|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
dzien dobry wszytskim mamom
![]() dostalysmy paczke od mojej mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
wspolczuje i trzymam kciuki za mala ?Karolinke
![]() petitka w nocy ma kolke? zazwyczaj sa wieczorkiem.Ja tez myslalam ze Gabrys ma kolke ale sie okzalo ze to byly brzuszkowe problemy i juz ich nie ma, tez plakal 3 dni o tej samej porze,jak mial 3 tygodnie ale teraz jak reka odjal, robi kupki codzeinnie,i zadnych kolek nie ma.A malutka robi kupki regularnie? moze tez brzuszek,bo piszesz ze w szpitalu miala problemy
#843 |
Zadomowienie
|
niobe7 wydaje mi się że może kaszleć od zachłyśnięcia mleczkiem lub ślina
![]() pisałyście że wasze maluszki często jedzą ja też mam czasami z tym problem że mały wisi na cycku 30 min i je a za niecała godzinkę chcę znowu i zaczęłam robić tak jak pisała skorpioniec u nas skutkuje ![]() ![]() ![]() my właśnie wróciliśmy z Igorkiem ze spaceru hehe a jakiego sprinta zaliczyłam z wózkiem bo chłodno u nas ale chce żeby mały był dotleniony więc ciepło go ubrałam i na sapacerek 30 min cała drogę spał i jak go wniosłam do domu to tylko rozebrałam połozyłam w łożeczku i śpi już tak godzine ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zadomowienie
|
a zapomniałam napisać o pępku my po odpadnięciu kąpaliśmy od razu w większej ilości wody bo mały bardzo lubi się pluskać ale pierwsze dni po kąpieli przemywałam jeszcze dokładnie pępuszek spirytusem żeby osuszyć na wszelki wypadek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
jaki piekny igorek.... my sie dopiero wybieramy na spacerek szczegolnie ze tz zostawil karte w domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no to spacrek bedzie baaardzo udany, ja tez sie czaje az mlody sie obudzi bo chcialam wdepnac do pracki, bo babki juz mnie scigaja,ze jeszcze nie bylam go pokazac, a wypadaloby bo mi urzadzily super baby shower,i mam tam kilka przyjaciolek ![]() paula no rumiany, rumiany, moj po spacerku to zazwyczaj to sie budzi niezadowolony,ze juz koniec bujania ![]() ![]() wiadomosc dla karmiacych butla... chyba bedzie @ ![]() ![]() normalne to?
![]() |
#847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A moje dziecko robi postępy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
dziewczyny a skąd wiecie ze to krwawienie to @?? słyszalam ze do 6-8 tyg to mogą sie jeszcze plamienia po porodowe pojawić ponownie...
paula Igor śliczny taki drobinek ![]() ![]() u nas śnieg wali więc mala z tatą na balkonie.. bo wtedy(balkon osłonięty to nie pada) bez foli na wózku i więcej świeżego powietrza sie na wdycha ![]() do mnie też przyszła paczka tyle ze ze stanikami do karmienia.. bo już mi tak cyce nie pęcznieją i rozmiar pod biustem powróciła do normy więc nieco mniejsze i z fiszbinami mogłam zakupić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zadomowienie
|
scorpionec jeszcze troszkę przy zmianie temperatury widać właśnie że wygląda jak po solarium hehehe ale już z dnia na dzień schodzi
![]() ![]() ![]() ![]() a z tą miesiączką to ciekawa jestem jak u mnie będzie hmmm ja już się odzywczaiłam od miesiączki hehehe a i krwawienie miałam krótko po porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez paczke dostalismy w sobote. Ale radocha. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit: http://www.zdroweporady.pl/2007/powiklania-pologu/ 1:1500 porodow ![]() Jak sie nie karmi piersia to bardzo czesto w szostym czy siodmym tygodniu dostaje sie okres. ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2008-12-19 o 13:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe kiedy ja dostanę? wcale mi sie nie spieszy.. zrobiłam wywiadf wśród koleżanek i tak pierwsza karmila 13 miesięcy okres dostala po 8.. druga karmila 6 okres po 6miesiącach... trzecia karmila 2 miesiące (z dokarmianiem) okres po 3 miesiącach... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lecimy na spacerek z Olimpia poki pogoda znosna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Zadomowienie
|
dzieki
![]() Cytat:
a zmierzylam temp teraz i jest 36,8 wiec juz w miare normalniej. moze wczesniej jej bylo po prostu goraco? Je normalnie, a nawet wiecej niz przez ostatnie 2 dni kiedy jadlam szczypiorek ![]()
![]() |
#856 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedz
co do @ jak karmiłam córcie to dostalam po10 miesiącach mam nadzieje ze teraz tez szybko nie dostane bo wcale nie tęskinię za tą wredotą ![]() igorek cudny |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam prośbę - muszę wybrać prezent dla małej i nie wiem co. Na teraz to chyba wszystko ma, ale pomyślałam, że jak zacznie uczyć się chodzić to może przydać się coś takiego, bo pamiętam te zgięte plecy jak prowadzałam chrześniaczkę. Proszę o opinie
http://www.allegro.pl/item500426119_...nt_bezowe.html I pytanie do dziewczyn co mają chusty (pamiętam, że niobe sobie szyła). Czy to na serio jest dobre? Bo upatrzyłam taką zwykłą, bo kiedyś mówili, że takie najlepsze http://www.allegro.pl/item509058265_...tkujacych.html Co wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
hej, witam was po przerwie. Od pon. wrocilam juz do pracy, wiec troszke mniej czasu mam na wizaz.
Moj synek wlasnie dzisiaj obchodzi miesieczne urodziny. Jak tak was czytam, to dochodze do wniosku, ze jest aniolkiem. Spi miedzy jedzeniami po 2-3 godz a w nocy po ok 4. Zjada 120ml. Wazy juz 4.885 kg, wiec jest juz kawal chlopa. Kolek na szczescie nie ma, ale ma czasem problemy z gazami, wiec daje mu przepisane przez pediatre kropelki na gazy. Ostatnio strasznie ciekawski sie zrobil, rozglada sie i kazda nowa rzecz w zasiegu wzroku jest ogladana po ok 15 min. Tak bylo z choinka-jak sie zapatrzyl, to nie nie odwracal od niej glowki przez dlugi czas. Bardzo lubi sie tez kapac. Dziewczyny, a czy wasze dzieci tez maja czesto czkawke. Czytalam, ze to z wychlodzenia ciala, ale teraz juz uwazam, zeby go nie schladzac a nadal dostaje czkawki.
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.babyclub.pl/product-pol-2...or-Bright.html powiem ci ze jest ok, jak mala brzuszek boli moze sie skulic i przytulic do mnie, musze jeszcze wyprobowac jedna pozycje, ze ona lezy jakby na skos mojej klatki piersiowej brzuszkiem do mnie, a torba ja przyciska do mnie. chwale sobie ale jak mam z nia wyjsc na dwor w tym, to mysle ze pionowe jest wygodniejsze, rowniej sie ciezar rozklada malucha a ta prowadnica to super pomysl, tylko teraz trzeba sie zastanowic czy maluchowi moze stac sie krzywda, wiec ze pod paszkami tak sie go trzyma. nie wiem, mnie sie podoba logest moja niunia ma czkawke regularnie rano i wieczorem. polozna powiedziala mi ze jak mala miala w ciazy czkawke to teraz tez bedzie czesto miec. i nie ma znaczenia czy jest chlodno czy goraco. ma i juz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Ja czytalam, ze czkawka jest wynikiem nie w pelni jeszcze wyksztalconej przepony. Ja sie smieje, ze ma po mamusi bo mnie czesto czkawka meczy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie zakręcenie to napisałam, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ![]() Poisone nie wiem czy twoje dziecko ma problemy z bioderkami, ale jeśli tak, to noszenie dziecka w takiej pozycji "kołyska" jest niewskazane. Nie wiem też czy już samo trzyma pewnie główkę, bo jak nie, to ona musi być jakoś podparta. Pomyśl może o chuście wiązanej na www.chustomania.pl możesz poczytać o różnych typach chust i tam są instrukcje jak wiązać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
moj Gabrys tez ma czkawki,srednio jedna na dobe, czasem rzadziej,nie wiem od czego to zalezy co do @ aliyah czy Ty masz duze krwawienie? bo u mnie to jakos malo tego, moze to plamienie? tyle ze pobolewa jak przy@, glupieje juz ![]() ![]() my dzis busy dzionek, bylismy w pracy u mnie w odwiedzinki, nie bylo mojej ulubionej managierki ale co tam jej strata,moze na wiosne na spacer pojde to se mlodego obejrzy ![]() potem zakupki w mothercare, i kupilismy termometr wreszcie,do ucha z przeceny o 10Ł,brauna i koszulke z pulowerkiem,i chyba namowie małża zeby mnie zawiozl w niedziele bo fajne sa przeceny, info dla mam angielskich, sliczne ciuszki i o polowe przecenione potem pojechalismy do szwagra i jego ciezarnej zony,i przydal sie wczesniej zakupiony, nie wiem jak to nazwac po polsku, termiczne opakowanie na butelke ![]() a tak Gabrys wyglada po powrocie z przejazdzki autkiem a tak jak mu sie przy bekanku przysnie a tak wyglada moj slodziaczek na wizycie, sweterek i butki recznie robione
Gabrielek ![]() ![]() Fasolinka ![]() Edytowane przez lisey Czas edycji: 2009-01-25 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopóki dziecko samo nie siedzi nie wolno nosi go w chustach czy nosidełkach w pozycji pionowej !!! to jest nie dobre dla kręgoslupa... maluszki do piątego miesiąca powinny by noszone w chuśie w pozycji kołyskowej ![]() poszukaj w necie.. sa gdzieś nawet filmiki jak p. Zawitkowski tlumaczy dlaczego nie wolno... i jak pokazuje jak nosi malucha ![]() lisey i logest maluchy urocze.. a ciebie logest podziwiam ze tak szybko wrócilaś do pracy... ja sobie nie wyobrazm mala zostawi na tyle godzin ![]() aha moja mala tez ma czkawkę conajmniej 2 razy dziennie... jak bylam w ciązy tez je miewała często ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2008-12-19 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie nie znam, ale tu w uk sprzedaje sie z atestami itd dla dzieci powyzej 4 kg (8 pounds) wlasnie takie pionowe nosidelka. i mamy nosza. my zamierzami kupic jedno takie wlanie, bo jak pisalam moja torba nie zawsze jest wygodna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Takze nie martw sie bedzie dobrze ![]() A mam jeszcze takie pytanko. Niektore z was mialy robine usg 3d i mialyscie zdjecia z tego usg. Ktoras miala takie fajnie zdjecie (zdaje sie ze asiak miala zdjecie kasi) twarzy dzidziusia. Zastanawia mnie czy faktycznie na zdjeciu buzka jest podobna to tej twarzyczki ktora zobaczylyscie na zywo w dniu porodu ![]() ![]() No i ciekawe co tam u Lady M i jej chlopakow. Pewnie ma przy nich tyle pracy ze brakuje czasu na wizaz. Mi brakuje przy jednym maluchu a co dopiero przy dwojce. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie
![]() ja odzywam sie dopiero teraz i nie jestem na biezaco, i cos mi sie zdaje ze przez dluzszy czas jescze nie bede, od niedzieli jestesmy juz w domku, i chyba obie przezywamy ciagle jeszcze porod, bo niby niebyl jakos dlugi (9h) ale dosc ciezki ![]() ![]() a to maj tygodniowa dzidzia ![]()
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mothercare ma takie same przeceny przez internet. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
moja mala jest podobna do tej ze zdjecia usg
![]() ![]() my dzis z mala zrobiliśmy dwugodzinny spacer gdzie ja po drodze zwiedzalam sklepy ![]() w końcu kupiłam sobie plaszcz na zimę ![]() ![]() ale nadal nie mamy prezentów ![]() ![]() dzis mnie czeka jeszcze farbowanie wlosków(oich) i odciskanie lapek malej w glinie.. i osadzanie tego w ramkach +zdjęcie na dodatkowe prezenty dla dziadków ![]() magdalena bedzie dobrze dzidzia musi sie przyzwyczaic do zycia po tej stronie brzuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zadomowienie
|
ale śliczne te wasze maleństwa są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.