|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
żona
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Hmm dziewczyny od dluzszego czasu wypadają mi włosy tak jak i wam.
Mam prosbe mogłybyscie mi napisac w skrocie poprostu co wam pomoglo? Nie przebrne przez caly ten watek bo jest za dlugi ![]() prosze o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz przebrnąć przez wątek (generalnie forum fryzjerskie) i znaleźć sposób, który zadziała na Ciebie, szukać, testować... Nikt Ci nie poda idealnego rozwiązania, a tym bardziej gwarancji, że na Ciebie dany środek podziała. Bo tak jak pisałam, to że komuś pomógł, nie oznacza, że i Tobie pomoże.
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
![]() Najpierw wkleje moze maseczke czy cos ![]() Skutecznie przeciwdziała ich wypadaniu. 1 lyzka olejku z kwatow henny 1 lyzka wyciagu z jojoby 1 lyzka olejku z kwatow nagietka 1/2 lyzka olejku z nasion karotki 2 krople olejku z gozdzikow 4 krole olejku rozmarynowanego 5 kropli olejku z paczuli 2 krople olejku z drzewa cedrowego skladniki nalezy wlac do butelki i mocno wstrzasnac.Kilka kropli wstrzec w skore glowy przed pojciem spac.3-4 razy w tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
mam pytanie odnośnie tej pokrzywy i skrzypu, bo jedne z was mowile ze go piły inne ze płukały włosy , albo wcierki robiły. Zakupiłam dzis i to i to ale niewiem czy mam to pic, czy plukac glowe? Wiem ze nie jestescie lekarzami, ale czy jak na przykład stosuje vitpil to moge do tego tez łukac skrzyp z witaminami i magnez i np jeszcze jakeis tabletki, czy to jest za duzo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
To jest taki wywiad dr.
Odpowiedzcie sobie na te pytania Oj jak dawna wypadaja ? Ile tracisz ich dziennnie ? Jak pielegnujesz wlosy i jakim zabiegom je poddajesz ? Czy urodzilas dziecko ? Jak wygladaja twoje wlosy ? Czy na skorze widac luski ? Cierpisz na lojotok ? Musze odpoczac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do tego możesz też pić skrzyp i pokrzywę.
![]() |
#847 |
żona
|
Virka ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Z książki pewnego dr med.....
Weronika nie ma autora ani tytułu ![]() Cytat:
Wiadomo, że nie przeczytasz wszystkich stron, ale musisz się trochę wdrążyć się w temat ![]() Tak po krótce, to co na temat wypadania: Rzepa--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232916 Mazidła, zioła --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 Pokrzywa (picie, płukanki) --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=226323 Witaminy --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76551 no i ten wątek ![]() Przepraszam za post pod postem, tak to jest jak się w dwóch przeglądarkach odpowiada ![]() ![]()
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-04-02 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
To jest ksiazka dr. med. = doktora medycyny
![]() Chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
BAN stały
|
noo wlansie ska dbrac skladniki?
mam nadzieje ze to skuteczne to bym sobie zoribla taka'kuracje' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny pisałam ostatnio o algach...jak myślicie czy to cos może pomóc? Mam zamiar robi taka maske na włosy: Maska na wypadające włosy Zmieszać: - olejek rycynowy, - żółtko, - sok z cytryny, - 3 łyżki kryształów alg morskich. Nałożyć na włosy, zawinąć folią i trzymać tak ok. dwie godziny, później zmyć szarym mydłem, na koniec umyć szamponem. A to link: http://www.algi.hdwao.pl/articles.php?topic=2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
No patrz !
![]() ![]() ![]() Moze w sklepie zielarskim. |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
żona
|
virka i ZoOoOoZi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
u mnie znowu włosy się mocno sypną za 2-3 miesiące, bo się rozchorowałam od chłodnego napoju
![]() ![]()
![]() |
#857 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny to może sie wydawać śmieszne ale te algi bardzo dobrze wpływają na zdrowie, ludzie którzy mieszkają w ich regionach i je stosuja żyją ponad 100 lat :| Wiec napewno nie zaszkodzi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
ja mam algi, ale nigdy ne pilam, za to rodzicie kolezanki , kktorej je sprezentowalam, pili i twierdzili ze sie lepeij czuja
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka ![]()
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Wtajemniczenie
|
Tajemniczo...
![]() Weroniko, a możesz podać przynajmniej tytuły rozdziałów? Może w ten sposób uda się zidentyfikować tego nieszczęsnego autora? A może nr ISBN? Edit: The power of Google ![]() ![]() Cytat:
"...Nieosiągalność nigdy nie jest kontrargumentem przeciwko ideałowi, gdyż ideały są tylko drogowskazami, nigdy zaś celami..." ![]() Edytowane przez una creatura bella Czas edycji: 2008-04-02 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Wtajemniczenie
|
![]()
Pallitqa napisała:
Cytat:
![]() ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Przyczajenie
|
Ja wlasnie zaczynam kuracje Galacet + Pantovigar i wcierka z toniku ELL Cranell. Wypróbowalam już aminexil i ineov, nie wspomne o Silice i inncyh cudach. Leki sprowadzilam z Niemiec, nie tanio bo na nasze wyszlo jakies 550 zl ale tabletek jest ponad 300 w kazdym opakowaniu wiec na dlugo. Ponadto mam zalecona mezoterapię - też kosztowne ale z moja choroba tak juz jest, ze wszystko co mi pomaga cholernie kosztuje. Na problemy ze skóra i włosami w Poznaniu polecam prof.Żabę. Tylko troszkę cięzko sie dostać. Lecze sie u niego i nowa kuracja to jego pomysl. przyjmje na ul Gajowej 3 a jak ktos chce wiedziec co z moja kuracją - czy podzialala to jestem na gg 4326125. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Mama sobie nimi wrzody wyleczyła ![]()
![]() |
#866 |
Przyczajenie
|
![]()
mam pytanie! starsznie wypadaja mi wlosy!aa i tak nie mam ich zbyt duzo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Raczkowanie
|
Fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Przyczajenie
|
Dla mnie zdecydowanym numerem "1" jest Neril Garniera. Po wielu latach depresji z powodu ilości gubionych włosów nareszcie znalazłam lekarstwo
![]() Po Nerilu przestały wypadać i jak grzyby po deszczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Wtajemniczenie
|
...ratujcie... wczoraj poprosiłam mame zeby mi zrobiła zdjecie tylu głowy ;( ja nie myślałam ze tak bardzo wyłysiałam ;( moja łysina powiekszyla sie o conamiej połowę ;( jak zobaczylam zdjecie to wyszlam i sie popłakalam.... w takim tepie to bede za miesiac łysa ;( napisałam...do Was booo załamałam sie ... ;(
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.