|
|
#841 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
Hmmm <mysli> moze masz i racje .. ale wiesz to dziwne bo ja od zawsze pamietam ze nie mialam problemow ze skora .. ale moze masz racje . . najwyzej pujde do dermatologa .. to sie okaze .. )
Edytowane przez Ancolek Czas edycji: 2009-03-24 o 18:32 |
|
|
|
|
#842 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
[/COLOR]Witam. Ja poprosiłam moją ginekolog o hormony po to aby pomogły mi z cerą, ponieważ też mam z nią problem. Od czasów gimnazjum (teraz mam 20lat) męczę się z trądzikiem. Brałam najdroższe maści lub najtańsze kremy, toniki z górnej półki i z tej niższej. Nie pomagało nic ;| Raz wybrałam się do kosmetyczki na czyszczenie twarzy - trochę pomogło, ale po jakimś czasie mój problem się nasilił. Więc pomyślałam, że jedynym ratunkiem są hormony i dlatego teraz je przyjmuje m.in. na problemy z cerą i wypryskami (szczególnie przed okresem no do tego dochodzi ZNP i zmienne nastroje). Jestem ciekawa czy te tabletki pomogą mi unormować zmiany zachodzące w moim organizmie.
Nie wiem Mia 23 co bierzesz na cerę, ale cokolwiek byś nie używała Tobie i wszystkim dziewczynom polecam AFRODYTĘ (bądź ADONIS -to samo ale inna nazwa, chyba już zmieniona na stałe) z apteki za 6 / 7 zł ... Skoro jesteśmy przy problemie ze skórą to może mogę poprosić o wypowiedzi na temat "stanu" Waszej cery podczas używania YAZu.[/QUOTE] hej ja tez zaczelam brac te tabletki miedzy innymi przez problemy z tradzikiem:/ wczesniej prubowalam wszystkiego i nic mi nie pomagalo a yaz pomogl moze nie az tak bardzo jak bym chciala ale mysle ze bedzie lepiej bo to dopiero pierwsze opakowanie wiec organizm sie przyzwyczaja badzmy dobrej mysli mam jeszcze pytanko ta afrodyta to masc czy cio?? a co do tego co ktos tutaj pisal ze zamiast do ginekologa to powinnas sie udac do dermatologa to sie myli bo ja chodzilam bardzo dlugo i nic mi nie pomagalo do teraz. najpierw trzeba sie zorientowac a potem pisac bo tradzik rowniez leczy sie miedzy innymi hormonami. pozdrawiam
|
|
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
u mnie połowa drugiego opakowania i pierwsze plamienie dzis zauwazyłam, poza tym libido spadło a apetyt i waga wzrosła ogolnie wszystko do d............
|
|
#844 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny powiedzcie mi:jak długo będe musiała sie dodatkowo zabezpieczać jesli w pierwszym tygodniu przyjmowania tabletek yaz biorę przez 5 dni antybiotyk?
|
|
|
|
#845 |
|
Przyczajenie
|
hej, mam kolejne pytanie tym razem dotyczące skuteczności działania tabletek. Otóż jak już kiedyś wspomniałam są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i zaczęłam je brać gdy byłam chora. Stąd moje pytanie. Czy antybiotyki, które zabijają bakterie(również te dobre- byłam chora na anginę), apapy, polipiryny mogłby osłabić działanie Yaz?z góry dzięki
|
|
|
|
#846 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam zapalenie krtani
od dziś biore antybiotyk a podejrzewam że jutro dostane okres i wezme pierwsza tabletkę yaz.i nie wiem na jak długo bedzie osłabione działanie yaz.
|
|
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
|
|
|
|
#848 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Jestem przy 15. tabletce Yaz, to są moje pierwsze tabletki 'anty', samopoczucie od ok. piątej przyjętej tabletki cały czas kiepskie, mam mdłości, totalny brak apetytu, schudłam już prawie 2 kg, ogólnie jestem szczupła i chciałabym przytyć ok. 5 kg, a tu dzieje się wręcz przeciwnie....Oprócz tego cały czas lekkie plamienie. Zastanawiam się, czy kontynuować i czekać te 3 miesiące na poprawę samopoczucia, czy zrezygnować i odstawić tabletki... Komfort współżycia bez lateksu zdecydowanie lepszy, z drugiej strony te nudności mnie wykańczają... :/ |
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Dziś moja gina zapisała mi Yaz. Mówiłam, że biorę Meridię, ale ona powiedziała, że to nie jest najlepsze połączenie. Macie może jakieś doświadczenia co do łączenia tych dwóch leków?
|
#851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcę tu robić antyreklamy, ani czegoś takiego, ale ja chodzę jak zbity pies, mój chłopak też na tym cierpi, bo się czepiam nawet o emotki na gg. Może przejść, może nie przejść. Ja wykupiłam dwa opakowania, nie mam co zrobić z drugim, więc się muszę zastanowić czy nie dać szansy jeszcze przez miesiąc. Poza tym ja mam straszne schizy, że mam mrowienie w nogach itp., hormony chyba nie dla mnie.
|
|
|
|
|
#852 |
|
Przyczajenie
|
cześć. Ja jestem po 9 tabletce 2 opakowania i czuje się jeszcze gorzej niż w zeszłym miesiącu, nie dość, że budzą mnie poranne mdłości to piersi bolą mnie niemiłosiernie, mało jem a zaczynam tyć i jestem okropnie podenerwowana.Dodam, że w ciąży na 99,9% nie jestem
Czy któraś z was jest może już przy 3 opakowaniu i efekty uboczne ustały?zastanawiam się czy nie zrezygnować i nie przerzucić się na np. plastry.
|
|
|
|
#853 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do Twoich "schzów" ja też je mam to taka podświdomość po przeczytaniu ulotki .. a po za tym uwaza, że jesteś źle do nich nastawiona dlatego wpajasz sobie ze cos sie dzieje i bedziesz MUSIALA je odstawic .. Niewiem ale znajoma miala to samo .. jednym słowem tragedia .. ale jest lepiej przesuneła tableki na puzniejsza godzine i zazwyczaj jak juz ja jakas dolegliwosc dopadnie jest w domu .. Polozy sie i przespi ja .. Moze warto jeszcze troche przecierpiec . . |
|
|
|
|
#854 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Mam problem...nie wiem,czy to normalne...otóż jestem na 5 tabletce YAZ-(wczesniej brałam FEMODEN)-Yaz zaczełam brac nie robiąć 7 dniowej przerwy (jak to bywa na tabletkach),tylko zaraz po skonczeniu ostatniej tabletki Femodenu na drugi dzień wzięłam Yaz i... wczoraj dostałam okres!!!!
![]() Ratunku-czy tak ma być? Czy to normalne? Czy jestem w pełni zabezpieczona przed ciążą??? Prosze napiszcie coś na ten temat!! Z góry dziekuje!! Pozdrawiam wszystkie YAZ'owiczki
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie wiem czy sobie zaszkodzę robiąc 7 dniową przerwę...
Przecież podobno mają ten skład co Yasminelle a tych jest 21 w opakowaniu... |
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
No to po co jest ich 24 i 4 placebo, a nie 21 i 7 placebo?
|
|
|
|
#858 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim , otóż mam pewnien problem jestem po 7 tabletce Yaz i odczuwam ból promieniujacy w okolicy od kolana do uda nie wiem czy jest to jakis skutek uboczny czy tylko zbieg okoliczności? dodam e po yazie czuje sie bardzo dobrze moje samopoczucie jest naprawde dobre,tylko ten ból
czy kóraś z was tez tak miała ma? jutro sie wybiore do lekarza mam nadzieje ze to nie jest jakos zakrzepica czy cos
|
|
|
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#860 |
|
Przyczajenie
|
hm... tak wiem lepiej to sprawdzic nie bede juz zwlekac dluzej ale czy powinnam przerwac branie tabletek.
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#862 |
|
Przyczajenie
|
Witam!!
Dzieś jestem pierwszy raz na forum i dziś też przepisano mi tabletki YAZ..co prawda po przeczytaniu załączonej w nich ulotki idzie sie załamać, ale nie warto się martwić chyba na zapas Cenowo nie jest z nimi tak źle, a przynajmniej tu gdzie mieszkam 35zl za opakowanie!Pozdrawiam
|
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
hej jestem tu nowa od 8dni łykam Yaz i jak narazie czuję się ok aczkolwiek nie wiem czy czuje się nerwowa chociaż wybuchowa jestem... Brat zawsze działa mi na nerwy.. ale tak z innej beczki czytając ulotkę dokładnie wyczytalam ze jesli wzielam tabletke w 1dniu cyklu to jestem odrazu chroniona ale nie wiem nie umiem zaufac na 100% jak mowilam to moje 1tabletki pozatym w 3dniu brania tabletek kochalam sie do konca... czy aby na pewno jestem 100% zabezpieczona?? tabletki biore regularnie czasem o 10minut wczesniej.. pomocy
|
|
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Dawno nie pisałam choć podczytuję.
I składam relację: jestem na 3 opakowaniu tabletek Yaz, nadal nie zauważyłam skutków ubocznych. Identycznie jak poprzednio okres dostałam w dniu, w którym miałam wziąć 3 tabletke placebo. Był tak samo mało bolesny jak miesiąc temu-przeszłam go tylko na no-spie a to już dla mnie rodzaj cudu A i jeszcze ciekawa rzecz (jak sie spodziewam zależna od organizmu) - drugi raz w dniu w którym (jak sie później okazało) dostawałam okresu budziłam sie rano z ostrym bólem głowy. Ale to może przypadek.
|
|
|
|
#865 |
|
Przyczajenie
|
a ja dzisiaj właśnie zaczęłam!
|
|
|
|
#866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cóż na każdego inaczej reaguje generalnie ja nie mam problemów (chyba) bo swoje emocje zawsze wyładowywałam na starszym bracie jak sie kłucimy to strasznie drzemy koty więc trudno mi stwierdzić czy to przez hormony .. Liblido to nawet mi wzrosło... może jednak nie rezygnuj tak łatwo wiadomo blizter może na poczatku żle na Ciebie wpływa aczkolwiek nie jestem jasnowidzem ani lekarzem wiec to bedzie Twoja indywidualna sprawa szczerze życzę Ci żeby się poprawiło
|
|
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
ja powoli zaczynam panikowac... qrde kilka postow wczesniej sama udzielam porad na ten temat a teraz sama schizuje
otoz od 13 tabletki plamie a wrecz krwawie, normalnie prawie jak okres, nawet bole brzucha mam jak w czasie okresu... dzisiaj wzielam 19 tabletke zatem to juz prawie tydzien... a lada chwila nastepne krwawienie z odstawienia... dziewczyny tez tak macie...??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
Witam po kilku dniach nie obecności, no cóż dziś 5 dzień drugiego opakowania Yaz. W zeszłym miesiacu rewelacja żadnych problemów a teraz plamie jeszcze od okresu i ogolnie mam zle samopoczucie. Mial ktos podobne doswiadczenia?
Mam nadzieje ze to przejsciowe bo sie czuje fatalnie.
|
|
#869 |
|
Rozeznanie
|
Współczuje dziewczyny
Z tymi plamieniami to jest naprawdę różnie. Jedne mają przy pierwszym opakowaniu, inne przy drugim. Ja miałam od okresu do prawie końca 2.tygodnia. Dopiero te 3. opakowania mówią jak te tabletki działają na konkretny organizm. Czasem trzeba przetrzymać ten gorszy czas, bo może to minie. masaba333 Mam nadzieję, że samopoczucie szybko się poprawi. I to pogorszenie będzie tylko przejściowe. littleblackwitch Nie musisz się chyba martwic, bo przy pierwszym opakowaniu takie krwawienia są całkowicie normalne. Nie ma co panikować. P.S. U mnie z tabletkami wszystko w porządku. Jedyna zmiana to taka, że powiększyły mi się piersi. Ale też nie czuję się najlepiej, bo biorę antybiotyki, które mnie osłabiają:/ |
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
teoretycznie wiem ze nie powinnam sie martwic ale w praktyce to jest okropne
leci i leci... ja jeszcze pierwszego blistra nie skonczylam a gdzie do trzeciego masakra no ale jak to sie mowi: cierp ciało jak sie chcialo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

Dodatkowo maseczka nawilżająca
)

u mnie połowa drugiego opakowania i pierwsze plamienie dzis zauwazyłam, poza tym libido spadło a apetyt i waga wzrosła ogolnie wszystko do d............

Nie chcę tu robić antyreklamy, ani czegoś takiego, ale ja chodzę jak zbity pies, mój chłopak też na tym cierpi, bo się czepiam nawet o emotki na gg. 

a lada chwila nastepne krwawienie z odstawienia... dziewczyny tez tak macie...??