|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II
Djamelka no jestem jestem-wkoncu!!!
![]() Sniezynka wracaj szybko do nas!!! Edytcia
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam
![]() Komp naprawiony jak rakieta pracuje hehe Dzidek sie tak rozbrykal ze szok , zaczal w koncu powtarzac po nas W koncu slysze mama ale czaera jak slodko to mowi mama haha na shut up mowi sza ta na sit down si da ale to juz pisalam spadam bo mi robi rozpierdziel maly
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Monka suuuper, że jesteś a jeszcze bardziej super że dzidek sie rozgadał. Ja uwielbiam słuchać Ali
Dzis nauczyła sie mówić kocham Cie i sie oczywiście rozpływam Ala rozrabia strrrrasznie Chowa gdzieś baterie jak nic Chciałabym mieć takiego powera Dziś usypią ja tatuś ale czuję, że może za godzinę zaśnie
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee nie chwal sie tyle co!!! bo my tu zaczynamy swoje dzieci meczyc bo Ali do piet nie dorastaja![]() ![]() ![]() Sniezynka biedaczko widze ze nas tu wiernie sledzisz,wracaj szybko!!! |
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
No i przezylam chwile grozy. Po tym jak bylam na wizazu po poludniu, wylaczylam kompa oczywiscie i co? Nie chcial sie skurczybyk wlaczyc wieczorem
![]() Juz myslalam, ze odwioze go do szwagra, co by go zreperowal, ale szwagireka pisala, ze teraz niebardzo bo jego ojciec bardzo sie rozchorowal. No to sobie sformatowalam (chyba) sama i jak narazie dziala bez zarzutu. monka fajnie ze maly sie rozgaduje powoli ![]() Doridee tez probuje nauczyc Zosie kocham cie, ale narazie to niebardzo jej wychodzi. Sniezynka
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba jakis wirus te nasze kompy zlapaly!
albo nie nadazaja z tym naszym pisaniem a jak sama sformatowalas???Robilas przywracanie systemu tak?
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
hmm zebym ja to wiedziala dokladnie to bym napisala, ale chyba nie przywracanie systemu, bo kasowalam poprzednio istniejacy folder windows.
Naprawde nie wiem, narazie dziala. Ale i tak bede musiala zawiezs go kiedys do tego szwgra, zeby zrobil przeglad. |
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Monika chwale sie bo to chyba jedyna dobra rzecz jaka mogę o Ali powiedzieć
Wcześniej sie to nie zdarzało - rzucałam hasło: "idziemy na dwór" i Ala juz była gotowa a dzis No i niestety jeżeli chodzi o spanie to nie mam czym sie chwalić Nie wiem jak mam z tym walczyć, jak to będzie w nowym mieszkaniu gdzie w dodatku będzie w oddzielnym pokoju ![]() Edycia to Ty niezła jesteś - ja pewnie bym rozłożyła ręce i nie wiedziała co zrobić
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Wyrobilam sie
![]() Dzis dzien sprzatania gotowania myslam ze nie zdarze ale juz jest gitesik.Dzidek spi troche pomarudzil Widze ze przyzwyczaja sie zabardzo do smoka ale narazie go nie oduczam Pisalyscie o nocniku ja jeszcze nie zaczybnam , gdzies wprzeczytalam ze dopiero po poltora roku moze troche wiecej mozan z dzieckiem cudowac Bo wtedy zakuma. Kasia ale ci chlopaki choruja no strasznie Oby juz bylo lepiej . Monika ty stara krowko STO LAT ![]() Edycia gratulacje kupsztala Doridee jeszcze pare dni i juz domek macie Ja juz wojaszka przemaglowalam co chce w domu i mow ze bedzie gitesik da sie zrobic to co chce Jeszcze musze poczekac na remont ale mi ulzyloSniezynka haha FBI wizazowe cie zlapalo i masz kare teraz ale w srode juz wracasz takze gitesik Ale cholera musi cie meczyc ze nie mozesz nic napisac .Nie wiem co mam pisac bo nie pamietam ![]() Moj tz pojechal teraz po praconika z bulgari zobaczymy czy sie sprawdziAAA Amelka mowisz ze masazysta fajny? kurcze tez sobie musze takiego znalescMoj dzidek siedzi prawie caly czas zemna ale i tak za tz-tem jest buziaki mu daje przytula sie placze za nim Takze reguly nie ma Do kibelka zemna tez chodzi ale wyjscia nie ma musze miec go na oku W czasie kapieli franca mala wspina sie na wanne a mi serce staje Kapac sie lubi problem jest z wylazeniem Ale mam sposob Odkrecam zimna wode na ful i maly ucieka szybko z wanny Ja mu krzycze OCH SZYBKO SZYBKO BO ZIMNA WODA ALAAAA DAWAJ TU DAWAJ DO MNIE i skutkuje Nie oblewam go to woda zeby nie bylo![]() Sniezynka ale masz fany pomaranczowy kolorek
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
monka a dziekuje. dzis tez bylaby kupa w nocniku, ale zle odczytalam co Zosia chciala. A chciala zrobic kupe do nocnika, a zrobila do pieluchy
![]() Cwaniara z Ciebie - z ta apiela to niezly pomysl ![]() Doridee ee tam tyle to umiem, ale teraz najgorsze, ze trzeba wgrac wszystkie progamy znowu do kompa. |
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia no niechcial wychodzic to musialam wziasc go na sposob odrazu z torpeda wylatuje
![]() Mamy nowa lodoweczke fantastik bombastik funkiel nowka niesmigana haha W koncu zamrazarke mam to jakies zapasy moge robi.Jeszcze tylko musi koles przyjsc podlaczyc rure i bedzie lodzik i woda Doridee moj dzidek tez sie lubi wyklucac wogule zauwazylam ze cos ostatnio fochuje Jak mu nie dam to ziemia jeki i placz lo matko Chcialam ksiazke kupic tej hoggan ale nie bylo .A jak sie go pytam czy chce to czy to to zawsze mowi nieee hehe czaderka ale te jego fochy to przegiecie
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Edytcia mi kiedys nawalalo polaczenie z netem bo cos bylo zle zapisane czy cos tam i jak zrobilam przywracanie systemu to wszystko bylo ok
![]() Doridee ja dobrze wiem jak to jest z tymi dziecmi-wkoncu juz trzeci raz przez to przechodze ![]() Daria tez duzo broji i strasznie sie irytuje jak jej cos nie wyjdzie albo ktos cos zrobi nie tak jak ona by chciala to sie wkurza ze hej ale powtarza tez duzo-praktycznie wszystko i fajnie jak to przeinacza to mozna sie usmiac![]() Monka
|
|
|
|
#853 |
|
Rozeznanie
|
Monka czesc!!!!Widze ze urlop cie wykonczyl,po tym ze wczoraj nie siedzialas na kompie do 2-h w nocy!!!
Doride no Ala bardzo madra dziewczynka Moi wczoraj to myslalam ze mnie dobija![]() Az zjadlam sobie pol czekolady bo mowia ze to dobre na stres(ale cos mi to nie pomoglo) |
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka ja tam sily to mam
i tak poszlam po 2 spac a dzis detka i zetony w oczy Siedzialam wczoraj z wujaszkiem bo przyjechal zemna i sklep robi a potem tz po 1 wrocil ![]() Dzidek cos nad ranem sie przebudzial wzielam go do nas o 7 Probowalam troche pospac a ten mnie po glowie dwa placki za wlosy przewrocil mi glowe w swoja strone i mnie caluje haha trovhe to brutalne bylo haha mam nadzieje ze tak ze swoimi panienkami nie bedzie robil![]() Ide zaraz ziemnioki obierac i gotowac , klukasy slaskie bede robic . Dzidek spi jak narazie .Oby pospal do 11 ![]() Zapomnialam Amelka odpoczelam a moze i nie hehe mamuska rano malego przechwycala a ja lulalam hehe .Na imprezke szlam co drugi dzien zeby miec dzien dojscia do siebie No nie przesadzalam ale takie wyjscianastepnego dnia troszke sie odbijaja haha Z dzidkiem pobujalismy z ranca o tu to tam i tak wszystkich nie odwiedzial nie widzialam tydzien to za malo . |
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
monka fajne budzenie mialas. A tak a'propo twojego wujka - w koncu Ci sie zarelko nie bedzie marnowac
![]() No przypomnialo mi sie, ze jak Zosia probuje mowic kocham cie to wychodzi jej kończynka Dobre!
Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2008-01-15 o 15:29 |
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
No a tu pusto.....
co sie dzieje z wami...
|
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
Edycia ta twoja corcia mala aparatka-nowy jezyk wynalazla
konieczyna bosko to pewnie sluchac hi Monka ty jak jedziesz do pl to masz taki sam planing jak ja impreza co drugi dzien(by dojsc do siebie-hi hi hi)![]() zarzuca samochodem w wszystkie strony!!!!!!! Monka a ten twoj sklepik to sklep czy snac bar?????????
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia no konczynka wymiata haha Wojaszek ma taki spust bez dna nie wyrbaiam
wlasnie kluski slaskie zrobilam i czekam jak wroci , jeszcze cocs tam robi.Amelka haha plan to podstawa .Ten sklep to kebab shop na wynos jedzenie Tz chce dac kuraki i jakies inne bajerki a ze w tym obecnym nie ma miejsca a obok zwonilo sie miejsce takze korzystamy Sciane sie wyburzy przejscie zrobi kafle itd i oby dobrze szlo bo dzis znowu mowilismy o drugiej dzidzi i wiekszym aucie wiec kaska kaska oj przyda sieDzidek jakis marudny dzis od rana fochy jeczenie az mnie glowa pekala , malo zjadl Serio nie dobry sie robi Nudzi mu sie nakrecony na maxa haha .Kupilam mu naklejki na sciane z tej bajki o samochodzikach, podjarany na maxa byl z 30 min palcem pokazywal Narazie niech tak ma potem w remoncie juz mu jakies malunki na scianie zrobimy wykladzinke typowo chopieca sie da i jakos to bedzie wygladac .Jedza wasze dzieciaki owliwki ? moj jak je widzi to ma szajbe dzisiaj chyba z 30 zjadl plus ser feta .
|
|
|
|
#859 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz Monka kevinowi nawet nie probowalam dawac oliwek ale jak Sara byla mala to tez szal jak je widziala.Przewaznie jak dzieci sa male i jak np. w sklepie przechodza kolo cokierkow to krzycza mamo mamo ja chce ciuciu a ze sara bylo tak jak widziala oliwki
![]() darla sie jak glupia ale bym teraz wciagla takiego mniam mniam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zasnęłam z Alą jak ja usypiałam - jestem nieprzytomna
Edycia bosko Zosia przeinacza ![]() Monka ja też nie dawałam oliwek, u nas w domu nie ma bo oboje nie lubimy ![]() Amelka podobno u nas też gdzieniegdzie tak wiałao - w Olsztynie na szczęście spokój. Piękne imię ma Twoja córeczka
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka to dawaj tu na kebaba haha
.U nas wieje juz odkilku dni a w niedziele jak wrocilismy to przy ladowaniu tak wialo jak nigdy Mialam stracha ze sie rozwaliy Az mi sie w glowie krecilo![]() Doridee no dziekuje to przeinaczyla juz totalnie hehe Ja tez oliwek nie lubialam ale polubilam Moj tz wcina imaly raz sprobowal i teraz to tylko jeczy i jeczy za nimi. Jakie te banany w ciescie tutaj cos takiego robia chyba mozesz dac przepis?![]() Maluje kominek
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka najlepsze jest to, ze ona jak mowi konczynka to z takim uczuciem jakby to naprawde slychac bylo kocham cie
u mnie tez wlasnie jakos mocno zaczelo teraz powiewac.monka no to raz narzekac nie bedziesz ze marnujesz jedzenie, bo nie ma kto tego zjadac Jak juz sie zaciazysz to daj znac ![]() Aaaa!!! Ja tez chce kebaba! Z takim dobrze obsmazonym mieskiem ![]() Doridee ja tez sie pisze na te banany w ciescie. Uwielbiam banany i mysle, ze te w ciescie beda rewelacyjne. fajnie.Ogladalam siatkarki nasze jak gray z Holenderkami i wygraly. A jutro beda grac z Niemkami, bedzie co ogladac, no chyba ze przegraja
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Monka no te banany to pychota
ciasto: 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanka mleka, 1 jajko 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki cukru waniliowego banany kroimy w plasterki, moczymy w cieście i dajemy na rozgrzany olej (dosyc szybko sie rumienią). Gotowe odsączamy z oleju, ostudzamy i zajadamy ![]() Haha, to tyija jest przezabawne, na początku myslałam ze mówi Ty i ja, ale nie wiedziałam skąd ona to wzieła, ja tak nie mówię a dopiero po jakimś czasie doszłam ze to dziekuję EDIT: fajny przepis na banany w cieście tez jest tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nany+cie%B6cie ale nie próbowałam go bo nie miałam akurat śmietany i wiórków. Może jutro spróbuję
Alicja Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2008-01-15 o 22:45 |
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia to dawaj dawaj kebabow mamy pod dostatkiem i innych klimatow
![]() Doridee aaaa to takie cos a ja myslam o czyms innym Ja skonczylam kominem jutro zobaczymy jak wyszedl Byl jasnego koloru teraz jest brazowy Jakos to wyglada i mnie juz tak nie drazni A potem komus wysle chyba Alabama chciala ![]() Gotuje dwa gary zupy tej kapuscianej mialam jeszcze prasowac ale wole pazdziocha dlubacSniezynka to co od srody jestes odblokowana? czyli za chwile ![]() Jak wasze maluchy spia w nocy , spokojnie czy budza sie Moj sie przebudza od czasu do czasu poplakje.Jak narazie o dziwo spi bez zarzutu no chyba ze niania szwankuje
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee oni jakos te banany robia aaa sama nie wiem
ale sproboje ten twoj przepis. A kiedy masz zamiar oduczyc Aluske spac samodzielnie Moja kuzynka ma teraz latka ktory daaaalej spi znia i teraz drugi doszedl 4 miesieczny Dlamnie to smiech na sali Im pozniej tym gorzej bedzie Moze jak sie przeprowadzicie to daj jej pare dni i zaprzyj sie i bedzie lepiej jak spac bedzie w pokoju oddzielnie I ty sie wyspisz twoj tz i ona |
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Czedoberek
![]() Dopiero dzien sie zaczol a ja juz zmeczona ![]() spac mi sie chce hahaDzidek woooogule sie mnie nie slucha Mowie mu dzis dam mi telefon daj mi telefon i tak z milion razy a tz mowi raz i dal mu Ale mi sie cisnienie podnioslo .
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Monka Ala do ok. roku spała zawsze w łóżeczku ale teraz wie co dobre i strasznie sie buntuje. Jak mam do wyboru krzyki albo wspólne spanie wybieram to drugie.. To tak jak u Ciebie ze smokiem
Może gdyby miała smoczek byłoby jej łatwiej? Czytałam o odzwyczajaniu i najlepiej odzwyczajać ok 2 lat, kiedy można dziecku wiecej wytłumaczyc.. Ale nie sądzę abym tak długo wytrzymała. Jak sie przeprowadzimy dam jej jakis czas na zaaklimatyzowanie a potem nauka spania w swoim łóżku. Nie wiem jak to będzie bo chcemy kupić już dla Ali normalne łóżko - któraś z Was już ma normalne łóżko dla dziecka???
|
#869 |
|
Rozeznanie
|
Doridee- my jeszcze nie mamy ,ale myślę ,ze latem trzeba będzie kupić tzw. normalne.
U nas Ninka tez budzi się w nocy i przyłazi do nas ,tylko ,ze ona ma dostawione łózko do naszego i wyjęte szczebelki i sama sobie łazi w tą i z powrotem. Kurcze, narobiłaś mi smaka na banany - dziś robię . |
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
Siemanko
Ach jak fajnie,ze dzieciaczki nam sie rozgaduja.Ja mam płytki edukacyjne i puszczam teraz Igorowi liczby . Potrafi juz do trzech.eden-jeden dwa,trzi-trzy.Na słowo kocham daje mi buziaka sama nie wiem czemu ![]() A powtarza prawie kazde słowo i jak na chłopca dosc szybko mowa sie u niego rozwiązała. Mówi bardzo duzo i dość zrozumiale. Igor sypia w swoim łózeczku czasami zdarzy się ze przychodzi do nas w nocy jednak bardzo rzadko. Jeśli chodzi o nor,malne łózko to gdzies w maju chcemy chłopcom kupić piętrowe i łózeczko pójdzie w odstwake. Sprawa nocnikowa bez postępów,moze dlatego,ze Igor chce siku na ubikacje tak jak Kacper. Poza tym dobrze wie ,kiedy chce siku bo jak robi to woła. To chyba na tyle z nowosci u nas . Jk narazie wszyscy zdrowi i mam nadzieje,ze tak pozostanie na dłuzej. Ach i mój Igor strasznie uwielbia mięsko w kazdej postaci.Mały żarłok a nie widac po nim tego. A wczoraj na obiad zjadł boeuf strogonow bardzo smakowało. Z jedzeniem nie mamy kłopotów.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

Dzis nauczyła sie mówić kocham Cie i sie oczywiście rozpływam
Chowa gdzieś baterie jak nic
Chciałabym mieć takiego powera
Dziś usypią ja tatuś ale czuję, że może za godzinę zaśnie
a jak sama sformatowalas???Robilas przywracanie systemu tak?

ale bym teraz wciagla takiego mniam mniam