|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
mnie tez choróbsko dopadło, ale sie nie daje :P
Co wy macie mz tym Prison Beak, gdzie go leci? :P
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skazany na śmierć,zdaje się że na polsacie .
|
|
#843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrówka życzę Cytat:
![]() Cytat:
a Prison Break leci właśnie teraz na Polsacie (szczerze mówiąc mam w domu całą pierwszą serię, ale mnie jakoś nie wciągnęło, oglądam tak jednym okiem... Wolę Lostów, Desperatki i Chirurgów )Ale się rozgadałyście ferie i brzydka pogoda robią swoje ![]() ja nawet nie zauważyłam jak mi dzień zleciał przez 5 godzin czytałam na głos metrykę moją znienawidzoną, i już nie mam siły
|
||||
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro musze wstać o 6
co by iść na autobus na 7 ble
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smutne. ![]() Mowie TŻ-owi, zeby mi marchewke przyniosl bo głod mnie brał. Poszedl do kuchni, obiera a z pokoju obok(rodzice, goscie): Ona sie odchudza? Może to na cere? Pogięło ją? No myślałam, że padne
|
|
|
|
|
#846 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
przepraszam,ze tutaj zadaje to pytanie, ale juz nie wiem gdzie :/ czy moglybyscie mi wyjasnic dlaczego potrawy smazone (na oleju roslinnym/oliwie z oliwek) sa niewskazane???
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy ile tego oleju na patelnie dasz i co będziesz smażyć Jak słodkie naleśniki z mąki pszennej to bardziej te naleśniki nie wskazane niż sama oliwa z oliwek |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Rozeznanie
|
Heheh
no ale jak by ktos chcial smazyc schabowe??
|
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam pytanie
![]() Ja kto jest jesli jestem na diecie już jakis czas okolo miesiąca i nie schudłam a nawet przytylam 3 kg niby nic a jednak... to chyba dziwne prawda? Dodam, ze uprawiam sport (chidze na finess, biegam). Po ubraniach nic nie widze a nawet stare spodnie jak zalozyłam to były dziwnie ciasne. Czy w tym wypadku powinnam np odciac jakies 200kcal z jadłospisu? Żeby w końcu zaczelo coś leciec? Doda, że moja dieta była bogata w warzywa, owoce. Nie głodowałam, było to poprostu racjonalne zdrowe odzywianie.
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to zależy jak Twoje odżywianie wyglądało wczęsniej Jeśli próbowałaś inne diety i teraz zaczęłaś się tak odzywiać to organizm żeby doszedł do siebie, zazwyczaj nabiera parę kilogramów, po jakimś czasie przyzwyczaja się do danej mu ilości kcal i sposobu jedzenia, przemiana materii przyśpiesza i wtedy można albo zwiększyć ilość wysiłku fizycznego, albo jeżeli startujemy z wysokiego pułapu kalorycznego, trochę zmniejszyć kcal. Gorzej właśnie jak mało jemy i nie ma z czego obcinaś. Wtedy należy powoli zwiększać kcal, zeby w przyszłości było z czego obcinać![]() Może po tych dwóch miesiącach organizm przywykł do tego sposobu jedzenia i dopiero teraz zacznie się coś ruszac A moze jak dużo ćwiczysz nie schudłaś bo nabrałaś mięśni, a mięśnie cięższe są niż tłuszczyk.Ps. Może za dużo owoców - mają fruktoze. |
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi o to, ze takie smutne i okrutne, ale takie z morałem i skłaniające do refleksji. Takie książki potrafię pochłonąć w ciągu kilku godzin i nie raz się przy nich poryczeć![]() Od razu przypomina mi się niedawny odcinek rozmów w toku i babka, która bez skrępowania mówiła o swojej aborcji, tak jakby wyrzucała worek ze śmieciami do kosza Ludzie są okrutni...
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale równie ślicznie .Oglądałam ten odcinek rozmów w toku poprostu włosy mi stanęły na głowie,co za jęza okropna z tej kobiety!!
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam wyżalić.... Ostatnio mam wrażenie że ciągle gdzieś biegnę,notorycznie jestem spóźniona, niewyspana, zmęczona,
chyba za dużo wzięłam na siebie, chciałam wypełnić każdą lukę w moim rozkładzie dnia no i wypełniłam, wychodzi na to że wychodzę do pracy po 6 i często wracam koło 21, sama na własne życzenie, czasami mam tego zwyczajnie dość, a przecież na zmiany się nie zanosi będę pracować jeszcze przez najbliższe parędziesiąt lat ale z kolei kiedy już mam luźniejszy dzień, wolny od dodatkowych zajęć to nie wiem co mam ze sobą zrobić w domu, wszystko i wszyscy mnie wtedy denerwują, dobra kończę...sorki tak mi się jakoś zebrało Dziewczyny pochwalcie się jak walentyny spędzacie, ja chyba pierwszy raz od dobrych kilku lat nie spędzam wcale, jakoś nie ma z kim...tzn ja już się chyba do związków nie nadaję pozdrawiam trzymajcie się ciepło
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co będzie później jak teraz tak żyjesz na pełnych obrotach i nie masz czasu żeby odetchnąć, poczytać dobrą książkę, iść na beztroski i długi spacer ze znajomymi, albo poprostu posiedzieć sobie długie godziny nad filiżanką dobrej herbaty i pogadać z mamą Ja też często brałam i biorę dużo obowiązków na siebie - w sumie chyba dlatego, ze nie lubiłam nigdy tracić czasu na nic nie robienie, ale ostatnio nauczyłam się bardziej doceniać takie chwile. W tym semestrze mam zamiar trochę przystopować, bo przez poprzedni widziałam się bardzo rzadko z rodzicami i innymi znajomymi w innym mieście Człowiek nie samą pracą żyje, a tak jak już napisałaś praca do emerytury Cię czeka, więc nie obrzydzaj jej sobie już na starcie Ja właśnie dorwałam jakąś interesującą książkę i mnie totalnie pochłania Zaraz idę sobie zrobić pyszną kawkę z mleczkiem i zanurzam się w lekturze A co do Walentynek to nie dla mnie takie święta Na dobrą i romantyczną kolację bym się wybrała![]() Ale ja jestem chętna na tego typu rzeczy 365 dni w tygodniu A same walentynki mmie tylko dobijają, bo mi przypominają wiele rzeczy o których chcę zapomnieć. Te spędze przy książce i kominku z filiżanką dobrej herbaty Jak będzie na horyzoncie propozycja kolacji to się uciesze
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko to wszystko co wzięłam na siebie po pracy, ale z drugiej strony b.lubię te zajęcia dodatkowe i nie mogę z nich zrezygnować, może ktoś zna sposób żeby tak dobę wydłużych co najmniej o 5 godzin???
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak to jakieś dodatkowe zajęcia typu tańce czy aerobik, no to jest sama przyjemnosć i ilu ciekawych ludzi można poznać No ale czasem przyda się taki dzień siedzenia przed tv i nic nie robienia Choć ja osobiście wolę sobie posiedzieć przed kompem i nic nie robic A teraz wracam do mojej ukochanej książki |
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
to miłego czytania, u mnie w domu też czekają 2 b. ciekawe książki tylko nie mam czasu się za nie zabrać,
milka co tam czytasz fajnego??
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze żeby znaleźć środek pomiędzy pracą a życiem prywatnym ) ale już niedługo się semestr zaczyna i zamierzam to zmienić... Będzie dobrze Cytat:
)a na walentynki nie zwracam uwagi, spędzę je w na egzaminie w towarzystwie mojej "ulubionej" wykładowczyni... ![]() pierwszy raz od wielu lat jestem sama (znaczy bez faceta, bo zupełnie sama to nie ) w ten dzień, aczkolwiek nie bardzo mnie to wzrusza... czasami obchodziłam (tak raczej bez przekonania) a czasami w ogóle olewałam ten fakt w sumie zawsze uważałam żę to głupie "świeto"
|
||
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
O jeruna,wszyscy marudzą i ja też mam dzisiaj ogromną ochote
nie nawidze walentynek zapraszałam go już nawet do domu,żeby może jakiś film pooglądać,ale On nie
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Święto głupie nie głupie, ale fajnie jest dostać walentynkę, lizaka w kształcie serducha czy tez najzwyklejsze życzenia
Walentynki spędzam z TŻ-tem i to ja mu robię niespodziankę a nie on mi Aż się sibie boję w roli kucharki . No, ale cóż - sprobować trzeba ![]() I w ogóle to wysprzątałam cały pokój. Wyobrażacie sobie? Cały |
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzcie jakie fajne życzenia znalazłam ![]() On: Miła, kocham Cię wprost proporcjonalnie Do odległości między nami. Kocham sinus Twych nóg I cosinus Twych stóp. Stańmy się ułamkiem - Ty będziesz licznikiem, A ja mianownikiem. Ona: Odwal się ode mnie, Ty nieparzysty ilorazie, Bo jak Ci przypierwiastkuję, To Ci zbiór zębów wyleci poza nawias kwadratowy.
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
jednak co te walentynki robią z człowiekiem, myślałam że padnę jak usłyszałam że mój brat będzie robił kolację dla swojej dziewczyny, ma zamiar upichcić zapiekankę z kurczaka....
tak nawiasem mówiąc to on nawet nie wie gdzie garnki u nas w domu lezą, no ale ciekawe co z tego wyjdzie
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ew,poprosi o pomoc siostrzyczke .Ja też dzisiaj gotuje,pomidorową![]() ![]() Tak mi się jakoś z matematyką skojarzyło,której wyjątkowo nie lubie i musze jej poświęcać prawie połowe mojego wolnego czasu
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama trzymała w bagażniku, żeby ja nie ciągneło do czytania, bo ma tyle innych spraw na głowie Więc ja przechwyciłam książkę i dzięki mnie i tak czytać nie może
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa głupie święta obok siebie
A obok cukierni jakieś dwie laseczki przekrzykiwały się kto rok temu zjadł więcej pączków No 9 pączków to ja bym w życiu nie wcisnęła w siebie, więc słuchałam ogłupiała Ciekawe ile dziewcze w tym roku wciśnie
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ręka
) i od zagniatania ciacha tak mnie ręka boli, że omg No, ale czuję się dumna I do twarzy mi z kuchennym fartuchem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

.
tym których znam z inych watków i tym ktorych jeszcze nie znam. Mam nadzieje ze moge sobie tu czasem z wami poplotkowac
zdrówka życzę
.Zaczęłam czytać książke i tak już poprostu zostałam
.A właśnie dostałam dzisiaj prześliczną 'historie' może kogoś też poruszy

co by iść na autobus na 7 ble 
Zależy ile tego oleju na patelnie dasz i co będziesz smażyć

zapraszałam go już nawet do domu,żeby może jakiś film pooglądać,ale On nie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)