![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać?
Kulbit
![]() ![]() Kota-Ola,skąd ja to znam ![]() ![]()
![]() |
#842 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Kota-Ola, do przyszegło poniedziałku nie muszę myśleć o pracy i nie będę, żeby się nie stresować
![]() kulbit, no pewnie kochana, zaraz kciuki mocno zaciskam ![]() ![]() Właśnie jesteśmy na etapie wybierania armatury łazienkowej. Kto by pomyslał, że to takie trudne. Oczywiście jak nie ma się góry pieniędzy ![]() Bardzo nam się podobają takie sanitariaty, jak na fotce. Ale ceny koszmarne ![]() ![]() Szukam teraz odpowiedników, ale ciężko, bo ten model jest zastrzeżony.
![]() ![]() |
![]() |
#843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na porządnym urlopie byliśmy chyba ze 2 lub 3 lata temu, rok temu udało nam się wyrwać po ślubie na 10 dni w bieszczady ale i tak skorzystalismy z długiego czerwcowego weekendu. Troszkę odpoczęłam, pochodziłam po górkach, napawałam się widokiem zaśnieżonych szczytów. Wczoraj byłam na wizycie u gina. Z dzidzią wszystko ok, ma juz 5 cm od pośladków do czubka głowy, fajnie wierzgała a raczej falowała na monitorku ![]() Wczesniej planowany termin porodu był na 23-27 listopad a wczoraj skrociło się do 17 listopada, czyli dzidzia rosnie jak na drożdzach. Ja niestety też. Już mam 2 kg na plusie, i wyszedł mi wysoki cukier, bo sie w niedziele naciapałam słodkości, ale taaaką miałam ochotę, że nie mogłam się oprzeć, cały dzien chodziły za mną naleśniki z dżemem wisniowym ![]() Mam sobie zrobic tdzien diety i za tydzień powtorzyc ten cukier ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A kilogramami sie nie martw. Po ciązy szybko zrzycisz,a narazie to dzieciątko jest najwazniejsze. Niech rośnie zdrowo. Ja choć cukier w ciązy miałąm ok. to i tak musiałam przestrzegać nieco diety,a to dlatego,że wątroba mi szfankowła ![]() Uuu... kiedy to było... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
sama nie wiem czy to dziewczynka bedzie, jakoś mam przeczucie na chłopaka, moja znajoma w ciązy zajadała sie kapustą kiszoną i ogorkami kiszonymi, i piła dużo tego kwaśnego soku i urodziła piękną dziewczynkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Raczkowanie
|
Bardzo ladna ta armatura
![]() ![]() Yoolia moja mama kiedy byla ze mna w ciazy jadla korniszony na potege ![]() ![]() ![]()
#847 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Yoolia no to ładne przygody mieliscie w tak długo wyczekiwany wypoczynek. Może nie bedzie tak źle z tym aparatem. Czekamy na fotki ![]() kociulek z tymi pezpisami to jest róznie. Niby są ale ludzie się do nich nie stosuja. Moja siostra ma dom i wyremontowany tylko dół, góra nietknieta, tylko przykryta i ocoeplona. Nawet ogrodzenie mają z takij zwykłej siatki co się prawie rozwala. Niedawno byli w urzedzie i dostali nr domu i sie tam wreszcie zameldowali. Jak oni to zrobili to nie wiem ![]() iszsza ale super, że jestescie już na swoim ![]() A ja znalazłam superowe mieszknko w domu do wynajęcia za niewielka cenę. Wczoraj bylismy oglądac. Spodobało sie nam i bierzemy je. Dzisiaj jedziemy do goscia zapłacić kaucję a od 1 czerwca będziemy już na swoim ![]() ![]() ![]()
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie do kwasnego jakos nieciągnie, może troszkę do surówki z kapusty kiszonej, ale ją to zawsze lubiłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Kota-Ola, tylko czemu taka droga
![]() ![]() kindzia, to super! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Drogie dziewuszki
![]() ![]() Za dużo się naczytałam na wizażu o powikłaniach po wyrywaniu 8 i chyba niepotrzebnie bo teraz sie boję podwójnie.. ![]() Yoolia ja jeszcze nie gratulowałam Tobie dzieciątka ![]() ![]() Kindzia super, że juz od czerwca bedziecie sami bez teściów ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
kulbit, najgorsze jak się człowiek naczyta, nasłucha. Często ludzie przesadzają i ubarwiają. Potem to chodzi po głowie - najgorsze scenariusze
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym założyłam sobie, że jeśli nawet bym cierpiała po wyrwaniu to i tak wkońcu przestanie mnie boleć ![]() ![]() Jakoś to przezyje przecież ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Kindzia to super ze bedziecie na swoim
![]() ![]() Bosh a kiedy my sie wyprowadzimy od tesciow ... ![]() Kulbit trzymaj sie u dentysty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#856 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Raczkowanie
|
Kulbit trzymałam kciuki
![]() ![]() Kindzia bardzo się cieszę że w końcu się wyrwiecie od teściowej ![]() ![]() Kobitki mam pytanie czy test ciążowy może być wiarygodny po min 6 dniach od ewentualnego zapłodnienia??Tak piszą na opakowaniu, a ja dziś kupilam test bo sie nie mogę doczekać pierwszego dnia miesiączki który wypada za tydzien ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się,że najbardziej wiarygodny będzie w dniu spodziewanej miesiączki
![]() |
#860 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
szybko zleci i pokaże wam dwie kreseczki
![]() ![]()
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
Kindzia to wspaniale! no widzisz! nam też się udało tak szybko znaleźć mieszkanko i juz się urządziliśmy, mówię Ci to najlepsze co może być dla Młodych
![]() Moniska czekam na dobrą nowinę ![]()
#863 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, że cieszycie się razem ze mną
![]() ![]() Knife ładne te sanitaria ale faktycznie ceny kosmiczne ![]() koculek fakt moja siostra wprowadzała się tam 2 lata temu ale zameldować się nie mogli bo mieli niewykończoną górę. Do tej pory jest nietknięta a nr dostali i już się tam zameldowali. Nie wiem z czym to idzie ![]() Moniska trzymam kciuki za potomstwo ![]() kulbit ja to miałam przeróżne jazdy z dentystami. Jesli chodzi o wyrwanie osemek to miałam je usuwane wszystkie 4 bo mam małą szczenkę i zaczęły mi zęby wypychać. Górne spoko, najbardziej bolało znieczulenie, troszkę bużka opuchnięta ale to przez jakieś 2 h. Gorzej było z dolnymi, ale to inna bajka bo te zęby mi szły ale nie przebiły dziąseł więc musiałam mieć nacinane, potem szyte a zęby wyciągane jak się wyciąga korek z szampana korkociągniem. Sam zabiego nie bolał ale potem faktycznie przez tydzień bolała twarz a przez ok 3 dni jadłam tylko płynne pokarmy z czego potem bardzo bolałymnie wszystkie zęby. Muisłąm na siłę wcinać twarde skórki z chleba, żeby rozmasować zęby bo masakra. Ale przezyłam i jest dobrze ![]()
#864 |
Zakorzenienie
|
Moniska trzymam z caly sil kciuki na na || u mnie testowanie jakby co wypada ok 22 maja (oby byly te 2 kreski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kindziu ja mam podobnie jak ty 8 miały malenko miejsca na wyrośnięcie.. Opowiem wam jak było chcecie? ![]() Sam zabieg mnie zaskoczył na plus. Trwał łącznie ze znieczuleniem 10 minut, samo rwanie trwało może 2 minuty. Znieczulenie miałam dane z dwóch strzykawek, chyba w cztery rózne miejsca, mega znieczulenie które trzymało mnie 5 godzin. Potem pan doktor uciskał mi ząb a potem wziął szcypce i mówi do mnie: "narazie poruszam ten ząb na dwie strony, ale jeszcze nie wyrywamy, musza go trochę rozbujać na boki". I ok. Poczułam jakby rozpychanie dziąsła, ale żadnego bólu i naglę "BRZDĘK!" - ząb wylądował w umywalce obok mojego ramienia!To był szok! Trwało to tak krótko i żadnych negatywnych odczuć ![]() ![]() ![]() ![]() Mam teraz lekko opuchniety policzek, ale minimalnie i czuję tą ranę, trochę mnie ciągnie. Nie moge szaroko się usmiechać, ani otwierać ust ale to raczej zrozumiałe, żywię się płynnymi, miękkimi potrawami, bo jakoś narazie nie czuję mozliwości gryzienia. Zobaczymy co będzie dalej, ale jest lepiej niż sądziłam, że bedzie ![]() Moniska trzymam kciuki za twoja ciąże!!!!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jukolku ja też się modlę za Ciebie , siebie, Kindzię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
kulbit, widzisz, jak gładko poszło
![]() ![]() ![]() wszystkim starającym się, życzę dwóch kreseczek ![]() A teraz "oprowadzę" Was po naszym przyszłym mieszkanku ![]() Niestety na razie nie za wiele widać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#870 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Mamy już zrobioną instalację elektryczną i wodno-kanalizacyjną, a przed wczoraj położylismy z mężem sieć komputerową
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.