|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
Powinni wymyślić adblocka, którego można użyć podczas oglądania telewizji. Jedynym wyjściem jak je pominąć jest nagrywanie programów i późniejsze ich oglądanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 | ||
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#844 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Konto usunięte
|
Czy macie doswiadczenie z soczewkami jednodniowymi clariti i proclear? Te pierwsze maja filtr UV, drugie nie, no i w cenie tez jest roznica. Czy poza tym czyms sie roznia? Czy moge nosic np. jeden miesiac clariti, a jeden miesiac proclear?
Mam klasyczna wersje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem na ile to było widzimisię mojej przychodni a na ile rzeczywiście obowiązek, ale pamiętam że bez wypełnienia tych deklaracji nie chcieli mnie przyjąć do lekarza. Cytat:
Tylko podejrzewam że chodzi Ci o użycie jak najmniejszej ilości tłuszczu, więc lepiej po prostu delikatnie posmarować blaszkę olejem i same kotlety też troszkę spryskać olejem. Sama sucha bułka tarta się nie zapiecze na chrupiąco, potrzeba chociaż troszkę tłuszczu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Też mam adblocka w laptopie, korzystam z Opery i pomimo tego reklamy na YT mam. Nie wiem, czy w takiej ilości jakbym nie miała AB, ale są, a raczej były, bo już od dawna nie włączam YT na lapku. Przesiadłam się na telefon z Brave, po pierwsze bo nie ogranicza to słuchania do pomieszczenia z laptopem, po drugie bo w Brave naprawdę nie ma żadnych reklam na YT (poza tymi autorstwa youtubera).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Znacie jakiś preparat który "odstraszy" kota od danego miejsca? Chodzi mi o to, że kot nalał mi w miejscu w którym więcej ma nie lać, nie dam rady dokładnie umyć tego miejsca bo niestety wciekło pod szafę której nie mam jak przesunąć. Dodatkowo jedna ze ścian szafy lekko napuchła. Potrzebuję czegoś co sprawi że kot nie będzie się tym miejscem interesował. Co do tego czemu nalała to wiem, wyeliminowałam ten powód i kot już nie powinien sikać poza kuwetą, ale wolę zastosować coś co da mi pewność że tak będzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#850 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() + ostatnio musze codziennie klikac, ze akceptuje ochrone dane osobowych. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu na wizażu ktoś mi polecił preparat Brosa przeciw psom i kotom i ogromnie jestem wdzięczna, bo działa <3 jest w formie sprayu, aby właśnie spryskać coś, albo takich granulek by rozsypać. Ja rozsypywałam granulki na trawniku pod domem, aby obce psy się tam nie załatwiały i przez 2 miesiące był spokój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#854 |
Konto usunięte
|
Zwrot biletu niewykorzystanego w pkp - spóźniłam się właśnie ja przejazd, kolejny za 40 minut. Nie zdążyłam zwrócić, nie było już opcji wymiany biletu,. Pani w kasie mówi o zwyklej reklamacji w kasie, a mi się coś kojarzy, że muszę mieć poświadczenie z kasy (bilet wcześniejszy i aktualny kupiłam online). Czytam w necie o tym, ale nie jestem pewna. Ktoś to robił ostatnio?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Chyba jednak wystarczy mój drugi bilet online. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
Co to znaczy "lodówka do zabudowy"?
Jaka jest różnica między lodówką "do zabudowy" i taką, która nie ma takiego określenia? ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- To bardzo słabe z punktu widzenia środowiska naturalnego. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
BAN stały
|
no nie, nie każdą. lodówki do zabudowy są tak skonstruowane, aby można je było obudować meblami bez ryzyka związanego z brakiem odpowiedniej wentylacji. Nie wszystkie lodówki wolnostojące można obudować meblami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
no nie trzeba jej chować ale one nie mają ozdobnych drzwi, bo montuje sie do nich front meblowy. budowa też się różnią, zazwyczaj mają mniejszą pojemność i inaczej odprowadzane ciepło
![]() |
#861 |
Wtajemniczenie
|
Lodówka do zabudowy jest przystosowana do tego, żeby na jej frontach osadzić płytę meblową. Wymiary odpowiednie w wpasowania w segment mebli. Wentylacja dostosowana do zabudowy. Lodówka zwykła będzie troszkę większa po zewnętrznych wymiarach. Wentylacja przykryta. Wydaje mi się że jest ryzyko szybszego zabicia takiej lodówki zabudową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Raczkowanie
|
Ok dzięki. Wszystko jasne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
Sprzety do zabudowy nie mają pełnej obudowy wlasnej i nie mogą stac luzem. Za obudowę robią meble i fronty mebli. Lodowka nie ma zadnej, zmywarka moze miec tylko panel sterowania na wierzchu albo nic. Idz do sklepu i porownaj to zobaczysz roznice
![]() |
#864 |
Konto usunięte
|
Wyskoczył mi guzek pod brodą. A dokładnie prawie na samym środku, tuż przy zgięciu szyi. Jest twardy, nie przemieszcza się, lekko boli tylko gdy naciskam. Wielkości... No nie wiem, opuszka od palca? Może drobinę mniejszy. Nie wiem od kiedy go mam, szczerze mówiąc.. Zauważyłam/wyczułam go dzisiaj rano, gdy przecierałam sobie twarz i szyję tonikiem. Ktoś miał coś takiego? Nie chcę lecieć/dzwonić od razu do lekarza, kiedy nic się (może) nie dzieje, bo się sama nakręcam. Internet powiedział mi tylko, że to pewnie rak
![]() Edytowane przez 9dc9f077b88e2e6074b7e6b2ea51cb621a80eea0_6418f3a67e28c Czas edycji: 2020-10-25 o 00:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Konto usunięte
|
[1=9dc9f077b88e2e6074b7e6b 2ea51cb621a80eea0_6418f3a 67e28c;88231608]Wyskoczył mi guzek pod brodą. A dokładnie prawie na samym środku, tuż przy zgięciu szyi. Jest twardy, nie przemieszcza się, lekko boli tylko gdy naciskam. Wielkości... No nie wiem, opuszka od palca? Może drobinę mniejszy. Nie wiem od kiedy go mam, szczerze mówiąc.. Zauważyłam/wyczułam go dzisiaj rano, gdy przecierałam sobie twarz i szyję tonikiem. Ktoś miał coś takiego? Nie chcę lecieć/dzwonić od razu do lekarza, kiedy nic się (może) nie dzieje, bo się sama nakręcam. Internet powiedział mi tylko, że to pewnie rak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Konto usunięte
|
[1=9dc9f077b88e2e6074b7e6b 2ea51cb621a80eea0_6418f3a 67e28c;88231608]Wyskoczył mi guzek pod brodą. A dokładnie prawie na samym środku, tuż przy zgięciu szyi. Jest twardy, nie przemieszcza się, lekko boli tylko gdy naciskam. Wielkości... No nie wiem, opuszka od palca? Może drobinę mniejszy. Nie wiem od kiedy go mam, szczerze mówiąc.. Zauważyłam/wyczułam go dzisiaj rano, gdy przecierałam sobie twarz i szyję tonikiem. Ktoś miał coś takiego? Nie chcę lecieć/dzwonić od razu do lekarza, kiedy nic się (może) nie dzieje, bo się sama nakręcam. Internet powiedział mi tylko, że to pewnie rak
![]() Poczekałabym kilka dni i zobaczyła co się będzie działo. Czy to jest zaczerwienione? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88231611]Może to zwykła krosta podskórna?
Poczekałabym kilka dni i zobaczyła co się będzie działo. Czy to jest zaczerwienione? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie jest zaczerwienione. Ma normalny kolor, jak reszta skóry. Tak naprawdę nie widać tego jak normalnie trzymam prosto głowę. Dopiero gdy uniosę do góry. No i jak przycisnę lekko, to boli. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88231609]Węzeł chłonny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Też to był moją pierwszą myślą, ale węzły są raczej po bokach, a ten guzek jest praktycznie na samym środku. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Konto usunięte
|
[1=9dc9f077b88e2e6074b7e6b 2ea51cb621a80eea0_6418f3a 67e28c;88231614]Nie jest zaczerwienione. Ma normalny kolor, jak reszta skóry. Tak naprawdę nie widać tego jak normalnie trzymam prosto głowę. Dopiero gdy uniosę do góry. No i jak przycisnę lekko, to boli.
Też to był moją pierwszą myślą, ale węzły są raczej po bokach, a ten guzek jest praktycznie na samym środku.[/QUOTE]Rozumiem. Ja czasem miałam takie podskórne krosty. W pierwszych dniach były właśnie w kolorze skóry a z biegiem czasu się delikatnie zaczerwieniały i tak jakby hmm łuszczyły/świeciły. A później się wchłaniały. Jak byłam młodsza to to próbowałam cisnąć, ale to były najgorsze pomysły ever, bo później mega długo się goiło, bo tego się nie da wycisnąć. Z czasem zaczęłam zostawiać samym sobie i się wchłaniały i śladu po nich nie było. Tylko to wchłanianie to też dosyć długotrwały proces. Także ja bym obserwowała jakiś tydzień-dwa czy to może nie taka podskórna krosta. A jakby po tym czasie nic się z tym nie działo w żadną stronę, to bym poszła do lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
Skrzat leśny
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.