|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Ja już nie wiem gdzie co pisze i mówię i się powtarzam. Miałam noc koszmarek-strasznie mnie zgaga palila, a maalox nie zadziałał.do tej pory piłam go po wypiciu mleka, no ale w szpitalu rzecz jasna mleka nie miałam. Chyba pójdę dzisiaj do apteki po Rennie- on jest w tabletkach?
Migifigi jak u Ciebie maalox? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ---------- Czy skurcze na poziomie 20-30 to normalne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Widzę,że dzieciaczki rosną. Mellis super,że wyszłaś, oszczędzaj się teraz już. Pamiętaj szpital nie:P Migi fajny mąż. Mój też mi obcina paznokcie, pietki robi i maluje. Ujdzie ![]() Ale za to się tak pokłóciliśmy wczoraj,że masakra. Aż mnie gardło bolało od wrzeskow. Jest ok. Ale wytrącił mnie z rownowagi. Lotso też miałam sen ![]() Ja też mam różne wymiary na dany tydzień główki i brzuszka i udowej. Ale ona raczej mowi,że wszystko ok. Głowę mały ma największą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
nibyżona
|
Lynn wydaje mi się że tak, też takie miałam, pytamy wtedy czy to mały się rusza, czy brzuch twardnieje itd. Z tego co mi jedna mówiła to takie wartości teraz mogą być normą bo to nie są porodowe a po prostu treningowe
![]() Czekam na obchód. Mam nadzieję dziś na wypis ![]()
#845 |
Raczkowanie
|
Gratuluję udanych wizytt
![]() Meliss odpoczywaj teraz jak najwięcej, wszystkie starajmy się odpoczywać ![]() Fajnie macie w tych spa, ale co za dużo to nie zdrowo także szybko wychodźcie ![]() Ja dziś spałam 2 godziny, najpierw zgaga potem zasnęłam na godzinę to siku, a po kolejnej godzinie snu pryśnił mi się jakiś koszmar... Miałam wizytę u ginekologa gdzie widok usg nie był widoczny, dopiero na 2dzień lekarz dawał opisem, wysłałam po niego swojego K, który wrócił pijany i mi czyta, że przyrost wagi itp zahamowały się 3go sierpnia i trzeba ulę uśpić lekami i wyjąć z brzucha... Mam się pożegnać przez brzuch, nakaz lekarza aby stawić się za miesiąc... Co jak co dziwny sen, bo chociaż spodziewam się synka to obudziłam się ze łzami w oczach mówiąc nie, nie.. Zdecydowanie wolę zgagę od takich snów. Skończyłam wczoraj prasować ubrnka, ułożyłam je w komodzie, ale nie wiem jak ułożyć je sensownie by było wygodnie... Torba dla mnie w większości spakowana, dla małego leży w foliowej przgotowane póki nie kupię torby do wózka. Widziałam ma być mamaginekolog w pytaniu na śniadanie, ale pech chciał, że nie działa tv jak chcę coś obejrzeć... |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Wtajemniczenie
|
Lynn póki co maalox u mnie działa 😀 odpukać w niemalowane. Tyle, że kupiłam w tabletkach. I jak tylko coś czuję w przełyku, że zgaga się zaczyna, to siup jedna tableteczka do ssania 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
nibyżona
|
Melliss to teraz odpoczywaj
![]() ![]() A wgl wczoraj akcja z jedną z tych palaczek. Facet jej był, a było już po godzinie odwiedzin, ciągle się klocili, a zbliżał się też obchód więc zaczęły położne ze koniec widzenia i awantura. Okazało się że jest pijany, one chyba też coś nie tak, a dodatkowo nazarla się słodyczy a nie leczy cukrzycy :/ jak się lekarz wkurzyl na obchodzie jak jej nagadal... tylko pewnie nic to nie da...
#848 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się porannie. Całkiem wypoczęta.
Gdyby moje dziecko urodziło się dziś to zostało by zaliczone do wcześniejszego pójścia do szkoły w UK. Coś jak dziecko z 31 grudnia w Polsce. Od jutra będzie już zaliczone do następnego roku. Czyli będzie najstarsze w swojej klasie. Dzieci które będą razem z nim w klasie ...niektóre się jeszcze nie poczeka nawet 🤣.... ostatnie które będzie zaliczone do tej samej klasy może urodzić się 31 sierpnia 2018. Powiem szczerze że tak marzyło mi się urodzić 31 sierpnia 😉. Tutaj szkoła bezstresowa więc byłby szybciej spokój a tak trzeba będzie cały rok dłużej myśleć kto z nim zostanie w domu itp itd. Moja Lila przeżyła 2 klasy w pl szkole.... płacz...wielogodzinne odrabianie zadań. Takie ma wspomnienia. Tu dzieci nie mają zadań. Jeżeli już to jakieś prace np na 3 tygodnie ...przygotować coś na wybrany temat. Np Co myślisz o skutkach globalnego ocieplenia.. (To dla starszych dzieci oczywiście) albo Dinozaury (dla.mlodszego) ...nie trzeba pisać czasami. Ja z moją pojechałam do parku muzeum świata zrobilysmy fotoreportaż z krótkimi opisami. Wszystkie książki są w szkole. Dzieci nie noszą plecaków. Długopisu itp wszystko jest w szkole i to szkołą daje. Tylko mundurki trzeba kupić. Uczyć dziecka młodszego w domu nie wolno raczej .. bo można zepsuć pracę nauczyciela. Kiedyś w szkole mi to wytlymaczyli na przykładzie lekarza. Jesteś chora idziesz do lekarza on jest wyuczony i wie co ci doradzić wyleczyć. Szkoła ma za zadanie nauczyć ...a nie Ty swoje dzieci. Oni nie wiedzą co ty umiesz a co nie. Może nic nie umiesz i tylko zepsujesz wszystko. Także ten....luzik |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
nibyżona
|
Yey, do domu
![]() Tylko grzeczna mam być i uważać, obserwować cukry, trzymać się nowych dawek i magnez zwiekszyc zdecydowanie bo był za niski mocno, więc też miało wpływ może ![]()
#850 |
Zakorzenienie
|
Regularne skurcze w skali 99 na 100. Położne zaczynają się interesowac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cherry zazdroszczę!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Wtajemniczenie
|
Alla świetnie mają w szkołach, u nas porażka. Mój siostrzeniec wczoraj miał z kolei pierwszy dzień w szkole w Niemczech i juz ponoć na pierwszy rzut oka jest zdecydowanie lepiej.
Cherry pilnuj się! Ja mam załamkę. Byłam pewna, że zmieszczę się w jesienną kurtkę bo mam taką w stylu luźnym i w niej nawet w zimę chodziłam no i niestety. Do zapięcia brakuje sporo. A więc okazuje się, że na jesieni i w zimę nie mam w czym chodzić. Świetnie. Kolejna kasa do wydania... |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Wtajemniczenie
|
Super dziewczyny ze Was wypisuja.
Migi wlasnie mi przypomnialas ze ja tez nie mam zadnej kurtki na jesien, na zime sie znajdzie ale takiej lzejszej nie mam, moze w lumpku cos wyhacze, tylko chyba nie mam sily grzebac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#853 |
Zadomowienie
|
Lynn moze tez masz skurcze po tym celestonie ?bo ja wlasnie jakos 12godz po zastrzyku mialam skurcze ok 100
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
nibyżona
|
Cytat:
Lynn na spokojnie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny na wolności, odpoczywajcie !
![]() Lynn ,trzymaj się tam. ![]() U mnie też noc nie należała do udanych. Znowu pobudka o 2:30 i przewracanie się do 6, jak już mi oko leciało to młody zaczął jęczeć i trzeba było podnieść tyłek z łóżka. Też miałam dzisiaj w planach wizytę w ciuchu. Mam taki dobrze zaopatrzony obok bloku ale przypomniałam sobie że to dzień dostawy i to jeszcze przed rozpoczęciem roku szkolnego to nie ma po co iść bo mnie tam stratują.
#857 |
Konto usunięte
|
U mnie noc jak zwykle czyli 2 pobudki na siku. Ale młodzież wstała o 6:30 i trzeba było wyjść z łóżka... Potem się go pytam czy pojedzie z tatą do pracy, a ten stanowczo, że nie, bo do dzieci idzie
![]() Ja kurtki na jesień nie mam i nie mam gdzie kupić. Najwyżej będę chodziła w rozpiętej albo w polarze męża. Dlatego rodzenie we wrześniu było fajne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Rozeznanie
|
Akinom0 ale okropny sen.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cherry super,że do domu. Podobno jak mellis masz leżeć i odpoczywać, zamienić spa na spa:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Migifigi ale przecież już po będzie na jesień. Jeszcze przez jesień ma być ciepło. Więc spokojnie z ta kurtka. Wrócisz do figury przed ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
nibyżona
|
I chyba tak będzie bo mąż razem z teściową oszaleli
![]() ![]()
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
Dobrze,że ktoś Cię pilnuje:P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Wtajemniczenie
|
Tylko, że ja mam jeszcze duży problem z biustem 😥 przed ciążą nie był duży, a teraz bardzo mi urósł w ciąży w stosunku do tego co było i jak jeszcze urośnie przy karmieniu to nie dopnę się w nic przez najbliższy rok... 😡
A miałam jechać do Lidla dzisiaj z mężem ale trochę się boję 😂😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Rozeznanie
|
Ahaaa. Bo ja też raczej byłam s i XS a teraz L. I nie mam większych kurtek. Ale chyba się zmiescze we wszystko po. Taka mam nadzieję. Nienawidzi mi sie zmienianie garderoby😱. Wiem,że to głupie, ale marzę o tym by założyć rurki moje
![]() Ale mi bisut urósł,ale nie aż tak. A co w Lidlu jest? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Wtajemniczenie
|
Wstawiłam zdjęcie, nie widać go?
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja byłam dziisaj z rana na badaniach i było z 15 osób jak weszłam... ale wzieli mnie poza kolejką ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
nibyżona
|
Migifigi popatrz na olx, na grupach facebookowych swojego miasta a może vinted? Ja tak zamierzam albo wbije sie w zimowy mundur męża
![]() ![]()
#866 |
Rozeznanie
|
Migifigi widać, tylko nie zwróciłam uwafu. Myślałam,że to reklama. Kalafior:P
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
nibyżona
|
A u nas w 32tc Tymek 1841g
![]()
#868 |
Zakorzenienie
|
Witam się czwartkowo,
Wczoraj już nic nie pisałam, miałam okropny nastrój, beznadziejny wręcz, wszystko mnie denerwowało, zapowiedziałam tż żeby się nie wkurzał i że z góry przepraszam ale no coś jest nie halo. Dzisiaj o wiele lepiej, wracam do żywych bo wczoraj musiałam odpalić jakąś komedię i po prostu się zrelaksować. Witam nowe mamy! migifigi Zazdroszczę Męża pedicurzysty :P ja oprócz masażu raczej bym się obawiała oddać stopy w ręce męża... Lynn Trzymaj się !! Gdzie jesteś? Ujastek? Widzę, że piszecie o ciuchach jesienno-zimowych. Uświadomiłam sobie, że ostro się zaniedbałam w tej kwestii. Jak idziemy do sklepu to TŻ chodzi i szuka dla siebie rzeczy, butów itd a ja lecę na dziecięcy czego mi tam brakuje. Zapominam o sobie..! |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Wtajemniczenie
|
Wpadam zobaczyć czy nikt nie rodzi, ale chyba nie :-D
Czyli najwyraźniej udało nam się dotrwać do września ![]()
#870 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny kto ma tego misia z H&M ten kombinezon co jest brązowy i biały? Bo nie wiem jaki rozmiar wziąć, czy 62 czy 56. Nie wiem jakie one są duże, a w sklepach stacjonarnych nie znalazłam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.