Oczekujące Panny Młode 2011! ;) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-16, 20:46   #841
tass822
Zadomowienie

Dot.: Oczekujące Panny Młode 2011! ;)

Cytat:
Napisane przez moniuulka Pokaż wiadomość
No własnie rocznica wypada nam akurat w środe
A co do poprawin to my raczej nie będziemy robić, nasze wesele też nie będzie aż takie wielkie to znaczy planujemy zaprosić tylko z 50 osób. A jak wy na ile robicie?
mnie dawono nie było, ale teraz nadrabiam
zazdroszczę wesela na 50 osób ja bym chchiała takie wyprawiać
z mojej rodziny będzie 80 osób, od Tżta 120... więc wesele na 200 osób a jak jeszcze przyjdzie nam płacić od osoby, to trzeba liczyć 20 tys na jedzenie no, ale Tż ma dużą rodzinę... nieładnie wybierać osoby, kótre się zaprosi, a których nie... albo wszyscy, albo nikt
a z chęcią bym zrobiła takie małe wesele jak Twoje dlatego zazdroszczę
tass822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 23:22   #842
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Ja wiem, że gościom nie przysługuje urlop okolicznościowy, ale przecież nie codziennie chodzi się na wesela

tass to faktycznie ogromnie weselisko się Wam szykuje. Ja naliczyłam u siebie mniej więcej 120 osób i wydawało mi sie to już sporo.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 23:55   #843
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Ja wiem, że gościom nie przysługuje urlop okolicznościowy, ale przecież nie codziennie chodzi się na wesela

tass to faktycznie ogromnie weselisko się Wam szykuje. Ja naliczyłam u siebie mniej więcej 120 osób i wydawało mi sie to już sporo.
mi sie wydaje ze jak goscie zostana powiadomieni duzo wczesniej ze slub nie jest w sobote to dadza rade zalatwic sobie wolne... poza tym i tak duzo osob pracuje tez w sobote a czasem i niedziele wiec nawet na tradycyjny sobotni slub musza brac wole
Tygrryska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 08:00   #844
niunia32
Zakorzenienie

jestem tego samego zdania. jeśli goście dowiedzą się o ślubie i weselu w tygodniu dosyć wcześnie, to jeśli będą chcieli przyjść to na pewno uda im się załatwić te 2-3 wolnego.

ja pamiętam 11 lat temu byłam na ślubie kuzynki właśnie we wtorek.
Fakt, ze było to w wakacje - dzieciaki i tak miały wolne, ale było bardzo dużo ludzi, więc z urlopem nie było problemu...

Dziewczyny, jak Wam mija weekend?
Ja dzisiaj mam zaliczenia. proszę o kciuki.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 10:04   #845
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

niunia trzymamy kciuki

A u mnie weekend spokojnie. Wczoraj długi spacer z TŻ i wieczorne leniuchowanie, dzisiaj pewnie będzie podobnie
Ale za tydzień TŻ ropbi imporeze urodzinową, więc troszkę się narobie, ale czego się nie robi dla ukochanego hehe

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2009-05-17, 10:17   #846
tass822
Zadomowienie

Cytat:
oj duże, duże... ale jak brat Tżta brał slub, to tez było wesele na 200 osób (ale dodam, że oni mieli swoje kucharki)
niby wchodzą w tą sumę dzieci (nawet małe) i osoby, po których się spodziewamy, że nie przybędą, no ale liczyć jakby nie było, trzeba wszystkich.
jakby nie wyszło, bawić się z nami będzie na pewno 170 albo i więcej osób

niunia, ja też kciuki trzymam daj znac jak poszło
a ja sama spadam się uczyć, bo za tydzień mam 2 egazaminy
tass822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 10:50   #847
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie weekend spokojnie. Wczoraj długi spacer z TŻ i wieczorne leniuchowanie, dzisiaj pewnie będzie podobnie
zazdroszczę ja dziś do pracy idę na 12 a taka ładna pogoda... no ale mus to mus ;] udanej niedzieli

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-17, 18:25   #848
moniuulka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
jestem tego samego zdania. jeśli goście dowiedzą się o ślubie i weselu w tygodniu dosyć wcześnie, to jeśli będą chcieli przyjść to na pewno uda im się załatwić te 2-3 wolnego.

ja pamiętam 11 lat temu byłam na ślubie kuzynki właśnie we wtorek.
Fakt, ze było to w wakacje - dzieciaki i tak miały wolne, ale było bardzo dużo ludzi, więc z urlopem nie było problemu...

Dziewczyny, jak Wam mija weekend?
Ja dzisiaj mam zaliczenia. proszę o kciuki.

Kciuki napewno będziemy trzymały
a co do weekendu to u mnie lipa, od wczoraj nie wychodzę z łóżka
od poniedziałku jestem chora, ale od wczoraj tak mi sie pogorszyło ze ledwo żyję
Wam życzę miłego niedzielnego wieczorku
moniuulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 19:59   #849
margi86
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ja mam lekki problem w jaki sposób powiadomić rodziców o wyznaczonej dacie śłubu. Czy do restauracji na obiadek czy w domu TŻta. Dodam że za wesele zapłacimy sami, ale nie chcemy aby poczuli sie odrzuceni w przygotowaniach, tym bardziej że rodzice od jedej strony i od drugiej się nie znają i czy na taką "rozmowe" (spotkanie) równiez zaprosic rodzeństwo aby nie było sztywno ?. Z jednej strony nie chciałam mówic teraz, tylko pod koniec roku, ze względu na to że sami płacimy za wesele, ale jak usłyszałam rozmowe mojej przyszłej tesciowej o naszych zaręczynach z ciotką TŻta to przykro mi sie zrobiło (cytat: " no wiesz Renata ja sie o zaręczynach dowiedziałam JUŻ po FAKCIE", mówiła to z takim wyrzutem). Mam nadzieje, że doradzicie.
margi86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 21:37   #850
isabele
Wtajemniczenie

Dawno mnie tu nie było ale już się poprawiam Wybieramy się na poszukiwanie sal w trakcie długiego weekendu w czerwcu. W tej chwili jesteśmy w Krakowie, gdzie studiujemy a wesele planujemy w naszych rodzinnych okolicach. Mam nadzieję, że znajdziemy salę która się nam spodoba i która będzie miała wolny termin we wrześniu 2011 Chcemy odwiedzić też fotografa i wstępnie go zarezerwować. Tu podaje link do ich strony www.studiofotka.pl Obejrzyjcie i oceńcie Mam pytanie do Was kobitki, czym kierowałyście się wybierając salę weselną i czy oglądaliście sale z rodzicami czy tylko z TŻ?? Trochę boję się tego objazdowego weekendu ,bo jakby nie patrzeć sala weselna w której odbędzie się wesele jest baaaardzo ważna!! P.S. Czy są wsród nas dziewczyny z okolic Białej Podlaskiej?? Szukam wsparcia
isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 22:39   #851
niunia32
Zakorzenienie

dzięki za kciuki, jakoś poszło. fakt, z zarzadzania mogło być lepiej, ale nie przyłożyłam się za bardzo. :p

margi86 u nas wszyscy w rodzinie dowiedzieli się po fakcie.
co do powiedzenia o terminie ślubu to nie wiem. u nas to wyszło podczas rozmów, kiedy byśmy chcieli
a może zaprosić TŻta wraz z rodzicami do Ciebie i np ustalić na takim spotkaniu kiedy chcecie ślub, jak to ma wyglądać, że sami chcecie zapłacić itp...

isabele co do wyboru sal, to szukaliśmy takiej która się nam spodoba, ale też taka by nam odpowiadała cena i miała dobre opinie.
Oglądaliśmy jedną jedyną salę - pozostałe zostały skreślone z naszej listy. wybraliśmy się tam z mamami...
p.s. świetne zdjęcia

Malinka

Haniusia

Edytowane przez niunia32
Czas edycji: 2009-05-17 o 22:43
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-17, 22:47   #852
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
isabele co do wyboru sal, to szukaliśmy takiej która się nam spodoba, ale też taka by nam odpowiadała cena i miała dobre opinie.
Oglądaliśmy jedną jedyną salę - pozostałe zostały skreślone z naszej listy. wybraliśmy się tam z mamami... Za wesele chcemy sami zapłacić, przynajmniej w wiekszej czesci, ale jednak
Dzięki za podpowiedź Na razie szukam opinii na forach internetowych o salach, które znajdują się w naszej okolicy ale niestety bardzo mało z nich ma swoje strony internetowe i jedyna możliwość, żeby je obejrzeć to właśnie takie oglądanie "na żywo". Mam nadzieję, że okaże się, nie taki wilk straszny jak go malują
Stary 2009-05-18, 08:18   #853
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Margi86 może lepiej powiedz o waszych planach, ale niekoniecznie musi być to spotkanie rodziców. Możecie przy okazji będąc u rodziców Twoich, potem u TŻ powiedzieć o Waszych planach i już. Nasi rodzice dowiedzieli się przez telefon, ale w ten dzień w ktorym TŻ mi się oświadczył.
Isabele świetne zdjęcia Salę oglądaliśmy sami z TŻ. Po podjęciu decyzji zabraliśmy moich rodziców i byli przy podpisywaniu umowy. A rodzice TŻ, ponieważ mieszkają 100 km stąd, zobaczyli salę podczas oficjalnych zaręczyn.
Moniuulka wracaj do zdrówka
Weekend minął jak najlepiej. Zakończyły się juwenalia, ale już nie jestem studentka niestety

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 13:12   #854
moniczka2123
Zadomowienie

Hej moje cudowne PM 2011
Mi weekend calusieńki minął super z moim ukochanym SKARBEM który niestety za dwa tygodnie jedzie do Niemiec na dwa miesiące

Co do daty ślubu to naszym rodzicom powiemy dopiero jak zamówimy sale czyli w sierpniu jak to zrobimy to jeszcze nie mamy pomysłu

Dziś zaczął mi się świetnie dzień bo dowiedziałam sie że dostałam sie na dwu i pół miesięczny bezpłatny kurs fryzjerski z urzędu pracy
a łatwo nie było bo było 60 osób chętnych a 10 miejsc

się rozpisałam

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 13:40   #855
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

No to moje gratulacje Moniczko Więc fryzurkę na ślub sama sobie stworzysz? Czy jednak zdasz się na kogoś innego?

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 14:27   #856
moniczka2123
Zadomowienie

Jak skończę kus to będe i fryzjerka i kosmetyczka ale wcale w tak waznym dniu nie zamierzam czesac sie sama
Mma juz sprawdzona kosmetyczkę i fryzjerkę i to im zaufam w tym ważnym dniu

Teraz juz lece sadzić kwiatuszki na skalniaczku ktore dostałam od przyszłej teściowej

Stary 2009-05-18, 17:21   #857
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Isabele świetne zdjęcia Salę oglądaliśmy sami z TŻ. Po podjęciu decyzji zabraliśmy moich rodziców i byli przy podpisywaniu umowy. A rodzice TŻ, ponieważ mieszkają 100 km stąd, zobaczyli salę podczas oficjalnych zaręczyn.
To bardzo dobre rozwiązanie Mam nadzieję, że poszukiwanie sali okaże się przyjemnością a nie koniecznością Oczywiście zdam relację zaraz po 'długim weekendzie czerwcowym'. Cieszę się, że podobają Ci się zdjęcia naszych fotografów, nie uwierzycie ale są to bardzo młodzi ludzie a ich blogi zdjęciowe mnie po prostu zachwyciły
Stary 2009-05-18, 17:36   #858
martarr
Raczkowanie

hej isabele ja własnie tez jestem z białej i mam juz zarezerwowaną salę na lipiec 20011 u JOLANTY w Czosnowce. I z czystym sumieniem moge polecić tą salę wystrój nowoczesny sala duża mieści do 200 osbób, jedzonko pyszne no i oczywiście właścicielka bardzo miła WIĘC WITAM
martarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 22:00   #859
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martarr Pokaż wiadomość
hej isabele ja własnie tez jestem z białej i mam juz zarezerwowaną salę na lipiec 20011 u JOLANTY w Czosnowce. I z czystym sumieniem moge polecić tą salę wystrój nowoczesny sala duża mieści do 200 osbób, jedzonko pyszne no i oczywiście właścicielka bardzo miła WIĘC WITAM
martarr, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę Czytałam już bardzo dużo o zajeździe Jolanta i rzeczywiście wszystkie opinie są bardzo zgodne i wszyscy bardzo zadowoleni. Na pewno wybierzemy się tam, a wiesz jak tam jest z terminami na jesień 2011?? i ile będziesz płacić za osobę?? W ogóle to mam tyle pytań ale nie chcę Cię męczyć tak od razu Mam nadzieję, że będzie nas więcej
Stary 2009-05-19, 12:38   #860
kkama134
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,i ja się dołączę do waszego grona PM2011
Od 23.06.2008 jestem Narzeczoną a ślub planujemy na 23.04.2011
Niby daleko ale zleci tak szybko....
Stary 2009-05-19, 13:44   #861
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkama134 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,i ja się dołączę do waszego grona PM2011
Od 23.06.2008 jestem Narzeczoną a ślub planujemy na 23.04.2011
Niby daleko ale zleci tak szybko....

Witaj nowa PM2011 coraz więcej nas

Stary 2009-05-19, 16:08   #862
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

O jask miło, że nasze grono się powiększa

Leoś 29.12.2014 
Stary 2009-05-19, 16:09   #863
martarr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
martarr, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę Czytałam już bardzo dużo o zajeździe Jolanta i rzeczywiście wszystkie opinie są bardzo zgodne i wszyscy bardzo zadowoleni. Na pewno wybierzemy się tam, a wiesz jak tam jest z terminami na jesień 2011?? i ile będziesz płacić za osobę?? W ogóle to mam tyle pytań ale nie chcę Cię męczyć tak od razu Mam nadzieję, że będzie nas więcej
możesz męczyć pytaniami hihi ja zapewne też bede Cię meczyc nie wiem czy sa wolne miejsca zapewne tak ale napewno trzeba się śpieszyć bo juz ludzie zamawiają jak ja dzwoniłam był cały czerwiec zajety i 3 soboty w lipcu bo tylko o te miesiące pytałam a co do płacenia za osobe to nie wiem ile wiem ze są 3 rodzaje cen bo to wszystko w zależności od wyboru menu
martarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 16:49   #864
agator74
Rozeznanie

witam. niestety dziewczynki bede was musiala opuscic bo znalezlismy sale na 2010 rok Jupi . Z drugiej strony troche to tak szybko jednak ale co tam. Wiec pa pa. Bylo mi milo u was goscic choc przez chwile
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 18:51   #865
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
witam. niestety dziewczynki bede was musiala opuscic bo znalezlismy sale na 2010 rok Jupi . Z drugiej strony troche to tak szybko jednak ale co tam. Wiec pa pa. Bylo mi milo u was goscic choc przez chwile
to zapraszam do nas

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 19:45   #866
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
lepiej ze wczesniej niz pozniej

a kaska87 tutaj czatuje zeby nam zabierac PM hehe
Stary 2009-05-19, 19:51   #867
kopikos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tygrryska Pokaż wiadomość

a kaska87 tutaj czatuje zeby nam zabierac PM hehe
to samo sobie pomyslałam
kaska87! a sio! bo Nam wątek zniszczysz

agator gratuluję, szybciej zostaniesz żonką swojego męża-jest się z czego cieszyć!
Stary 2009-05-19, 20:17   #868
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martarr Pokaż wiadomość
możesz męczyć pytaniami hihi ja zapewne też bede Cię meczyc nie wiem czy sa wolne miejsca zapewne tak ale napewno trzeba się śpieszyć bo juz ludzie zamawiają jak ja dzwoniłam był cały czerwiec zajety i 3 soboty w lipcu bo tylko o te miesiące pytałam a co do płacenia za osobe to nie wiem ile wiem ze są 3 rodzaje cen bo to wszystko w zależności od wyboru menu
Dziękuję za odpowiedź Śmiało pytaj o wszystko
kkama134 witamy w naszym wątku
Stary 2009-05-19, 20:54   #869
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Nie podkradać nam Panien młodych hihi. Chociaż powiem Wam, że jak my rezerwowaliśmy salę ibyły wolne tyerminy nsa 2010 to te.ż mi przemknęła przez myśł ta data, ale ustaliliśmy, że chcemy w11, bo 10 to za szybko. I został 11

Leoś 29.12.2014 
Stary 2009-05-19, 20:55   #870
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podkradać nam Panien młodych hihi. Chociaż powiem Wam, że jak my rezerwowaliśmy salę ibyły wolne tyerminy nsa 2010 to te.ż mi przemknęła przez myśł ta data, ale ustaliliśmy, że chcemy w11, bo 10 to za szybko. I został 11
i dobrze

prosze nam tu nie uciekac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości