|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzaki w potrzebie Forum zwierzaki w potrzebie, to miejsce gdzie niesiemy pomoc zwierzętom. Tutaj dowiesz się o akcjach na rzecz zwierząt. Przeczytasz o schroniskach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznaj historie Liska
|
|
|
|
|
#842 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kolejna tragedia- przygarneła psa, żeby go zabić
prześledziłam wiele informacji o Ozzym w necie i poryczłam sie jak głupia,to sie w głowie nie mieści.Biedna psina
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna historia... Lisek odszedł kochany w SWOIM domu, przy SWOJEJ Pani...
Pani ZOsiu-chylę czoła... |
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje że 16.09. żadna z Was sie nie zawacha żeby złożyć podpis pod petycją aby ukrócić takie makabryczne praktyki na zwierzętach.
Ozzy ciągle w mojej głowie,nie potrafie zapomnieć tego co zobaczyłam kilka dni temu.
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilą w Interwencji było o Ozzy'm. Ta dziewczyna jest bezkarna. i jeszcze tekst weta /który to niby Ozzy'ego uśpił/: to musi być inny pies.
no straszne po prostu |
|
|
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
taz wlasnie ogladalam ten program,w glowie mi sie nie miesci jak mozna cos takiego zrobic!!!!!!!!!!biedny piesek!ta wstretna baba musi poniesc kare!!!to jest jedyny taki nagłośniony przypadek zakatowania bezbronnego zwierzecia na smierc ale niestety jest ich o wiele wiecej.........
|
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
DZiewczyny niestety nie oglądałam
napiszcie proszę w kilku zdaniach - co mówił ten wet, który rzekomo uśpił Ozzulka?W SZczecinie mamy dziś o 19tej spotkanie w sprawie Akcji 16.09 .. |
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
widzialam koncowke interwnecji ,myslalam ze krew mnie zaleje:[
nie wydaje mi sie zeby dziewucha potrafila skatowac psa..moze to jej tatus???????albo jakis przyjaciel? a jesli to zrobila kobieta to juz zwątpie w ogole bo myslalam ze kobiety to ta lepsza czastka tego swiata wet.nie chcial nic gadac,powiedzial ze to moze inny pies czy cos takiego,ze co on moze powiedziec,robia niego potwora a niech sie lepiej zajma ta kobieta ktora moze psa pobila jakims dragiem,bo na to by wskazywalo.strasznie nieskladnie mowil ale tak ja to zrozumialam. |
|
|
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
cos krecil ze to nie ten pies,na pytanie dlaczego uspil psa nie potrafil odpowiedziec.....
|
|
|
|
|
#851 |
|
Konto usunięte
|
Widziałam całą interwencję
Aż szkoda coś wydusić z siebie- pobiegłam szybko po mamę i jej pokazałam - aż sama nie mogła uwierzyć w to Szkoda mi psiaka To bym cofła i odkręciła to |
|
|
|
|
#852 |
|
Killing me softly
|
Widziałam program, po raz pierwszy zobaczyłam też zdjęcia tego psa- a raczej tego, co zostało odkopane
Dobrze, że Interwencja się tym zajęła.
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie mogę nawet otworzyć okienka z programem na stronie interwencji marny ze mnie informatyk ![]() Pozdrawiam Was - i PROSZĘ przyłączajcie się do Akcji: http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=100 |
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, bo programu nie obejrzałam, ale bardzo ciesze się, że sprawa ciągle jest 'w biegu'.
Mógłby ktoś tak po skrócie opisać, co pokazywali w Interwencji?
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://video.google.pl/videoplay?doc...2183231&q=Ozzy |
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Obejzalam. Weterynarz sciemnia rowno...
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
Weterynarz nie wie czemu pozwolił uśpić psa, boshhe to są ludzie??! Najpierw coś robią, a później myślą, na to niestety wychodzi. A ta baba, która "przygarnęła" psiaka...jakaś rozmowna nie była, jakby miała czyste sumienie to inaczej by się zachowywała, mam nadzieję, że ta sprawa będzie tak napiętnowana, że winny tego bestialstwa zostanie surowo ukarany i niech to będzie przestroga dla innych zwyrodnialców katujących zwierzątka!!
It's my date with destiny... ![]() Edytowane przez Metaxxa Czas edycji: 2006-09-14 o 09:28 Powód: literówki jak zwykle :/ |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet niew tyle ze sciemnia, co sciemnianie mu nie idzie.
|
|
#859 |
|
Raczkowanie
|
kolejny przypadek!!!wlasnie slyszalam w wiadomosciach,ze "ludzie" kupili psa od hodowcy ale im sie niespodobal i odeslali go do hodowcy w kartonie
niby karton mial dziurki i pojemnik z woda,ale co z tego!!!!!!!!!jak mozna zywe stworzenie wsadzic do kartonu i wyslac poczta????
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież paczke się przerzuca, a woda jest ciecza? biedny psiak, ja tez nie goladalam interwencji, a szkoda
|
|
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
acha zapomnialam dodac ze piesek(szczeniak o imieniu Frodo) nie przetrwal oczywiscie podrozy,kurcze dlaczego mamy takie prawo!!!"ludzie",ktorzy robia takie rzeczy powinni isc na dlugo do wiezienia!!!!
|
|
|
|
|
#862 | |
|
Raróg
|
Anastazja, przypadek Frodo miał miejsce rok czy dwa lata temu...
![]() Weterynarz pewnie próbuje się teraz wymigać, po pierwsze choroba Ozzy'ego nadawała się do leczenia, po drugie - jeśli trafił do niego pobity, miał obowiązek go zbadać i gdzieś to zgłosić. Wpakował psu zastrzyk a teraz kombinuje, jak obronić siebie i interes :/
|
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
kiedy wlasnie nie wpakowal zastrzyku. Twierdzi ze uspil, ale sekcja zwlok nie wykazala leku uzywanego do usypiania..
Wg mnie to po prostu laska potrzebowala podkladke ze jest niewinna, myslala ze wszystko ucichnie i wyslala kogos do weta by ten po znajomosci wystawil taki kwiteko uspieniu psiaka. Gosc nie przypuszczal ze bedzie z tego taki szum, wzial pewno w lape i wystawil zaswiadczenie o uspieniu. A teraz nie wie co powiedziec i baaardzo kiepsko sie tlumaczy... |
|
|
|
|
#864 | |
|
Raróg
|
Aa, rozumiem, musiało mi to umknąć (mam sporo do nadrobienia).
Ale to, co przypuszczasz, jest równie smutne :/ Chyba nigdy nie przestanie mnie dziwić, jak ludzie potrafią oszukiwać, myśleć, że są bezkarni, przecież to zawsze wyjdzie na jaw..
|
|
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
Najgorsze jest to, że w naszym kraju wystarczy powiedzieć "nie wiem, nie pamiętam dlaczego tak zrobiłem/zrobiłam" i wszystko jest w porządku :/ Ta sprawa powinna być szybko i sprawnie wyjaśniona, nie rozumiem dlaczego do tej pory winni tragedii nie ponieśli kary, zostały przeprowadzone badania na obecność środka do usypiania zwierząt w organizmie tego pieska, wyniki są jednoznaczne, wykopano tez złowki Ozziego więc nie rozumiem, co jeszcze jest potrzebne żeby została wymierzona kara odpowiednim osobom??
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Co do Frodo to ta sprawa wydarzyła się jakiś czas temu i także nie ma winnych, jak zwykle ;/
It's my date with destiny... ![]() Edytowane przez Metaxxa Czas edycji: 2006-09-15 o 17:23 Powód: literówki |
|
|
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
tak,sprawa z Frodo byla juz jakis czas temu,a ci co kupili pieska nie zostali ukarani
|
|
|
|
|
#868 |
|
Przyczajenie
|
to naprawde straszne co czlowiek potrafi zrobic...
|
|
|
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
Ciemna strona człowieczeństwa, a może to właśnie brak ludzkich uczuć doprowadza do takich sytuacji...
|
|
#870 |
|
Konto usunięte
|
Pamietam sytuacje z Frodo.
Zdaje sie,ze ci ludzie ktorzy go kupili odeslali go,poniewaz nie spodobal im sie ogonek.Wg nich byl skrzywiony i to dyskwalifikowalo tego labradorka( o ile dobrze pamietam to byl labrador). Wtedy postanowili go odeslac. Dziwne jest tez,ze ludzie,ktorzy pieska sprzedali nie zareagowali. Wiedzieli przeciez,ze wysylaja pieska w *paczce* pociagiem. Wiedzieli ze maja pieska odebrac o konkretnej godzinie z pociagu. Jednak dopuscili do tego,zeby w taki sposob pieska przetransportowac. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzaki w potrzebie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

, ale to ze wzruszenia 

To bym cofła i odkręciła to 

biedny psiak, ja tez nie goladalam interwencji, a szkoda