Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-26, 10:16   #841
natikot
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

nie są tłuste- jak nie użyję odzywki, to są wręcz suche jak siano...
zastanów się nad tym zakupem- 90 pln to sporo, a nisim nie na wszystkich działa (u mnie przyrost w ciągu miesiąca 1 cm, pisałam jakiś czas temu, włosy ani drgną od tej pory).
mozliwe, że jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę, że nisim jednak działa, okazuje się jednak, że nie każdy osiąga po nim takie spektakularne efekty jak tulipanna...
natikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 10:20   #842
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez natikot Pokaż wiadomość
nie są tłuste- jak nie użyję odzywki, to są wręcz suche jak siano...
zastanów się nad tym zakupem- 90 pln to sporo, a nisim nie na wszystkich działa (u mnie przyrost w ciągu miesiąca 1 cm, pisałam jakiś czas temu, włosy ani drgną od tej pory).
mozliwe, że jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę, że nisim jednak działa, okazuje się jednak, że nie każdy osiąga po nim takie spektakularne efekty jak tulipanna...
Odpowiedz mi na 3 pytania ;D (jesli mozesz)
1.MIalas farbowane wlosy ?
2.Twoje wlosy sa mocno zniszone ?
3.Choroby skorne (luszczyca itp.) ?

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 10:50   #843
zielonadaglezja
Raczkowanie

Natikot może Twoje włoski za jakiś czas dostaną takiego kopa, jak u Tulipanny, tylko potrzebują troszkę więcej czasu. Ja to mogę wydać te 90 zł jesli jest jakaś szansa ,że trochę przyśpieszą i podrosną. Tylko teraz to jest chyba trochę zły czas, bo chciałam na święta włosy pomalować, bo kolor mam już taki sprany i odrosty sporawe...a przecięż nisimu na farbowane się nie używa, to musiałabym po pomalowaniu poczekać aż znów będą odrosty żeby coś działało...to sama nie wiem.czy kupować teraz i odłożyć malowanie, czy pomalować a nisim fundnąć sobie w kwietniu, albo maju jak będę miała już odrosty.....

http://www.przewodnikmp.pl/img-28062008004.png
zielonadaglezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 11:06   #844
anaiss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
eh ten vitapil to nie dla mnie tez mam chyba po nim problemy z zoladkiem(plus wczesniej wspomniany stres = masakra ) , z ta "siwizna to nie bede przesadzac ale i cera gorsza. na poczatku byla okropna, teraz juz niby lepiej ale ogółem to mówie mu Żegnaj! teraz szukam innego wspomagacza na włosy... a jak nie od wewnatrz to skladam na nisim :P bo cierpliwosc do wcierek mala,kryzys pielegnacyjny.
W zeszlym roku bralam Vitapil 6 miesiecy, potem zrobilam przerwe i teraz boiore od 2 miesiecy i nie zauwazylam u siebie ani jednego siwego wloska. Jak bralam tabletke na pusty zoladek to mi bylo troche niedobrze, wiec teraz biore zaraz po sniadaniu i jest ok.

anaiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 11:16   #845
anaiss
Raczkowanie

Nie prowadze kampanii reklamowej firmy Nisim w tym watku, ale nie podoba mi sie, ze nie wiadomo skad powstaja krytyczne opinie na temat skladu czy dzialania. Jedna dziewczyna pisala, ze stosuje Nisim raz w tygodniu i czeka na cud, a cudu nie ma .

To chyba o mnie chodzi, tyle ze ja nie napisalam Tulipanno , ze stosuje raz w tygodniu i czekam na cud
Stosuje Nisim od 3 tygodni. Przez pierwsze dwa tygodnie mylam wlosy co drugi dzien, od tygodnia myje coddziennie. Patrzac na moj odrost wlosy mi urosly o 1 cm. Zuzyje opakowanie do konca, ale nie licze na jakis widoczny efekt. Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
Do tych ktore stosuje nisim
Nie sa po nim bardziej tluste wlosy ?
Napisalam juz wczesniej na forum, ze moje wlosy mniej sie przetluszczaja po Nisimie, latwiej sie rozczesuja i sa bardzo miekkie.

Edytowane przez anaiss
Czas edycji: 2008-02-26 o 11:21 Powód: dopisek
Stary 2008-02-26, 12:02   #846
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez anaiss Pokaż wiadomość
Nie prowadze kampanii reklamowej firmy Nisim w tym watku, ale nie podoba mi sie, ze nie wiadomo skad powstaja krytyczne opinie na temat skladu czy dzialania. Jedna dziewczyna pisala, ze stosuje Nisim raz w tygodniu i czeka na cud, a cudu nie ma .

To chyba o mnie chodzi, tyle ze ja nie napisalam Tulipanno , ze stosuje raz w tygodniu i czekam na cud
Stosuje Nisim od 3 tygodni. Przez pierwsze dwa tygodnie mylam wlosy co drugi dzien, od tygodnia myje coddziennie. Patrzac na moj odrost wlosy mi urosly o 1 cm. Zuzyje opakowanie do konca, ale nie licze na jakis widoczny efekt. Pozdrawiam

Napisalam juz wczesniej na forum, ze moje wlosy mniej sie przetluszczaja po Nisimie, latwiej sie rozczesuja i sa bardzo miekkie.
a jak duzo nakladacie tez odzywki mala lyzke duzo luzke ile tak na oko ?

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-02-26, 12:18   #847
anaiss
Raczkowanie

Cytat:
a jak duzo nakladacie tez odzywki mala lyzke duzo luzke ile tak na oko ?
Ja nakladam wlasnie tak na oko Rozdzielam wlosy, robie takie przedzialki i wsmarowuje odzywke

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 13:37   #848
saszulek23
Raczkowanie

szczerze mowiac to sie zgubilam troche z tym nissimem, ale jezeli a ulotce pisze zeby stosowac codziennie a ktos stosuje co drugi dzien, bo uwaza ze nie ma po co myc wlosow codziennie, to moze faktycznie nie zadzialac. oczywiscie moze to byc zabieg marketingowy, a moze akurat nie i bedzie tak jakby ktos bral tabletki antykoncepcyjne co drugoi dzien, bo co drugi dzien tego potrzebuje,albo jakis antybiotyk.
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 14:14   #849
zielonadaglezja
Raczkowanie

ja też ososbiście uważam, że powinno się stosować wszystko, nie tylko nisim według wskazań na ulotce. przecięż te informacje na ulotce producent zamieszcza po to żeby wiedzieć co i jak....a tam...idę wcierać w łepetyne czarną rzodkiewe.

Stary 2008-02-26, 14:37   #850
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saszulek23 Pokaż wiadomość
szczerze mowiac to sie zgubilam troche z tym nissimem, ale jezeli a ulotce pisze zeby stosowac codziennie a ktos stosuje co drugi dzien, bo uwaza ze nie ma po co myc wlosow codziennie, to moze faktycznie nie zadzialac. oczywiscie moze to byc zabieg marketingowy, a moze akurat nie i bedzie tak jakby ktos bral tabletki antykoncepcyjne co drugoi dzien, bo co drugi dzien tego potrzebuje,albo jakis antybiotyk.
Nie wydaje mi się. To nie to samo co antybiotyk Jeśli producent zaleca codzienne stosowanie, to przy jeśli używa się produkt np. co drugi dzień, to czas po którym preparat zacznie działać będzie 2x dłuższy (albo i więcej). Ważne jest moim zdaniem tylko regularne stosowanie. Jesli ma zadziałać to zadziała.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 14:46   #851
madzienka001
Raczkowanie

dzisiaj zaczełam ogladac moje odrosty ( dokladnie 2 miesiace temu farbowalam castingiem) i wychodzi jakies max. 3- 3,5 cm ( w dwa miesiace to taki sobie wynik) spodz\iewalam sie troszke wecej...chociaz moja kuracja (wax + pokrzywa + witaminy+ olej rycynowy) trwa dopiero od 3 tyg wiec nie jest zle
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 15:03   #852
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez zielonadaglezja Pokaż wiadomość
mi też się marzy 10 cm do czerwca, ale z tempem moich włosów to raczej nie do zrobienia
Musi sie udac
Jaki jest wasz cel i w jakim czasie ?
Moj to 10 cm do Czerwca

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-02-26, 15:14   #853
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Musi sie udac
Jaki jest wasz cel i w jakim czasie ?
Moj to 10 cm do Czerwca
Mi tez do szczescia brakuje 10 cm ale co mam zrobic jesli wydaje mi sie ze moje kudly rosna do pewnej dlugosci (czyt. obecnej) i dalej ani drgna Kusi mnie ten nisim pieronsko bo moze to akurat bedzie ten specyfik ktory da kopa moim wlosiskom
Stary 2008-02-26, 15:28   #854
LenaaaP
Raczkowanie

Ostatnio znalazlam odżywkę ktora podobno hamuje wypadanie włosów odbudowuje je i zapobiega łamaniu i rozdwajaniu się końcówek nie wiem czy pomoże cos na porost włosów ale zawsze można spróbować;] na pewno nie zaszkodzi
Nie wiem tylko czy można ją dostać w Polsce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fffffffffffffff.JPG (46,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yyyyyyyy.JPG (52,7 KB, 19 załadowań)

Zapuszczam włosy
LenaaaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 15:31   #855
tulipanna.
Zakorzenienie

Hmmm...Coz, skoro dwie osoby stosowaly Nisim co 2 dzien i nie widza przyrostu, a jedna stosowala tak jak nalezy i uzyskala obiecywany efekt, to moze cos w tych ulotkach poza 'naciaganiem' klientow jest? Wychodzi na to, ze jestem odchyleniem od normy 'przereklamowanego' preperatu - o ktorym wczesniej nikt nie slyszal Co ciekawsze, opinie ktore czytalam w internecie tez byly pozytywne - nie rozumiem dlaczego, moze ktos stosowal to codziennie? A tak wogole to uzywa sie tego kropelke, a butla ma 360ml(!). Butelki sa dwie.

PS. Bardzo podobal mi sie przyklad z tabletkami antykoncepcyjnymi
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 15:36   #856
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Zamieniasz się w nosorożca

Ale nie przejmuj się, mnie ostatnio nie piecze nawet po chili
aaa, jestem nosorozcem od tych wszystkich rzep,olejkow,naft,waxow,v itapilow,etc,etc:p a dzis jeszcze zakupilam taurynke
Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
gdybym miała naturalnie proste wlosy to moze i bym ciachnela, ale nie chce prostowac. w ogole dluzsze wlosy to wygoda- zaspisz- nie musisz rano bawic sie w ukladanie fryzury-zwiazujesz w kitke i juz trzeba bedzie sie przemęczyc...
ha, tyle, ze ja tez nie mam naturalnie prostych staram sie nie prostowac i nie suszyc. powiem, ze wygladaja lepiej krotkie i zdrowe [mimo, ze troche falowane] niz dlugie, suche i zniszczone a tak dodam jeszcze, ze jak sa krotsze to mimo wszystko az tak bardzo sie nie kreca jak sie balam/spodziewalam. cud jakis!
ale powodzonka w dalszym zapuszczaniu
Stary 2008-02-26, 15:40   #857
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A skoro tak to ok. Myslalam że trzeba regularnie płukac zeby byl efekt. A raz w tyg wystarczy ten tatarak i łopian?
Wystarczy
Byle regularnie

Cytat:
Napisane przez Anja92 Pokaż wiadomość
Dobra, skończyłam nakładac tonik i czuję na głowie mega rozgrzanie .
Podaję swięc tak jak prosisz skład: AQUA, ALCOHOL DENAT, YOGURT POWDER, PANTHENOL, URTICA DIOICA, CHAMOMILLA RECUTITA, ALLANTOIN, MENTHOL, NIACINAMIDE, ISOPROPYL, MYRISTATE, ACRYLATES/PALMETH-25 ACRYLATE COPOLYMER, CITRIC ACID, LACTIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PARFUM

mam nadzieję że nic nie pomyliłam przepisując
Dziękuję za skład
Jak dla mnie już wiem, że odpada na 100 %, za ten nieszczęsny denat na drugim miejscu w składzie

Cytat:
Bałam się że będą po tym toniku wyglądac tłustawo a są świetnie odświeżone , mogłam nawet przed wyjściem nałożyc i by było ok.
Ha, dobrze go wyczułam

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 15:40   #858
natikot
Raczkowanie

Cytat:
Odpowiedz mi na 3 pytania ;D (jesli mozesz)
1.MIalas farbowane wlosy ?
2.Twoje wlosy sa mocno zniszone ?
3.Choroby skorne (luszczyca itp.) ?

odpowiadam
ad1: miałam farbowane włosy, jednak nie była to zwykła farba, tylko koloryzacja ton w ton, która z resztą spłukała się po 10 myciach, został tylko delikatny odcień. Pan Dystrybutor nisimu, u którego kupowałam go osobiście, powiedział, że to nie tak, że w przypadku włosów farbowanych nisim nie zadziała w ogóle. jak sie domyślacie pewnie, nisim działa przede wszystkim na skórę głowy i cebulki włosów, więc nawet kilkumilimetrowy odrost pozwala na dotarcie preparatu tam, gdzie najbardziej potrzeba. co innego, gdyby ktoś na świeżo farbowane włosy postanowił zastosować kurację nisimem- wtedy pewnie miałby małe szanse na efekty.

ad2: moje włosy są prawie w ogóle nie zniszczone. są bardzo gęste, mają dość ładne końcówki. problem w tym, że prawie w ogóle nie rosną. od dwóch lat staram się je zapuścić chociaż do łopatek, a one nic. poza tym każdy pojedynczy włos jest bardzo cienki (choć kucyk mam gruby, bo jest ich dużo) i bardzo delikatny (łatwo jest go niechcący wyrwać). codziennie wyrywam niechcący mnóstwo włosów..

ad3: nie mam żadnych chorób skórnych, nie przetłuszczają mi się specjalnie (nie muszę codziennie myć), nie mam łupieżu ani nic innego. aha, czasami tylko moja skóra jest wrażliwa na niektóre szampony, ale bardzo rzadko...

mam nadzieję, że moje odpowiedzi będą dla Ciebie pomocne
natikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 15:48   #859
zielonadaglezja
Raczkowanie

Tulipanno ja się bardzo cieszę, że udało Ci się z tym nisimem tyle centymetrów w tak krótkim czasie....to mi daje nadzieje i te 10 cm do czerwca stają się realne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 15:49   #860
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonadaglezja Pokaż wiadomość
Tulipanno ja się bardzo cieszę, że udało Ci się z tym nisimem tyle centymetrów w tak krótkim czasie....to mi daje nadzieje i te 10 cm do czerwca stają się realne
Trzymam kciuki
Stary 2008-02-26, 15:53   #861
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Hmmm...Coz, skoro dwie osoby stosowaly Nisim co 2 dzien i nie widza przyrostu, a jedna stosowala tak jak nalezy i uzyskala obiecywany efekt, to moze cos w tych ulotkach poza 'naciaganiem' klientow jest? Wychodzi na to, ze jestem odchyleniem od normy 'przereklamowanego' preperatu - o ktorym wczesniej nikt nie slyszal Co ciekawsze, opinie ktore czytalam w internecie tez byly pozytywne - nie rozumiem dlaczego, moze ktos stosowal to codziennie? A tak wogole to uzywa sie tego kropelke, a butla ma 360ml(!). Butelki sa dwie.

PS. Bardzo podobal mi sie przyklad z tabletkami antykoncepcyjnymi
Pisze ze efekty widac po 3-4 tygodniach ale u ciebie tuliapanno jakas szybciej byly Pozatym nie umie znalezc zadnych opini tego nisimu Top jest jakis nowy produkt ?

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-02-26, 16:23   #862
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Pisze ze efekty widac po 3-4 tygodniach ale u ciebie tuliapanno jakas szybciej byly Pozatym nie umie znalezc zadnych opini tego nisimu Top jest jakis nowy produkt ?
Też właśnie szukam opini o Nisimie i nic, w googlach same strony na których można go kupic

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 16:26   #863
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze widoczne efekty
Stary 2008-02-26, 16:26   #864
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Też właśnie szukam opini o Nisimie i nic, w googlach same strony na których można go kupic
MI sie wyswietlaja podpisy od tulipanny

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-02-26, 16:39   #865
Jolie2601
Zakorzenienie

Ehhh widzę, że nisim spędza niektórym sen z powiek. Uważam, że skład jest bardzo interesujący i że włosy powinny po nim szybciej rosnać. Jednak nadal obstję przy twierdzeniu, że rzadsze stosowanie (np. co 2 dni) też da efekty, ale tzw. 'kop' będzie miał opóźniony zapłon. Czyli pierwsze widoczne efekty będą np. po 2 miesiącach a nie po 3-4 tyg.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 16:44   #866
zielonadaglezja
Raczkowanie

nisim kusi.... ja to juz mam fioła

Stary 2008-02-26, 16:46   #867
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Ehhh widzę, że nisim spędza niektórym sen z powiek. Uważam, że skład jest bardzo interesujący i że włosy powinny po nim szybciej rosnać. Jednak nadal obstję przy twierdzeniu, że rzadsze stosowanie (np. co 2 dni) też da efekty, ale tzw. 'kop' będzie miał opóźniony zapłon. Czyli pierwsze widoczne efekty będą np. po 2 miesiącach a nie po 3-4 tyg.
Z tym sie zgadzam. Tylko jesli celem jest jak najszybszy przyrost wlosa, to zeby skoczyl o tyle ile oczekujemy, nalezy myc codziennie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-26, 16:51   #868
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Z tym sie zgadzam. Tylko jesli celem jest jak najszybszy przyrost wlosa, to zeby skoczyl o tyle ile oczekujemy, nalezy myc codziennie
Tulipanno ty chyba kiedys pisalas ze masz tluste wlosy nie ?
To jak nakladasz odzywke nisimu na skore czy na wlosy ?
I ile jej nakladasz ?

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-02-26, 17:22   #869
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Ale dziewczyny, co musze robic np ja, jezeli potrzebuje myc wlosy 2 razy w tyg?? Przeciez nie bede myc jak kupie go codziennnie!! Bo znam kilka przykladow jak dziewczyny zaczely myc wlosy czesciej nz zwykle (np. po to by latwiej bylo ukladac wlosy codziennie) i potem ich wlosy przyzwyczaily sie do tego i jak one chcialy powrocic do normalnej czestosci mycia, to juz bylo to niemozliwe, poniewaz wlosy zaczely pretluszczac sie czesciej. Mam zamiar kupic Nisim wkrotce ale oczywiscie ze nie bede liczyc na spektakularne efekty, ale po prostu na to ze beda rosnac szybciej niz po zastosowaniu aktualnych srodkow (szampon seboradin i wax). Moze w moim przypadku jeszcze lotion jakis nie zaszkodzi lub ampulki, jak myslicie?? Wiem ze ampulki tez zaleca sie stosowac codziennie, ale niestety nie moge sobie pozwolic na to...

Edytowane przez Dog-Rose
Czas edycji: 2008-02-26 o 17:42
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:23   #870
blonndee
Wtajemniczenie

a to z tego co wiem jest w wersji do suchych i tlustych... tulipanna, ty masz do suchych?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości