|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Moja przyjaciółka miała anoreksję. Fakt, że mniej zaawansowaną, niż skomplikowana. Ale wyszła z niej jedynie dzięki mamie. Bo to ona miała nad nią kontrolę.
A Skomplikowana, jeśli chcesz dalej chudnąć to licz sie z konsekwencjami.
![]() |
#842 |
Raczkowanie
|
Skomplikowana Ty chcesz w ogóle wyzdrowieć? wybacz, ale zaczynam w to wątpić. odrzucasz nawet pomoc mamy. nie chcesz, aby Cię kontrolowała. a ona robi to przecież z troski o Ciebie. dlaczego nie pozwolisz sobie pomóc? sama siebie kontrolowałaś przez ten cały czas. i jak na tym wyszłaś? chyba niezbyt dobrze. waga ciągle leci w dół. nawet jej nie utrzymujesz. Ciebie powinien ktoś kontrolować. sama możesz sobie nie dać rady
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam jej o tym, ale nasze posty to jak grochem o ścianę. Skomplikowana powinna sie cieszyć że ktoś ją chciał kontrolowac. Mi mama powiedziała ze jestem już duża i nie będzie mnie kontrolować, tylko zrobi co będzie musiała ( powiedziała tak gdy poprosiłam ją o kontrolę)
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Mama wie co dla dziecka najlepsze. Ale jak któraś z was napisała wcześniej: Skomplikowana wie że jak będzie kontrola to przytyje a ona tego nie chce.
Upragniona 2 z przodu. Pewnie wyglądasz jak ta modelka co umarła a w dodatku ważyła 41 kg. Gratuluje.
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mozę ona nie jest świadoma tego jak wygląda i że jest już jedną nogą na tamtym świecie
![]() |
#846 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez FilifionkaB Czas edycji: 2011-09-26 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zadomowienie
|
Dla mnie również.
Cała ta historia kupy się nie trzyma. Jeszcze nie słyszałam o szpitalu psychiatrycznym, w którym jest prawie jak w hotelu ani o sobie mającej BMI 12, która ma silę na tak wiele rzeczy.
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filafionka skoro miałaś podobną sytuację to może opowiesz nam jak udało Ci się z tego wyjść?
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Osoby chore na anoreksje postrzegają siebie jako osobę grubą.
![]() |
#851 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez FilifionkaB Czas edycji: 2011-09-26 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#852 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale problem MA!. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() aha i ona nie ma komputera tam tylko pisze z tefonu ![]()
. Edytowane przez BlackCat1990 Czas edycji: 2011-01-14 o 11:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ X. [posty chorobowe, wÄ
tek zbiorczy]
SN: zupa mleczna, 2 kanapki z maslem i 2 plasterkami szynki, warzywa.
2 SN: jogurt Fantasia z kulkami czekoladowymi, bulka drozdzowa duza z jablkami i cynamonem. Mam mysli,ze moglam sama bulke,bo pewnie miala min. z 350 kcal, a jogurt 160. Ale im wiecej,tym lepiej,nie? Tyle,ze teraz brzuch boli,mdli mnie,ciezko na zoladku,slodko.A zaraz obiad. Ale DALAM RADE! |
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Zakorzenienie
|
tek zbiorczy]
Cytat:
Nie nie mogłaś samej bułki. Dobrze zjadłaś tak powinnaś jeść codziennie. Ervisha masz rację. Ja jako osoba, która nigdy nie była chora inaczej to widzę z boku. Nie potrafię w mojej mózgownicy uzmysłowić sobie jak ona może myśleć że jest gruba.
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
no i bardzo dobrze. teraz zjedz porządny obiad 2-daniowy, później podwieczorek i kolację. nie możesz rezygnować z żadnego posiłku. jeśli chcesz, to możesz sobie dodać jeszcze zaraz po obiedzie jakiś deser i wieczorem przed snem II kolację. i jedz tak codziennie, żeby były wreszcie jakieś efekty, a nie tylko ciągły spadek wagi.
dasz radę. i ja bym na Twoim miejscu skorzystała z pomocy mamy i pozwoliła jej na kontrolowanie Ciebie podczas posiłków. było by Ci łatwiej. ona chce dla Ciebie jak najlepiej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez FilifionkaB Czas edycji: 2011-09-26 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#858 |
Przyczajenie
|
A ja w to nie wierzę i kupy mi się to nie trzyma. Nie wierzę. Ludzie mający taką wafgę mają organizm tak słąby, że narządy pracują bardzo wolne i wątpię, że mają siłę i jakąkolwiek ochotę pisać na wizażu jak mają ochotę pieścić podniebienie. Nie .. To jest oczywiste. Po prostu nie wierzę.
![]() |
#859 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
Nie będę wnikać w to czy Skomplikowana jest trollem, ale jeśli BlackCat jest przekonana, że nie, to ja osobiście wierzę.
Jednak naprawdę nie potrafię pojąć dlaczego dziewczyna nie odpisuje na żadne post, a nawet czy je w ogóle czyta. ![]() Dziś pisze, że zobaczyła 2 na początku, przestraszyła się i w końcu coś skubnęła. Nie chcę być złym prorokiem, ale zapał pewnie długo nie potrwa, zwłaszcza, że personel szpitala zdaje się mieć swoich pacjentów gdzieś i pozostawia ich samym sobie. ![]() Co wiemy natomiast o samej Skomplikowanej? Oprócz Jej wagi i jedzenia, zupełnie nic. Nie dziwią mnie, więc przypuszczenia, że może to być głupia prowokacja. ALE, jeśli Skomplikowana rzeczywiście jest w tak beznadziejnym szpitalu i chce (przynajmniej dzisiaj) zmian i jak pisze- kontroli nad samą sobą- dlaczego nie znajdzie szpitala/ośrodka, który rzeczywiście pomagałby pacjentowi? S., to nie będzie świadczyło o tym, że nie umiesz decydować o Sobie i tym, co jesz. Przeciwnie. Byłaby to bardzo dojrzała i mądra decyzja. |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
Cytat:
![]() |
#862 |
Rozeznanie
|
zastanawiam sie czy moze dlatego, ze ona odpsuje z telefonu to moze trduno jej przegladac 24 str watku? wiecie przegladarka wolno chodzi itp. nie wiem
![]()
#863 |
BAN stały
|
tek zbiorczy]
O co chodzi z tym trollem?
Nie mam tu komputera,tylko komorke,z internetem. A jak mama mialaby mnie teraz kontrolowac,skoro jestem w szpitalu? Dzis przelom,umowa z lekarka,poza tym robie to dla siebie. Mam wage w sali,w szafce pod lozkiem i rano sie waze.Na dobra sprawe moglabym sklamac,bo waze sie sama,ale zachowuje sie jak odpowiedzialna osoba,tak jak jestem traktowana.Oszustwo predzej czy pozniej wyszloby na jaw,a ja musze zdrowiec dla siebie,przede wszystkim.I powoli sie do tego przekonuje. Dzis zacisnelam zeby,daje rade.Kilka dni bedzie strasznych,brzuch i zoladek ledwo co wytrzymuja,buzuje mi w jelitach,czuje zgage,jedzenie w przelyku.Jem wbrew temu.Udowodnilam sobie,ze potrafie!Wlasciwe sniadanie,2 sniadanie i caly obiad!Jadlam sama i zjadlam!Patrzcie: Sniadanie i 2 sniadanie-bula slodka drozdzowka i jogurt Fantasia,juz pisalam. Obiad:zupa z ziemniaczkami i zacierka+kopiasty talerz makaronu z twarogiem i stopionym maslem!Na prawde porcja solidna,kopiasta!A po obiedzie 2 mandarynki i kiwi. I jak?Uff... |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Raczkowanie
|
tek zbiorczy]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]
Cytat:
Ale jedzenie jest tu lekarstwem i to jednym
![]() |
#866 |
Raczkowanie
|
nie musisz się chwalić co udało ci się zjeść... robisz to dla siebie a nie dla nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
"ale ona sama sobie nie radzi"
O jezu zastosowałam skrót myślowy i nie zrozumiałaś ![]() Ona ma psychologa i psycholog ma za zadanie pomóc się uporać z emocjami ale wpierw nazwać je po imieniu.Szkoda że skomplikowana nie ma takiego samozaparcia w dążeniu do normalności jakie ma w stukaniu na telefonie postów, bo gdyby je miała to by już dawno była zdrowa i studia dawno skończyła. Marnujesz się dziewczyno. Jeśli to wszystko prawda co tu piszesz to skieruj energię na coś bardziej konstruktywnego albo zacznij truć pani psycholog tak jak nam trujesz to może ona dzięki temu bardziej pozna twoją prawdziwą naturę i będzie mogła do ciebie dotrzeć. Mam wrażenie że ty strasznie łakniesz akceptacji i potwierdzenia a przy tym masz jobla na punkcie dorosłości którą jedni osiągają mającv lat15 inni nawet w wieku 40 lat są jak dzieci (oczywiście mam na myśli dojrzałość emocjonalną ale piszę żeby ktoś źle nie zinterpretował ![]() Na tę chwilę radzę ci odpuść sobie jakieś takie dziwne myśli "jestem dorosła,muszę sama" owszem musisz jeść, ale póki co daj sobie jeszcze ten przywilej, że ktoś się tobą w ogóle chce opiekować. Jeśli chodzi o masę ciała to jak na miesiąc w szpitalu to to bardzo kiepski szpital albo umieralnia. Jak masz siłę do walki do zbieraj się stamtąd i idź w takie miejsce gdzie ci pomogą dojść do wagi bezpiecznej. Czemu nie dostajesz nutridrinków? I jakichś innych "wspomagaczy"? Nie odpowiedziałaś na to pytanie. Wiesz w ogóle co to jest? "O co chodzi z tym trollem? Nie mam tu komputera,tylko komorke,z internetem." O to chodzi że to co piszesz się "trochę" kupy nie trzyma (dziwny,bardzo dziwny "szpital" i w sumie nie wiadomo czy to szpital czy ośrodek wypoczynkowy). A poza tym nie prowadzisz z nami rozmowy (czasem od niechcenia rzucisz jakieś dziękuję czy coś dla św spokoju) co już jest chamskie i bezczelne z twojej strony. Rozumiem, że jest to dla ciebie jakiś sposób żeby zaistnieć i zrobić wokół siebie szum, tyle że to się dzieje kosztem naszych emocji. Nikt cię nie widział na żywo, więc jest 50% szansy na to że twoja historia jest prawdziwa. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- A tak z ciekawości- jakiej przeglądarki używasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Proponuję Ci dziewczyno żebyś sobie założyła osoby wątek. Tutaj za bardzo absorbujesz naszą uwagę. Jakbym mogła to bym zablokowała Twoje wiadomości.
#869 |
Zakorzenienie
|
Przestańcie ona potrzebuje wsparcia. Jest zagubiona. Pogubiła się w tym wszystkim.
#870 |
Raczkowanie
|
ale my jej tego wsparcia nie damy a jedynie wizaz powoduje, ze ona caly czas obraca się w sferze jedzenia. powinni jej ten telefon zabrać w cholere i to naprawdę by pomogło, a nie w kółko pisac to samo, bo to karmienie jej choroby.
Iza, czy nie można by poprostu zamknąć tego wątku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.