Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 08:54   #841
Kamilusia1985
Przyczajenie

Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy

Jeśli jeden rodzic nie żyje, to jak najbardziej nie trzeba rezygnować z podziękowań. Moja koleżanka miała inną sytuację- jej ojciec zostawił ją i matkę wiele lat temu. Niby przy okazji ślubu wszyscy się pogodzili, ale ona zaznaczyła orkiestrze, żeby pominęli ten proceder, gdyż ona nie ma swojemu ojcu za co dziękować.
Kamilusia1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 23:08   #842
mamDosc
Raczkowanie

My podziękowanie zrobimy "na boku" bez piosenek itp. Rodzice dostaną kwiaty, ramki z naszym zdjęciem i wypisane odręcznie nasze myśli, podziękowania i wyrazy miłości, których na codzień nie wypowiadamy.
Zamiast takich tradycyjnych podziękowań będzie pasowanie na teściów. W nagrodę dostaną ojcowie-dobrego whiskacza, a mamy-perfumy. Wszystko z dopiską super teść-teściowa.
mamDosc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-27, 17:08   #843
netkak87
Raczkowanie

Potrzebuje pomocy, za 3 tygodnie wychodzę za maż i szukam prezentu w ramach podziękowań dla rodziców, nie chce samych kwiatów czy koszy, pomyślałam o voucherach na masaże dla mam np.masaż czekoladowy a dla taty może relaksujący,
co o tym myślicie ?
netkak87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 06:42   #844
ania_kap
Przyczajenie

Pomysł ok ale możesz też pomyśleć o czymś bardziej pamiątkowym. Może np.ręcznie malowane filiżanki dodatkowo z datą slubu i Waszymi imionami pieknie zapakowane w drewnianą skrzyneczkę ozdobioną w ten sam sposób. Piękne, pamiątkowe i przydatne

Polecam xxxx

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2014-07-28 o 10:59
ania_kap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 07:54   #845
farbstiftka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania_kap Pokaż wiadomość
Pomysł ok ale możesz też pomyśleć o czymś bardziej pamiątkowym. Może np.ręcznie malowane filiżanki dodatkowo z datą slubu i Waszymi imionami pieknie zapakowane w drewnianą skrzyneczkę ozdobioną w ten sam sposób. Piękne, pamiątkowe i przydatne

Polecam xxxx
moim zdaniem absolutnie nieprzydatne, z takich filiżanek pewnie rodzicom głupio pić i w efekcie to kolejny kurzołap.

Czas edycji: 2014-07-28 o 10:59
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 07:28   #846
ania_kap
Przyczajenie

Moi znajomi dali takie swoim rodzicom. Byli zachwyceni, bo są kawoszami i naprawdę często z nich korzystają. Sama mam dużo kubków ręcznie malowanych, specjalnie dla mnie i też nie mam problemu z korzystaniem z nich. Zwłaszcza, że wszystko można myć w zmywarce. Więc jak widać takie prezenty nie muszą być kurzołapami
ania_kap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-31, 14:40   #847
Flofferek
Zakorzenienie

U nas na 99% będą fotoksiązki, rodzice bardzo lubią zdjęcia, także wydaje nam się, że pomysł będzie jak najbardziej okej. Jedyny minus to, że dostaną kilka tyg. po weselu.
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 15:42   #848
makarona
Rozeznanie

Czy ktokolwiek z was przygotowywał filmik z podziękowaniami dla rodziców?
Jeśli tak, to czy kamerzysta przedstawił wam gotowy scenariusz, czy to był wasz pomysł? Ile was kosztował ten filmik?

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-07, 11:25   #849
myszach
Przyczajenie

Mnie strasznie przytłaczały te kiczowate "prezenty" znajdujące się na allegro :/ w formie sztucznych książek czy wazonów.... po prostu mi się to za cholerę nie podoba!
Miałam skromne przyjęcie na 25 osób w domu, sami najbliżsi i przyjaciele. Samo wręczanie prezentów rodzicom zaczęło się przed samym ślubem bo pojechaliśmy z mężem na cmentarz do mojego taty, któremu zostawiłam czerwoną różę i w skrytości serca poprosiłam o błogosławieństwo. Nie jestem przesądna, a dla nas była to ważna rzecz.
Na przyjęciu, kiedy już się ściemniło, poprosiliśmy gości o wyjście na dwór i na ścianie domu wyświetliliśmy pokaz slajdów dotyczący nas, naszych dzieci i każdego z naszych gości z przekroju całego naszego życia. Po pokazie zamiast standardowego " Cudownych rodziców mam" puściliśmy "Córeczko"- Moniki Urlik . i z takim podkładem muzycznym złożyliśmy podziękowania wręczając zdjęcie na płótnie z naszymi podobiznami składające się ze 10 000 małych zdjęć z naszego życia

malutkie zdjęcia są na tyle widoczne, że po podejściu do obrazu można wyszukiwać osoby znajdujące się na nich
myszach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 08:30   #850
yenna89
Przyczajenie

My mamy wesele w sobotę. Dla mam kupiliśmy złote zawieszki w kształcie serca, z łańcuszkiem, na odwrocie wygrawerowaliśmy podziękowanie, a w środek włożyliśmy nasze zdjęcia.

Dla ojców kupiliśmy zegarki na bransolecie, z tyłu z grawerem.

Razem od: 19.11.2010
Zaręczeni: 24.02.2013
Ślubujemy: 13.09.2014

yenna89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 18:32   #851
zinka123
Raczkowanie

Myślę właśnie nad podziękowaniami dla rodziców i nie wiem na co się zdecydować. Myślałam o takim krótkim filmiku w ramach podziękowań, albo po prostu prezentację ze zdjęciami. A może jakiś prezent rzeczowy? Macie jeszcze jakieś pomysły?
zinka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 18:41   #852
weronika9999
Zadomowienie

My najprawdopodobniej podarujemy rodzicom albo zaproszenie na kolację do restauracji albo bilety do teatru/opery + po butelce dobrego wina.
Jakoś prezenty typowo rzeczowe przy takiej okazji mnie nie przekonują, poza tym ciężko wybrać coś, co nie zostanie potem odłożone głęboko do szuflady
Prezentacja to też fajny pomysł
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 22:04   #853
201605100
Konto usunięte

My mamom daliśmy bransoletki, tatom zapalniczki zippo z grawerem. Moi rodzice dodatkowo dostali weekend w spa
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-08, 22:52   #854
zinka123
Raczkowanie

No właśnie mnie też za bardzo nie przekonują rzeczowe prezenty, ale z drugiej strony potem zostaje pamiątka. A do takiej prezentacji zazwyczaj rzadko się wraca, pewnie tak jak do zdjęć. Poza tym wybierać teraz te wszystkie zdjęcia? No sama nie wiem.
zinka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 13:30   #855
Sophie24
Zakorzenienie

Temat rodziców i podziękowań to chyba jedyna rzecz, która już teraz mocno nas martwi. Ja mam tylko mamę, która powtórnie wyszła za mąż. Natomiast Narzeczony ma rodziców po rozwodzie. Ojciec średnio wtrącał się w wychowanie i według mamy Narzeczonego on nie ma żadnych zasług. Musimy "stopniować" podziękowania bo gdyby tata i mama Narzeczonego dostali te same podziękowania to ona obraziłaby się na śmierć. W ogóle przez ich ciągnące się niesnaski ślub spędza mi sen z powiek, teściowa nie może znieść obecności byłego męża. I nie żeby mnie to dziwiło ale boję się jakiś niemiłych sytuacji. Narzeczony ma ich uprzedzić, że nie chce żadnych wybryków na weselu.
Ale problem podziękowań zostaje. Mojej mamie może być przykro, że nie będą one przy wszystkich (wiadomo, że to miły gest) a znowu przez rodziców Narzeczonego takie podziękowania nie skończyłyby się dobrze bo co teraz, mamy kupić różne prezenty? Partner ma powiedzieć, że mniej dziękuje ojcu (musiałby przez mamę...)? Musimy coś wymyślić. Nienawidzę takich chorych sytuacji.
Choć nawet gdyby była normalna to i tak nie mamy pomysłu co by im dać/zrobić.

Jeszcze mnie zastanawia... Spotykałam się z tym, że jeśli jakiś rodzic nie żyję to Młodzi szli/jechali na cmentarz po ślubie. Nie wiem czy to faktycznie jakaś "powinność" czy może tylko potrzeba danej osoby?
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 19:26   #856
201803090921
Konto usunięte

Sophie, u nas każde z rodziców dostało coś innego, po prostu spersonalizowane prezenty
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 21:36   #857
juittakot
Przyczajenie

Witajcie
Nam kamerzysta zaproponował podziękowanie dla rodziców w formie nagrania, czyli rozstawiają rzutnik i włączają na weselu podziękowanie, niby fajne, wzruszające i nietypowe, ale koszt to 400 z a czas to 4 min więc drogie minuty i myślę czy nie lepeij kupić coś, co im zostanie na długie lata - może biżuterię ?

Pomóżcie ?
A poza tym kwiaty cięte czy doniczkowe? Bo mi podobają sie dwupędowe storczyki ale nie wiem czy wypada ?
juittakot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 12:21   #858
Dagunia
Komplikatorka

My nie robimy żadnych podziękowań na sali. Po ślubie zabierzemy ich na kolację do karczmy gdzie robimy wesele i damy im albumy-fotoksiążki. Wiem, że z tego będą się najbardziej cieszyć
Stary 2015-02-23, 11:55   #859
GabrielaPyj
Raczkowanie

Teraz bardzo popularne są video podziękowania, nie trzeba sie męczyć ze stresującymi przemówieniami, a będzie też pamiątka na lata. Byłam na kilku weselach, gdzie właśnie młodzi wybrali taką formę podziekowań i rodzice byli bardzo wzruszeni. fajnym pomysłem było włączenie archiwalnych fotografii xxx

Czas edycji: 2015-02-25 o 15:20
GabrielaPyj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 17:07   #860
enterocyt
Raczkowanie

Odgrzebię troszkę ten wątek, żeby się poradzić.
Mam skomplikowaną sytuację rodzinną- ze strony mojego TŻ niby ok- rodzice są razem, nie powinno być większych problemów, choć Tata jest dość "dziwny" i boję się jego reakcji, zwłaszcza, że już nam oznajmił że z wesela wyjdzie o 22 bo "musi psy pilnować".
Zaś z mojej strony jest dramat: Moi rodzice nie są razem, co więcej nienawidzą się. Do tego ja mam z ojcem bardzo kiepski kontakt, niby teraz na siłę, nieco staram się naprawić, ale zmarnowane lata bardzo widać (wiele kłótni, wiele lat nie odzywania się i wzajemnych pretensji, poza tym mieszka za granicą).
Moja mama mieszka w Niemczech. Po wielu związkach i przebojach (ciągle szuka miłości) wyszła za mąż, niby bardziej się mną interesowała, ale ostatnimi czasy naprawdę mocno się mną nie interesuje. Ma problemy psychiczne- głeboka depresja, próby samobójcze....
W tym wszystkim jest też babcia- złota kobieta, która mnie wychowała praktycznie, do tego bardzo pomaga nam ze ślubem, nie tylko finansowo, ale wspiera mnie, wypytuje- czuję, że to dla niej ważne, że ja jestem ważna.
Bardzo chciałabym jej podziękować, ale jeśli podziękuje jej a rodzicom nie, to się pewnie obrażą. Jeśli w ogóle zrezygnuję z podziękowań, urażę rodziców TŻ. I cóż ja mam robić? Podziękować wszystkim, tylko bez szczegułów, a może nikomu? poradźcie.
enterocyt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 17:27   #861
Daria_Amelia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enterocyt Pokaż wiadomość
Odgrzebię troszkę ten wątek, żeby się poradzić.
Mam skomplikowaną sytuację rodzinną- ze strony mojego TŻ niby ok- rodzice są razem, nie powinno być większych problemów, choć Tata jest dość "dziwny" i boję się jego reakcji, zwłaszcza, że już nam oznajmił że z wesela wyjdzie o 22 bo "musi psy pilnować".
Zaś z mojej strony jest dramat: Moi rodzice nie są razem, co więcej nienawidzą się. Do tego ja mam z ojcem bardzo kiepski kontakt, niby teraz na siłę, nieco staram się naprawić, ale zmarnowane lata bardzo widać (wiele kłótni, wiele lat nie odzywania się i wzajemnych pretensji, poza tym mieszka za granicą).
Moja mama mieszka w Niemczech. Po wielu związkach i przebojach (ciągle szuka miłości) wyszła za mąż, niby bardziej się mną interesowała, ale ostatnimi czasy naprawdę mocno się mną nie interesuje. Ma problemy psychiczne- głeboka depresja, próby samobójcze....
W tym wszystkim jest też babcia- złota kobieta, która mnie wychowała praktycznie, do tego bardzo pomaga nam ze ślubem, nie tylko finansowo, ale wspiera mnie, wypytuje- czuję, że to dla niej ważne, że ja jestem ważna.
Bardzo chciałabym jej podziękować, ale jeśli podziękuje jej a rodzicom nie, to się pewnie obrażą. Jeśli w ogóle zrezygnuję z podziękowań, urażę rodziców TŻ. I cóż ja mam robić? Podziękować wszystkim, tylko bez szczegułów, a może nikomu? poradźcie.
Mam troszkę podobną sytuację - wytłuszczone tylko, że mojego ojca nie będzie na weselu więc nie muszę się martwić sztucznym dziękowaniem. Będę dziękowała tylko mamie a TŻ swoim rodzicom. Niestety przy wyborze piosenki nie mogę ominąć słowa "ojciec" no bo TŻ...ale nie chce "cudownych rodziców". Niestety jak na razie żadna inna piosenka nie wpadła mi w ucho. Początkowo myśleliśmy, że zrobimy pokaz w powerpoincie ze zdjęciami za co dziękuje i wyświetlimy to, ale w restauracji nie ma rzutnika ... no chyba że kamerzysta by coś miał ale z nim się widzimy chwilę przed weselem więc obawiam się aby nie było za późno.
Jak na razie wstępna wersja jest taka że sto lat, piosenka i kosze ( jeszcze nie wiem co w nich ) a do tego zaproszenia na kolację dla rodziców TŻ i mojej mamy i jej męża.
W Twoim przypadku dobra by była taka prezentacja, a po weselu np. możesz każdego odwiedzić osobno i dodatkowo dać jakieś prezenty w tym i babci
Daria_Amelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 11:12   #862
kawa_latte
Raczkowanie

Dziewczyny, a co w sytuacji, kiedy TŻ nie ma rodziców? Planujemy wesele dopiero za 3 lata, ale tak natknęłam się na ten wątek i się zastanawiam.. Jego mama zmarła rok temu, a tata jak miał 12 lat. Kompletnie nie wiedziałabym jak to rozegrać. Dziadków też nie ma.. Ma tylko chrzestną, starszą siostrę i starszego brata. Robić podziękowanie tylko dla moich rodziców, to tak trochę przykro dla niego.. Co o tym myślicie?
Stary 2015-06-18, 12:47   #863
funk_you
Wtajemniczenie

Dot.: podziekowania dla rodzicow

A co w tym dziwnego? Chyba chcecie pokazówke zrobić skoro tak pytasz. Nie wypada bo co on nie ma rodziców? Możecie przecież podziękować twoim rodzicom i jego chrzestnej czy rodzenstwu jeśli miało jakiś większy wkład w jego życie i ich rola nie ograniczała się tylko do bycia. Pójdziecie na groby rodziców i polozycie kwiaty, zapalicie znicze. To będzie podziękowanie. Ja gdy będę brała ślub, podziękuję rodzinie w gronie ja, mąż, rodzice i tak samo u teściów. Nie znoszę tej pokazówki i tańczenia za rączki przy cudownych rodziców mam. Zresztą chyba skoro to wasza sprawa i dotyczy twojego chłopaka to może spytaj swojego faceta, zapytaj jak on sobie to wyobraża. Będzie chyba najprościej, on ma się z tym dobrze czuć a nie użytkowniczki wizażu :p

Edytowane przez funk_you
Czas edycji: 2015-06-18 o 12:49
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-19, 11:31   #864
Ama3
Przyczajenie

My zrobiliśmy galę rozdania oskarów zamówiliśmy na allegro. Dj hiszpan zagrały famfary w roli najlepszego rodzica na świecie wygrali:.... Dostali oskary książkę z podziękowaniem i w kwiatach też na allegro i kosz z kwiatami. A potem świadkowie: dostali za rolę drugo planową medal i dyplom świadka też na alegro
Ama3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-20, 08:48   #865
czerwonapanienka
Zadomowienie

Ja też nie wiem jak zorganizować podziękowania i jakie prezenty. Moi rodzice nie są razem więc muszę ogarnąć prezent osobny dla każdego rodzica.
Stary 2015-06-20, 11:25   #866
tetrikk
Zakorzenienie

Ja nie lubię tych akcji z podziękowaniem dla rodziców na sali. Nie uważam, żeby to musiałby być obowiązkowy punkt każdego wesela. Można przecież podziękować na osobności, szczególnie gdy są nieco skomplikowane sytuacje życiowe, jak np. brak jednego rodzica. Rodzice mojego TŻ są rozwiedzeni i nie utrzymują przyjacielskich kontaktów, więc tym bardziej wolimy z tego zrezygnować.

A co do prezentów to ja się zastanawiałam nad jakimś weekendem w SPA dla nich, ale to jeszcze pomyślę
Stary 2015-06-20, 13:48   #867
pattkaaa21
Raczkowanie

my w ramach podziękowań chcemy zagrać titanica. Ja na pianinie, Tż na saksofonie. Właśnie uczymy sie od podstaw
pattkaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 19:51   #868
AgaChuch
Przyczajenie

My z kolei chcieliśmy dać cos praktycznego i wiadomo oryginalnego .... mieliśmy zrobić samie kosze prezentowe, ale przez przypadek znaleźliśmy na FB firmę która ma prezenty z ręczników z własnymi haftami. Kupiliśmy komplety ręczników z wyfaktowanymi życzeniami zapakowane w śliczym koszyku wiklinowym . Bardzoo fajnie to wyszło. xxx

Czas edycji: 2015-08-24 o 10:13
AgaChuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-21, 10:38   #869
delicja123
Raczkowanie

Natomiast moim rodzicom bardzo ale to bardzo ciężko dogodzić. Żaden kurzołap nie wchodzi w grę, ani żaden wyjazd. Kiedys dostali odemnie bilety do spa na święta to wyszło tak, że mama poszła sama z koleżanką. Trochę zrobiło mi się przykro, no ale cóż... Dostaną prawdopodobnie kosze + fotoalbumy. No ale te albumy to już po ślubie. Wiem, że mojej mamie jeżeli chodzi i biżuterie nie dogodze. A przecież kasy jej nie dam, ewentualnie moge zrobić jakiś bon podarunkowy, żeby sama sobie wybrała. No ale to już wtedy to konkretnego sklepu. Ale co tacie wtedy ? Na niego to nie mam pomysłu..... za alkoholem nie stroni, jedyne co, to mogę perfumy jakieś kupić.
Stary 2015-09-05, 21:28   #870
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
Czy ktokolwiek z was przygotowywał filmik z podziękowaniami dla rodziców?
Jeśli tak, to czy kamerzysta przedstawił wam gotowy scenariusz, czy to był wasz pomysł? Ile was kosztował ten filmik?
scenariusz całkowicie nasz - wiem, że pewnie jesteś po ślubie, ale może innym się przyda
całkowicie nasz, myśmy ustalali scenki, ustalaliśmy za co dziękujemy i w jakiej formie, ze względu np na symbolikę miejsc itp
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości