|
|
#841 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: kosmetyki Clinique - wasze opinie
Cytat:
2 sloiczek superdefense leci do kosza, zaczal podrazniac, mam wysyp zakornikow i swiece sie po kilkunastu minutach. Anti blemish - 2 tygodnie ok, cera ladna, czysta a pozniej kosmos. 3 kroki - nie wspomne, bo mi siebie zal serum turnaround - pod koniec przestalo słuzyc itp Generalnie moja cera moi NIE pielegnacji clinique. makijaz, kolorowka ok. Nie mowie tego zlosliwie, bo kocham ta marke od kilku lat i naprawde wszystko co jest dostepne przetestowałam. High Impact, Peony, All about...., super fit, mineralnych pudrow nigdy sie nie wyrzekne, ale pielegnacji na twarz mowie nie. uzywam kremu bambino i wszystko ok. |
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
W ramach ciekawostki - oto mój cały zestaw clinique jaki obecnie posiadam
... + Estee Lauder, siostrzana firma dla Clinique. Nie ma tutaj rzeczy z której bym nie była zadowolona (oprócz bazy redness)
|
|
|
#843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widzę puder sypki Clinique - możesz mi napisać, jak się sprawuje? Chyba się na niego skuszę.... Jeśli któraś jeszcze go stosuje, bardzo proszę o opinie |
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam sypki blended i uwielbiam go
ładnie stapia się z podkładem i nie muszę robić poprawek w ciągu dnia. Poza tym jest wieeeelki, mi wystarczył na rok narazie a jeszcze go mam
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez go posiadam i powiem Ci ze jest super
ladnie matuje mi strefe T, daje aksamitne wykonczenie, jest szalenie wydajny. mam go prawie rok i prawie go nie ubywa... ale teraz czekam na ten nowy mineralny i az jestem ciekawa jak sie sprawdzi
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Clinique 3 kroki... Problem
Planuję zakup korektora Clinique'a, ale nie wiem, czy warto... Chodzi mi dokładnie o ten : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-8...bakteryjny.htm
Stosowała go któraś z Was? |
|
|
|
|
#847 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za opinie - ja właśnie się raczej zdecyduję na niego, nie na mineralny
|
|
|
|
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
Dolaczam sie do tego watku. Clinique i siostrzana Estee Lauder to zdecydowanie faworyci, moja kosmetyczka po wielu opakowaniach zuzytych, na chwile obecna zawiera:
Clinique, superbalance makeup, 15 ml Clinique, dramatically diffrent moisturizing lotion, 30 ml Clinique, liquid facial soap oilu skin formula, 30 ml Clinique, moisture surge extended thirst relief, 15 ml Clinique, clarifying lotion 2, 100 ml Clinique, clarifying lotion 3, 30 ml Clinique, moisture surhe face spray, 30 ml Clinique, liquid facial soap mild, 50 ml Clinique, dramatically different moisturizing gel, 30 ml Clinique, rinse off foaming cleanser, 30 ml Estee Lauder, 301, pure color crystal gloss, 6 ml Polecam szczegolnie kremy o konsystencji zelowej i kupowanie miniatur - to bardzo wygodne, bo mozna ze soba wszedzie je zabrac i kiedy bedziemy do czegos na 100% przekonane, nie bedzie problemu z zakupieniem wiekszej wersji. Poza tym, z moich dzisiejszych obserwacji... warto udac sie do Douglasa, bo czekaja swietne atrakcje cenowe! |
|
|
|
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam próbkę kremu Youth Surge, mam cerę mieszaną, i chciałabym od kremu efektu matu, żeby nos i czoło mi się nie świeciły, mam 23 lata - myślicie, że jest sens go w ogóle próbować? Mam wersję dry combination, dopiero teraz sprawdziłam na kwc że jest jeszcze combination oily.
Edytowane przez Lenka87 Czas edycji: 2010-10-10 o 09:56 |
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poszukuje miniaturki pudru blended powder,chcialam go wyprobowac zanim kupie pelnowymiarowe opakowanie,ale nigdzie go nie maja
Wiecie moze gdzie go dostane ???
|
|
#852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do youth surge - nawet fajnie mi się nosi, wiem że nie jest to krem matujący, ale w każdym razie buzia się zbytnio nie świeciła, całkiem możliwe że na lato potrzebowałabym wersji oily combination, ale teraz wystarczyłabym mi ta, bo jesienią i zimą skóra trochę mi się przesusza |
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
miniaturki BP to cyba tylko na all, w gift setach jakis...?
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
ja kupiłam na allegro opakowanie ok. 1/5 pełnowymiarowego w małym słoiczku. Zapłaciłam około 20 zł i już go używam 2 miesiące a nawet mi połowa nie zeszła
|
|
|
#855 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, poszłam dziś kupić Superfit i dowiedziałam się, że go będą wycofywać - i zmieniać. Najjaśniejsze kolory już nie są dostępne, zostały tylko ciemne, ciekawy kto im to wykupi....
To był mój podkład idealny dostałam próbkę Anti - blemish, zobaczymy czy mi przypadnie do gustu
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
Ech, no tak...
![]() W każdym razie posłucham chętnie opinii o Anti blemish podkładzie Jak na razie, po pierwszej aplikacji, na niedawno oczyszczaną u kosmetyczki buzię jest ok. Ładne, pudrowe wykończenie, nawet fajniejsze niż w Superfit. Tylko kolor ciut za jasny, bo twarz trochę się odcina od szyi, jutro cera pewnie będzie już w lepszym stanie to pokombinuję z bronzerem i pójdę po próbkę ciemniejszego koloru. |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiecoe o co chdozi z tapromocja clinique?
ze idzie sie na jakies konsultacje i dostaje się zestaw gratis??
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ebayu często się pojawiają
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
3-kroki Clinique do kupienia za 29 zł w perfumeriach Douglas (przecena chyba z 50-60 zł. Są to takie zestawy próbkowe. Podobno starcza na miesiąc.
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
a juz mysalałam, ze może za darmo dają, chociaz i tak to jest duza przecena
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem , zamowilam ostatnio , mam nadzieje ze dotrze Wole najpierw przetestowac zanim kupie pelnowymiarowe opakowanie
|
|
#863 |
|
Rozeznanie
|
Ktoś miał już może do czynienia z nowym puderkiem prasowanym Redness Solutions?
|
|
|
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
jak to wycofuja superfit?!?!?!?! on dla cery tlustej byl idealny...do suchej na pewno nie bo kazda sucha skorke bylo widac, ale do tlustej.... a co znaczy, ze go beda zmieniac? pojawi sie pod inna postacia?;p wiecie cos?
|
|
|
|
|
#865 |
|
Rozeznanie
|
Ekspedienta w Sephorze powiedziała mi, że będą go zmieniać, bo miał zbyt wodnistą konsystencję.
Ja go zmieniłam na Anti Blemish i jestem zadowolona, w mojej opinii jest jeszcze lepszy, i daje matowe wykończenie. |
|
|
|
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
o nieeeeeeee..........czyli beda zmieniac to co lubilam w nim najbardziej...uwielbialam ta wodnista konsystencje! dzieki temu latwo sie rozprowadzal i byl baaaaaaaaaaaardzo wydajny i nie trzeba bylo sie meczyc przy jego nakladaniu i rozcierac kurcze nie wiadomo jak mocno.....ehhh......
|
|
|
|
|
#867 |
|
Rozeznanie
|
ale wiesz co, anti blemish to mój drugi podkład clinique, superfita zużyłam parę opakowań, oprócz tego testowałam jeszcze superbalanced oraz even better, i każdy miał przyjazną konsystencję, która sprawiała, że aplikacja była łatwa, bez smug i plam.
no i wszystkie wydajne. |
|
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
anti blemish mowisz....
trzeba sprobowac chociaz ostatnio przerzucilam sie na apteczny fluid pharmaceris ladniej kryje no i cena lepsza ale anti blemish na pewno jakos wyprobuje dzieki
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz używam podkładu Even better i baaardzo mi sie podoba
jego konsystencja, to jak kryje, czyli srednio... a zakrywa moje piegi po lecie na czym mi zalezy i ogolnie spisuje sie dobrze caly dzien
|
|
|
#870 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie Even better krył zbyt delikatnie, i miał zbyt wiele drobinek. Anti blemish daje matowe wykończenie, nawet mogłabym pudru nie stosować, ale jak ma się taki fajny puderek jak Blended to żal nie użyć
A morał z tego taki, że każdy znajdzie coś dla siebie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

... poprzednie serum bylo swietne... to nowe zupelnie sie nie spisuje... krem jak krem... fajny ale tez zadna rewelacja... sam sobie nie radzi...

... + Estee Lauder, siostrzana firma dla Clinique. Nie ma tutaj rzeczy z której bym nie była zadowolona (oprócz bazy redness)

ładnie stapia się z podkładem i nie muszę robić poprawek w ciągu dnia. Poza tym jest wieeeelki, mi wystarczył na rok narazie a jeszcze go mam
ladnie matuje mi strefe T, daje aksamitne wykonczenie, jest szalenie wydajny. mam go prawie rok i prawie go nie ubywa... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
-> co sroce w oko wpadnie
dostałam próbkę Anti - blemish, zobaczymy czy mi przypadnie do gustu
...
trzeba sprobowac chociaz ostatnio przerzucilam sie na apteczny fluid pharmaceris ladniej kryje no i cena lepsza