|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
BAN stały
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 65.
Cytat:
foteliki nawet jeśli były to zapewne kosmicznie drogie i ciężko osiągalne. skąd Ci ludzie 30 lat temu mieli je wziąć? przeciętną rodzinę było stać na malucha czy poloneza - 5 osobowy samochód. a rodziny były raczej wielodzietne. jakoś się z tymi dziećmi przemieszczać trzeba było. bardzo łatwo jest oceniać decyzje i zachowania ludzi sprzed 30 lat siedząc sobie w wygodnym mieszkaniu z łatwym dostępem do wiedzy, rzetelnych informacji i przede wszystkim - dóbr materialnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No dokładnie o to mi chodzi, dlatego drążyłam temat co to za fotelik w 1994, bo to była wówczas totalna egzotyka. Totalna! Trochę trzeba być oderwanym od rzeczywistości jednak żeby napisać, ze ludzie nie dbali o bezpieczeństwo dzieci, bo 30 lat temu nie wozili ich w totalnie nieznanych wówczas fotelikach tylko na kolanach ![]() Ciekawe chociażby jak mieli te foteliki zapinać jak wiele z samochodów nie miało nawet z tylu pasów...jakie były standardy bezpieczeństwa w samochodach 30 lat temu? To były skrajnie inne czasy i oceniać rodziców z tamtych lat przez pryzmat dzisiejszych standardów to jednak trzeba mieć dużo złej woli w sobie. NIE DA się zrobić takiego przełożenia. Czasy się zmieniają i nas tez może będą oceniać za 30 lat takie mądrale, że nie dbaliśmy należycie o bezpieczeństwo dzieci. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88461261]Bo to, ze sklepy musza sprzedać z min standardu to nie znaczy, ze te kaski sa Ok.
[/QUOTE] Możesz podać jakiś konkret? jakiego certyfikatu nie mają kaski z Decathlonu? tylko nie ogólnie "certyfikaty", a dokładnie. Bo ja mając w domu od lat zapalonego rowerzystę wiem, że to nieprawda. Owszem, nie każdy kask ma rozwiązania antywstrząsowe etc, ale to nie znaczy, że się do niczego nie nadaje. Reasumując - kaski z Decathlonu są zdecydowanie ok i nie trzeba kupować kasku za 3 stówy. |
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Konto usunięte
|
Zdziwił mnie dziś ( no fobra-bardziej zirutowal i ubawily!) mój własny TZ! Właśnie spróbowałam zjeść jego wytwór sztuki kulinarnej- danie najprostsze na świecie, by się wydawalo-pieczone udka kurczaka.
Wczoraj wieczorem zrobił- sam tylko się spytał z oddali czym to przyprawić, to mu powiedziałam,ze przyprawy do kurczaka sa w szafce. No i zrobił...... posypał te udka PANIERKĄ do nuggetsow i dowalil z pół kostki MASŁA ( "bo jego mama daje margarynę" ![]() ![]() ![]() Plus cebula. No mięso prawie bez smaku, twarde i w pływające w tłuszczowej brei ![]() Tym bardziej dziwne, ze kotlety, spaghetti, czy nawet pieczoną karkówkę robi normalne. ( nie ma na wizażu tematu, gdzie można by obgadać wpadki tźtów lub... tesciowych? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88462457]No dokładnie o to mi chodzi, dlatego drążyłam temat co to za fotelik w 1994, bo to była wówczas totalna egzotyka. Totalna!
Trochę trzeba być oderwanym od rzeczywistości jednak żeby napisać, ze ludzie nie dbali o bezpieczeństwo dzieci, bo 30 lat temu nie wozili ich w totalnie nieznanych wówczas fotelikach tylko na kolanach ![]() Ciekawe chociażby jak mieli te foteliki zapinać jak wiele z samochodów nie miało nawet z tylu pasów...jakie były standardy bezpieczeństwa w samochodach 30 lat temu? To były skrajnie inne czasy i oceniać rodziców z tamtych lat przez pryzmat dzisiejszych standardów to jednak trzeba mieć dużo złej woli w sobie. NIE DA się zrobić takiego przełożenia. Czasy się zmieniają i nas tez może będą oceniać za 30 lat takie mądrale, że nie dbaliśmy należycie o bezpieczeństwo dzieci. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] porownujac do standardow dzisiejszych- zadne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trochę trzeba być oderwanym od rzeczywistości jednak żeby napisać, ze ludzie nie dbali o bezpieczeństwo dzieci, bo 30 lat temu nie wozili ich w totalnie nieznanych wówczas fotelikach tylko na kolanach ![]() Ciekawe chociażby jak mieli te foteliki zapinać jak wiele z samochodów nie miało nawet z tylu pasów...jakie były standardy bezpieczeństwa w samochodach 30 lat temu? To były skrajnie inne czasy i oceniać rodziców z tamtych lat przez pryzmat dzisiejszych standardów to jednak trzeba mieć dużo złej woli w sobie. NIE DA się zrobić takiego przełożenia. Czasy się zmieniają i nas tez może będą oceniać za 30 lat takie mądrale, że nie dbaliśmy należycie o bezpieczeństwo dzieci. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Podpisuję się pod tym wszystkim. Teraz to każdy mądry. Wychodzi na to, że kiedyś jakieś 90% rodziców miało gdzieś bezpieczeństwo swoich dzieci, szkoda, że MOPS nie reagował ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88462457]No dokładnie o to mi chodzi, dlatego drążyłam temat co to za fotelik w 1994, bo to była wówczas totalna egzotyka. Totalna!
Trochę trzeba być oderwanym od rzeczywistości jednak żeby napisać, ze ludzie nie dbali o bezpieczeństwo dzieci, bo 30 lat temu nie wozili ich w totalnie nieznanych wówczas fotelikach tylko na kolanach ![]() Ciekawe chociażby jak mieli te foteliki zapinać jak wiele z samochodów nie miało nawet z tylu pasów...jakie były standardy bezpieczeństwa w samochodach 30 lat temu? To były skrajnie inne czasy i oceniać rodziców z tamtych lat przez pryzmat dzisiejszych standardów to jednak trzeba mieć dużo złej woli w sobie. NIE DA się zrobić takiego przełożenia. Czasy się zmieniają i nas tez może będą oceniać za 30 lat takie mądrale, że nie dbaliśmy należycie o bezpieczeństwo dzieci. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] To jest fakt. Ale dziadkowie dziewczynki, która chodzi do grupy z moim synem, regularnie ją odbierają i wożą na kolanach ok. 15-20 km. Jak napisałam do matki, bo ją znam - myślałam, z enie wie - to stwierdziła, że spoko. Aż mnie zmroziło. Następnym razem po prostu wezwę policję. |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia, oby Ci nie zabrakło odwagi do wezwania policji. Smutne jest, jak dorośli narażają życie i zdrowie dziecka, które przecież powinno być dla nich dobre, najwyższym.
Kiedyś widziałam kretyna jadącego z dwójka dzieci na motocyklu. I to nie była jakaś wieś zabita dechami czy kraj egzotyczny ![]() Albo dorosłych wożących dzieci na hulajnogach elektrycznych, dzieci przeważnie bez kasku. Ogółem społeczeństwo jest tak głupie, ze idzie się załamać. |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie ta sukienka https://www.orsay.com/pl-pl/luzna-su...term=dotw_cw03
Dawno nie widziałam czegoś tak paskudnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#853 |
Konto usunięte
|
takie poglądy. Ludzi "mięsożernych" do weganizmu to chyba nie zachęci
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88463324]takie poglądy. Ludzi "mięsożernych" do weganizmu to chyba nie zachęci[/QUOTE]
I tego nie ogarniam. |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88463335]Okropna. Co ona ma do tofu i seitanu, są pyszne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] są ludzie, którzy żelaza z warzyw nie wchłaniają. Mięso z próbówki chyba jest jak mięso pochodzenia zwierzęcego pod względem związków żelaza, więc dla takich "wegan" byłoby to wybawienie. Tofu dla mnie w ogóle mięsa nie przypomina. Bardziej ser biały w formie surowej. A po obróce terminczej, to wiele rzeczy smakuje tak samo i wyglada tak samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88463335]Okropna. Co ona ma do tofu i seitanu, są pyszne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]I co ona ma na myśli, że powinniśmy wykorzystywać to co najlepsze z roślin, a nie tofu i inne seitany? A one to niby z czego zrobione? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#861 |
Konto usunięte
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88463344]są ludzie, którzy żelaza z warzyw nie wchłaniają. Mięso z próbówki chyba jest jak mięso pochodzenia zwierzęcego pod względem związków żelaza, więc dla takich "wegan" byłoby to wybawienie.
Tofu dla mnie w ogóle mięsa nie przypomina. Bardziej ser biały w formie surowej. A po obróce terminczej, to wiele rzeczy smakuje tak samo i wyglada tak samo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88463362]A to swoją drogą. Tofu w ogóle robi się z mleka sojowego, więc to praktycznie jak ser. Zresztą dla mnie w ogóle wszystkie zamienniki mięsa smakują zupełnie inaczej niż mięso.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja akurat wiele rzeczy jem z przesmażoną cebulką i w marynacie z sosem sojowym i czosnkiem, więc z takim towarzystwem to wszystko smakuje tak samo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
A co w nich jest? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście dziwne składniki. Nie spotkałam się, a pije tylko mleka roślinne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Konto usunięte
|
ja kupowałam jedno "mleko" sojowe z lidla. W składzie miało algi. Ja spożywam "mleko" przez kilka dni, stoi w lodówce. Przy którymś kartonie pewnego razu do kawy wpadł mi jakiś biały glut, co zauważyłam dopiero przy dopiciu kawy. Myśłałam, że może się zwarzyło od ciepla czy cos. Sytuacja powtórzyła się przy następnej kawie. Zajrzałam do kartonu, a tak cały spód kartonu w białym glucie. Więcej tego mleka nie kupiłam, z innym nie miałam czegoś takiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.