|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kulkaaga. Ale właśnie z tego powodu, że jest tego tak dużo (może nawet za dużo) warto by było to podsumować. Mam na myśli wypisywanie różnych środków (sposobów) według pewnego schematu:
nazwa preparatu(metody) - cena - skuteczność(waszym zdaniem) W znaczny sposób skróci to czas wyszukiwania czegokolwiek o wybielaniu zębów sposród kilkunastu wątków dotyczących tego
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zębów
Skoro taki koszt dla Ciebie nie bedzie problemem to polecam metode nocnego wybielania nakładkowego. Kolezanka robila - efekt rewelacyjny! cena ok.1000 zł(ale to juz indywidualna sprawa kazdego dentysty wiec uwazac na naciagaczy,mysle, ze 1000 zł to maksymalna cena
) Tu wiecej o tej metodzie http://www.dentonet.pl/?s=1&sID=32&a=4&pID=545&pN=2 Sama mam zamiar upiekszyc sobie w ten sposob zabki Pozdrawiam |
|
|
|
|
#843 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Hmm...
Była w aptece biała, ale ja wolę do jutra poczekać na czerwoną ...
![]() 3majcie kciuki
|
|
|
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
szukałam dzisiaj chyba w 6 aptekach pasty Diamant tej czerwonej ( jak ona sie własciwie nazywa? super biel? ) ale nigdzie nie mieli . W jednej aptece mi proponowano sprowadzenie za ... 25 zł. A u niektórych widze ze jest za 16-17 zł. ehh ...
|
|
|
|
|
#845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja juz dwa razy jej uzywalam i powiem szczerze ze ząbki nie sa az tak super extra biale ale ten odcień mnie w gruncie rzeczy zadawala ![]() Ząbki bielssze i dziąsełka takie róziowiutkie
|
|
|
#846 |
|
Rozeznanie
|
w koncu kupilam w innej aptece ( tez za 25 zeta :P) ale jakas swietna biel czy jakos tak. uzywał ktos? daje cos?
|
|
|
|
|
#847 |
|
Przyczajenie
|
Ja też z niej korzystam ... 4 dzień 'kuracji' a zęby coraz bielsze
![]() Ja płaciłem 20zł ... w Warszawie ;] Pzdr
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś uzywałam różowej pasty Diamant. Efekt białych ząbków utrzymywał sie kilka godzin a rano znowu był taki sam kolor. Lepszy efekt da szczoteczka elektryczna, pasta dla palaczy ale tylko kilka razy w tygodniu - gdyz znajduje sie w niej wiecej cząsteczek ścierających co usunie osad z ząbków nie tylko po papierosach ale po herbacie czy kawie. Dobre beda paski wybielajace. żele są drogie, nie dają dobrego efektu i mieszają sie ze ślina tworzac pianę. Przy kupnie pasty należy zwrócić uwage na jej zawartość musi zawierać ona przynajmniej 500 ppm fluoru. Zauważyłam bielsze ząbki po stosowaniu pasty Blendamed o smaku cytrynowym. Aha i mozna raz na tydzień umyć ząbki sodą oczyszczona, która nie tylko lekko wybiela ząbki i usuwa osad ale i zapobiega próchnicy ponieważ "dezynfekuje" jame ustną
|
|
#849 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: proste i białe ząbki
Ja dziś idę na drugą wizytę pierwsza polegał na tym że ortodontka lukneła na ząbki powiedziała że wszytko jest w porządku oprócz wypchniętych jedynek (które mnie strasznie wkurzją
) Dała mi skierowanie na zdjecia czaszki dwa kosztowały 90zł. Teraz nie wiem co będzie robić na pewno skasuje 30zł.Chyba ma osądzić jaki aparat i czy wogóle będę miała( mam nadzieje że ruchomy bo stałego mi mamam nie pozwoli założyć |
|
|
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
no ja mam ten sam problem a nawet ogromny. dwa przednie gorne zeby sa okropne!!! zaniedbalam je jak bylam mala juz wtedy moglam isc do ortdonty ale teraz nie wiem czy jest sens. sa wystajace na zewnatrz wygladaja tak jak gdyby w trojkat byly ulozone okropnie to wyglada no i wsty sie usmiechac....
![]() ![]() nawet nie wiem w jakich cenach teraz aparaty są i czy to cos by mi dalo...
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale moim zdaniem aparat by pomógł- jeżeli dobrze to sobie wyobrażam , tylko pewnie noszenie by trochę długo trwało...
|
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do białych ząbków, to polecam paste "vademecum express white 10". Na prawde działa
|
|
#853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co jest powodem dystoprotacji jedynek??? za mały rozwój łuku szczęki??? 1) zdjecie cefalometryczne 2) pantomogram 3) modele.. bez tego żaden ortodonta nie zabierze sie do roboty... |
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D
Cytat:
Czy mimo, że nie pale moge jej uzywać? |
|
|
|
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam żółtą kość no ale coż jakos chce sobie wybielić zęby bo denerwują mnie uwagi na ten temat coś wykombinuje... A soda i prosze nic mi nie dały, dentystka powiedziała że mi nie wybieli bo to niszczy zęby :P
|
|
|
|
|
#856 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Szybkie pytanie o wybielanie zębow
Polecam wybielającą pastę do zębów Pearls & Dents jest świetna ,zalecana jest także dla osób noszących stałe aparaty ortodontyczne ma miękkie mikrogranulki co powoduje niską ścieralność szkliwa w porównaniu do innych past wybielających , dostępna w aptekach.
|
|
|
|
|
#857 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Widze ze większosć tutaj specjalistów nie poleca domowych sposobów wybielania )) Ja sie nigdy w to nie bawiłem... i wychodzi na to że bede musiał sie udac do dentysty I tak towolałem... Ile mniej więcej kosztuje takie wybielanie?? I jakie najlepiej wybrać? Piaskowe? ))Z góry dziękuje za odp
|
|
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze to przepraszam że odnawiam stary wątek ale chciałam się zapytać czy używał ktoś pasty Vademecum czy jakoś tak? Jeśli tak to bardzo prosze o napisanie mi czy daje jakieś efekty?
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() koszt wybielania zalezy od gabinetu, na przyklad, w tym, w ktorym pracuje wybielanie nakladkowe:950 zl,wybielanie z uzyciem lampy teraz w promocjii 1500, normalnie-2200!
|
|
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Moriam widze, ze jestes stomatologiem
![]() Wiem, ze pewnie byla odpowiedź gdzieś wyżej ale czy te paski wybielające coś dają czy to tylko pic na wode?
|
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
Nati-tez
to moj drugi zawod:0 a raczej pierwszy![]() paski-pic na wode
|
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie
Ciesze sie, ze mam zdrowe ząbki bo nie będziesz po mnie krzyczec ![]() A ile razy dziennie powinno się myć ząbki? Takie, ot banalne pytanie, bo lubie po każdym posiłku... No i z tańszych metod wybielania to co jest?
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra uzywala
|
|
|
|
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
po kazdym posilku-baaardzo ladnie-to ideal higieny, nie wolno jednak zapominac o nitkowaniu-choc raz dziennie wystarczy
![]() z tanszych metod to chyba zadna nie jest w pelni skuteczna, aczkolwiek polecam paste Elgydium-biala to wybielajaca, jest bardzo dobra, nie mozna liczyc na spektakularny efekt, ale ma maly wspolczynnik scieralnosci, optymalna zawartosc fluoru i krzywdy na pewno nie zrobi
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprobuje
Nitkowac tez nitkuje ![]() Zawsze mam ze sobą swojego orala Czasem jak nie zdąże rano to w drodze na zajęcia nitkuje i ludzie dziwnie się na mnie patrzą ![]() Nie mam żółtych ząbków, ale bielsze zawsze lepiej miec ![]() Dziekuje
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
A jakie miala wczesniej ząbki? Bo ja mam takie żółtawe ale to chyba już taka kość więc niewiem czy mi pomoże mam nadzieję jak ją znajde to wyprubuje i sie podziele swoimi przejsciami
|
|
|
|
|
#867 |
|
Rozeznanie
|
a jak sie myje zęby sodą oczyszczoną?
|
|
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
brawo Nati!!jak zawsze swiecisz przykladem!
![]() choc nitkowanie polecam w lazienkowym zaciszu dla mnie to troche nieestetycznie na ulicy, to tk jakby sobie uszy czyscic
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze masz jaeszcze trzeci zawód? Może fryzjerka albo... kosmetyczka?
|
|
|
#870 |
|
Rozeznanie
|
nie tylko dwa
ale za to oba uwielbiam![]() zreszta jeszcze wszystko przede mna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

) Tu wiecej o tej metodzie
) Dała mi skierowanie na zdjecia czaszki dwa kosztowały 90zł. Teraz nie wiem co będzie robić na pewno skasuje 30zł.Chyba ma osądzić jaki aparat i czy wogóle będę miała( mam nadzieje że ruchomy bo stałego mi mamam nie pozwoli założyć