|
|
#841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oczekujące Panny Młode 2011! ;)
Cytat:
![]() zazdroszczę wesela na 50 osób ja bym chchiała takie wyprawiać ![]() z mojej rodziny będzie 80 osób, od Tżta 120... więc wesele na 200 osób a jak jeszcze przyjdzie nam płacić od osoby, to trzeba liczyć 20 tys na jedzenie no, ale Tż ma dużą rodzinę... nieładnie wybierać osoby, kótre się zaprosi, a których nie... albo wszyscy, albo nikt ![]() a z chęcią bym zrobiła takie małe wesele jak Twoje
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że gościom nie przysługuje urlop okolicznościowy, ale przecież nie codziennie chodzi się na wesela
tass to faktycznie ogromnie weselisko się Wam szykuje. Ja naliczyłam u siebie mniej więcej 120 osób i wydawało mi sie to już sporo.
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
jestem tego samego zdania. jeśli goście dowiedzą się o ślubie i weselu w tygodniu dosyć wcześnie, to jeśli będą chcieli przyjść to na pewno uda im się załatwić te 2-3 wolnego.
ja pamiętam 11 lat temu byłam na ślubie kuzynki właśnie we wtorek. Fakt, ze było to w wakacje - dzieciaki i tak miały wolne, ale było bardzo dużo ludzi, więc z urlopem nie było problemu... Dziewczyny, jak Wam mija weekend? Ja dzisiaj mam zaliczenia. proszę o kciuki.
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
niunia trzymamy kciuki
A u mnie weekend spokojnie. Wczoraj długi spacer z TŻ i wieczorne leniuchowanie, dzisiaj pewnie będzie podobnie ![]() Ale za tydzień TŻ ropbi imporeze urodzinową, więc troszkę się narobie, ale czego się nie robi dla ukochanego hehe
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak brat Tżta brał slub, to tez było wesele na 200 osób (ale dodam, że oni mieli swoje kucharki)niby wchodzą w tą sumę dzieci (nawet małe) i osoby, po których się spodziewamy, że nie przybędą, no ale liczyć jakby nie było, trzeba wszystkich. jakby nie wyszło, bawić się z nami będzie na pewno 170 albo i więcej osób ![]() niunia, ja też kciuki trzymam daj znac jak poszło ![]() a ja sama spadam się uczyć, bo za tydzień mam 2 egazaminy
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś do pracy idę na 12 no ale mus to mus ;] udanej niedzieli
|
|
|
|
|
#848 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kciuki napewno będziemy trzymały a co do weekendu to u mnie lipa, od wczoraj nie wychodzę z łóżka od poniedziałku jestem chora, ale od wczoraj tak mi sie pogorszyło ze ledwo żyję ![]() Wam życzę miłego niedzielnego wieczorku |
|
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja mam lekki problem w jaki sposób powiadomić rodziców o wyznaczonej dacie śłubu. Czy do restauracji na obiadek czy w domu TŻta. Dodam że za wesele zapłacimy sami, ale nie chcemy aby poczuli sie odrzuceni w przygotowaniach, tym bardziej że rodzice od jedej strony i od drugiej się nie znają
i czy na taką "rozmowe" (spotkanie) równiez zaprosic rodzeństwo aby nie było sztywno ?. Z jednej strony nie chciałam mówic teraz, tylko pod koniec roku, ze względu na to że sami płacimy za wesele, ale jak usłyszałam rozmowe mojej przyszłej tesciowej o naszych zaręczynach z ciotką TŻta to przykro mi sie zrobiło (cytat: " no wiesz Renata ja sie o zaręczynach dowiedziałam JUŻ po FAKCIE", mówiła to z takim wyrzutem). Mam nadzieje, że doradzicie.
|
|
|
|
#850 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawno mnie tu nie było ale już się poprawiam
Chcemy odwiedzić też fotografa i wstępnie go zarezerwować![]() Szukam wsparcia
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za kciuki, jakoś poszło. fakt, z zarzadzania mogło być lepiej, ale nie przyłożyłam się za bardzo. :p
margi86 u nas wszyscy w rodzinie dowiedzieli się po fakcie. co do powiedzenia o terminie ślubu to nie wiem. u nas to wyszło podczas rozmów, kiedy byśmy chcieli a może zaprosić TŻta wraz z rodzicami do Ciebie i np ustalić na takim spotkaniu kiedy chcecie ślub, jak to ma wyglądać, że sami chcecie zapłacić itp... isabele co do wyboru sal, to szukaliśmy takiej która się nam spodoba, ale też taka by nam odpowiadała cena i miała dobre opinie. Oglądaliśmy jedną jedyną salę - pozostałe zostały skreślone z naszej listy. wybraliśmy się tam z mamami... p.s. świetne zdjęcia
Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2009-05-17 o 22:43 |
|
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Margi86 może lepiej powiedz o waszych planach, ale niekoniecznie musi być to spotkanie rodziców. Możecie przy okazji będąc u rodziców Twoich, potem u TŻ powiedzieć o Waszych planach i już. Nasi rodzice dowiedzieli się przez telefon, ale w ten dzień w ktorym TŻ mi się oświadczył.
Isabele świetne zdjęcia Moniuulka wracaj do zdrówka Weekend minął jak najlepiej. Zakończyły się juwenalia, ale już nie jestem studentka niestety
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
Hej moje cudowne PM 2011
![]() Mi weekend calusieńki minął super z moim ukochanym SKARBEM który niestety za dwa tygodnie jedzie do Niemiec na dwa miesiące ![]() Co do daty ślubu to naszym rodzicom powiemy dopiero jak zamówimy sale czyli w sierpniu jak to zrobimy to jeszcze nie mamy pomysłu ![]() Dziś zaczął mi się świetnie dzień bo dowiedziałam sie że dostałam sie na dwu i pół miesięczny bezpłatny kurs fryzjerski ![]() a łatwo nie było bo było 60 osób chętnych a 10 miejsc ![]() się rozpisałam
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
No to moje gratulacje Moniczko
Więc fryzurkę na ślub sama sobie stworzysz? Czy jednak zdasz się na kogoś innego?
|
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Jak skończę kus to będe i fryzjerka i kosmetyczka ale wcale w tak waznym dniu nie zamierzam czesac sie sama
Mma juz sprawdzona kosmetyczkę i fryzjerkę i to im zaufam w tym ważnym dniu Teraz juz lece sadzić kwiatuszki na skalniaczku ktore dostałam od przyszłej teściowej
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
hej isabele ja własnie tez jestem z białej
i mam juz zarezerwowaną salę na lipiec 20011 u JOLANTY w Czosnowce. I z czystym sumieniem moge polecić tą salę wystrój nowoczesny sala duża mieści do 200 osbób, jedzonko pyszne no i oczywiście właścicielka bardzo miła WIĘC WITAM
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,i ja się dołączę do waszego grona PM2011
Od 23.06.2008 jestem Narzeczoną ![]() ![]() ![]() a ślub planujemy na 23.04.2011 ![]() Niby daleko ale zleci tak szybko....
|
#861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj nowa PM2011 coraz więcej nas
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
O jask miło, że nasze grono się powiększa
|
#863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hihi ja zapewne też bede Cię meczyc nie wiem czy sa wolne miejsca zapewne tak ale napewno trzeba się śpieszyć bo juz ludzie zamawiają jak ja dzwoniłam był cały czerwiec zajety i 3 soboty w lipcu bo tylko o te miesiące pytałam a co do płacenia za osobe to nie wiem ile wiem ze są 3 rodzaje cen bo to wszystko w zależności od wyboru menu
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
witam. niestety dziewczynki bede was musiala opuscic bo znalezlismy sale na 2010 rok Jupi . Z drugiej strony troche to tak szybko jednak
ale co tam. Wiec pa pa. Bylo mi milo u was goscic choc przez chwile
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kaska87 tutaj czatuje zeby nam zabierac PM hehe |
|
|
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
to samo sobie pomyslałamkaska87! a sio! bo Nam wątek zniszczysz agator gratuluję, szybciej zostaniesz żonką swojego męża-jest się z czego cieszyć!
|
|
|
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kkama134 witamy w naszym wątku
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Nie podkradać nam Panien młodych hihi. Chociaż powiem Wam, że jak my rezerwowaliśmy salę ibyły wolne tyerminy nsa 2010 to te.ż mi przemknęła przez myśł ta data, ale ustaliliśmy, że chcemy w11, bo 10 to za szybko. I został 11
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

ja bym chchiała takie wyprawiać
a jak jeszcze przyjdzie nam płacić od osoby, to trzeba liczyć 20 tys na jedzenie

no ale mus to mus ;] udanej niedzieli