|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Przyczajenie
|
czy to ciąza.. pomocy!!!!!
witam....
podejrzewam że mam z moją dziewczyną mały problem... otóż zanim odwiedziłem ją jak co weekend zrobiłem sobie dobrze ( potem normalnie robiłem to co zawsze rózne czynosci domowe ) gdy pojechalem do niej paluszki były w ruchu... boje sie że coś mogło zostań na paluszkach i doszło do zapłodnienia od 2 miesiecy niema ma okresu ( a to właśnie robiliśmy tuz po okresie ) od niedawna zaczął ją boleć brzych tak jak przed miesiączką... proszę po pomoc i o wyrozumiałość nie kierujcie nas do ginekologa ani po testy bo to jest chyba nieosiągalne (trudno wytłumaczyć ) piszcie co o tym myślicie... jestem w potrzebie |
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: czy to ciąza.. pomocy!!!!!
twoja dziewczyna ma nieuregulowany cykl ??
nie wiem czy wstydzisz sie isc po test przeciez to zupelnie normalne babka z apteki cie nie zabije jezeli o niego poprosisz a do ginekologa twoja dziewczyna i tak bedzie musiala isc skoro jej okresy sa takie niereguralne
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
Mało prawdopodobne żeby była w ciąży.
Następnym razem może myj ręce "po".... bo to nawet niehigieniczne...
|
#845 |
|
Przyczajenie
|
tak moja dziewczyna niema zabardzo legularnej miesiączki z tego co mi wiadomo...
testu niechce kupić bo w obrębie kilki najbliszych aptek kazdy sie zna (małe miasteczko) jestem strasznie zakręcony... i męczy mnie właśnei ta niepwenośc... ocknołem sie po kilku dniach kiedy juz nie pamiętałem co robiłem pierwsze czy robiłem to co robiłem**** i czy po tym myłem ręce... jedego jestem pewien mam do dziewczyny kawałek przejechania na rowerku..... i z waszych wypowiedzi wynika ze plemniki niemogły przeżyć czy tak?? dzięki za kultrlarne odpowiedzi oby więcej takich ludzi |
|
|
|
#846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie.Moze te bole ma od tego ze dotykales ja brudnymi rekoma,nabawila sie jakiegos zapalenia biedna> Cytat:
Skoro juz tak sie stalo to ona musi sie wybrac do lekarza,bo to moze sie skonczyc zapaleniem przydatkow lub cos podobnego.Co z tego ze ludzie widza,wkoncu kazdy sie leczy czyz nie?A dla ciebie dobra rada na przyszlosc:dbaj o to by wasze spotkaia zamiast konczyc sie stresem,byly pieknymi chwilami.Pozdrawiam. Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-10-16 o 19:38 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
||
|
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
Plemniki poza odpowiednim dla nich środowiskiem (śluz, sperma) nie żyją długo. Oprócz kwestii higienicznych właśnie dlatego warto myć ręce mydłem - chemia zabije plemniki od razu.
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
poza ciałem kobiety plemniki giną po kilku minutach... pamiętak to nie są mutanty, żeby żyły wieczność
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Już żadnemu facetowi nie podam ręki
|
|
#850 |
|
Przyczajenie
|
ja zwykle okres miałam 6 dniowy i pierwsze dni bardzo obfite.
od 2 miesięcy okres trwa niecałe 3 dni i jest to krwawienie jak we wcześniejszych okresach ostatnie dni miesiączki... piersi mnie non stop bolą... czy moze być, ze jestem w ciąży??? okres w sierpniu 16,we wrześniu 14 i teraz w październiku 13... |
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabezpieczałaś się? moze warto zrobic test ciazowy?
|
|
#852 |
|
Przyczajenie
|
wtedy w sierpniu, a raczej cały sierpień i lipiec współżyliśmy bez zabezpieczenia jak zresztą cały czas...
nie mam jak go kupić, bo mam obecnie noge w gipsie i jestem uziemiona... ale jest szansa wg Was? |
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
no to jest szansa, ze mozesz byc w ciazy... a Twoj partner nie moze isc do apteki i kupic testu?
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
No szana jest i to duża skoro współzyłaś bez zabezpieczenia.
|
#855 |
|
Przyczajenie
|
nie mieszkamy razem.
on jest teraz w swoim domu... i nie wiem co robić. w sobote wymiotowałam rano, a piersi wciąż lekko bolą... |
|
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
To może jednak poproś mamę albo jakąś koleżankę niech kupi Ci test i sprawa będzie jasna (prawie bo testy również mogą się mylić).
A jak będziesz już mogła chodzić proponuje wizytę u ginekologa, u mnie objawem ciąży są właśnie tkliwe piersi, mdłości i wymiotów na szczęście nie miewam, ale każdy organizm reaguje inaczej. |
|
|
|
#857 |
|
Przyczajenie
|
no w piatek zdejmuję gips więc moze wtedy wstąpię do apteki...
nie chce prosić mamy, bo ona nic nie podejrzewa... |
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
a jakaś koleżanka? przyjaciółka?
chłopowi w ogóle powiedziałaś, że podejrzewasz taką ewentualność (no bo skoro od zawsze współżyjecie bez zabezpieczenia, to chyba się z tak ową liczycie)? proponuję jeszcze na pt umówić się do ginekologa
|
|
#859 |
|
Przyczajenie
|
mój facet nie mieszka ze mną, ale wie o podejrzeniach bo sam się dziwił miesiąc temu, że drugiego dnia okresu uprawialiśmy normalnie seks, co nam się nigdy nie zdażyło, bo zawsze miałam silne krwawienia...
mam jeszcze lekko powiększone piersi... nie mam tu nikogo, bo nie jestem w miejscowości gdzie mieszkałam... |
|
|
|
#860 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
hej mam nie dające mi spokoju pytanie....
daty moich ostatnich miesiączek to 15 wrzesień, 14 sierpień, 6 lipiec.... tak no w miare regularne od kilku dni bolą mnie piersi i wyskoczyło mi kilka krostek na twarzy (zawsze u mnie tak jest przed okresem) spodziewałam sie go własnie ok 15 października, więc 14 bez obaw kochalam sie z moim chłopakiem... wszedł we mnie bez zabezpieczenia... ale po jakimś czasie nie wiem czemu ale sie wystraszylam wiec założył gumke... jednak to co było wcześniej mogło spowodować jakiekolwiek szanse na zajście w ciąże? Zaczynam sie bać.... jak myślicie?
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: niepłodny<-? okres i możliwość zajścia w ciąże?
Szanse sa marne ale juz po fakcie wiec albo woz albo przewoz.
czekac na okres a zabezpiecznieu nastepnym razem nie chce mi sie pisac ;-) |
|
|
|
#862 |
|
|
Oby były marne ....
na okres poczekam jakoś do 20 października...ale jak go nie dostane to sie chyba nieźle załame ![]() |
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
dni nieplodne sa 14 - 12 dni przed okresem. jesli zmiescilas sie w tym przedziale (mysle ze tak) to spokojnie
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej to obserwować swoje ciało a nie liczyć na kalendarzyk
|
|
#865 | |
|
|
Cytat:
Chłopakowi jeszcze o tym nie mówiłam, bo nie chce go (oby!!!) niepotrzebnie martwić...
|
|
|
|
|
#866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym się tak nie denerwuj, bo jak na razie nie masz czym. Pamiętaj, że stres opóźnia okres.
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro jesteś na tyle dorosła żeby uprawiać sex, nie możesz być na tyle odpowiedzialna by się zabezpieczać? Poza tym kalendarzyk to chyba mało skuteczna forma antykoncepcji, złaszcza jeśli jesteś młoda ( nie wiem ile masz lat). |
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz rację. Avril91 pomyśl o zabezpieczeniu
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
nie teoria...po prostu tak jest
owulacja jest 14 dni przed okresem a kolezanka widocznie nie umiala liczyc.
|
#870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miłość tylko wtedy nie żąda niczego, kiedy wierzy że posiada wszystko Oczy...widzą, uszy...słyszą, a serce...i tak wie swoje Zaręczynki ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200710060926.png Nasze weselicho http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-39055.png |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

a do ginekologa twoja dziewczyna i tak bedzie musiala isc skoro jej okresy sa takie niereguralne

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

najlepiej to obserwować swoje ciało a nie liczyć na kalendarzyk
Chłopakowi jeszcze o tym nie mówiłam, bo nie chce go (oby!!!) niepotrzebnie martwić...