|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetocholiczki - grupa wsparcia NK
Ja niedawno oparłam sie ofercie YR - koleżanka niby mnie wciagneła i dostałam ofertkę. Kusił darmowy krem pod oczy i piżamka ale powiedziałam - o nie!! nie będą mnie kusić prezentami cwaniaki jedne
![]() ![]()
#842 |
Raczkowanie
|
Ja się ponownie przyłączam do wątku. Niestety znowu nakupowałam różnych rzeczy, a przydałby mi się jakiś ciężki bat
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo przegladnij krytycznie i bez sentymentów zbiór i wystaw jako zestaw na Allegro (od razu prosze o nick na PW ![]()
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to zużywaj, zużywaj i jeszcze raz zużywaj. Nie wchodź do kosmetycznych, w supermarketach na stoiska kosmetyczne nie zaglądaj, nie oglądaj katalogów, ulotek itp. i jeszcze najlepiej poproś kogoś, żeby Cię pilnował. Wiem, że to brzmi strasznie, ale z drugiej strony po co Ci tyle tych kosmetyków? Sama już widzisz, że w nich giniesz, więc trzeba się za swoją manię wziąć. Ooo, a może byś zaczęła zbierać kasę na jakiś inny szczytny cel, coś o czym od dawna marzyłaś... Wtedy trudniej byłoby Ci wydać kasę na 20-sty żel pod prysznic. A ja ostatnio dokupiłam wspominane wcześniej imbirowe kosmetyki z H&M: mgiełkę i masło. Nie mogłam nie wziąć, zwłaszcza, że się okazało, że wszelkie kosmetyczne kolekcje to w H&M "one shoty" a mgiełka była ostatnia, masełek tylko kilka. No i z Avonu wpadł mi nowy kremik na noc Liiv, a do tego ręcznik-turban, skarpetki i 2 małe ręczniczki ![]() ![]() Idę zaraz po żel do mycia twarzy, bo coś się nie chciał wykończyć przez te ostatnie dni, ale już na wieczór go nie wystarczy raczej, a nawet jeśli, to na rano nic nie będę mieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie, wczoraj wieczorem zrobiło mi sie tak strasznie nie dobrze jak popatrzyłam na moje kosmetyki?? ![]() ![]() Do tego jeszcze kupione niedawno 2 smackersy (tzn póki co klikniete na allegro) i testerownik cieni Bell od ... przemilcze nick tej farbowanej rudej kusicielki ![]() Na allegro udało mis ie tez wylicytować kilka kosmetyków z Avonu za bezcen m.in. mleko do kąpieli Planet Spa (2,75, okazało sie jednak zbyteczne, bo dostane w najbliższej paczce takie samo gratis ![]() Zreszta, co wam bede wypisywać - wkleje zaraz fotke moich grzeszków sierpniowych. No a własnie apropos Allegro - - jeśli kliknę w sierpniu, w sierpniu zapłace a dostane we wrześniu do sie liczy jako grzeszek sierpniowy czy wrześniowy? - jeśli kliknę w sierpniu, zapłace we wrześniu i dostane we wrześniu do sie liczy jako grzeszek sierpniowy czy wrześniowy?
![]() |
#846 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Hosenko, a dlaczego Ty szukasz usprawiedliwienia dla kolejnych zakupów w stylu "to grzeszek wrześniowy czy sierpniowy"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#849 |
Zadomowienie
|
Koniec sierpnia, a ja od momentu postanowienia, że nic nie kupuję nic nie kupiłam tylko dzielnie zużywam. Co prawda dziewczyny na wątku oriflame opisują jakieś wspaniałości, ale póki co nie ma katalogu nie ma pokusy. W sklepie nic mnie nie kusiło a byłam i w SP i Sephorze i w kilku marketach. Aha tylko spodobał mi się nowy zapach Paco XS. Ale zapach może poczekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
kupiłam w niedzielę dezodorant w sprayu dla zapachu- a do zużycia w kolejce stoją 3 tez o zapachowej funkcji
![]() ![]()
#851 |
Zakorzenienie
|
Teraz na mnie kolej
![]() ![]() Czekam na realizacje zamowienia z Bellisimy,paczki z All i...omijam szerokim lukiem sklepy oraz wszelkie oferty promocyjne;rozgrzeszam sie tym,ze wsrod szalenstwa zakupowego znalazly sie nie tylko kosmetyki ale buty,bielizna i ciuchy wiec nie jest zle. Druga sprawa jest to,ze czuje kosmetyczna nirwane ![]() ![]() W kolorowce nic juz mnie nie zaskoczy ![]() ![]()
#852 |
po prostu Em :)
|
A ja się ostatnio trzymam bardzo, bardzo mocno.
![]() Niestety, ostatnio otworzyli tuż koło mnie niewielką drogerię w której jest mnóstwo kosmetyków Bell, których wcześniej nie mogłam nigdzie znaleźć. A w sklepie tuż obok jest pełny asortyment Ziaji w bardzo przystępnych cenach. ![]() Ale na razie się trzymam.. ![]()
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziwczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#854 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
Zaraz wam wkleje moje grzeszki sierpniowe
![]() EDYCJA: wklejone ![]() na drugim zdjęciu sa już grzeszki wrześniowe - gdyby paczuszka z avonu przyszła jak zwykle w piątek, byłyby jeszcze sierpniowe ![]() Kilka kosmetyków kupiłam przez Allegro w sierpniu, ale jeszcze nie dostałam ![]() ![]() kilka słów wyjasnień: tonik brzoskwiniowy mam z wizażowej wuymiany, a mleko do kąpieli Planet Spa to prezent od Avonu
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2007-09-02 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Przez lipiec i sierpień nagrzeszyłam minimalnie (jeden zestaw Avonu zamówiony mailowo od konsultantki), a teraz po tak długim okresie nie kupowania przestałam czuć potrzebę biegania po drogeriach.
![]() ![]() Za to podczas sprzątania odkryłam na nowo wszystkie kosmetyczne skrytki i od widoku tym wszystkich mazideł rozbolała mnie głowa. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak się sprawuje to cudo Avonowe z zakraplaczem? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z Ziaji jest nowa seria wyszczuplająca w czarnych opakowaniach? ![]() to czekam na opinie o żelu essence ![]()
![]() |
#859 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Oj, ja kiedyś też byłam taka kosmetykoholiczką.
Kupowałam niezliczone ilości kremów, balsamów, żeli, lakierów, mazideł, Co wyjście do sklepu to kupno jakiegoś kosmetyku. W końcu stwierdziałam że wszystkie różnią sie jedynie zapachem, nie widziałam działania tych kosmetyków bo używałam 10 na raz... Teraz mam swoje ulubione, mam dwa balsamy, mam żel, jakiś krem do rąk, do stóp, balsam brązujący, mleczko, tonik żel. Czyli to co trzeba. Jak się coś kończy, wtedy dokupuję. Jest mi zdecydowanie lżej. Jedynie do błyszczyków mam słabość ![]() I do pięknie pachnących kremów do ciała ![]()
#861 |
Konto usunięte
|
Ja też myśle, że się wyleczylam. Nie pamiętam kiedy robiłam zamówienie z katalogu. Teraz mogę normalnie chodzić po drogeriach i nic nie kupić. Po malutku wykańczam zapasy, które starczą mi na rok jeszcze albo dłużej. Nie widziałam za bardzo działania kosmetyków, więc teraz wolę kupić coś do ubrania, buty, torebkę niż kolejne mazidło, które i tak leży i mnie denerwuje. Nawet perfumy już mnie tak nie "kręcą" jak kiedyś. Bardzo się z tego cieszę, bo wydawałam bajońskie sumy na coś, co było mi zupełnie nie potrzebene. Koniec z 20 balsamami, 10 dezodorantami itp.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peeling wypróbuje dzisiaj bo mam od wczoraj dopiero ![]() Całkiem przyjemny ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sierpniu też starałam się w miarę opanować - i w sumie się udało. ![]() - 3 kredki do oczu (czarna z Oriflame, 2 Sephory) - cień do powiek Sephora - masło do ciała H&M - 2 maseczki YR (w sumie za to zapłaciła mama ![]() - tonik i krem Hydrabio - dużą butlę Sensibio - lawendową maseczkę do stóp z Avonu Cenowo, poza aptecznymi, były to niewielkie wydatki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
snowqueen - czy mogłabyś napisać coś na temat kredek Sephory?
Które to są i czy są trwałe? Oglądałam je ostatnio, mają ładne ciekawe kolorki np. turkus, oliwka ze złotym połyskiem, głęboka czerń. Ale ciekawi mnie czy nie spływają z powieki po godzinie? No i cena atrakcyjna, u mnie ok 12 zł.
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, że są rewelacyjne (mam błyszczącą miedź, khaki-oliwkowy z połyskiem oraz metaliczny fiolet); wśród recenzji jest i moja, więc nie będę się powtarzać. ![]() Miałam kiedyś czarną, ale jeszcze ze starej wersji i nie lubiłam jej - dawała blady efekt, szybko się ścierała i byłam z niej niezadowolona. Nowe wersje być może są inne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
Ostatnie dwa dni w pracy spędziłam na obijaniu się i czytaniu tego wątkuJ Czytając pierwszego posta miałam wrażenie, że to dokładnie o mnie jest napisane. W miarę czytania zobaczyłam, że wiele wizażanek myśli podobnie. Z początku wątek zapowiadał się bardzo poważnie, później jego oblicze trochę się zmieniło.
Zawsze lubiłam kupować kosmetyki, oglądać je, wąchać, macać i zastanawiać się który będzie dla mnie najlepszy i który wybrać. A potem ten dreszczyk przyjemności z otwierania nowego kosmetyku i radość, że się sprawdza, że dobrze działa i że trafiłam z zakupem (oczywiście czasami zdarzały się wpadki, ale kto ich nie zaliczył). Zawsze jednak udawało mi się zachować rozsądek i miałam po jednej sztuce kosmetyku – 1 szampon, 1 odżywka itd. Czasami bywało, że miałam ze 2 lub 3 kremy do buzi, ale reszta to się nie powtarzała. Coś się kończyło i dopiero kupowałam następne. Potem trafiłam na wizaż. Na początku w ogóle nie wchodziłam na forum, jedynie co mnie interesowało to było KWC. Im więcej czytałam recenzji tym coraz bardziej rosły chęci posiadania kolejnego kosmetyku by samej przekonać się czy rzeczywiście jest ona taki dobry. Ale jakoś mój rozsądek w miarę dobrze funkcjonował i nie szalałam z zakupami kosmetycznymi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Rozeznanie
|
Małgosia*79 ja miałam dokładnie tak samo -póki nie trafiłam na wizaż wszystko było "w normie", a z czasem jak się naczytałam o różnych kosmetykach, to wpadłam w nałóg... ale czuję że się powoli opanowuję!! kupuję coraz mniej i wszystko po kolei zużywam!! jestem z siebie dumna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
Nie bijcie
![]() ![]() ![]()
#870 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.