|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chcę 'suche' włosy!
Dzieki Gaga za obiektywnosc, to sie nazywa moderator, stara sie o zlagodzenie konfliktu i nie bierze czyjejs strony.Dobrze skoro prosisz to wychodze z tego tematu.Trzymaj tak
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczajace sie włosy
ostatnio miałam straszny problem z przetłuszczającymi się włosami. Zniknął zupełnie po zastosowaniu szamponu Dove do włosów przetłuszczających się. Włosy są podniesione jak na piance zwiększającej objętość i świeże caluśki dzień i jeszcze jak wstane czasem nei przypominam straszydła
![]() Bardzo polecam dziewczynom z tym problemem. |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
![]()
Prosze o pomoc, wiem ze juz jest cos na ten temat ale jednak kazdy wątek odbiega od tematu. Mam włosy dosc długie, szybko sie przetłuszczają u nasady, a końcówki są suche. Pomyślałam ze będe używała regeneracyjnych mocnych odżywek tylko na końcówki a włosy będę myła lekkim szamponem nie obciążającym, tylko właśnie jakim?? Poradźcie mi, czy może herbal essences tym z lilią wodną i minerałami, może nivea, a może joanny z apteczki babuni, może fructis, moze sunsilk, moze pantene?? wiem ze są te kosmetyki w KWC ale prosze o dodatkowe opinie na ten temat.
Wczesniej stosowałam kosmetyków gliss kur i byłam zadowolona ale ostatnio zaczely mi obciazac włosy i znow powrocil problem z przetluszczaniem... |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy pozbawione objętości...
A jesteś blondynką? Jeśli tak, to może spróbuj wklepywać we włosy u nasady odrobinę dziecięcego pudru. Dobrze odświeża włosy, a co do szamponów, to sprawa tak indywidualna, że trudno coś doradzić.
#845 |
Zakorzenienie
|
Właśnie słyszałam o pudrze ale niestety nie jestem blondynką, raczej jasny brąz... I masz rację, z tymi szamponami to tak zawsze... ale moze akurat jakieś opinie pomogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
może jeszcze ktos zechce sie podzielic opinią???
#848 |
Zakorzenienie
|
Nawet w wątku, w którym uczestniczysz pisałam o wodzie brzozowej na przetłuszczanie...
#849 |
Zakorzenienie
|
Tak wiem, ale właśnie ja nie pytam o rzeczy typu woda brzozowa czy jakies inne specyfiki a o szampon nieobciążający włosów. Bo nie chcę myć włosów codziennie bo nawet nie muszę ale jednak jak umyję wieczorem np w sobotę to w poniedziałek już są takie jakiś smutne i bez życia, obciążone. Dlatego chodzi mi o szampon i odżywkę jakieś nadające objętość i nie obciążające. Ale dziękuję mimo wszystko za odpowiedż
![]()
#851 |
Wtajemniczenie
|
sa chyba takie szampony dla wlosow tlustych u nasady a suchyh na koncach, kiedys widzialam takiego Garninera w drogerii.
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co powiecie o tym herbal essences z lilią wodną i minerałami, teraz ten mnie kusi ![]()
![]() |
#853 |
Wtajemniczenie
|
wiesz co, powiem ci szczerze, ze opinie innych - a zwlaszcza na KWC - nie zawsze sa miarodajne. zawsze lepiej zaryzykowac i sprawdzic, jak dana rzecz bedzie sie zachowywac 'na tobie'. ja sie duzo naczytalam nt. szamponu garnier fructis fresh, kupilam go i jestem po prostu zachwycona.
herbal essences nigdy nie uzywalam wiec nie wiem czy to dobra firma ![]()
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i tak... Dzięki za odpowiedź w każdym razie, spróbuję jednak tego herbala bo mnie ciągnie ![]()
![]() |
#855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, wypróbuję
![]()
#857 |
Zakorzenienie
|
idz do apteki i popros o porade. kup jakis delikatny szampon ziolowy - brzozowy lub pokrzywowy, tylko nie trzyj nim koncowek bo przesuszy. drogeryjne szampony maja duzo chemii, wiec obciazaja wlosy, podrazniaja skore i wtedy wydziela sie wiecej loju. nie uzywaj suszarki, wrecz mozesz zalozyc po umyciu kilka grubszych walkow na glowe zeby je odbic od nasady. jakis lakier na objetosc i wiecej nic nie zrobisz. wiem, bo sama mam taki problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, tak zrobię, a odżywkę będę nakładac tylko na końce. Spróbuję też może jakiś szampon dla dzieci.
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
Ja równiez przylączam się do grona osób z przetłuszczającymi się włosami.
Czyli jest kilka wariantów które mogę/musze/ zastosowac. Po mydło siarkowe się nie rusze, bo jak piszecie bardzo wysusza a tego nie chcę. Kusi mnie Nivea, Fructis oraz Joanna. Trzeba wybrać się do rossmanna.
#860 |
Zadomowienie
|
a, jeszcze jesli chodzi o gliss kur to absolutnie nie
![]()
#861 |
Zadomowienie
|
Też mam przetłuszczające się włosy... I myję włosy Seboradinem do przetłuszczających się, używam co drugie mycie Waxa, straram się myć włosy jak najrzadziej dodatkowo nie obciążać ich nadmiernie niepotrzebnymi kosmetykami... I pomaga. Aktualnie myję włosy co 2 dni, chcę co 3.
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
jak dla mnie szampon pokrzywowy jest dobry- nie pamietam firmy, bo ostatnio uzywam innego, ale musisz poszukac, bo jest wiele dobrych, ziolowych szamponow
okropne????? wypraszam sobie,mam identyczne ![]() Moje tez sa sianowato-grubo-samoukłądajace się,ale sa na nie sposoby,np. 1.henne waxa 2.dobra pianka na mokre włosy+ suszara z dyfuzorem 3.jedwabie wszelakie,wlos w plynie do psikania 4.dobre ciecie z mocnym cieniowaniem 5.czesanie na mokro:wtedy troche sie prostują,tak mocno,jak mocno sie je czesze trzeba je przede wszystkim silnie nawilzac:robia sie miękkie,ukladaja w burzę loków,cud miód i ludzie zaczepiaja Cie na ulicy zeby dotknac wlosów ![]()
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-10-03 o 12:23 Powód: dubelek;) |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zadomowienie
|
kupiłam sobie szampon pokrzywowy do włosów przetłuszczających sie i problem tłustych włosów po wysuszeniu zniknął
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
#866 |
Raczkowanie
|
dziewczyny
![]() tak wychwalałam ampułki seboradin ![]() a moj problem znowu wrocil ![]() znowu, gdy wysusze to mam juz tluste ![]() nie mowiac juz o tym , ze w poludnie wygladaja tak ajkbym ich w ogole nie myla ![]() a uzywalam ostatnio szamponu Joanna z brzoza i lopanem ![]() po prostu juz nie wiem co mam zrobic ![]()
#867 |
Zadomowienie
|
Tez mam przetluszczajace sie wlosy, choc nie tak bardzo - musze myc zazwyczaj co 2 dni, czasem czesciej. Mam okresy ze wlosy trzymaja sie dobrze same z siebie nawet 3 dni, a czasem musze myc codziennie. Ale jest cos, co mi pomaga i to od razu. Jak widze, ze wlosy zaczynaja swirowac i musze myc je codziennie, wmasowuje w skore glowy nafte kosmetyczna. Uzylam jej kiedys tak jakos bo mialam w domu i myslalam ze mi odzywi wlosy i w ten sposob odkrylam ze po jej uzyciu wlosy nie przetluszczaja sie przez 3-4 dni!!
![]() Zastanawialam sie tez po tych moich doswiadczeniach z nafta, czy moze na przetluszczanie nie pomoglaby oliwka Hipp. W koncu jesli na przetluszczajaca skore twarzy pomogla wielu dziewczynom, to moze i na skore glowy pomoze? Sama jeszcze nie probowalam. |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam wczoraj Joanne z brzozą i łopianem, jutro zastosuję
![]() ![]()
#869 |
Raczkowanie
|
to czekamy na relacje
![]()
#870 |
Zakorzenienie
|
Ja probowalam wszystkiego. Szampony Ziaji i Joanny - najlepsze dotychczas pomagaly mi wytrwac cala dobe i po nich moglam myc wlosy wieczorem (codzienne wstawanie przed 6 zeby umyc wlosy mnie dobijalo:/). Przetluszczanie wlosow, zadne lakiery, nafta kosmetyczna, szampony apteczne, ani mikstury nic nie dawaly.
Dopiero pomogl mi szampon dla dzieci- Bambi, Bambino oraz Babydream z Rossmanna !!!!!!! Wlosy sa po nich bez porownania ladniejsze,a glowe myje spokojnie co drugi dzien!!! Mam tylko nadzieje, ze wlosy nie przyzwyczaja sie do nich po jakims czasie i szampony beda dzialac :P Edytowane przez lea88 Czas edycji: 2007-09-08 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.