OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-19, 10:45   #841
katakumba
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

dzien dobry wszytskim mamom

dostalysmy paczke od mojej mamy uha, sie cieszymy okropnie, choc pan ja przywiozl o 4.30 i jeszcze nie umial trafic choc dzipees mial wlaczony. idziemy patrzec co tam jest bo na razie mloda nas absorbowala

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 10:47   #842
lisey
Zadomowienie

GG do lisey
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
kurcze mam nadzieje, ze nie rozwinie sie nam jakies chorobsko
wspolczuje i trzymam kciuki za mala ?Karolinke

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Hej mamuski melduje sie na odchowalni I od razu mam problem. Mala ma kolke od dwoch dni reguralnie trzyma ja 3 godziny i potem idzie spac. Ale jak sie biedna nameczy. Poza tym jest przeslodka. Zdjec nie moge wkleic, cos z kompem. zdejcia sa w albumie
petitka w nocy ma kolke? zazwyczaj sa wieczorkiem.Ja tez myslalam ze Gabrys ma kolke ale sie okzalo ze to byly brzuszkowe problemy i juz ich nie ma, tez plakal 3 dni o tej samej porze,jak mial 3 tygodnie ale teraz jak reka odjal, robi kupki codzeinnie,i zadnych kolek nie ma.A malutka robi kupki regularnie? moze tez brzuszek,bo piszesz ze w szpitalu miala problemy

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 10:59   #843
Paula Szyszka
Zadomowienie

niobe7 wydaje mi się że może kaszleć od zachłyśnięcia mleczkiem lub ślina mój tak czasami przynajmniej ma i pytałam o to położną to mówiła że to normalne! najczęścliej pojawia się to jak leży na wznak! a co do gorączki to chyba 37 nie jest gorączką niektórzy mają cały czas taką temperaturę ale lepiej poobserwuj malutką podobno jak dzieci są przeziębione to są bardzo marudne i mniej jedzą...

pisałyście że wasze maluszki często jedzą ja też mam czasami z tym problem że mały wisi na cycku 30 min i je a za niecała godzinkę chcę znowu i zaczęłam robić tak jak pisała skorpioniec u nas skutkuje i mały nie przysypia wtedy przy jedzeniu bo jest głodny a tak to sobie robił smoczka z mojego cycka a i zauważyłam że jak karmie go nakładają kapturek to bardzo długo je a jak teraz odstawiam często to je 15-20 min i nie przysypia

my właśnie wróciliśmy z Igorkiem ze spaceru hehe a jakiego sprinta zaliczyłam z wózkiem bo chłodno u nas ale chce żeby mały był dotleniony więc ciepło go ubrałam i na sapacerek 30 min cała drogę spał i jak go wniosłam do domu to tylko rozebrałam połozyłam w łożeczku i śpi już tak godzine a jaki rumiany zresztą widać na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Igorek5.jpg (53,9 KB, 74 załadowań)
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 11:02   #844
Paula Szyszka
Zadomowienie

a zapomniałam napisać o pępku my po odpadnięciu kąpaliśmy od razu w większej ilości wody bo mały bardzo lubi się pluskać ale pierwsze dni po kąpieli przemywałam jeszcze dokładnie pępuszek spirytusem żeby osuszyć na wszelki wypadek
Stary 2008-12-19, 11:07   #845
katakumba
Zakorzenienie

jaki piekny igorek.... my sie dopiero wybieramy na spacerek szczegolnie ze tz zostawil karte w domu

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-19, 12:23   #846
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
jaki piekny igorek.... my sie dopiero wybieramy na spacerek szczegolnie ze tz zostawil karte w domu

no to spacrek bedzie baaardzo udany, ja tez sie czaje az mlody sie obudzi bo chcialam wdepnac do pracki, bo babki juz mnie scigaja,ze jeszcze nie bylam go pokazac, a wypadaloby bo mi urzadzily super baby shower,i mam tam kilka przyjaciolek

paula no rumiany, rumiany, moj po spacerku to zazwyczaj to sie budzi niezadowolony,ze juz koniec bujania, wiec teraz jestesmy dluzej zeby sobie pospal

wiadomosc dla karmiacych butla...
chyba bedzie @, niecale 6 tygodni po porodzie
normalne to?

Fasolinka
Stary 2008-12-19, 12:38   #847
molka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
no to spacrek bedzie baaardzo udany, ja tez sie czaje az mlody sie obudzi bo chcialam wdepnac do pracki, bo babki juz mnie scigaja,ze jeszcze nie bylam go pokazac, a wypadaloby bo mi urzadzily super baby shower,i mam tam kilka przyjaciolek

paula no rumiany, rumiany, moj po spacerku to zazwyczaj to sie budzi niezadowolony,ze juz koniec bujania, wiec teraz jestesmy dluzej zeby sobie pospal

normalne to?
Raczej normalne skoro ja wczoraj dostałam @ a karmię piersią. W sobotę minie 6 tyg. Podobno czasami tak się zdarza. A już miałam stracha, że coś ze mną nie tak.

A moje dziecko robi postępy . Dzisiaj przeleżała sama godzinę w lezaczku i się gapiła na zasłony . Nareszcie nie musiałam jej bujać i zagadywać i miałam czas dla siebie bo do tej pory trzeba było poświęcać jej uwagę.
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-19, 12:55   #848
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:

petitka w nocy ma kolke? zazwyczaj sa wieczorkiem.Ja tez myslalam ze Gabrys ma kolke ale sie okzalo ze to byly brzuszkowe problemy i juz ich nie ma, tez plakal 3 dni o tej samej porze,jak mial 3 tygodnie ale teraz jak reka odjal, robi kupki codzeinnie,i zadnych kolek nie ma.A malutka robi kupki regularnie? moze tez brzuszek,bo piszesz ze w szpitalu miala problemy
No właśnie kupki sa ekstra i je reguralnie tylko słyszę jak jej sie przelewa w jelitkach właśńie. Zaczyna sie około 23.00 i kończy o 2 w nocy. Mam kropelki i zobaczymy czy pomogą. Moze rzeczywiscie to po prostu jakies prblemy brzuszkowe.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 12:59   #849
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

dziewczyny a skąd wiecie ze to krwawienie to @?? słyszalam ze do 6-8 tyg to mogą sie jeszcze plamienia po porodowe pojawić ponownie...

paula Igor śliczny taki drobinek i chyba jeszcze troche żółtawy ?? moja prawie 5 tyg byla zólta

u nas śnieg wali więc mala z tatą na balkonie.. bo wtedy(balkon osłonięty to nie pada) bez foli na wózku i więcej świeżego powietrza sie na wdycha

do mnie też przyszła paczka tyle ze ze stanikami do karmienia.. bo już mi tak cyce nie pęcznieją i rozmiar pod biustem powróciła do normy więc nieco mniejsze i z fiszbinami mogłam zakupić to na śwęta będę sexi w w nowym staniku do karmienia
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 13:09   #850
Paula Szyszka
Zadomowienie

scorpionec jeszcze troszkę przy zmianie temperatury widać właśnie że wygląda jak po solarium hehehe ale już z dnia na dzień schodzi a co do tego drobinka to przytył już 800 gr szok dosłownie ale nic dziwnego jak się tyle wcina ja miałam szczęście bo jak wróciłam ze dworu to zaczął padać śnieg delikatnie ale niech się tata z małą powentylują na balkonie hhihih

a z tą miesiączką to ciekawa jestem jak u mnie będzie hmmm ja już się odzywczaiłam od miesiączki hehehe a i krwawienie miałam krótko po porodzie a tyle podkładów wielgachnych sobie nakupowałam hehe i leżą teraz musze kumpeli dać która w ciąży jest no szkoda
Stary 2008-12-19, 13:11   #851
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
dzien dobry wszytskim mamom

dostalysmy paczke od mojej mamy uha, sie cieszymy okropnie, choc pan ja przywiozl o 4.30 i jeszcze nie umial trafic choc dzipees mial wlaczony. idziemy patrzec co tam jest bo na razie mloda nas absorbowala
Dzien dobry!

My tez paczke dostalismy w sobote. Ale radocha. Szkoda tylko, ze na swieta jestesmy tu sami...

Cytat:
normalne to?
Normalne.

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
dziewczyny a skąd wiecie ze to krwawienie to @?? słyszalam ze do 6-8 tyg to mogą sie jeszcze plamienia po porodowe pojawić ponownie...
Znaczy ze jak? 2-3 tygodnie krwawienia... Trzy tygodnie suchutko... a potem znowu krwawienie poporodowe?

Edit: http://www.zdroweporady.pl/2007/powiklania-pologu/

1:1500 porodow

Jak sie nie karmi piersia to bardzo czesto w szostym czy siodmym tygodniu dostaje sie okres. A moja mama karmila mnie piersia i tez dostala 6 tygodni po porodzie...

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2008-12-19 o 13:16
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-19, 13:24   #852
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Jak sie nie karmi piersia to bardzo czesto w szostym czy siodmym tygodniu dostaje sie okres. A moja mama karmila mnie piersia i tez dostala 6 tygodni po porodzie...

ciekawe kiedy ja dostanę? wcale mi sie nie spieszy..

zrobiłam wywiadf wśród koleżanek i tak pierwsza karmila 13 miesięcy okres dostala po 8..

druga karmila 6 okres po 6miesiącach...

trzecia karmila 2 miesiące (z dokarmianiem) okres po 3 miesiącach...
Stary 2008-12-19, 13:39   #853
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe kiedy ja dostanę? wcale mi sie nie spieszy..

zrobiłam wywiadf wśród koleżanek i tak pierwsza karmila 13 miesięcy okres dostala po 8..

druga karmila 6 okres po 6miesiącach...

trzecia karmila 2 miesiące (z dokarmianiem) okres po 3 miesiącach...
Tak czy siak skorpioniec nie ominie cie to. Zycze Ci jak najdluzszego okresu bez @.

Lecimy na spacerek z Olimpia poki pogoda znosna.
Stary 2008-12-19, 14:01   #854
molka86
Rozeznanie

Cytat:

paula Igor śliczny taki drobinek i chyba jeszcze troche żółtawy ?? moja prawie 5 tyg byla zólta

u nas śnieg wali więc mala z tatą na balkonie.. bo wtedy(balkon osłonięty to nie pada) bez foli na wózku i więcej świeżego powietrza sie na wdycha

do mnie też przyszła paczka tyle ze ze stanikami do karmienia.. bo już mi tak cyce nie pęcznieją i rozmiar pod biustem powróciła do normy więc nieco mniejsze i z fiszbinami mogłam zakupić to na śwęta będę sexi w w nowym staniku do karmienia
na palmienie to raczej nie wygląda . Już w zeszłą sobotę miałam delikatne bóle okresowe ale myślałam, że to jeszcze za wcześnie. Jak już pisałam moja szwagierka jest ginekologiem więc szybko ją o tym powiadomiłam bo trochę się wystraszyłam, że to tak szybko.
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 14:19   #855
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
dzieki

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
niobe7 wydaje mi się że może kaszleć od zachłyśnięcia mleczkiem lub ślina mój tak czasami przynajmniej ma i pytałam o to położną to mówiła że to normalne! najczęścliej pojawia się to jak leży na wznak! a co do gorączki to chyba 37 nie jest gorączką niektórzy mają cały czas taką temperaturę ale lepiej poobserwuj malutką podobno jak dzieci są przeziębione to są bardzo marudne i mniej jedzą...
tez mi sie wydaje ze to bylo zachlysniece, bo od rana ani razu nie wydala nawet podobnego dzwieku do kaszlniecia
a zmierzylam temp teraz i jest 36,8 wiec juz w miare normalniej.
moze wczesniej jej bylo po prostu goraco?
Je normalnie, a nawet wiecej niz przez ostatnie 2 dni kiedy jadlam szczypiorek
Stary 2008-12-19, 14:44   #856
aniak2888
Raczkowanie

dzięki za odpowiedz
co do @ jak karmiłam córcie to dostalam po10 miesiącach mam nadzieje ze teraz tez szybko nie dostane bo wcale nie tęskinię za tą wredotą
igorek cudny
aniak2888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 17:13   #857
poisone
Rozeznanie

Dziewczyny mam prośbę - muszę wybrać prezent dla małej i nie wiem co. Na teraz to chyba wszystko ma, ale pomyślałam, że jak zacznie uczyć się chodzić to może przydać się coś takiego, bo pamiętam te zgięte plecy jak prowadzałam chrześniaczkę. Proszę o opinie
http://www.allegro.pl/item500426119_...nt_bezowe.html

I pytanie do dziewczyn co mają chusty (pamiętam, że niobe sobie szyła). Czy to na serio jest dobre? Bo upatrzyłam taką zwykłą, bo kiedyś mówili, że takie najlepsze
http://www.allegro.pl/item509058265_...tkujacych.html
Co wy na to?
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 17:29   #858
logest
Zadomowienie

hej, witam was po przerwie. Od pon. wrocilam juz do pracy, wiec troszke mniej czasu mam na wizaz.
Moj synek wlasnie dzisiaj obchodzi miesieczne urodziny. Jak tak was czytam, to dochodze do wniosku, ze jest aniolkiem. Spi miedzy jedzeniami po 2-3 godz a w nocy po ok 4. Zjada 120ml. Wazy juz 4.885 kg, wiec jest juz kawal chlopa. Kolek na szczescie nie ma, ale ma czasem problemy z gazami, wiec daje mu przepisane przez pediatre kropelki na gazy. Ostatnio strasznie ciekawski sie zrobil, rozglada sie i kazda nowa rzecz w zasiegu wzroku jest ogladana po ok 15 min. Tak bylo z choinka-jak sie zapatrzyl, to nie nie odwracal od niej glowki przez dlugi czas.
Bardzo lubi sie tez kapac.
Dziewczyny, a czy wasze dzieci tez maja czesto czkawke. Czytalam, ze to z wychlodzenia ciala, ale teraz juz uwazam, zeby go nie schladzac a nadal dostaje czkawki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2af0f4d39d.jpg (57,2 KB, 61 załadowań)
Stary 2008-12-19, 17:58   #859
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logest Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy wasze dzieci tez maja czesto czkawke. Czytalam, ze to z wychlodzenia ciala, ale teraz juz uwazam, zeby go nie schladzac a nadal dostaje czkawki.
poison - ja mam taka wersje chusty bardziej techniczna, o takie cos:
http://www.babyclub.pl/product-pol-2...or-Bright.html
powiem ci ze jest ok, jak mala brzuszek boli moze sie skulic i przytulic do mnie, musze jeszcze wyprobowac jedna pozycje, ze ona lezy jakby na skos mojej klatki piersiowej brzuszkiem do mnie, a torba ja przyciska do mnie. chwale sobie
ale jak mam z nia wyjsc na dwor w tym, to mysle ze pionowe jest wygodniejsze, rowniej sie ciezar rozklada malucha

a ta prowadnica to super pomysl, tylko teraz trzeba sie zastanowic czy maluchowi moze stac sie krzywda, wiec ze pod paszkami tak sie go trzyma. nie wiem, mnie sie podoba

logest moja niunia ma czkawke regularnie rano i wieczorem. polozna powiedziala mi ze jak mala miala w ciazy czkawke to teraz tez bedzie czesto miec. i nie ma znaczenia czy jest chlodno czy goraco. ma i juz

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-19, 18:10   #860
aaliyah
Zakorzenienie

Ja czytalam, ze czkawka jest wynikiem nie w pelni jeszcze wyksztalconej przepony. Ja sie smieje, ze ma po mamusi bo mnie czesto czkawka meczy.
Stary 2008-12-19, 18:20   #861
drama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
I pytanie do dziewczyn co mają chusty (pamiętam, że niobe sobie szyła). Czy to na serio jest dobre? Bo upatrzyłam taką zwykłą, bo kiedyś mówili, że takie najlepsze
http://www.allegro.pl/item509058265_...tkujacych.html
Co wy na to?
Ja mam chustę tkaną elastyczna. Wczoraj zaczęłam nosić w niej córkę i sobie chwalę. Wiążę chustę tak, żeby dziecko było pionowo, bo tak na leżąco to nie wiem czy na bioderka jest dobrze. Długo w niej nie noszę, bo znowu na pionowo też się jeszcze boję jeśli chodzi o główkę (moja córa ma 3 tygodnie), ale chcę, żeby się przyzwyczajała do chusty.
Strasznie zakręcenie to napisałam, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi
Poisone nie wiem czy twoje dziecko ma problemy z bioderkami, ale jeśli tak, to noszenie dziecka w takiej pozycji "kołyska" jest niewskazane. Nie wiem też czy już samo trzyma pewnie główkę, bo jak nie, to ona musi być jakoś podparta.
Pomyśl może o chuście wiązanej na www.chustomania.pl możesz poczytać o różnych typach chust i tam są instrukcje jak wiązać.
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 18:31   #862
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

hej mamusie
moj Gabrys tez ma czkawki,srednio jedna na dobe, czasem rzadziej,nie wiem od czego to zalezy
co do @ aliyah czy Ty masz duze krwawienie? bo u mnie to jakos malo tego, moze to plamienie? tyle ze pobolewa jak przy@, glupieje juz,a po tym artykule to juz schizuje,bo wydaje mi sie ze mam jakas cholerke
my dzis busy dzionek, bylismy w pracy u mnie w odwiedzinki, nie bylo mojej ulubionej managierki ale co tam jej strata,moze na wiosne na spacer pojde to se mlodego obejrzy
potem zakupki w mothercare, i kupilismy termometr wreszcie,do ucha z przeceny o 10Ł,brauna i koszulke z pulowerkiem,i chyba namowie małża zeby mnie zawiozl w niedziele bo fajne sa przeceny, info dla mam angielskich, sliczne ciuszki i o polowe przecenione
potem pojechalismy do szwagra i jego ciezarnej zony,i przydal sie wczesniej zakupiony, nie wiem jak to nazwac po polsku, termiczne opakowanie na butelke sie mi udalo,buahahah, a Gabrys tylko sie przebudzil u nich na karmionko i dalej lulu, a jak wrocilismy do domku to juz kwekanie,bo mu sie jazda autkiem spodobala, podroznik mi rosnie
a tak Gabrys wyglada po powrocie z przejazdzki autkiem
a tak jak mu sie przy bekanku przysnie
a tak wyglada moj slodziaczek na wizycie, sweterek i butki recznie robione

Fasolinka

Edytowane przez lisey
Czas edycji: 2009-01-25 o 18:31
Stary 2008-12-19, 18:54   #863
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drama Pokaż wiadomość
Ja mam chustę tkaną elastyczna. Wczoraj zaczęłam nosić w niej córkę i sobie chwalę. Wiążę chustę tak, żeby dziecko było pionowo, bo tak na leżąco to nie wiem czy na bioderka jest dobrze. Długo w niej nie noszę, bo znowu na pionowo też się jeszcze boję jeśli chodzi o główkę (moja córa ma 3 tygodnie), ale chcę, żeby się przyzwyczajała do chusty.
Strasznie zakręcenie to napisałam, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi

dopóki dziecko samo nie siedzi nie wolno nosi go w chustach czy nosidełkach w pozycji pionowej !!!

to jest nie dobre dla kręgoslupa... maluszki do piątego miesiąca powinny by noszone w chuśie w pozycji kołyskowej

poszukaj w necie.. sa gdzieś nawet filmiki jak p. Zawitkowski tlumaczy dlaczego nie wolno... i jak pokazuje jak nosi malucha

lisey i logest maluchy urocze.. a ciebie logest podziwiam ze tak szybko wrócilaś do pracy... ja sobie nie wyobrazm mala zostawi na tyle godzin

aha moja mala tez ma czkawkę conajmniej 2 razy dziennie... jak bylam w ciązy tez je miewała często

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2008-12-19 o 18:58
Stary 2008-12-19, 19:11   #864
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
dopóki dziecko samo nie siedzi nie wolno nosi go w chustach czy nosidełkach w pozycji pionowej !!!

to jest nie dobre dla kręgoslupa... maluszki do piątego miesiąca powinny by noszone w chuśie w pozycji kołyskowej

poszukaj w necie.. sa gdzieś nawet filmiki jak p. Zawitkowski tlumaczy dlaczego nie wolno... i jak pokazuje jak nosi malucha

lisey i logest maluchy urocze.. a ciebie logest podziwiam ze tak szybko wrócilaś do pracy... ja sobie nie wyobrazm mala zostawi na tyle godzin

aha moja mala tez ma czkawkę conajmniej 2 razy dziennie... jak bylam w ciązy tez je miewała często

ja sie nie znam, ale tu w uk sprzedaje sie z atestami itd dla dzieci powyzej 4 kg (8 pounds) wlasnie takie pionowe nosidelka. i mamy nosza. my zamierzami kupic jedno takie wlanie, bo jak pisalam moja torba nie zawsze jest wygodna

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-19, 20:43   #865
nelijka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1211 Pokaż wiadomość
My byliśmy dzisiaj w przychodni na wizycie patronażowej. Mały przez 2,5 tyg przybrał tylko 250 g ale pediatra powiedziała, żeby się nie przejmować, że jak będziemy szczepić i jak tez tak mało przybierze to będziemy się zastanawiać co się dzieje. Na razie nie ma powodów do zmartwień. Poza tym wszystko w porządku. Mam do Was tylko 1 pytanie. Bo mój maluszek ma niewielkie obrzęki wokół piersi od moich hormonów - tak powiedziałą pediatra. Czy miała któraś z Was takie cos u dzidziusia? I co z tym robiłyście czy w ogóle robiłyście? Mi powiedziała, że mogę robić okłady z sody albo to zostawić. I już nie wiem. Pamiętam, że mojej bratanicy jak miała coś takiego to pediatra to wycisnął i obrzęk zniknął już nie wiem co myśleć.
Niech cie reka nie swedzi - absolutnie nie wyciskaj. Moja Lena tez miala obrzek i to ponoc dosyc spory. Robilismy jej oklady z riwanolu na przemian z okladami z atacetu i juz sladu nie ma. Riwnol jest w plynie troche go podgrzewalismy, maczalismy w tym gaze i nakladalismy na piersiatka a i na to folie zeby cieplo trzymala. Zakladalam kaftanik i trzymalam tak 10 min. Altacet mielismy w tabletkach wiec rozpuszczalismy w cieplej wodzie i procedura taka sama jak wyzej. Trzeba tylko uwazac zeby ta woda nie byla za goraca zeby maluszka nie poparzyc.
Takze nie martw sie bedzie dobrze

A mam jeszcze takie pytanko. Niektore z was mialy robine usg 3d i mialyscie zdjecia z tego usg. Ktoras miala takie fajnie zdjecie (zdaje sie ze asiak miala zdjecie kasi) twarzy dzidziusia. Zastanawia mnie czy faktycznie na zdjeciu buzka jest podobna to tej twarzyczki ktora zobaczylyscie na zywo w dniu porodu Tak jakos mnie to zastanawia

No i ciekawe co tam u Lady M i jej chlopakow. Pewnie ma przy nich tyle pracy ze brakuje czasu na wizaz. Mi brakuje przy jednym maluchu a co dopiero przy dwojce.

Pozdrawiam
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 21:03   #866
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Hej mamusie

ja odzywam sie dopiero teraz i nie jestem na biezaco, i cos mi sie zdaje ze przez dluzszy czas jescze nie bede,
od niedzieli jestesmy juz w domku, i chyba obie przezywamy ciagle jeszcze porod, bo niby niebyl jakos dlugi (9h) ale dosc ciezki, polozna przyznala mi ze chyli czola oczywiscie nie obylo sie bez naciecia, ciagle boli i piecze, do tego dorwala mnie grypa strasznie zle sie czuje, problem z mlekiem tez oczywiscie dokarmiam mala w nocy sztucznym i wogole wszystko mnie dobija ciagle chce mi sie beczec, a jakby tego bylo malo nasze malenstwo niechce spac w nocy, ostatnio meczylismy sie od 1 do 6 rano, polozna mowi ze mamy dac malej troche czasu az sie przyzwyczai do tego swiata, mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie juz tylko lepiej
a to maj tygodniowa dzidzia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w sukience.jpg (43,3 KB, 46 załadowań)
Stary 2008-12-19, 21:46   #867
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamusieco do @ aliyah czy Ty masz duze krwawienie? bo u mnie to jakos malo tego, moze to plamienie? tyle ze pobolewa jak przy@, glupieje juz,a po tym artykule to juz schizuje,bo wydaje mi sie ze mam jakas cholerke
my dzis busy dzionek, bylismy w pracy u mnie w odwiedzinki, nie bylo mojej ulubionej managierki ale co tam jej strata,moze na wiosne na spacer pojde to se mlodego obejrzy
potem zakupki w mothercare, i kupilismy termometr wreszcie,do ucha z przeceny o 10Ł,brauna i koszulke z pulowerkiem,i chyba namowie małża zeby mnie zawiozl w niedziele bo fajne sa przeceny, info dla mam angielskich, sliczne ciuszki i o polowe przecenione
Lisey przez dwa dni mialam bardzo duze, nawet jak na mnie, potem juz normalnie. Pomijajc fakt, ze @ krotsza niz zwykle. Ale plamieniem to z pewnoscia nazwac tego nie mozna.

Mothercare ma takie same przeceny przez internet.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-19, 22:14   #868
anytsuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nelijka Pokaż wiadomość
A mam jeszcze takie pytanko. Niektore z was mialy robine usg 3d i mialyscie zdjecia z tego usg. Ktoras miala takie fajnie zdjecie (zdaje sie ze asiak miala zdjecie kasi) twarzy dzidziusia. Zastanawia mnie czy faktycznie na zdjeciu buzka jest podobna to tej twarzyczki ktora zobaczylyscie na zywo w dniu porodu Tak jakos mnie to zastanawia
Mój Alek jest podobny do zdjęcia z usg 4D. Szczególnie zapadła mi w pamięci taka śmieszna minka jaką robił na usg i teraz bardzo często widzę tą minkę.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 13:50   #869
scorpionec
Zakorzenienie

moja mala jest podobna do tej ze zdjecia usg ale wiadomo ze ne indentyko.. zdjęcie (filmik) jest z 22 tygodnia.. to ona byla malusia (ok 500gr) i takie dzieci nie maja tkanki tluszczowej,,, ale np nosek identyko

my dzis z mala zrobiliśmy dwugodzinny spacer gdzie ja po drodze zwiedzalam sklepy

w końcu kupiłam sobie plaszcz na zimę i malej sukienkę i rajstopki

ale nadal nie mamy prezentów a ja nie cierpie miec wszystkiego na ostanią chwilę

dzis mnie czeka jeszcze farbowanie wlosków(oich) i odciskanie lapek malej w glinie..

i osadzanie tego w ramkach +zdjęcie na dodatkowe prezenty dla dziadków

magdalena bedzie dobrze dzidzia musi sie przyzwyczaic do zycia po tej stronie brzuszka
Stary 2008-12-20, 13:51   #870
Paula Szyszka
Zadomowienie

ale śliczne te wasze maleństwa są
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości