|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Cytat:
![]() słychać bardzo dobrze w każdym temacie oprócz pracy, ostatnio położyłam większy nacisk na eksplorację terenu. Co prawda rower jeszcze w sklepie, ale razem z moim małżonkiem staramy się wykorzystać wspólny czas na poznawanie-kraju-bliższe-i-dalsze, do czego służy nam autko. Wczoraj byliśmy w Al Ain na Aerobatic Show i z otwartymi buziakami spogladaliśmy na wyczyny tych wszystkich ryczących maszyn... no po prostu szczęka opadała ![]() Dziewczyny i chłopaki... na pewno wszyscy gdzieś tam sobie podróżujecie po tym kraju. Może rzucicie jakimiś pomysłami co gdzie ciekawego można zobaczyć w tym 'naszym' Arabowie?? Czekam z niecierpliwością na pomysły i mam nadzieję na jak najszybsze wprowadzenie je w życie ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Jumeirah.... powaliłaś mnie torebką
![]() Do Dubai Mall idziesz polować? Przypomniałaś mi o mojej ulubionej włoskiej knajpce tam.... Carluccio's.... ehhhh..... wspaniały food ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wenilka ![]() ![]() Anka.... ten J.E.B.E.L Hafeet faktycznie gwiazdkuje jako brzydkie słowo ![]() Jest baaaardzo wiele różnych-różności do spędzenia czasu w Emiratach... jeśli macie 4x4, to warto kupić książkę z opisami przykładowych tras. O innych ciekawostkach znajdziesz wiedzę w Internecie, są podawane na bieżąco. Ja coś tam kiedyś już pisałam o przelotach balonem, weekendzie na pustyni, pływaniu jachtem... kajakami można po lesie mangrowym w Abu Dhabi ... górskich wędrówkach po Omanie.... koncertach plenerowych... czasem, to ja mam potrzebę trochę się ponudzić w końcu ![]()
![]() |
![]() |
#843 | |
|
Cytat:
Masz pomysl na Valentine`s Days ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
|
Witaj Martita
![]() ![]() Jak podróż? Leciałaś przez Frankfurt czy Amsterdam? Aklimatyzujesz się? Różnica temperatur dość znaczna... a jak +3 godziny? O której wstajesz rano? Sorry, że nie odpowiedziałam na PW, ale naprawdę nie ma problemu ![]()
![]() |
![]() |
#845 |
|
Czwartek, 4 Lutego - pogoda w Abu Dhabi - Widespread Dust
Można powiedzieć Lekka Burza Piaskowa.... pełno pyłu i piasku w powietrzu, prędkość wiatru ok 40 km/h, widoczność ograniczona, temperatura ok 30 stopni C. Z medycznego punktu widzenia, zwłaszcza alergicy mogą odczuwać duszności, ale też każdy może mieć kłopoty z oddychaniem i bolesne pieczenie oczu... zaleca się nie przebywać na zewnątrz podczas takiej pogody lub założyć maseczkę na twarz. Moje wczorajsze zdjęcia z Abu Dhabi i Mussafah. Na czwartym zdjęciu widoczny przelatujący piasek po jezdni..... widoczność ograniczają właśnie pył i piasek, które są w powietrzu.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-02-05 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
ale piekne te kraje Arabskie ,pozazdroscic widoczkow
![]() Edytowane przez Brook Czas edycji: 2010-02-12 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
Chcialam tylko ostrzec, ze pod przyszlego tygodnia zaczynam kurs prawa jazdy, wiem ze pozno
![]() ![]() a tak poza tym zycze milego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 | |
|
Wszedzie na swiecie sa piekne widoki....
![]() Cytat:
Ahahahahaha.... Olika, no to najwyższy czas kochana zrobić kurs prawa jazdy i dołaczyć do rzeszy Piratek Drogowowych ![]() Okolice Mall`a będę omijać szerokim łukiem ![]() Miłego tygodnia Olika ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-02-13 o 06:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Raczkowanie
|
Taaaaaak bardzo piekne te widoki Pozdrawiam
![]() Edytowane przez ana_alby Czas edycji: 2010-02-13 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Ana wyjątkowe
![]() Edytowane przez Brook Czas edycji: 2010-02-13 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Wtajemniczenie
|
yyyy ten tego co tutaj taka cisza
![]() ...a może ten kurs prawa jazdy?? wracajcie...bo nudno na forum jak nie ma wieści w tym wątku!
![]() |
#852 |
Rozeznanie
|
Hello Everybody!!
![]() Dawno mnie bylo tutaj ![]() ![]() Te 2 tygodnie byly baaardzo busy ![]() Ten roczny Dubai Shopping Festival nie powala, taki kiepski ![]() Jutro ide do fryzjera, podcinac koncowki i grzywke, i mam jeszcze appointment na Facial Diomend Microdermobrazia, poraz 6.
![]() |
#853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny chyba jest u Was już za ciepło, bo nie mamy tutaj żadnych nowych wiadomości ![]() Eva Twoje dania wypróbowane - ![]() ![]() ![]() Mam do Was dziewczyny pytanie: czy Wasz rozkład posiłków jest podobny jak w Europie, czy całkowicie uzależniony od własnych gustów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Wtajemniczenie
|
w takim razie wszystkiego co tylko najlepsze na tym świecie Ci życzę!!
![]() Zdrowia, radości i wszystkiego co jest Ci potrzebne do szczęścia!! ![]() ![]()
![]() |
#855 | |
|
Happy Saint Valentine Day !!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Zgodzę się.... nie powala niestety, trzeba ten kryzys przetrzymać. ![]() Jumeirah, dlaczego Ty po raz 6 tą Microdermobrazję robisz? Co ile ją powtarzasz? Cytat:
![]() Kurczaczek, się zapuściłam i nie dodaję kolejnych przepisów, poprawię się.... solennie obiecuję ale nie wiem kiedy ![]() Krewetki moja kochana można jeść na wiele sposobów.... a im prostszy tym lepsze.... aczkolwiek są też skomplikowańsze pomysły.... masz te duże Tygrysie mrożone? Ja naczęściej takie robię: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=260257
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Raczkowanie
|
Wenila
![]() ![]() Evo niestety są u nas tylko krewetki mrożone ![]() Skorzystam z Twoich przepisów naprawdę są szybkie w przygotowaniu i proste w wykonaniu ![]() Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień upływa Wam wizażanki w doskonałym towarzystwie i wspaniałym humorze. Oby wszystkie dni roku były dla Was nieustającym szczęściem i miłością, a tylko 14 luty tego potwierdzeniem i ukoronowaniem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja poszlam do fryzjera bo mi sie znudzilo siedzenie w domu, no i od dawna nie widzialam sie z moim ukochanym fryzjera i jego crew ![]() No troche cieplej sie robi, i to baaardzo dobrze!! tak pomiedzy wiosna/lato ![]() Cytat:
Jestem chyba uzalezniona od Microdermobrazje, co miesiac mam 1 session, ale na poczatek robilam co 2 tygodnie. Moja twarz wyglada o wiele lepiej 5 miesiace temu. Teraz wygladam jak Snow White, bielutka twarz ![]() Cytat:
![]() Ale i tak moj mood sie zmienil na odwrot ![]()
![]() |
![]() |
#858 |
|
AzZ, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czemu tak? Co sie dzieje? ![]()
![]() |
![]() |
#859 |
Przyczajenie
|
Czesc wszytskim
![]() Pisze do Was bo mam problem i licze na Wasza pomoc ![]() W sobote w nocy na lotnisku moj chlopak probowal wyplacic pieniadze z bankomatu i nie wydal mu pieniedzy, transakcja zostala anulowana, ale na koncie bankowym pojawilo sie obciazenie, ja tu na miejscu zdazylam sie dowiedziec w banku tyle ze on musi to tam na miejscu w Dubaju zalatwic ;(, maja teraz bardzo duzo pracy i nie ma nawet czasu zeby sie dowiedziec gdzie to zalatwiac. Moze komus przytrafilo sie cos podobnego i wie gdzie sie udac zeby to zalatwic (nr telefonu, e-mail, adres, cokolwiek...) Za wszelkie info z góry dziękuje ![]() Pozdrawienia z Islandii ![]() Daria |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 | |
|
Cytat:
Bez względu na to gdzie jest, to niech natychmiast skontaktuje się ze swoim bankiem i bankiem z którego ATM-u korzystał, proste. Jak mogę podać numer telefonu do Banku, skoro nie znam jego Banku i oddziału w którym ma konto.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Przyczajenie
|
Hej!
No tak, podalam za malo informacji ![]() Wyplacal pieniadze po wyladowaniu w Dubaju, teraz przez jakis czas bedzie w Dubaju. NIe potrzebuje kontaktu do banku w Islandii, tam jzu dzisiaj bylam i powiedzieli mi ze wsyztsko musi zalatwic tam na miejscu w Dubaju, ze tu w Reykjaviku nic z tym nie zalatwi ![]() Dlatego szukam jakiegos kontaktu do jakiegos wiekszego banku w Dubaju, moze oni mu pomoga i powiedza jak to zalatwic ![]() On wyplacal pieniadze zaraz po wyladowaniu samolotu i nawet nie wie z jakiego banku byl ten bankomat, mamy tylko na jego koncie w banku numer bankomatu z ktorego probowal wyplacic pieniadze ![]() Pozdrawiam daria P.S. Najlepiej zeby to byl numer telefonu badz e-mail bo ma problemy z wyrwaniem sie z pracy, gonia ich terminy ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
|
Daria, nadal nie podajesz żadnej informacji.... Twój TŻ po prostu MUSI wiedzieć z jakiego Bankomatu wypłacał/nie wydali mu pieniądzy... innej opcji nie ma, no nie ma i już !!!!
Nie ma czegoś takiego jak "większy bank" skoro był Bankomat, to MUSI wiedzieć jaki... no weź nie żartuj, że nie wie z jakiego Bankomatu mu pieniędzy nie wypłaciło.... niech wróci się na lotnisko i sprawdzi... OMG!!! To w końcu JEGO pieniądze!!!
![]() |
![]() |
#863 |
Przyczajenie
|
Hej!
Spoko spoko, jakos dam sobie rade ![]() ![]() Pozdrawiam Daria ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Poprostu pomyslalam z moze mial ktos podobna sytuacje w Emiratach i napisalam... ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Poprostu pomyslalam ze moze mial ktos podobna sytuacje w Emiratach i napisalam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 | |
|
Cytat:
Sprawe nalezy zglosic w tym wlasnie Banku, do ktorego nalezal bankomat, moglo na przyklad nie byc w nim wystarczajacej gotowki do wyplaty, jesli nazwa Banku jest skomplikowana, to mozna telefonem zrobic zdjecie. Banki w Emiratach sa pod ciaglym atakiem hakerow, trzeba bardzo uwazac. Kilka przykladow, ktore znam osobiscie a nie "tylko slyszalam": - wyplata z konta 10.000 AED dokonana w Kanadzie, gdy osoba przebywala w Emiratach i nigdy nawet w Kanadzie nie byla. - "wyczyszczenie konta" i maksymalne obciazenie wszystkich kart debetowych zrobione z Filipin i Egiptu, oczywiscie wlasciciel konta byl w tym czasie w Emiratach. - zamontowanie na komputerze w pracy keyloggera - phishing e-mailowy codziennie przychodza na moja poczte powiadomienia typu ALERT z roznych Bankow, ze "ktos" wszedl na moje konto..... no tak, ale ja nawet konta w tych bankach nie posiadam, to oczywisty phishing. Z "mojego Banku" gdy otrzymalam, to tez tego nie otworzylam bo wiem, ze Banki nigdy czegos takiego nie wysylaja. Daria, sprawa jest prosta do zalatwienia, wystarczy ze Twoj partner skontaktuje sie z odpowiednim Bankiem. Naprawde nie rozumiem z czym Ty "jakos dasz sobie rade" skoro to nie Ciebie dotyczy problem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisalam ze dam sobie rade i dalam. Napisalam ze ja sobie dam rade bo moj chlopak ma duzo pracy i chcialam mu poprostu pomoc. Nie uwazam ze to jego sprawa, tylko nasza. Prosilam o numer tel do obojetnie jakiego banku, poniewaz on juz nie jest w stanie sprawdzic jaki to byl bankomat, poniewaz wyplacal na lotnisku zaraz po ladowaniu i teraz juz tam nie moze wrocic, jak poleci za kilka miesiecy znowu to bedzie mogl sprawdzic! Wiem ze takei sytuacje sie zdarzaja,stad moj post, chcialam sie tylko dowiedziec jak ktos sobie poradzil z ta sprawa w Dubaju. Moze komus na przyszlosc sie przyda moja informacja ![]() Znalazlam na internecie kilka bankow i zadzownilam do nich, wkoncu w jednym pewnien uprzejmy pan pomogl mi odnalezc bankomat w ktorym zostaly wyplacane pieniadze. Wystarczylo ze podalam mu numer ktory byl na naszym koncie internetowym (pewnie numer bankomatu) w tytule wyplaty. Teraz juz wiemy jaki to bank i mozemy dalej to zalatwiac! Dzieki za pomoc ![]() Pozdrawiam Daria |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
|
![]() |
![]() |
#867 |
|
AzZ, Wenilka i wszyscy sympatycy wątku.... dawno zdjęć nie wklejałam więc dzisiaj specjalnie dla Was trochę słońca, Walentynkowy Weekend w Ras Al Khaimah w Al Hamra Fort Hotel & Beach Resort <- KLIK
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-02-16 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Konto usunięte
|
Eva, zaadoptuj mnie na miesiac, proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
Sorrrrrrry, ze sie TU wtrace: ale wcale mnie sie te foty tu nie podobaja!!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#870 |
Wtajemniczenie
|
a więc tak wygląda raj!! super.
Mam nadzieję, że weekend udany
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.