In Vitro - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 21:22   #841
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay
Dot.: In Vitro

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
czemu? na kole podbiegunowym mieszkasz?
Tak jak Ci kasia_ruda napisała, mieszkam na Islandii, czyli już prawie na kole podbiegunowym.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
[/COLOR]Yssmay mieszka na stałe na/w Islandii. Własnie Yssmay jak się mówi: na czy w?
Ja mówie "na".... sama nie wiem jak jest poprawnie.

Za mną 2gi zastrzyk, ja mam co drugi dzień gonal, a potem chyba tydzień już codziennie menpur i gonal. Zaczęłam zastrzyki z 16 tabletką anty i kazali wybrać opakowanie do końca. Ja na razie nie odczuwam żadnych skutków. Tzn. ja jestem dziś mega padnięta, bo wstałam o 4 Polskiego czasu i nadal nie spię. No i wróciłam już na ten mój biegun .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 18:25   #842
alcia
Raczkowanie

Yssmay to znaczy, ze na punkcje wracasz to polski? To sie nalatasz! Dobrze, ze nie było wybuchu wulkanu jak kilka lat temu bo by Ci to bardzo utrudnilo!

Linka gratuluje efektów na usg! Trzymam kciuki za poniedziałek!

Dziewczyny mi udało przełożyć sie wizytę w I. z następnego piątku na wczoraj! Pani doktor dała mi mercilon, który mam brać od pierwszego dnia miesiączki, przy 14 tabletce kontrola i dowiem sie co ze stymulacja. Pani doktor mówi, ze byłaby szansa przed świętami sie wyrobić ze wszystkim! Wow! Ale niestety nie zbadała mnie, a ja sie mega do pracy spieszyłam bo wyrwałam sie zupełnie nielegalnie potem oczywiście mega zalowalam bo jakiś dyskomfort mi dokucza od kilku dni... poszłam dziś do gina i niestety dziś sie potwierdziło

Czy któraś z Was wie co teraz? Ten cykl muszę odpuścić? Czy jak sie wylecże przed stymulacja to będzie dobrze? Czy jak dostanę okres to mam brać ta antykoncepcję? Może mi zalecić pani doktor stymulacja po całym opakowaniu antyków albo nawet po dwóch? Sorki, ze tak Was zanudzam swoim problemem ale może komuś sie to jeszcze przyda bo będzie w podobnej sytuacji
alcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 18:52   #843
Linka1984
Zakorzenienie

Alcia? Kandida??

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 18:59   #844
alcia
Raczkowanie

Podobno mieszane świństwo
Miesiąc temu miałam bakteryjne leczone metronidazolem, a po leczeniu używałam multi-Gyn active żel na zapobieganie właśnie drożdżycy. To teraz sie świństwa połączyły obecnie dostałam macmiror
Stary 2014-03-06, 19:07   #845
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alcia Pokaż wiadomość
Podobno mieszane świństwo
Miesiąc temu miałam bakteryjne leczone metronidazolem, a po leczeniu używałam multi-Gyn active żel na zapobieganie właśnie drożdżycy. To teraz sie świństwa połączyły obecnie dostałam macmiror
Antyki nie wykluczają lekow :-P spokojnie dawaj pimafucin globulki i np clotrimazol w kremie ;-) ja koncze stymulke a uzywam bo po antybiotyku na zatoki mnie swedziało

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-06, 19:15   #846
kasia_ruda
Zakorzenienie

Alcia dokładnie, Linka ma rację. Z resztą może w ogóle zdążysz się wyleczyć do @ i nie będzie problemu. Zanim dojdzie do stymulacji na pewno będzisz już zdrowa. A w końcu antki nie wykluczają leczenia chorób intymnych, nie? Dziewczyny na antkach chorują tak samo. Masz jeszcze dużo czasu. Na samą punkcję i transfer musisz być zdrowa. Ja pamiętam jak wylądowałam w gabinecie lekarza na początku listopada, a on spojrzał w kalendarz i stwierdził, że do mikołajek będzie po sprawie. Prawie z krzesła spadłam, że tak szybko! I tak było, sprawdziło się co do dnia, bo 6.12 miałam transfer

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-06, 19:38   #847
alcia
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny! Fajnie, ze jesteście i można liczyć na Was
Ten pimafucin rzeczywiście dobry jest kiedyś stosowałem.
To moze na razie nie będę dzwonić do pani dr z info o infekcji tylko poczekam do wizyty przy tej 14 tabletce.
Rzeczywiście tyle czekania na rożne wyniki, badania, a potem nagle taka informacja, ze już zaczynamy! Ja myślałam, ze w tym nowym cyklu jeszcze ostatnie badania hormonów i w następnym start, a tu! Zwala z nóg! U ciebie Kasiu poszło na prawdę mega szybko, ale u Ciebie Linko też prawda? Chyba z wizyty na wizytę sie zakwalfikowalas. Fajnie

Ps. Fajnie, ze Kasia-ruda po udanym IVF nie zapomniała o forum tylko dalej aktywnie wspiera walczące dzięki!
Stary 2014-03-06, 20:07   #848
Linka1984
Zakorzenienie

Alcia wiesz jakiego stresa mialam jak zachorowalam i antybiotyk dostałam przy pierwszym zastrzyku ??!?!:-P

tak ja dostałam kwalifikacje na pierwszej wizycie

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-06, 20:11   #849
alcia
Raczkowanie

Linka wyobrażam sobie! Ale dobrze, ze masz to już za sobą

A tak poza tematem to mieliśmy być dziś w novum na wizycie p, ale odwolalismy bo nagle wszystko z kopyta ruszyło.

Śpicie dobrze przyszłe mamuśki bo po porodzie pewnie będzie można zapomnieć o wysypianiu sie
Stary 2014-03-06, 20:46   #850
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Śpicie dobrze przyszłe mamuśki bo po porodzie pewnie będzie można zapomnieć o wysypianiu sie
Dobrze prawisz!!! Polać jej!!!

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-07, 10:01   #851
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Cytat:
Yssmay to znaczy, ze na punkcje wracasz to polski? To sie nalatasz! Dobrze, ze nie było wybuchu wulkanu jak kilka lat temu bo by Ci to bardzo utrudnilo!
No trochę się nalatam. Spokojnie, żaden wulkan teraz nie wybucha ,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 10:17   #852
zuza1121
Przyczajenie

Procedura in vitro kosztuje bardzo dużo, a jej skuteczność, jak dowiedziałam się na stronie http://www.pro-life.pl/mediablog/videoblog/in-vitro-etyka-ryzyko-komercja-2 sięga 21-28%. A co z Naprotechnologią, która jest dużo tańsza i skuteczniejsza (więcej niż 60%)?
zuza1121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 10:21   #853
kasia_ruda
Zakorzenienie

Tak Zuzia, obserwacja śluzu jest mega skuteczna, szczególnie jeśli u pary występuje niepłodność męska... Żadna z nas nie potrzebuje tu umoralniania, nie podoba ci się in vitro, to go nie rób. My jesteśmy dorosłe i swoją decyzję podjęłyśmy...

Stary 2014-03-07, 10:43   #854
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuza1121 Pokaż wiadomość
Procedura in vitro kosztuje bardzo dużo, a jej skuteczność, jak dowiedziałam się na stronie http://www.pro-life.pl/mediablog/videoblog/in-vitro-etyka-ryzyko-komercja-2 sięga 21-28%. A co z Naprotechnologią, która jest dużo tańsza i skuteczniejsza (więcej niż 60%)?
Przy takich chorobach jakie nas nękaja naprotechnologie mozemy sobie w...kieszeń wsadzić.

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-07, 12:35   #855
alcia
Raczkowanie

dziewczyny czytałyście?
http://www.tasteaway.pl/2014/02/28/j...akims-invitro/

Mi aż łzy się w oczach zakręciły, w końcu ktoś zdarł "świętość" z naturalnego poczęcia i ja poczułam się lepiej bo gdzieś tam z tyłu głowy czasami czułam się "gorsza" od koleżanek, którym udało się naturalnie.
Stary 2014-03-07, 12:50   #856
Linka1984
Zakorzenienie

pięknie napisane i extra rysunki hahahaha

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-07, 12:55   #857
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ej, mnie te grafiki totalnie przeraziły... kim trzeba być, żeby coś takiego wymyślić... ale tekst bardzo fajny.

Stary 2014-03-07, 19:18   #858
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Dobry tekst. Ale te memy to straszne są.
Stary 2014-03-07, 19:41   #859
ewapop3
Raczkowanie

Dziewczyny ją jestem dzisiaj podlamana! Czekałam na stymulacje dwa cykle na dzisiejszej wizycie miałam mieć już rozpisana i zacząć od pszyszlego tygodnia po usg okazuje się że mam tak duże torbiele które wogle niepekaja że duphaston muszę przyjmować bo dr powiedział że trzeba wywołać okres bo mam dostać w wtorek ale twierrdzi że niedostane spóźni mi się i znowu miesiąc z głowy.a na dodatek mój mąz odebrał wynik z tk że ma torbiel na wątrobie a jak wcześniej pisałam że miał raka jądra 4 lata temu nigdy niemial przezuutow i był pod ścisłą katrola lekarza najbliższy termin do lekarza to pod koniec kwietnia i życie w niepewności czy to poważne niemamy tego jak sprawdzić.Oj mówię wam,jst mi ciężko niemam się komu wygadac,więc chociaż tu mogę!
ewapop3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 19:45   #860
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewapop3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ją jestem dzisiaj podlamana! Czekałam na stymulacje dwa cykle na dzisiejszej wizycie miałam mieć już rozpisana i zacząć od pszyszlego tygodnia po usg okazuje się że mam tak duże torbiele które wogle niepekaja że duphaston muszę przyjmować bo dr powiedział że trzeba wywołać okres bo mam dostać w wtorek ale twierrdzi że niedostane spóźni mi się i znowu miesiąc z głowy.a na dodatek mój mąz odebrał wynik z tk że ma torbiel na wątrobie a jak wcześniej pisałam że miał raka jądra 4 lata temu nigdy niemial przezuutow i był pod ścisłą katrola lekarza najbliższy termin do lekarza to pod koniec kwietnia i życie w niepewności czy to poważne niemamy tego jak sprawdzić.Oj mówię wam,jst mi ciężko niemam się komu wygadac,więc chociaż tu mogę!
Nie wiem co napisać :-( jestesmy z Tobą

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-07, 20:18   #861
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ewapop trzymaj się... mam nadzieję, że u męża okaże się to czymś niegroźnym, a in vitro nie przesunie się więcej niż o miesiąc. Powodzenia i dużo siły na ten czas

Stary 2014-03-07, 20:39   #862
Linka1984
Zakorzenienie

Ja bym w ogole mroziła nasienie..tak na wszelki wypadek

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-08, 06:48   #863
ewapop3
Raczkowanie

Dziękuje Wam za słowa otuchy!! dr. też mówił o mrożeniu,ale kazał najpierw skonsultować wynik z onkologiem a jak pisałam wizyta za 2 miesiące.Mąż leczy się w Wrocławiu dojeżdżamy 70 km i tak myślę że pojedziemy w poniedziałek zapytam się lekarza czy go przyjmie bez rejestracji,byłam wczoraj to mnie pogonił za dużo ludzi.
a co do stymulacji to tyle czekał to i poczekam teraz,pytałam się o procent jaki mamy twierdzi że między 30-40% to chyba dużo nie wiem,i że stymulacja ultra krótka i doszło do badania i pałza.Cieszę się,że jest takie miejsce jak tu!! Nie wiem co ja bym zrobiła bez was! nie mam komu się chociaż wygadać a nawet gdybym miała to nikt mnie nie zrozumie.
Nie którzy wiedzą,że podchodzę do in vitro i zdanie jest takie adoptuj bo ja jak bym nie mogła to tak bym zrobiła jest to przykre.Jeżeli się nie powiedzie to tak zrobie!!!
Stary 2014-03-08, 07:54   #864
annaantonina
Raczkowanie

GG do annaantonina

Cytat:
Nie którzy wiedzą,że podchodzę do in vitro i zdanie jest takie adoptuj bo ja jak bym nie mogła to tak bym zrobiła jest to przykre.Jeżeli się nie powiedzie to tak zrobie!!!
Ci co tak mówią, są puści i nawet nie starają się Ciebie zrozumieć... bo tak naprawde ten kto teogo nie dświadczył, tej niemocy.... w stanie zrozumieć Nas nie jest... moze próbować, ale nie zrozumie pustki, złości, przerażenia i cholernej niemocy.... jak widać niektórzy nawet się nie wysilają....
Adopcja hmmm moze sarkazm nie jest namiejscu , ale aż ciśnie mi się na usta, ze wszyscy tacy miłosierni "bo biedne dzieci czekają", to dlaczego sami płodzą dzieci i rodzą naturalnie, skoro sa tacy miłosierni i tak trudne decyzje przychodzą im teoretycznie tak łatwo. Nie rozumiem przecież można zrezygnowac z posiadania biologicznych dzieci na rzecz adoptowanych jeśli to takie proste!!!
Osobiście uważam, że adopcja to poważna decyzja, że adoptować powinno sie z pragnienia a nie z niemocy, że nie tylko fizyczna potrzeba posiadanie dziecka powinna być zaspokojona ale i psychiczna. Ja zawsze mowiłam ze chciałabym mieć 2 dzieci "swoich" i trzecie adoptowane , a jak padł wyrok że naturalnie sie nie uda... wcale nie było oczywiste że musze adoptować, ja się obawiałam ze skrzywdze to adoptowane dziecko bo w głowie będe się zawsze czuła gorsza od innych matek gdy mi powiedza " co ty tam wiesz , przecież nie rodziłaś, przecież w ciąży nie byłaś", człowiek staje się przewrażlwiony w pewnych sprawach i takie słowa sprawiają wielki ból, znam osoby które adoptowały, które swoje uczucia zagłuszają, oszukują swoje potrzeby i to sprawia, że nie są w stanie zaakceptować dziecka adoptowanego, sa z nim , pozornie dbają o nie , ale taka bezgraniczna, bezwarunkowa więź sie nie nawiązała, czego maja swiadomość i co ich bardzo boli....
ja postanowiłam, że muszę zawalczyć, muszę spróbowac wszystkiego co w mocy, żeby później nie żałować, żeby nie obwiniać być może w przyszłości właśnie tego dziecka z adopcji....
i powiem Wam, że ta moja 3 procedura miałabyć chyba ostatnią, pieniądze się już kończyły ( 10 miesięcy - dobrze ponad 40 tysięcy wydane na leczenie) zaczełam rozważać adopcje, w raazie kolejnego niepowodzenia , byłam wykończona psychiczne tą walką, ciągle przegrywałam... i stal się cud, malutki podwójny, za 27 dni moje Szczęścia skończą dwa latka)
Nikt nie ma prawa nas oceniać, nikt kto nie był w podobnej sutuacji, nikt kto nie miał takiego pragnienia, że serce mu pekało, każdego dnia na tysiąc części!!!!
I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;(
Kariotypy - prawidłowe
eMek -oligoasthenoteratozoosper mia

Edytowane przez annaantonina
Czas edycji: 2014-03-08 o 07:58
annaantonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 08:08   #865
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Wam za słowa otuchy!! dr. też mówił o mrożeniu,ale kazał najpierw skonsultować wynik z onkologiem a jak pisałam wizyta za 2 miesiące.Mąż leczy się w Wrocławiu dojeżdżamy 70 km i tak myślę że pojedziemy w poniedziałek zapytam się lekarza czy go przyjmie bez rejestracji,byłam wczoraj to mnie pogonił za dużo ludzi.
a co do stymulacji to tyle czekał to i poczekam teraz,pytałam się o procent jaki mamy twierdzi że między 30-40% to chyba dużo nie wiem,i że stymulacja ultra krótka i doszło do badania i pałza.Cieszę się,że jest takie miejsce jak tu!! Nie wiem co ja bym zrobiła bez was! nie mam komu się chociaż wygadać a nawet gdybym miała to nikt mnie nie zrozumie.
Ale w takiej sytuacji lekarz musi was przyjąć! Przecież nie możecie czekać miesiąc czasu teraz, nie wiedząc co się dzieje. Poza tym, jeśli (mam wielką wiarę, że nie) to coś złego, to trzeba działać natychmiast. Kurcze przecież go obowiązuje przysięga Hipokratesa... walcz o siebie i o niego. I nie poddawaj się. Sama widzisz, że takie trudne historie jak sama Annaantonina napisała, kończą się szczęśliwie... jak powiedziałam o in vitro moim rodzicom, to moja mama (całe życie najbardziej wspierający mnie człowiek na świecie) była bardzo przeciwna (bo za wcześnie, nie wykorzystaliśmy wszystkich opcji, bo może powinniśmy właśnie adoptować, poza tym ona jest też wierząca, więc tu miała też problem wewnętrzny)... mimo tego była przy mnie, ale czułam jej lęk. Rozumiem twoje obawy i rozterki. Ja przed podjęciem decyzji o in vitro rozważałam adopcję, ale po pierwsze cała ta biurokracja mnie przerosła, a po drugie... trzeba być bardzo silnym i dobrym człowiekiem, żeby wychować dziecko z ciężką historią, często z problemami wynikającymi z zaniedbań okresu płodowego, czy noworodkowego... przestraszyłam się...

Stary 2014-03-08, 09:26   #866
ewapop3
Raczkowanie

Dodałyście mi otuchy i odwagi i za to wam naprawdę bardzo dziękuje!!!Mieszkam w niedużej wsi,gdzie każdy o każdym wie!! i na co dzień napotykam ludzi,którzy mówią o zdecydowałaś się na in vitro ja bym wolała adoptować gdybym nie mogła swoich mieć przecież jest tak wiele dzieci które potrzebują miłości a ja stoję i chce mi się płakać.Sama byłam adoptowana tyle że przez dziadka i nigdy nie wykluczałam adopcji,ale tak jak pisałyście trzeba chcieć tego na poważnie,a ja psychicznie nie jestem do tego gotowa i nie wystarczy tylko chcieć więc będę walczyła i nic mnie nie zatrzyma!!
Co do mojego męża,to jak pisałam już wcześniej byliśmy wczoraj odrazu z wynikami weszłam do gabinetu i zapytałam czy może przyjąć męża bo wynik z tk wyszedł nie taki i boimy się czy to nie przeżuty,ale ona powiedziała że ma masę pacjentów z takimi samymi problemami i odesłała nas do rejestracji a tam 29 kwietnia najbliższy termin,jedziemy w poniedziałek i będę stała pod drzwiami,aż go nie przyjmą bo ciężki jest sen jak się żyje w niepewności.ja mam 30 lat a mój mąż 32,straciłam wszystkich bliskich tylko on mi został a jestem z nim od podstawówki czyli masę lat!! Buziaki dla was kochane
Stary 2014-03-08, 10:22   #867
alcia
Raczkowanie

Ewapop, lekarze to też ludzi i przynajmniej jak ktoś idzie przerażony i prosi o pomoc to zawsze ich serce rusza i pomagają/konsultują po godzinach. Wydaje mi sie ze nie lubią tylko takich roszczeniowych co siłą próbują coś wymusić więc głową do góry. Na badaniu raczej widać czy to torbiel czyli coś płynnego czy ma bardziej litą strukturę czyli guz więc powinno być ok. A mogę się zapytać która grupa wg WHO była? Trzymaj się w tych ciężkich chwilach. Dzielna babka jesteś!
Stary 2014-03-08, 10:40   #868
ewapop3
Raczkowanie

Cytat:
Ewapop, lekarze to też ludzi i przynajmniej jak ktoś idzie przerażony i prosi o pomoc to zawsze ich serce rusza i pomagają/konsultują po godzinach. Wydaje mi sie ze nie lubią tylko takich roszczeniowych co siłą próbują coś wymusić więc głową do góry. Na badaniu raczej widać czy to torbiel czyli coś płynnego czy ma bardziej litą strukturę czyli guz więc powinno być ok. A mogę się zapytać która grupa wg WHO była? Trzymaj się w tych ciężkich chwilach. Dzielna babka jesteś!

Zgadzam się że lekarze to też ludzie i czasami serce ich rusza,ale tu nie było nic na siłę grzecznie zapytałam czy go zechce przyjąć ujęłam szybko jaka sprawa i nic to nie dało niema konsultacji poza godzinami.kiedy mi mówiła że jest dużo ludzi z takimi samymi problemami to dodała że jest ich jeszcze 15 a ona pracuje jeszcze godzinę i wychodzi bo ma swoje sprawy.Może moje obawy nie są potwierdzone i wystarczyło popatrzeć w wynik i powiedzieć nic się złego nie dzieje mąż może śmiało czekać na wizytę kontrolną i bym spała spokojnie.
a co do WHO to nie wiem o co dokładnie pytasz z czym ma być związana jeżeli o chorobę i przebytego raka to nie wiemy.Dziękuje za ciepłe słowa!!! Wiem,że trochę zeszliśmy z wątku bo ma być o in vitro ale myślę,że mi wybaczycie
Stary 2014-03-08, 11:20   #869
alcia
Raczkowanie

Ojej nie chciałam żebyś pomyślała, że ja pomyślałam, że zachowalas sie natarczywie! Może źle to napisałam to były tylko takie moje ogólne spostrzeżenia. Może to głupia rada, ale można sprawdzić czy ta pani doktor lub np. jej kierownik przyjmują gdzieś prywatnie i tam się zapisać na konsultację albo jak w pon odmówi spróbować pójść właśnie na oddzialne do ortynatora nie na skargę tylko z prośbą o konsultację bo "pani doktor to taka zqpracowana kobieta a ty się strasznie martwisz i czujesz się bezradna itd.". Musisz niestety na różne sposoby próbować
ps przy taki określa sie stopień złośliwości wg WHO są grupy od I do IV. Nie jestem lekarzem, ale im niżej tym lepiej bo mniejsza złośliwość i mniejsza szansa na przerzut.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Mogabys też dowiedzieć sie w sekretariacie kiedy dr ma dyżur i wtedy starac sie ją łapać po południu u nas była kiedys taka historia że pacjent wrócił ns oddział, ale nie przez IP jak zawsze są przyjmowani tylko wszedł normalnie w łazience przebrał sie w pidżame i położył na wolnym łóżku pielęgniarki nie przyuważyły i na obchodzie wieczornym była niespodzianka ale było to skuteczne bo pacjent został w oddziale, ale sprawy papierkowe z przyjęciem załatwił za niego personel
Stary 2014-03-08, 11:27   #870
ewapop3
Raczkowanie

Cytat:
Ojej nie chciałam żebyś pomyślała, że ja pomyślałam, że zachowalas sie natarczywie! Może źle to napisałam to były tylko takie moje ogólne spostrzeżenia. Może to głupia rada, ale można sprawdzić czy ta pani doktor lub np. jej kierownik przyjmują gdzieś prywatnie i tam się zapisać na konsultację albo jak w pon odmówi spróbować pójść właśnie na oddzialne do ortynatora nie na skargę tylko z prośbą o konsultację bo "pani doktor to taka zqpracowana kobieta a ty się strasznie martwisz i czujesz się bezradna itd.". Musisz niestety na różne sposoby próbować
ps przy taki określa sie stopień złośliwości wg WHO są grupy od I do IV. Nie jestem lekarzem, ale im niżej tym lepiej bo mniejsza złośliwość i mniejsza szansa na przerzut.

Każdy Rak jądra jest złośliwy,ale nie podano nam w której grupie WHO jest mąż chociaż przypuszczam że nie podają indywidualnie bo wiem że te mają tą samą grupę złośliwości wg WHO jest to III.Wykryliśmy go przez przypadek gdy tak naprawdę prawie 5 lat temu staraliśmy się o dziecko,wynik nasienia zły więc postanowiliśmy zrobić usg i był guzek,został wykryty w wczesnym stadium bez nacieków itd.po wycięciu co 2 mis.kontrolę wyniki i było zawsze dobrze,po 3 latach miał co 3 mies kontrolę 2 x do roku rezonans,2xtk i 2x rtg klatki i oczywiście markery z krwi,więc jak widzisz było dobrze do wczoraj.
Muszę się jakoś dopchać do lekarza i musi się udać innej opcji nie widzę,mąż nie pali nie pije odżywia się w miarę dobrze,biega od 4 lat regularnie i utrzymuje wagę nie tylko dla zachowania zdrowia związanego z przebytą chorobą ale z myślą o poprawie nasienia ale na to niema co liczyć.Dr powiedział,że nie pogorszy się ale i nie poprawi!!!
Najgorsza jest nieświadomość!!! i bezsilność żadna z was się niepoddane i ja też nie będę.Zdrowie i podejście in vitro jest teraz dla mnie najważniejsze .Buziaki

A co do lekarza to mąż nie jest pod kontrolą jednego tylko chodzi do tego u którego jest miejsce i zazwyczaj przyjmują różni ciężko trafić na tego samego,gdyż pracują w różnych gabinetach np.dziś choroby ogólne a za tydzień w gabinecie gdzie chorują tylko kobiety itd.jeżeli ktoś pobiera chemie to ma swojego lekarza i jeżdzi tylko do niego

Edytowane przez ewapop3
Czas edycji: 2014-03-08 o 11:41
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości