![]() |
#841 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
ćwir ćwir
|
Ostatni dzień laby
![]() ![]() Ś: dwie kromki razowca z ramą i szynką z indyka i pomidorem IIŚ: (późne) miseczka grzybowej z razowym makaronem, obsmażony kawałek schabu na oliwie z oliwek, następnie uduszony O: dwie kromki rozowca z paszetem, wieśniak z bananem P: zupa z węgorza od chińczyka, pół dania: makaron sojowy z warzywami i kurczakiem K: (będzie) wieśniak z pomidorem
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-02-14 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Raczkowanie
|
MOJE U
![]() Ile to może mieć wszystko kalorii? ![]() śniadanie : 2 kanapki z pełnoziarnistego, orkiszowego chlebka z serkiem ziarnistym i pomidorem obiad : jogobella light z 3 garściami płatków śniadaniowych, 4 ciasteczka pełnoziarniste LU GO podwieczorek : 1 mały oscypek kolacja : 2 parówki sojowe z keczupem, 2 kromki chleba pełnoziarnistego, orkiszowego
#844 |
Rozeznanie
|
Moje Rrrr mam nadzieje że nie będzie tak źle jak ostatnio.
![]() Śniadanie: serek wiejski(200g) z płatkami owsianymi(4łyżeczki) i cynamonem, 2 kromki chleba razowego pełnoziarnistego z polędwicą drobiową, pomidorkiem i ogórkiem kwaszonym.(nie za dużo tego po wieśniaku byłam już pełna?) Śniadanie II: jogurt naturalny(około100g) z cynamonem i płatkami owsianymi ![]() Obiad:pieczony filet z dorsza z pieczarkami, cebulką i marchewką+ryż brązowy(około połowy może mniej opakowania)kiedy zjadłam tak sobie pomyślałam czy przypadkiem nie pomieszałam węglowodanów z tłuszczem? Przekąska: jogurt naturalny(około70g), 4 orzechy włoskie Kolacja(będzie):1jako gotowane+ plasterek polędwicy+pomidor Już sama nie wiem czy tego za mało czy za dużo? Bardzo najadam się obiadem i później nie mam długo ochoty na przekąskę a przez to opóźnia się kolacja ![]()
#845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#846 |
Rozeznanie
|
z dzisiaj, lekkie pe
![]() ś: /późno wstałam/ 2kanapki: jedna z pastellą z suszonymi pomidorami (<3), druga z almette na każdą po liściu sałaty, plasterze chudej wędliny, pomidora, papryki i rzodkiewka + herbata bez cukru. 2ś: ciastko walentynkowe z lukrem i budyniem ![]() o: rosół z makaronem, ryż + mięso z kurczaka i sos pomidorowy zabielany śmietanąą (tak po 3 łyżki jednego i drugiego) p: jogurt z otrębami i garścią fitnesów + lipton zielona z miętą k: to samo co na śniadanie tylko pastella była paprykowa XD zrobiłam to samo, bo mam taka ilośc warzyw w domu, że chce to wykorzystać ;p po k: jabłko. wiem, że nie powinno sie chyba jeść owoców wieczorem, ale kusiło xp ostatnio miałam dziwne wahania wagi >< po 3 dniach weekendu przytyłam 0,2kg (pon) po następnych 3 dniach(czw) było -0,5 a po wczorajszej imprezie i wadze dzisiaj (sob) było +0,4 XDD ale ferie idą. będe miała więcej czasu więcej jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje U: Iśn- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem ![]() jabłko IIśn- duża bułka drożdżowa z jagodami, 300gr kefiru o smaku owoców leśnych pół banana O- flaki wołowe, 2 kromki chlebka do nich, ziemnaiczki polane tłuszczykiem, kotlet mielony, ![]() kawwwwaaaa z mlekiem, kawałek ciasta, mars P- wieeeeeelki kupny kulebiak na ciepło z ketchupem, herbata, znowu jabłko ![]() ![]() 2 cukierki K- domowe pierogi z kapustą i grzybami-7, polane tłuszczykiem i do tego "skwarki" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz jem biszkopty moczone w mleku z miodem ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ktoś sprawdzi? ![]()
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2009-02-15 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#852 | |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mogłabyś podać przykład serków homogenizowanych? W czym są zdrowe tłuszcze? Te orzechy to jeść codziennie tak po 3-4? Płatki owsiane gotować czy można prosto z opakowania?
![]() |
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() smacznego, kika! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a herbata bez cukru, boo.. to cały czas mam to "oszczędzanie" na cukrze i maśle. zjem, ale jak przyjdzie mi samej dodać to do czegoś to już jest problem ._________. i tymi kanapkami to tak, że jak zjem rano 2 to mnie ciśnie w brzuchu a potem jak mi sie żołądek rozciąga to po 2 na kolecje mam wrażenie, że mogłabym 2x więcej. a wolałabym na odwrót;p dzięki za odp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]() Mam pytanie: ile kromek razowca mogę zjeść na R? Czy te 3 na śniadanie to już jest max, czy ew przy podwieczorku można jeszcze wszamać kanapkę? I czy na podwieczorek można jeść owoce czy tylko na śniadania?
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-02-15 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Raczkowanie
|
no niech Ci będzie!
![]() ![]() tak więc wczorajsze Peeee (próbne= zwiększam il. kcal): Iśn: buła 3 ziarna 120g z masełkiem, pastą sardynkową (sardynki w oleju+szczypiorek+przypra wy) i sałatą, duża kroma chleba z masełkiem, żółtym serem, bekonem, pomidorem i majonezem, 7 połówek jajek faszerowanych; herbata z cukrem i cytryną; kawał murzynka potrójnie czekoladowego ![]() IIśn: 2 croissanty z nadzieniem migdałowym, koktajl (jogurt waniliowy, banan, 2 gałki lodów czekoladowych, garść orzechów)- wyszło ponad 0,5l ![]() kawał murzynka, gruszka o: rosół z makaronem, furą marchewki i mięska; 10 wielkich pierogów z mięsem podsmażanych na masełku ze skwarkami; kubek kefiru d: 4 paski czekolady kawowej, jakieś 200g strucli serowej z rodzynkami posmarowanej nutellą, delicje jagodowe w białej czeko, cappuccino toblerone ![]() p: 2 tortille (sos czosnkowy, sos majonezowy, mięsko, kukurydza, czerwona fasola, szpinak, papryka, grzanki, duużo sera); calzonka na ciepło z furą keczupu; prawie cała duża butla leona duży danio waniliowy z garścią rodzynek w czeko, cini minis i kandyzowaną skórką pomarańczową k: bagietka 150g z masełkiem, domowym pieczonym pasztetem i chrzanem; micha jakiejś sałatki (makaron, kawałki kurczaka, kukurydza, papryka, majonez); herbata z mlekiem i cukrem kawał murzynka, mocne kakao na mleku 3,2% i sama nie wiem, jak ja to wszystko mieszczę... ![]()
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
ja nie wiem jak Ty to wszystko pamiętasz! XDD
ale pysznie masz te jadłospisy, u mnie w domu nie ma aż tylko przysmaków, musiałabym co chwile latac do sklepu ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
mój zwykly dzien wyglada tak:
sniadanie: omlet (2 jajka, woda) z niskosłodzonym dżemem na oliwie smazony obiad: maly filet z pangi pieczony w ziolach i oliwie z oliwek + ryz brązowy podwieczorek: zielony grejpfrut kolacja: 1 kromka razowca z chudym bialym serkiem i pomidorem ale dzisiaj (koniec sesji!!!) sniadanie: koktail mleczny z bananem i blonnikiem obiad: rosól i przez caly dzien: ciasto czekladowe duża blacha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (5 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 3,2% , średnie potarte jabłko, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka miodu) II śniadanie: nie było. Za późno wstałam. Obiad: pół torebki ryżu (białego ![]() W międzyczasie: kostka gorzkiej czekolady, kawa waniliowa (78 kcal) - potrzebowałam czegoś co mi pomoże w nauce. Podwieczorek: szklanka jogurtu naturalnego z łyżeczką miodu, 3 łyżeczkami płatków crunchy, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka siemienia lnianego ![]() Kolacja: (będzie) puszka tuńczyka w sosie własnym
![]() |
#866 |
Wtajemniczenie
|
kolejna próba:
RRRRR ś: razowiec 2 kromki "posmarowane" (grubo) serkiem wiejskim, z plastrami pomidora posypane bazylią kawa z mlekiem (bez cukru) 2ś: 2 ogórki kiszone + serek wiejski, 2 szklanki wody z cytryną o: zupa pomidorowa (bez śmietany) z makaronem (kilka świderków) podwieczorek: jabłko kolacja: - sałatka : brokół pierś z kurczaka pomidor ogórek kiszony orzechy włoskie jogurt nat 1 łyżka majonezu bazylia pieprz brokół i pierś razem gotujemy na 1 łyżeczce ziarenek smaku reszte kroimy i mieszamy razem tych włoskich orzechów dałam garść kubek zielonej herbaty już 19 a ja czuję się bardzo pełna nie wiem czy coś jeszcze zjem
![]() |
#867 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i właśnie staram sie wrócić przynajmniej do tej wagi po szpitalu, bo ona wcale nie była taka wysoka. to ok 3kg w góre. wiem że musze bo inaczej hormony, które łykam nic mi nie dadzą, okres wródzi a potem pójdzie. a tyle czasu bez okresu to nie jest za dobrze dla kości ._____. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#868 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a croissanty z nadzieniem migdałowym piekła mama ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Przyczajenie
|
Hej,
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile na oko jest kalorii w moim dzisiejszym jadłospisie ;s ? Miałam totalnie rozbity dzień przez wizytę gości (stąd tyle słodkiego). I : 2-2,5cm grubości kawałek babki piaskowej, kawałek 4x4 wafla z mleczkiem skondensowanym krówkowym II: 2 wafle ryżowe, jabłko, micha surówki z pekińskiej, pomidora i papryki, caro z mlekiem 1,5% bez cukru III: troszkę ziemniaków z jogurtem naturalnym (przy karmieniu brata ^^), znooowu wafel z masą krówkową.. tym razem 4 takie kawałki 4x4 (a może i nawet większe ciut były;/) IV: sałatka ‘gyros’ (pekińska, pierś z kurczaka, papryka, kukurydza, majonez) normalna spora porcja / pełna salaterka, po obiedzie kawałek sernika V: 2 jabłka + marchewka + 150g jogurtu naturalnego z łyżką siemienia W międzyczasie: garść paluszków, 3 delicje, 2 mandarynki I jak ? ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jakby to nie było takie czasochłonne to moglabym piec ;p chociaż mam teraz ferie. to może uda mi sie coś upichcić ![]() i musze sie wam pochwalić że kupiłam sobie dzisiaj inke świąteczną bo któraś tutaj zachwalała ;p jutro będzie na śniadanie: tosty z inką z mlekiem cukrem i bitą śmietaną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.