![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II
A ja się nieskromnie pochwalę że my budujemy juz domek. Mój TŻ zaczął myśleć o tym ponad 1,5 roku temu i powolutku powolutku stoi już przykryty z dachem teraz chcemy okna na zimę powstawiać by juz mozna było coś grzebać w środku... Fajnie tak wchodzisz sobie na pięterko a mój mąż się mnie pyta jakie bym chciała rozłożenie pokoii albo gdzie postawimy łóżeczko... choć do zamieszkania jeszcze trochę....
Drogie wizażanki na pewno wam też sie uda powolutku marzenia się spełniają trzeba tylko mocno w nie wierzyć
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Świetnie, że domek w budowie! Cieszę się, że wszystko idzie po Waszej myśli i się układa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzy mi się domek ale za 10 lat. Teraz wystarczy mi małe M2, na które tez muszę czekac jeszcze długo. Mąz twierdzi ze wcale nie tak długo bo maks rok jeszcze- ale ja jestem jak to mówi "pesymistyczna optymistka" i czarno widzę to nasze wspólne mieszkanko w najblizszym czasie. Mielismy juz mieszkanie na oku ale jak sie dowiedziałm na ile je wycenili - zrezygnowałam. Boję się że bedzie trzeba wrócić do wynajmowania- a tego bardzo bym nie chciała. Od razu doła łapę jak o cenach mieszkan pomysle.
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tego co ja się orientuję, to... ceny wynajmu tez są ostatnio wysokie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Mollya super
![]() ![]() ![]() Mieliśmy ostatnio trochę problemów z naszym "bliźniaczym" sąsiadem ![]() ![]() Ciekawe jak tam nasza Knife, coś jej dawno nie widziałam. Może już się wprowadzają do swojego domku ![]()
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wynajem mieszkania to już w ogóle absurd. Mieszkanie 27 m, dobry stan - 900 zł miesięcznie+ opłaty- dziękuję.
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie można było kupić bez pośrednictwa agencji? Jak to działa, bo ja nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Własnie o to chodzi że to mieszkanie jest znajomego. On dom buduje i mieszkanie chce sprzedac. Na poczaktu jak gadalismy to mówił że nie ma pojęcia ile chce za to mieszkanie ale tak koło 230 tys. Teraz jak przyszło co do czego, poprosił kumpla z biura nietuchomosci żeby po prostu wycenił to mieszkanie. No i ten powiedział że spokojnie 320 tys może za nie brac. Znajomy w szoku był że tak duzo - ale wiadomo ucieszył się. My natomias w szoku jestesmy do tej pory.
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie na dom nas namawiaja. Tesciu zaprojektuje, tato wybuduje....ale problem z ziemia jest. Pozatym nie mam siły czekać, biegac załatwiac. Wiem co to znaczy budowa domu. Mój brat drugi rok mieszka u tesciów i czeka az w koncu będa mogli do swojego domu się wyprowadzić. A ile nerwów i stresów miał przez te 2 lata- masakra.
![]() |
#851 |
Raczkowanie
|
my na razie mieszkamy z moją mamą. Domek się buduje jakies 15 km od nas bliżej moich tesciów. Działkę mój mąż dostał od rodziców i o tyle dobrze bo w okolicach wrocławia takze ceny sa masakryczne.
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby dom fajny, ale to trzeba lubić - ja domów nigdy nie lubiłam i nigdy nie chciałabym ponownie zamieszkać w domu - jestem człowiekiem miejskim - mieszkanie, w bloku, najlepiej gdzies w centrum ![]() Jeśli chodzi o rynek pierwotny, to życzę Wam powodzenia, szczególnie, że u nas ceny m2 niesamowicie rosną od momentu, kiedy powiedzą, że budują, do momentu, kiedy już wybudują... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przeraziłam się trochę, jak przeczytałam o tym znajomym, ktory podniósł cenę mieszkania!My mamy w podobny sposób ugadane M4 na przyszły rok. Znajomi moich rodzicow się budują i chcą nam sprzedać mieszkanie. Na razie cena jest ok, ale jak się podniesie to chyba się powieszę! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Do tego kanalizacja - nie - dziękuję serdecznie. Poza tym nie wyobrażam sobie domku bez ogródka - a ogródków niecierpię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
a ja swój domek bede miała prawie pod lasem i choć kiedyś wydawało mi sie ze też nie mogłabym mieszkać gdzie indziej niż w mieście to teraz nie zamieniłabym się nigdy w zyciu.. Jak mam ochotę na zakupy lub co kolwiek to po 15 min. jestem we wrocławiu, a tam by dojechac do centrum potrzebuje ponad pół godz masakra..
EDIT. A jesli chodzi o kanalize ogrzewanie, drogie dziewczyny wybaczcie ale chyba nie wiecie jak technika w tym zakresie poszła do przodu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się marzy malutki domek z własnym ogródkiem, gdzie można odpocząć w spokoju po całodziennej bieganinie,ehhh. I żebym mogła mieć przynajmniej dwa psy
![]() ![]() Całe szczęście, że mamy swoje mieszkanie, zawsze je można zastawić a potem wynająć, no i teraz jest warte prawie trzy razy tyle za ile mój mąż je kupował ![]()
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkałaś kiedyś na wsi, gdzie doprowadzenie prądu czy wody to mission impossible za fure pieniędzy?A wywiezienie szamba załatwia sie osobiście poprzez zamówienie odpowiednich Panów, który to zrobią i nie ma alternatywy? Ja po takich doświadczeniach dożywotnio podziękuję... Mam mieszkanie 67m2, ogrzewanie centralne, woda na gaz ogrzewana, ale nie narzekam w centrum mojego małego miasteczka i czuję się w pełni usatysfakcjonowana... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Największy problem z domkiem jest w trakcie jego powstawania. Trzeba wszystkiego dopilnować no i odpowiednio wybrać materiały czy sprzęty.
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
właśnie o to mi cchodziło!!! Może tak jest w starym budownictwie na wsiach. a mi chodziło o rozwiązania stosowane w nowych domach, na osiedlach daleko poza miastem.
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i wyolbrzymiam problem, ale ja nie mówię o budsowaniu domku, tylko mieszkaniu w nim... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
A jeżeli chodzi o samą budowę domku, to najgorszy jest fakt, że jak juz sie w nim zamieszka, to nigdy nie ma kasy na wykończenie. Bo zawsze są ważniejsze wydatki. A szkoda, ja jestem wzrokowcem i nie lubie patrzeć, jak wiele lat z rzędu straszą takie, pociemniałe już od deszczów, niewykończone domy z wysypiskiem śmieci zamiast podwórka, bo trwa w nich nieustający remont. Wolę bloki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Raczkowanie
|
ja mieszkam na wsi i u nas nikt sie nie pytał czy chcemy kanalize czy gaz. Gmina podłącza wieś a ty masz wybór albo się podłaczasz albo nie twój wybór. Może to zalezy jak w daniej gminie rozwija sie infrastruktura techniczna
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to było jakies 5 lat temu, bo wtedy ostatnio tam mieszkałam, a od tamtej pory zupełnie sie nie interesuje tematem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, niektórzy lubia chatki, niektórzy bloki i dobrze, bo inaczej by było nudno. Albo mielibyśmy miasta przepełnione nieszczęśliwymi, tęskniącymi do wsi ludźmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najpiekniejsze w ludziach jest to, że każdy jest inny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mówię o nowoczesnym budowaniu, nowoczesnym sprzęcie i podmiejskiej wsi, gdzie budują się właśnie ludzie z miasta, którzy nie mają oporów przed wprowadzaniem udogodnień. Dodam, że dla mnie nie jest problemem wykonanie telefonu do firmy, która zatankuje piec centralnego ogrzewania, czy opłacenie firmy, która mi wywiezie śmieci.
![]() |
#870 |
Raczkowanie
|
hihi dokładnie!!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.