![]() |
#841 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Kto powinien płacic?
Cytat:
Może masz nadzieję, że jemu będzie głupio poprosić abyś zapłaciła swoją połowę i ostatecznie nic nie zapłacisz? Wydajesz się strasznie skąpa, a Twoje zachowanie trąci trochę wyrachowaniem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8378126 1] Może masz nadzieję, że jemu będzie głupio poprosić abyś zapłaciła swoją połowę i ostatecznie nic nie zapłacisz? [/QUOTE] No i jak ładnie można mu wtedy obrobić dupę, taki skąpiec, a fe. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Wtajemniczenie
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;83781306]No tak, żeby tylko czasem nie wziąć na siebie maleńkiego ułamka ryzyka, nawet odrobinki odpowiedzialności. Siedzieć na dupie i poczekać aż ktoś inny wszystko załatwi, narazi się na wyśmianie szanownej pani, bo tylko ona ma prawo do oceny, i wszystko będzie super.
No i jak ładnie można mu wtedy obrobić dupę, taki skąpiec, a fe. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Wtajemniczenie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8378148 6]Teraz go pytałaś? Jeszcze przed chwilą mówiłaś że o tym nie rozmawialiście
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
No to po sprawie.
Nimve chciałam ci tylko powiedzieć, że ciągnięcie kasy nie jest równoznaczne z uslugiewaniem w przyszłości. Nie wątpię, że tak często jest, ale zasady takiej nie ma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8378158 6]A zapytałaś dokładnie co ma na myśli? Ja i tak bym zapłaciła swoją część, bo jesteście razem tak krótko, że dziwnie by mi było przyjmować taki drogi "prezent". No ale to ja[/QUOTE]
Lepiej późno niż wcale ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#852 |
po drugiej stronie szafy
|
Matko świnto. Jak tak można w ogóle, jechać i nie mieć podstawowych ustaleń odnośnie tego wyjazdu?
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu pojechałam na urlop z facetem. Teraz jest już ex, ale to nieistotne.
Każde z nas płaciło za siebie, po równo składaliśmy się za nocleg i paliwo. Nawet nie pomyślałam, że miałby za mnie płacić. ![]() ![]() Cóż no, Twój powiedział teraz, że masz się nie martwić, więc wychodzi na to, że sam zapłaci. Aczkolwiek ładnie by było z Twojej strony, gdybyś chociaż zapłaciła tam na miejscu za niego za obiad/kolację.
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
A ja tam wątpię, że facet będzie zawiedziony jeśli angellisia (która ma zadatki na pijawkę) nie zaproponuje mu uzurpowania w kosztach. W końcu te dwie noce, to nie może być bogwiejaka kwota dla zarabiającego faceta. Tym bardziej, że stwierdził, że nie ma co się martwić.
Bez obrazy, ale sprawa jest prosta, odbierze sobie w naturze i każdy będzie zadowolony. Aczkolwiek też uważam, że w dobrym tonie byłoby zapytać o podzielenie się kosztami. Pewnie facet będzie chciał je sam pokryć, ale zapytać wypada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dodam jeszcze, że ja bym się bała sytuacji, w której facet każe mi się zrzucić na coś, a ja nie będę miała wystarczającej gotówki przy sobie czy kasy na koncie. albo że zaplanuje jakąś drogą rozrywkę i poprosi mnie o dorzucenie się. no ale ja jestem panikara, więc nie rozumiem takiego luzackiego podejścia do sprawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() Chociaż ja wymyślam czasem dzikie scenariusze, ale wolę być przygotowana ![]()
![]() |
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Płacimy jakoś tak po trochę, hotel na spółę a nie resztę jak wyjdzie. Ja raz zapłacę w knajpie, a on w kawiarni. Jedyne koszta, które praktycznie sama ponoszę to paliwo. Mój samochód, ja prowadzę, najwyżej mi cośtam zafunduje na miejscu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Czyli co, wyszłam na wredną?
![]() Facet na pewno myśli, że tam w górach przeżyją pierwszy raz i idę o zakład, że podział kosztów, to dla niego sprawa drugorzędna i jest raczej mało prawdopodobne, że będzie chciał żeby dziewczyna się dołożyła. Po co ma psuć atmosferę jakimś rozliczaniem? Zresztą w takim myśleniu nie ma niczego złego (że będzie seks, nie że się nie dołożę jeśli sam nie zapyta). Dorośli są, a seks jest super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po to jest ten cały wyjazd i dlatego za wszystko on płaci. Taki zawoalowana wymiana barterowa Przy nastepnych wyjazdach ide o zaklad, ze bedzie chcial dzielić koszty ![]() Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-05-25 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I uważam, że samo podejście autorki wątku jest nie w porządku, bo ona wręcz oczekuje, że on będzie za nią płacił, tak jakby to był jego obowiązek, jako faceta. To już jest słabe. Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2018-05-25 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Wtajemniczenie
|
Nie wymagam a raczej się obawiam,że on się przyzwyczai do tego a mnie nie będzie stać na spotkania. spotykaliśmy się głównie nad wodą. Raz tylko za mnie płacił.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Wtajemniczenie
|
No to tym bardziej nie rozumiem po co takie komentarze. Żeby wbić szpilę albo zasiać niepewność w niej, że jest z nią tylko dla seksu? Nie znamy ich przecież, a to okrutne tak podburzać. Nie wiemy jaką dziewczyna ma historię i czasami takie słowa potrafią zrobić ogromną krzywdę.
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8379225 1]Mój Narzeczony także lubi płacić za mnie, ale ja rzadko się na to zgadzam, bo lubię się czuć niezależna. Zresztą uważam, że kobieta też powinna dawać coś od siebie, a nie tylko brać. I uważam, że samo podejście autorki wątku jest nie w porządku, bo ona wręcz oczekuje, że on będzie za nią płacił, tak jakby to był jego obowiązek, jako faceta. To już jest słabe.[/QUOTE] Każdy ma inne podejście i nie ma jednego słusznego. Można dawać coś od siebie w inny sposób niż wydając na kogoś pieniądze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-05-25 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, chłopak chyba wie gdzie pracujesz i się pewnie domyśla ile możesz zarabiać. Całkiem możliwe, że dlatego nie chce Ciebie naciągać na koszty związane z wyjazdem w góry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Twój komentarz był bardzo nie na miejscu. Wiele kobiet w głębi serca boi się, że zostanie wykorzystana w jednym celu. A my nie wiemy jak jest i po co zasiewać w głowie takie myśli? Może chłopak ma dobre zamiary. Może dla niego dziewczyna sporo znaczy i dlatego się o nią stara w ten sposób. Nie wiesz tego, wiec nie wbijaj niepotrzebnych szpil, bo takie słowa potrafią się bardzo wyryć w pamięci (zwłaszcza jeśli ktoś miał przykre historie wcześniej). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.