Tajlandia - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 09:34   #841
kejtigda
Wtajemniczenie

Dot.: Tajlandia

Super, że macie tyle postów, wezmę się dziś za czytanie

W sierpniu 2015 biorę ślub i powoli rozglądam się na podróżą poślubną, marzy mi się Tajlandia, myślisice że sierpień to dobra pora? Jestem bardzo ciepłolubna
Stary 2013-08-25, 16:33   #842
Malgos_12
Zakorzenienie

Kejtigda - Najlepiej jechać w porze suchej czyli w okolicach naszej polskiej zimy, bo w lecie jest pora deszczowa, jednak tam cały rok jest cieplutko (choć to mało powiedziane , więc jeśli zdecydujesz się na sierpień to na pewno nie zmarzniesz
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 08:16   #843
kejtigda
Wtajemniczenie

Niestety tylko sierpień wchodzi w grę, bo nie będę chciała czekać tyle m-cy po ślubie na podróż

Na szczęście dokopałam się do informacji że w sierpniu jest fajna, słoneczna pogoda na Ko Samui więc będę uderzać w tamte rejony
Stary 2013-08-29, 11:43   #844
melleczka
Zakorzenienie

24 stycznia o 12:25 z Warszawy zaczynamy naszą podróż poślubną Właśnie zarezerwowaliśmy bilety powrót 14 lutego
Stary 2013-08-29, 12:26   #845
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
24 stycznia o 12:25 z Warszawy zaczynamy naszą podróż poślubną Właśnie zarezerwowaliśmy bilety powrót 14 lutego
A ile Was wyszły bilety ?
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 12:31   #846
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
A ile Was wyszły bilety ?
Z wszystkimi opłatami, o których nikt wcześniej nie napisał - 5042,42 zł w sumie 270zł to były dodatkowe opłaty - transakcyjne, administracyjne, za płatność kartą

Trzeba się pośpieszyć, bo od wczoraj i tak zdrożały, wczoraj zapłacilibyśmy 80zł taniej.
Stary 2013-08-29, 12:35   #847
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Z wszystkimi opłatami, o których nikt wcześniej nie napisał - 5042,42 zł w sumie 270zł to były dodatkowe opłaty - transakcyjne, administracyjne, za płatność kartą

Trzeba się pośpieszyć, bo od wczoraj i tak zdrożały, wczoraj zapłacilibyśmy 80zł taniej.
Ja dopiero od pazdzierniku bede rozgladać się za bilety na marzec, mam nadzieje ze sie cos fajnego trafi ....teraz jeszcze pod koniec września jade na inny urlop i musze pieniazki uskładać.
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 12:41   #848
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Ja dopiero od pazdzierniku bede rozgladać się za bilety na marzec, mam nadzieje ze sie cos fajnego trafi ....teraz jeszcze pod koniec września jade na inny urlop i musze pieniazki uskładać.
Rozumiem Myślę, że na pewno coś znajdziesz Ja na styczeń długo długo czekałam, była fajna promocja jakieś 2 miesiące temu, ale tylko przez chwilę, więc cieszę się, że już mamy to z głowy
Stary 2013-08-29, 17:36   #849
kejtigda
Wtajemniczenie

Melleczka a co za promocję złapaliście?

Macie już plan zwiedzania?
Stary 2013-08-30, 07:45   #850
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Melleczka a co za promocję złapaliście?

Macie już plan zwiedzania?
Aeroflot miał promocję 2404zł od osoby, z opłatami wyszło więcej, ale i tak cena fajna Polowałam od dawna i nie było nic w tej cenie poza China Southerm z dwoma przesiadkami i 20-kilku godzinnym lotem.
Tu mamy do Bangkoku 5h stopover w Moskwie i z powrotem 2h, więc spoko

Mamy wstępny plan, cały czas jest w trakcie wszystko

Wstępnie po przylocie (10:30) mamy jakiś spacerek, może oceanarium albo park Lumpini - coś spokojnego, albo Wat Arun i rejs po klongach.
Drugi dzień to świątynie, trzeci dzień to prawdopodobnie Ancient City, czwarty dzień to Wielki Pałac, Szmaragdowy Budda i Park Dusit. Piątego dnia jedziemy do Kambodży, 6 i 7 dzień to zwiedzanie Angkoru, następnie powrót do Bangkoku od razu na Don Meuang, stamtąd lot do Krabi. Zatrzymujemy się w Ao Nang i stamtąd wykupujemy fakultety - J. Bond i Zatoka Phang Nga, Hong Island, 4 wyspy, Phi Phi i dwudniowe Similiany. W Ao-Nang jesteśmy 8 dni. Następnie na 3 dni przenosimy się na Phi Phi, będziemy mogli zobaczyć May Bay jak jeszcze nie będzie tam tłumów Potem powrót do Ao Nang, jeden nocleg, lot do Bangkoku, nocleg i powrót do Polski
Stary 2013-08-30, 11:18   #851
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Aeroflot miał promocję 2404zł od osoby, z opłatami wyszło więcej, ale i tak cena fajna Polowałam od dawna i nie było nic w tej cenie poza China Southerm z dwoma przesiadkami i 20-kilku godzinnym lotem.
Tu mamy do Bangkoku 5h stopover w Moskwie i z powrotem 2h, więc spoko

Mamy wstępny plan, cały czas jest w trakcie wszystko

Wstępnie po przylocie (10:30) mamy jakiś spacerek, może oceanarium albo park Lumpini - coś spokojnego, albo Wat Arun i rejs po klongach.
Drugi dzień to świątynie, trzeci dzień to prawdopodobnie Ancient City, czwarty dzień to Wielki Pałac, Szmaragdowy Budda i Park Dusit. Piątego dnia jedziemy do Kambodży, 6 i 7 dzień to zwiedzanie Angkoru, następnie powrót do Bangkoku od razu na Don Meuang, stamtąd lot do Krabi. Zatrzymujemy się w Ao Nang i stamtąd wykupujemy fakultety - J. Bond i Zatoka Phang Nga, Hong Island, 4 wyspy, Phi Phi i dwudniowe Similiany. W Ao-Nang jesteśmy 8 dni. Następnie na 3 dni przenosimy się na Phi Phi, będziemy mogli zobaczyć May Bay jak jeszcze nie będzie tam tłumów Potem powrót do Ao Nang, jeden nocleg, lot do Bangkoku, nocleg i powrót do Polski
Nakręcam sie razem z Tobą i nie mogę doczekać się relacji
Też chciałabym już kupować bilety, a tu muszę czekać jeszcze 2 miesiące.
Plan świetny, gdybym miała 3 tygodnie czasu i zrezygnowała z Koh Tao, to pewnie podążałabym Twoimi śladami
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 13:20   #852
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Nakręcam sie razem z Tobą i nie mogę doczekać się relacji
Też chciałabym już kupować bilety, a tu muszę czekać jeszcze 2 miesiące.
Plan świetny, gdybym miała 3 tygodnie czasu i zrezygnowała z Koh Tao, to pewnie podążałabym Twoimi śladami
Też się nie mogę doczekać, chociaż to chyba dobrze, że jeszcze tyle czasu - zdążymy ogarnąć Póki co to mnie przeraża wszystko, a najbardziej lotniska. Będziemy dopiero 2 raz w życiu lecieć samolotem Pierwszy raz to był czarter i to z biurem podróży polskimi liniami, a tak to wszędzie jeździmy samochodem Pamiętam jak się strasznie bałam przed tamtym odlotem, to nawet nie chcę myśleć, co teraz będzie jak musimy wszystko ogarnąć Trzeba podszkolić angielski. Jak słucham lub czytam to rozumiem, gorzej żebym ja powiedziała konkretnie o co mi chodzi

Wy lecicie w marcu Dobrze kojarzę

Ja teraz muszę ogarnąć kwestię paszportów (musimy oboje wymienić), szczepień (WZW A i być może dur brzuszny), ubezpieczenia, booknąć hotel w Bangkoku (Rambutrri)

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2013-08-30 o 13:22
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 14:34   #853
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Też się nie mogę doczekać, chociaż to chyba dobrze, że jeszcze tyle czasu - zdążymy ogarnąć Póki co to mnie przeraża wszystko, a najbardziej lotniska. Będziemy dopiero 2 raz w życiu lecieć samolotem Pierwszy raz to był czarter i to z biurem podróży polskimi liniami, a tak to wszędzie jeździmy samochodem Pamiętam jak się strasznie bałam przed tamtym odlotem, to nawet nie chcę myśleć, co teraz będzie jak musimy wszystko ogarnąć Trzeba podszkolić angielski. Jak słucham lub czytam to rozumiem, gorzej żebym ja powiedziała konkretnie o co mi chodzi

Ja teraz muszę ogarnąć kwestię paszportów (musimy oboje wymienić), szczepień (WZW A i być może dur brzuszny), ubezpieczenia, booknąć hotel w Bangkoku (Rambutrri)
Dasz radę, nie przejmuj się. Tajowie podobno lepiej rozumieją, jak się mówi do nich łamaną angielszczyzną Ale oczywiście podszkolić się nie zaszkodzi
Poza tym czytałaś recenzje z podróży - Taj to jeden z najłatwiejszych krajów do podróżowania

Tak, my planujemy lecieć w marcu o ile sprawy zawodowe nie staną nam na przeszkodzie. Wstępnie planowaliśmy 13 dni w Taj, ale może przedłużymy pobyt o 3-4 dni.
Stary 2013-08-30, 14:37   #854
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz radę, nie przejmuj się. Tajowie podobno lepiej rozumieją, jak się mówi do nich łamaną angielszczyzną Ale oczywiście podszkolić się nie zaszkodzi
Poza tym czytałaś recenzje z podróży - Taj to jeden z najłatwiejszych krajów do podróżowania

Tak, my planujemy lecieć w marcu o ile sprawy zawodowe nie staną nam na przeszkodzie. Wstępnie planowaliśmy 13 dni w Taj, ale może przedłużymy pobyt o 3-4 dni.
Pierwszy wyjazd do Taj
Wy nie zwiedzacie tylko sam wypoczynek
Stary 2013-08-30, 14:42   #855
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy wyjazd do Taj
Wy nie zwiedzacie tylko sam wypoczynek
Tak, do Tajlandii jedziemy po raz pierwszy, ale że pracuję w języku angielskim, a samolotem podróżuję raz na miesiąc/dwa, to jakoś się tego nie obawiam.
My planujemy spędzić 3 dni w BKK, potem na 4/5 dni jedziemy do Ao Nang i tu będziemy aktywnie spędzać czas, same fakultety, trekkingi i lekcje gotowania Wypoczywać będziemy na Koh Tao (4 noce).
Stary 2013-08-30, 14:44   #856
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, do Tajlandii jedziemy po raz pierwszy, ale że pracuję w języku angielskim, a samolotem podróżuję raz na miesiąc/dwa, to jakoś się tego nie obawiam.
My planujemy spędzić 3 dni w BKK, potem na 4/5 dni jedziemy do Ao Nang i tu będziemy aktywnie spędzać czas, same fakultety, trekkingi i lekcje gotowania Wypoczywać będziemy na Koh Tao (4 noce).
To dla Ciebie to pikuś Fajny plan
Stary 2013-08-30, 15:01   #857
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
To dla Ciebie to pikuś Fajny plan
Wy planujecie jechać z walizkami czy plecakami?
Wiem że mam masę czasu na takie pytania, ale zastanawia mnie kwestia pieniędzy. Mam wszystko brać w Eur lub USD w gotówce? Zawsze w Europie wypłacałam w bankomatach na miejscu. No i czy można bezpiecznie zostawiać pieniądze i dokumenty w pokoju, czy zawsze nosić ze sobą? Na szyi czy może w tzw. nerce?
Stary 2013-08-30, 15:13   #858
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że mam masę czasu na takie pytania, ale zastanawia mnie kwestia pieniędzy. Mam wszystko brać w Eur lub USD w gotówce? Zawsze w Europie wypłacałam w bankomatach na miejscu. No i czy można bezpiecznie zostawiać pieniądze i dokumenty w pokoju, czy zawsze nosić ze sobą? Na szyi czy może w tzw. nerce?
Lecimy z walizkami. Do 20kg, bo widzę, że Air Asia ma taki limit. Nie wiem jeszcze co u nich z bagażem podręcznym.
Właśnie nie wiem co z kasą:/ Też się muszę dowiedzieć. Mamy trochę USD, ale to nic w porównaniu z tym ile nam będzie potrzebne Czytałam kiedyś o bankomatach i wypłatach tam, ale nie pamiętam, muszę odświeżyć temat Póki co wiem tylko tyle, że lepiej mieć USD (korzystniej) i to w dużych nominałach - inny kurs masz za drobne 1-5USD, inny za 50USD, a najlepszy kurs jest za banknoty 100USD.
Chyba możesz zostawić w pokoju... A co do dokumentów to my zawsze nosimy w jakimś bezpieczniejszym miejscu - zasuwana kieszeń w spodniach, wewnętrzna kieszeń kurtki, albo ewentualnie taka saszetka na szyję i to pod ubranie schować.
Stary 2013-08-30, 15:14   #859
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Lecimy z walizkami. Do 20kg, bo widzę, że Air Asia ma taki limit. Nie wiem jeszcze co u nich z bagażem podręcznym.
Właśnie nie wiem co z kasą:/ Też się muszę dowiedzieć. Mamy trochę USD, ale to nic w porównaniu z tym ile nam będzie potrzebne Czytałam kiedyś o bankomatach i wypłatach tam, ale nie pamiętam, muszę odświeżyć temat Póki co wiem tylko tyle, że lepiej mieć USD (korzystniej) i to w dużych nominałach - inny kurs masz za drobne 1-5USD, inny za 50USD, a najlepszy kurs jest za banknoty 100USD.
Chyba możesz zostawić w pokoju... A co do dokumentów to my zawsze nosimy w jakimś bezpieczniejszym miejscu - zasuwana kieszeń w spodniach, wewnętrzna kieszeń kurtki, albo ewentualnie taka saszetka na szyję i to pod ubranie schować.
Kurcze, średnio to widzę na plaży...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 15:39   #860
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, średnio to widzę na plaży...
A na plażę to nigdy nie bierzemy nic, zawsze wszystko zostawialiśmy w pokoju, tylko klucz przy sobie, ewentualnie jakieś drobne pieniądze.
Stary 2013-08-30, 18:40   #861
sonia2003
Raczkowanie

my mieliśmy USD, a pieniądze trzymaliśmy w pokojowym sejfie.
Nic nigdy się nie stało.

Cytat:
A na plażę to nigdy nie bierzemy nic, zawsze wszystko zostawialiśmy w pokoju, tylko klucz przy sobie, ewentualnie jakieś drobne pieniądze.
Stary 2013-08-31, 20:38   #862
marylka80
Zadomowienie

Melleczka gratuluje zakupu biletow

Wg mnie nie ma wiekszej roznicy czy zabierzecie EUR czy USD. Wychodzi na to samo. My mielismy EUR, wiec zabierzecie co co macie. Mozna pol na pol. My mielismy wiekszosc kasy zawsze przy sobie, reszte w hotelu. Sejjfy niestety nie zawsze byly, wiec trzymalismy po prostu w walizce. Nic nie zginelo.
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-01, 12:15   #863
painka
Zadomowienie

My mieliśmy USD i zawsze przy podróżach jesteśmy trochę na plus, bo mój tata zarabia w USD i EUR i nie tracimy na wymianie bo zawsze się jakoś dogadujemy

Ja mam 2 tygodnie urlopu w listopadzie i mąż mnie namawia znowu na Tajlandię, ale byliśmy tam w maju, mąż był pierwszy raz i widzę że ma ten sam syndrom co ja po pierwszym razie tzn. "chcę tam wrócić", a ja byłam już 3 razy i jakoś nie jestem przekonana do powrotu w tym samym roku, chyba chcę zwiedzić jakieś inne miejsce... Niestety bilety w inne fajne miejsca kosztują sporo a do Tajlandii zawsze jakaś przystępna cena się znajdzie...
Stary 2013-09-01, 20:31   #864
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Niestety tylko sierpień wchodzi w grę, bo nie będę chciała czekać tyle m-cy po ślubie na podróż

Na szczęście dokopałam się do informacji że w sierpniu jest fajna, słoneczna pogoda na Ko Samui więc będę uderzać w tamte rejony
kolega właśnie wrócił z 3 tyg wycieczki do Tajlandii i mówił, że pogoda była cudna... była właśnie głównie na Koh Samu, Ko Tao

Cytat:
jeśli mogę coś zasugerować, to polecam odwiedzić oceanarium Siam World - jest olbrzymie i jest co oglądać

Cytat:

przyznaję, że wiele Tajów ma problem z angielskim, więc im im prościej mówisz tym lepiej dla nich
a taka podróż jest całkiem przyjemna, my lecieliśmy 8h + 6h i ta podróż zleciała tak szybko, że bardziej ciągnie mi się lot z Dublina do Polski, który trwa zaledwie 3 godz, a lotniska są świetnie oznaczone, zwłaszcza takie duże

Cytat:
polecam plecak, a nie walizki. Zwłaszcza jak będziecie płynąć gdzieś łódką to wysadzą cię na plaży, plecak zarzucisz na plecy... widziałam kobiety, które męczyły się ciągnąc walizki po piachu
my mieliśmy euro, które wymieniliśmy na lotnisku (wbrew pozorom najlepszy kurs). W bankomatach normalnie można wybrać bahty.
W każdym miejscu w którym byliśmy były sejfy, albo skrzynki depozytowe więc paszportów czy kasy nie nosiłabym ze sobą i dobrze mieć np zrobioną kopię, którą ze sobą się nosi, albo nawet skan paszportu na mailu. W żadnym miejscu nigdy nam nic nie zginęło.

Cytat:
Air Asia ma limit na bagaż podręczny 7 kg.
Przy wymianie pieniędzy proście o małe nominały, bo czasem ciężko rozmienić 1000bahtów, choć przyznam, że nam się chyba nie zdarzyło, że ktoś poprosił o mniejszą kasę.
Stary 2013-09-02, 07:30   #865
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Melleczka gratuluje zakupu biletow

Wg mnie nie ma wiekszej roznicy czy zabierzecie EUR czy USD. Wychodzi na to samo. My mielismy EUR, wiec zabierzecie co co macie. Mozna pol na pol. My mielismy wiekszosc kasy zawsze przy sobie, reszte w hotelu. Sejjfy niestety nie zawsze byly, wiec trzymalismy po prostu w walizce. Nic nie zginelo.
O widzisz... To super, bo my też mamy dostęp do EUR i korzystniej dla nas wziąć to EUR niż kupować USD. Trochę ich mamy, ale to mało.

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
jeśli mogę coś zasugerować, to polecam odwiedzić oceanarium Siam World - jest olbrzymie i jest co oglądać

przyznaję, że wiele Tajów ma problem z angielskim, więc im im prościej mówisz tym lepiej dla nich
a taka podróż jest całkiem przyjemna, my lecieliśmy 8h + 6h i ta podróż zleciała tak szybko, że bardziej ciągnie mi się lot z Dublina do Polski, który trwa zaledwie 3 godz, a lotniska są świetnie oznaczone, zwłaszcza takie duże

polecam plecak, a nie walizki. Zwłaszcza jak będziecie płynąć gdzieś łódką to wysadzą cię na plaży, plecak zarzucisz na plecy... widziałam kobiety, które męczyły się ciągnąc walizki po piachu
my mieliśmy euro, które wymieniliśmy na lotnisku (wbrew pozorom najlepszy kurs). W bankomatach normalnie można wybrać bahty.
W każdym miejscu w którym byliśmy były sejfy, albo skrzynki depozytowe więc paszportów czy kasy nie nosiłabym ze sobą i dobrze mieć np zrobioną kopię, którą ze sobą się nosi, albo nawet skan paszportu na mailu. W żadnym miejscu nigdy nam nic nie zginęło.

Air Asia ma limit na bagaż podręczny 7 kg.
Przy wymianie pieniędzy proście o małe nominały, bo czasem ciężko rozmienić 1000bahtów, choć przyznam, że nam się chyba nie zdarzyło, że ktoś poprosił o mniejszą kasę.
Tak, tak, oceanarium też chcemy zobaczyć

Plecaków nie mamy, więc zabieramy walizki na pewno

Jaka jest prowizja za wypłatę z bankomatu?

Zastanawiamy się nad transportem do Ao-Nang... Lecieć samolotem, czy jechać nocnym autobusem...

Mamy hotel na 4 pierwsze nocki w BKK - Rambuttri
Stary 2013-09-02, 21:37   #866
Malgos_12
Zakorzenienie

Melleczka - wydaje mi się, że prowizja jest stała, ale zastrzel mnie nie pamiętam. Jednak nie były to duże pieniądze i bankomat wyświetla ile ci zabierze.... mam wrażenie że było to 100 lub 150 bahtów, ale może ktoś pamięta lepiej ode mnie
Stary 2013-09-02, 21:50   #867
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
O widzisz... To super, bo my też mamy dostęp do EUR i korzystniej dla nas wziąć to EUR niż kupować USD. Trochę ich mamy, ale to mało.

Tak, tak, oceanarium też chcemy zobaczyć

Plecaków nie mamy, więc zabieramy walizki na pewno

Jaka jest prowizja za wypłatę z bankomatu?

Zastanawiamy się nad transportem do Ao-Nang... Lecieć samolotem, czy jechać nocnym autobusem...

Mamy hotel na 4 pierwsze nocki w BKK - Rambuttri
Rambuttri - swietny wybor

Prowizja z bankomatu jest stala bez wzgledu na kwote jaka wyplacasz i jest to 150 THB, czyli ok 15 zł. Przy czym jednorazowo mozna wybrac tylko 10000THB jesli dobrze pamietam.

A jaka masz roznice w cenie pomiedzy przelotem a autobusem? Bo my placilismy jakies smieszne pieniadze za lot z Krabi do Bangkoku, i to kupione tam na miejscu z trzydniowym wyprzedzeniem. Zawsze mozesz jeszcze rozwazyc opcje pociagu nocnego, przynajmniej sie wyspisz. Ja autobusami nie lubie jezdzic, bo nie umiem zasnac na fotelu.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Aaaa...przelicznik z bankomatu zbyt korzystny nie jest...wiec radzilabym wybierac tylko jesli wam gotowki zabraknie.
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 07:19   #868
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
A jaka masz roznice w cenie pomiedzy przelotem a autobusem? Bo my placilismy jakies smieszne pieniadze za lot z Krabi do Bangkoku, i to kupione tam na miejscu z trzydniowym wyprzedzeniem. Zawsze mozesz jeszcze rozwazyc opcje pociagu nocnego, przynajmniej sie wyspisz. Ja autobusami nie lubie jezdzic, bo nie umiem zasnac na fotelu.
Dzięki
Samolot - 900zł w obie strony na parę
Nocny autobus - 400zł w obie strony na parę
I tak już mamy budżet mocno przekroczony, więc musimy przemyśleć sprawę
Czytałam, żeby rezerwować wcześniej te bilety, bo na miejscu jest sporo drożej
Stary 2013-09-03, 11:02   #869
turkusowa87
Raczkowanie

Melleczka zapisz się do newslettera air asia. 2 razy do roku robią promocję, że lot za darmo, a płacisz tylko za podatki. Nie chcę skłamać, ale teraz chyba w październiku będzie, a poza tym oni co raz robią promocję. Ja za trasę BKK-HKT-CNX-BKK za 2 osoby w listopadzie (rezerwowałam na początku czerwca) zapłaciłam ok. 950 zł. Dzięki temu nie tracę czasu w pociągu lub busie (choć na pewno taka podóż ma swoje plusy) bo chcę zobaczyć jak najwięcej
turkusowa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 11:10   #870
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez turkusowa87 Pokaż wiadomość
Melleczka zapisz się do newslettera air asia. 2 razy do roku robią promocję, że lot za darmo, a płacisz tylko za podatki. Nie chcę skłamać, ale teraz chyba w październiku będzie, a poza tym oni co raz robią promocję. Ja za trasę BKK-HKT-CNX-BKK za 2 osoby w listopadzie (rezerwowałam na początku czerwca) zapłaciłam ok. 950 zł. Dzięki temu nie tracę czasu w pociągu lub busie (choć na pewno taka podóż ma swoje plusy) bo chcę zobaczyć jak najwięcej
Dzięki Już zapisuję

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości