|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta 1000 kcal - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
w takim razie jesli zaczne jesc ok. 2 tys kcal to od nast. razu powinien przyjc "sam"?
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo wiadomo,że lepsze będą warzywka z mięskiem niż zamiast tego jakiś batonik,czy coś słodkiego (bo wiem,że na diecie ,w której liczy się kcal czasami rezygnuje się z obiadu dla "grzeszku" )
|
|
|
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
ja slodyczy nie chce jesc juz wcale xD
juz przywyklam do tej mysli i nie potrzebuje tego ;] no, moze na lody sobie pozwalam ale są malokaloryczne ;] gorzej jesli luteina wogole nie pomoze w odzyskaniu okresu ; / |
|
|
|
|
#845 |
|
Zadomowienie
|
Nie no luteina jest baaardzo silna,więc pewnie pomoże,ale nie bierz jej dłużej niż zalecił lekarz i nigdy na własną rękę.
|
|
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
zalecił brac przez 10 dni, podobno na 3 dzien po odstawieniu powinien okres wrocic, oby, choc ja mam do 2 tyg czekac ;]
moja kolezanka ma tez problem z okresem, ale bala gie ginekolog i postanowila na wlasna reke "przywrocic" okres.. przytyła juz prawie tyle ile schudla ;/ a miesiaczki nadal nie ma... Ja mam nadzieje ze ja nie bede musiala tyc zeby okres juz sie sam unormował. Jem przeciez juz normalnie, no jeszcze zwiekszam te kalorie ;] a ostatnio zdarza mi sie jesc cos kolo 1900- 2000 i nie tyje. mysle ze moj organizm nie jest tak "wycieńczony" teraz jak przy 900 kcal.. czuje sie zreszta znacznie lepiej. |
|
|
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
ja tam dostałam luteinę gdy ważyłam 47 kg, nie miałam miesiączki z powodu niewyrównanych hormonów
nie dostałam jej po niej, więc wcale taka bardzo silna nie jest. i nic nie przytyłam. brałam 10 dni.
never give up on anything just because it takes time to achieve it. time will pass anyway * all i want is everything it's always something more to get and i don't see the reason not to get it. * damaged people are dangerous because they know they can survive anything |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
no sorry, ale jakby była "bardzo silna" to by zadziałała na każdego. wiadomo że żadnego tego typu leku nie powinno się brać bez zgody lekarza. ale też nie rób z niej zbawiennego specyfiku na okres, bo wiele osób nie tylko ja, się zawiodło.
never give up on anything just because it takes time to achieve it. time will pass anyway * all i want is everything it's always something more to get and i don't see the reason not to get it. * damaged people are dangerous because they know they can survive anything |
|
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
używając słowa "silny" nie sugeruję,że ma zbawienny wpływ na okres u każdej osoby,ale stwierdzam,że powoduje duże zmiany w organizmie i nie jest zalecany dla młodych dziewczyn,tak samo jak tabletki antykoncepcyjne.
|
|
|
|
|
#851 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Panie! Z życia wiem, że dieta 1000 kcal przynosi niesamowite efekty! Moja kuzynka zaczęła się odchudzać w zeszłe wakacje, dokładnie w czerwcu. Z początku bardzo rygorystycznie, ponieważ miała dużą nadwagę i długą drogę do ładnej , zgrabnej sylwetki. Skreśliła z listy produktów : białe pieczywo, ziemniaki, makarony, tłuste sosy, czerwone mięso, słodycze i wszelakiego rodzaju fast foody. Odmówiła sobie także ostatniego posiłku, czyli kolacji (czasem zjadła kilka truskawek, lub jabłko , ale przed godziną 18) . Jadła lekkie śniadanie i obiad w mniejszej ilości niż wcześniej. To jej musiało wystarczyć, choć z początku przyznaje, że było ciężko. Piła dziennie 2-3 l wody, co pomagało jej zahamować głód. Dobrym wyjściem na napady głodu były sałatki z warzyw ( pokrojone ogórki, papryka, marchewka i czego tam dusza zapragnęła ) . Przez całe dwa mies. wakacji jeździła na rowerze po 10-15 km. Pomogło jej to schudnąć 20 kg. We wrześniu wróciła odnowiona i piękna. Jednak diety nie przerwała, tak więc obecnie ogółem jej wynik to 38 kg i idealna waga jak na jej wzrost. Tak, więc trochę silnej woli i można góry przenosić !
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#853 |
|
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że nie chodziło o wagę 38 kg, a o to, że kuzynka zrzuciła całe 38 kg. To różnica.
Edytowane przez Russet Czas edycji: 2011-06-25 o 13:23 |
|
|
|
|
#854 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Dziewczyny, jestem na diecie 1000kcal 4 tyg.
Wczesniej widząc, że chudłam, jeszcze bardziej dawało mi to mobilizację i chęć zrzucenia jeszcze więcej kg. Natomiast teraz, kiedy widzę, że nic się nie dzieje, powoli wymiękam i mam ochotę jeść coraz więcej... Nie wiem, czy to tak chwilowo, czy jednak mój organizm ,,ma już dość'' i więcej nie schudnę. Co o tym myślicie Dziewczyny? Pocieszcie mnie proszę... |
|
|
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
tydzien to nie tak duzo. Gdy ja bylam na diecie 1000 kcal, waga szla w doł o 1 kg co 7- 10 dni. Nawet gdy czasem mialam zastój kilkudniowy, nie popadalam w obzarsto i za kilka dni waga znow pokazywala 1 kg mniej =]
Tak wiec mysle ze spokojnie jeszcze troche poczekaj, jesli nadal ciagle jesz te 1000 kcal nie ma mowy ze juz nie chudniesz. Jest jeszcze opcja ze zatrzymala ci sie woda w organizmie przed okresem.. |
|
|
|
|
#856 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Ci, obyś miała rację. Oczywiście trzymam się ściśle diety, jem nawet mniej niż 1000 kcal. Mam nadzieję, że kryzys szybko minie i uda mi się zrzucić jeszcze z 10 kg. Wiem, że nie będzie to łatwe, ale muszę to zrobić, bo mam dosyć patrzenia na swoje tłuste ciało. Pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
princess815 i już wiem,że nie uda Ci się dojść do wymarzonej wagi,a na pewno nie na długo. A wiesz skąd? Bo do odchudzania potrzeba cierpliwości,a Ty przy kilkudniowym zastoju siejesz panikę i chcesz zrezygnować... W wątku o diecie Dukana dziewczyny potrafiły mieć MIESIĄC zastoju i nie panikowały,waga w końcu poleciała w dół. Trzeba poświęcić naprawdę dużo w walce z kg,a nie dwa tygodnie przed wakacjami wziąć się za siebie i liczyć,że w miesiąc zleci 10 kg...
|
|
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się, że cierpliwość jest bardzo ważna. Sama jestem na diecie ponad 11 tygodni i schudłam ok 8-9 kg. Na początku waga szybko leci a później coraz gorzej. Mi teraz praktycznie stoi w miejscu cały czerwiec nawet kg cały nie spadł ale jeszcze przetrzymam bo chcę 3 kg zrzucić
Także radzę uzbroić się w cierpliwość bo zastój jest sprawą normalną i najgorsze co można zrobić to poddać się! W końcu waga zacznie spadać. Powodzonka ![]() Mroziq a Ty jak po Dukanie wracasz do odżywiania "normalnego"? Ciekawe czy rzeczywiście nie ma jo-jo? Pozdrawiam Edytowane przez smagda87 Czas edycji: 2011-06-21 o 23:09 |
|
|
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są IV fazy (pierwsza - przygotowawcza,druga - okres chudnięcia , trzecia "utrwalająca" - 10 dni na każdy stracony kg i czwarta do końca życia,czyli jeden dzień białkowy w tygodniu) ![]() Stopniowo dodaję nowe produkty do menu
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#860 |
|
Przyczajenie
|
Droga mroziq, nie sieję paniki, jestem pierwszy raz w życiu na diecie i po prostu chciałam się kogoś poradzić. Uważasz, że nie jestem cierpliwa, a to nie prawda, gdyż wytrzymałam już 4 tyg. i mam zamiar dłużej. A to,że mam ochotę na jedzenie więcej, nie oznacza, że jem. I nie chodzi mi o szybkie zrzucenie wagi przed wakacjami jak stwierdziłaś, bo wiem, że cudów nie ma i nie osiągnę wymarzonej wagi w miesiąc... Myślałam, że forum tego typu jest również po to, aby się wspierać, a to, co Ty piszesz niestety demotywuje. Ale ja się NIE poddam. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny
moze panikuje ale nie wiem co o tym myslec. Moja 5 dni od ostatniej tabletki luteiny a okresu nadal nie ma.. niby czeka sie do 10 dni no ale.. zazwyczaj okres pojawia sie wczesniej, chyba ze to poprostu moja panika i dostane go w nablizszych dniach. Kurcze bo juz sie boje ; / a 5 miesiecy prawie nie mam ... przeciez jem juz ok |
|
|
|
|
#862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
a najgorsze ze tydzien temu mialam praktycznie wszytskie objawy zblizajacego sie okresu: bolał mnie brzuch , wyskoczyly pryszcze, bolały mnie i nabrzmiały piersi .. a potem wszystko przeszło i tylko dzis pojawił sie taki gęsty biały rozciagliwy sluz. Pocieszam sie tylko tym ze gdzies wyczytałam ze sluz taki oznacza zblizajacy sie okres..
No zabaczymy.
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
Jak tam Dziewczyny Wam idzie? Ja już chyba zrezygnuję bo od ponad miesiąca - ok 6 tygodni chyba będzie, jak waga stoi mi w miejscu i nie wiem, czy jest szansa, że jeszcze zrzucę ze 3 kg. Wydaje mi się, że już nie spadnie... 13 tygodni z tego ok 6 nic się nie dzieje a zrzuciłam prawie 9 kg.
I tak niezły wynik ciekawe tylko ile z tego wróci ![]() Miszel66, Ty na stabilizacji przytyłaś? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze debilna jest ta dieta po prostu... lepiej zacznijcie się ruszać tak, żeby bilans kaloryczny był po prostu ujemny. Ja na tym naprawdę schudłam i to porządnie bez powrotu wagi! No chyba że aż tak nie chce wam się ruszać tyłków i idziecie po prostu na łatwiznę...
|
|
|
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
jem teraz 1700 kcal (oczywiscie dodawałam od tych 900 stopniowo ) i .. na całej stabilizacji przytyłam tylko 1 kg xD
ale mialam tez grzeszki typu ogniska i imprezy gdzie wchłaniałam po 3000 kcal xD chociaz w sumie 1700 kcal mi do normalnego funkcjonowania zupelnie wystarczy (a o dziwo przy tylu kcal nie tyje)i mysle zeby poprzestac wlasnie na mniej wiecej tylu kaloriach. |
|
|
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm no ja też nie tyję a też często mi się zdarza ostatnio jeść właśnie ok 3000 kalorii. teraz jem ok 1500-1600 tylko że przeskoczyłam praktycznie od razu z 1300, czyli chyba za dużo od razu ale jak na razie jest ok. A Ty dodawałaś po 100 co tydzień?
|
|
|
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
ja dodawałam 100 na 10 dni ^^
a teraz sie zastanawiem czy jeszcze sobie do 1800 nie dojsc tak na koniec
|
|
|
|
|
#870 |
|
Rozeznanie
|
od jutra zaczynam dietę 1000kcal.
w czasie ciąży przytyłam 30kg, i mija 15miesiąc, a ja nie miałam motywacji tego zrzucić. ale od jutra zaczynam. chcę schudnąć nawet do 65-60kg. Ważę 90kg, aż wstyd się przyznać ![]() w jaki sposób obliczacie wartość kcal produktów, że jest to aż tak dokładne? jakieś rady na początek? przeczytałam pierwsze 4 strony wątku, i wiem, że chcę się odchudzać. gratuluję dziewczynom, które dały radę, od jutra trzymajcie za mnie kciuki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Bo wiadomo,że lepsze będą warzywka z mięskiem niż zamiast tego jakiś batonik,czy coś słodkiego (bo wiem,że na diecie ,w której liczy się kcal czasami rezygnuje się z obiadu dla "grzeszku"

Wczesniej widząc, że chudłam, jeszcze bardziej dawało mi to mobilizację i chęć zrzucenia jeszcze więcej kg. Natomiast teraz, kiedy widzę, że nic się nie dzieje, powoli wymiękam i mam ochotę jeść coraz więcej... Nie wiem, czy to tak chwilowo, czy jednak mój organizm ,,ma już dość'' i więcej nie schudnę. Co o tym myślicie Dziewczyny? Pocieszcie mnie proszę...
Także radzę uzbroić się w cierpliwość bo zastój jest sprawą normalną i najgorsze co można zrobić to poddać się! W końcu waga zacznie spadać. Powodzonka
Są IV fazy (pierwsza - przygotowawcza,druga - okres chudnięcia , trzecia "utrwalająca" - 10 dni na każdy stracony kg i czwarta do końca życia,czyli jeden dzień białkowy w tygodniu)