleksji autorki wypowiedzi, jednocześnie zupełnie ignorując fakt, że zdanie to dalej stwierdza, iż każdy młody musi się wyszaleć i sypiać z przypadkowymi osobami. Kontekst niewiele zmienia akurat w tej części zdania. ![]() Cytat:
![]() [quote] Cytat:
![]() Taka właśnie jest ta różnorodność, tolerancja i otwartość - zawsze jest jej za mało, przynajmniej dopóki są pieniądze i ktoś z niej czerpie korzyści. Tu nie chodzi o edukację społeczeństw, bo jak niby ma młode dziewczyny wyedukować 30-letnia kobieta sukcesu z wymarzonym życiorysem zawodowym, która jest dumna z faktu, że była z setką mężczyzn? To ma czemuś konkretnemu służyć? Promować self-esteem wyzbywając się resztek moralnych wątpliwości, czy może raczej otwartość na nowe doświadczenia i różnorodność (zawartą w barwnym wachlarzu partnerów) ? ![]() Pozdrawiam! Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2012-10-09 o 00:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | ||||
Zakorzenienie
|
Ufff.. tak właśnie wygląda dyskusja mnie, proseksualnej feministki i "lewaczki" z osobą o Twoich poglądach.. Mam chociaż nadzieję, że inne Czytelniczki forum coś z tego wyniosą oprócz bicia piany.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Również pozdrawiam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.