Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-01, 08:43   #841
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

a te kilka substancji to np? bo podalas jedna

WEEGIRL to nie ten Wax bo to nie jest ten henna tertament tylko Moc natury...

Czy ktorejs z Was zostalo moze okolo 40-50 ml preparatu? jesli tak to prosze o kontakt moze byc nawet mniej

Edytowane przez Emilcia_1616
Czas edycji: 2010-05-01 o 09:16
Emilcia_1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:34   #842
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
a te kilka substancji to np? bo podalas jedna

WEEGIRL to nie ten Wax bo to nie jest ten henna tertament tylko Moc natury...
Hmm... to jakaś nowa wersja Henny Treatment Wax w takim razie Ja bym jej unikała (w ogóle, nie tylko po keratynie )
Nie jestem ekspertem, ale na pewno powinno się unikać detergentów:
Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
Sodium Laureth Sulfate (SLES)
Ammonium Lauryl Sulfate
Sodium Pareth Sulfate
Sodium Myreth Sulfate

B. rzadko występują w maskach czy odżywkach, ale za to można je znaleźć w większości szamponów. Istnieją jeszcze inne dosyć silne detergenty, ale są dużo rzadziej stosowane.

No i powinno się unikać Sodium Chloride (sól)- tę substancję można znaleźć w większości drogeryjnych kosmetyków.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 13:07   #843
Deborah100
Zakorzenienie

Wax L'Biotica można używać. Z tego co pamiętam jest kilka wersji: niebieski, zielony, bordowy do różnego rodzaju włosów
Natomiast tych dwóch nie radzę, bo właśnie zawierają SLS
http://www.medyk1.pl/photo/d__DSC0355.jpg
http://www.aptekaslonik.pl/images/pr...lack%20APT.jpg

Tutaj na wizażu jest bardzo dużo wątków odnośnie składów w kosmetykach, możecie poszukać i dobrać coś wg. swoich upodobań
Dzięki takim tematom nauczyłam się chociaż odrobinkę odróżniać składy.

Nie polecam szamponu Hipp, nie wiem co on ma w sobie ale mam po nim łupież
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 13:11   #844
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Hmm... to jakaś nowa wersja Henny Treatment Wax w takim razie Ja bym jej unikała (w ogóle, nie tylko po keratynie )
Ammonium Lauryl Sulfate
Sodium Pareth Sulfate
Sodium Myreth Sulfate

B. rzadko występują w maskach czy odżywkach, ale za to można je znaleźć w większości szamponów. Istnieją jeszcze inne dosyć silne detergenty, ale są dużo rzadziej stosowane.

No i powinno się unikać Sodium Chloride (sól)- tę substancję można znaleźć w większości drogeryjnych kosmetyków.
Ammonium Lauryl Sulfate-ten skladnik byl chyba w szamponie Coppola,polecanym do mycia wlosow po zabiegu mam nadzieje ze sie nie myle (Agatau podawala tu jego sklad).widzialam tez szampon bez sls ale wlasnie z tym skladnikiem i mam zamiar go sobie kupic.innego nie znalazlam jesli sie myle-poprawcie mnie
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 15:24   #845
weegirl
Zakorzenienie

Niewykluczone, że masz rację Co nie zmienia faktu, iż ALS jest równie mocnym detergentem, co SLES (mam wrażenie, że nawet mocniejszym), ale ma mniej znaną nazwę. Jeśli zamierzasz stosować szampon z ALSem, to równie dobrze możesz kupić sobie zwykły, drogeryjny szampon z SLESem (aczkolwiek tutaj trzeba by było trochę się naszukać, by znaleźc produkt z małą zawartością soli lub bez niej). To jest dokładnie to samo.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 17:12   #846
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Niewykluczone, że masz rację Co nie zmienia faktu, iż ALS jest równie mocnym detergentem, co SLES (mam wrażenie, że nawet mocniejszym), ale ma mniej znaną nazwę. Jeśli zamierzasz stosować szampon z ALSem, to równie dobrze możesz kupić sobie zwykły, drogeryjny szampon z SLESem (aczkolwiek tutaj trzeba by było trochę się naszukać, by znaleźc produkt z małą zawartością soli lub bez niej). To jest dokładnie to samo.
weegirl - może znasz jakiś szampon , który jest OK ?

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 19:05   #847
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Szampon Keratin Complex sodium chloride free:

Water, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamide MEA, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Lauryl Sulfate, Hydrolyzed Keratin, Hydrolized Soy Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, PEG/PPG - 20/6 Dimethicone, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycol Stearate, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamak, Fragrance.

odzywka ma sklad bogatszy, więcej "Hydrolized", napisze pozniej. Robilam Coppola
tutaj jest ten sklad.mysle ze als nie powinien zaszkodzic.zreszta oni polecaja po zabiegu szampony bez soli i nic pozatym ja sobie kupie z tym skladnikiem bo innego bez sls tu nie znalazlam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-01, 19:42   #848
dojna komarzyca
Raczkowanie

o kurcze! dopiero trafiłam na ten wątek bo szukałam informacji o stałym prostowaniu włosków hmm staram się przebrnąć przez ten nawał informacji ale jestem zdecydowana zamówić Global keratin tylko nie widzę tego produktu na allegro...
dojna komarzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 19:57   #849
sintagma
Wtajemniczenie

Ostatnio szukałam salonu wykonujęcego tą usługę- 1200 zł tyle mi powiedziała fryzjerka za tę przyjemność. Dziewczęta wiem ze gdzies zamawiacie ten preparat w zamówieniu zbiorowym- ale nie mogę znaleść tego wątku... Mogłabym poprosić linka- będe wdzięczna
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 20:02   #850
dojna komarzyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
Ostatnio szukałam salonu wykonujęcego tą usługę- 1200 zł tyle mi powiedziała fryzjerka za tę przyjemność. Dziewczęta wiem ze gdzies zamawiacie ten preparat w zamówieniu zbiorowym- ale nie mogę znaleść tego wątku... Mogłabym poprosić linka- będe wdzięczna
ooo też bym była zainteresowana zamówieniem zbiorowym mam tylko pytanie który preparat chciałabyś zamówić bo widze, że są co najmniej 3 Coppola, Encanto i Global Keratin
Stary 2010-05-01, 20:04   #851
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
To zamówienie robiła 1 wizazanka...ale bez statusu organizatorki i admin zamknął ALe prywatnie bez wątku na wizazu robiłyśmy zamówienie więc linku brak

Cytat:
Napisane przez dojna komarzyca Pokaż wiadomość
o kurcze! dopiero trafiłam na ten wątek bo szukałam informacji o stałym prostowaniu włosków hmm staram się przebrnąć przez ten nawał informacji ale jestem zdecydowana zamówić Global keratin tylko nie widzę tego produktu na allegro...
A co do Global Keratin ...to ten wątek jest wyłącznie o ENCANTO i jego efektach itd
katarzyna21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-01, 20:33   #852
dojna komarzyca
Raczkowanie

Cytat:
A co do Global Keratin ...to ten wątek jest wyłącznie o ENCANTO i jego efektach itd
dziękuję za zwrócenie uwagi strasznie mnie interesuje tak izabieg, u fryzjera wychodzi bardzo drogo ale samemu można by spróbować tylko najgorzej z dostępnością tego produktu... tak w ogóle to chyba pierwszy raz nie znalazłam czegoś na allegro
Stary 2010-05-01, 21:14   #853
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za zwrócenie uwagi strasznie mnie interesuje tak izabieg, u fryzjera wychodzi bardzo drogo ale samemu można by spróbować tylko najgorzej z dostępnością tego produktu... tak w ogóle to chyba pierwszy raz nie znalazłam czegoś na allegro
Global Keratin i Coppola można zakupić na ebay ale jest to koszt 700-800zł Natomiast ecanto jest o wiele tańsze. Tylko pozostaje pytanie czy tak samo dobre jak Coppola i GK...
Stary 2010-05-01, 21:17   #854
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:

Encanto bywa na all - musisz co jakiś czas sprawdzać
Jest również na Ebay

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Global Keratin i Coppola można zakupić na ebay ale jest to koszt 700-800zł Natomiast ecanto jest o wiele tańsze. Tylko pozostaje pytanie czy tak samo dobre jak Coppola i GK...

sugerujesz , że Encanto jest gorsze od Global czy Copola ?

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:33   #855
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
Encanto bywa na all - musisz co jakiś czas sprawdzać
Jest również na Ebay

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

sugerujesz , że Encanto jest gorsze od Global czy Copola ?
Nie wiem. Poczekam na opinie Feliciti, która miała robione włosy Coppolą a teraz zamierza spróbować Ecanto.
Przekonam się czy cena ma znaczenie Coppolę aplikuje się trochę inaczej, więc czymś tam się trochę różnią...a czy jest to różnica w jakości tego jeszcze nie wiadomo....
Miejmy nadzieję, że nie bo na pewno nie wydałabym tyle pieniążków.
Stary 2010-05-02, 10:49   #856
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Cytat:
Ammonium Lauryl Sulfate
Sodium Pareth Sulfate
Sodium Myreth Sulfate

ja znalalzm w mgielce ktora spryskuje wlosy sodium benzoate to tez niewolno? kazde sodium jest zle?
Stary 2010-05-02, 11:31   #857
Feliciti
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Nie wiem. Poczekam na opinie Feliciti, która miała robione włosy Coppolą a teraz zamierza spróbować Ecanto.
Przekonam się czy cena ma znaczenie Coppolę aplikuje się trochę inaczej, więc czymś tam się trochę różnią...a czy jest to różnica w jakości tego jeszcze nie wiadomo....
Miejmy nadzieję, że nie bo na pewno nie wydałabym tyle pieniążków.
właśnie sama jestem ciekawa a włosy po każdym myciu gorsze
tyle czekam bo szukam okazyjnie kupić(czy nawet pożyczyć )prostownice co ma te 230 stopni.moja ma tylko 180 i nie zaryzykuje.szukam i szukam bo kasy mało.
mogę tutaj dać skład szamponu Coppoli ,bo jakoś ten skład co podała agatau88 to trochę się różni albo ja się kompletnie nie znam
a ja mam szampon Keratin ale Color Care do koloryzowanych bo taki mi polecili w salonie,ja miałam na nich kolor i zamierzałam zrobić po zabiegu (zrobiłam),więc jak chcecie to dam zdjęcie ze składem

Co do płakania podczas zabiegu,to spłakałam się ja,fryzjerka i fryzjerka robiąca obok ,dwa wentylatory.....no ale przeżyłam

aha...po Coppoli 3 dni bez mycia głowy,nie wiem od czego to zależy
Feliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 12:31   #858
starsmakeup
Raczkowanie

Witam,
czytam Wasze wpisy od dnia powstania tego wątku.
Zastanawiałam się od pół roku nad prostowaniem keratynowym i dzięki Waszym cennym uwagom zdecydowałam się na zabieg. Jednakże - ze względu na moje zniszczone i delikatne włoski postanowiłam skorzystać z usług salonu fryzjerskiego, który pracuje na Global Keratin.
Zabieg mam w piątek, więc jak już będzie po zamieszczę zdjęcia i wrażenia.
Stary 2010-05-02, 14:19   #859
Emilcia_1616
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...a-kuracja.html a go mozna uzywac? nie wyczytalam w skladzie nic zlego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-02, 14:49   #860
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...a-kuracja.html a go mozna uzywac? nie wyczytalam w skladzie nic zlego
Myślę, że tak tylko jeszcze nie wiem jak to jest z silikonami, można czy nie

Feliciti
Jak byś mogła to podaj skład Fryzjerka do zabiegu używała tylko szamponu i preparatu prostującego?

Cytat:
starsmakeup
Witam,
czytam Wasze wpisy od dnia powstania tego wątku.
Zastanawiałam się od pół roku nad prostowaniem keratynowym i dzięki Waszym cennym uwagom zdecydowałam się na zabieg. Jednakże - ze względu na moje zniszczone i delikatne włoski postanowiłam skorzystać z usług salonu fryzjerskiego, który pracuje na Global Keratin.
Zabieg mam w piątek, więc jak już będzie po zamieszczę zdjęcia i wrażenia.
Daj znać jak już będziesz po Ile kosztuje taki zabieg?

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2010-05-02 o 14:51
Stary 2010-05-02, 16:12   #861
moonia_71
Raczkowanie

Cytat:

W najblizszym czasie ma byc wystawiony na allegro bo tez chce zamowic Tylko zastnawiam sie czy na 1szy raz oplaca mi sie zamowic cale opakowanie.... moze chcesz ze mna na pol? Albo ktokolwiek z Wroclawia najlepiej?????????????: )
moonia_71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 16:46   #862
dojna komarzyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonia_71 Pokaż wiadomość
W najblizszym czasie ma byc wystawiony na allegro bo tez chce zamowic Tylko zastnawiam sie czy na 1szy raz oplaca mi sie zamowic cale opakowanie.... moze chcesz ze mna na pol? Albo ktokolwiek z Wroclawia najlepiej?????????????: )
zdecydowałam się już na całe opakowanie bo mam już chętną koleżankę do spółki na ten zabieg już się nie moge doczekać jak go zrobię a z drugiej strony boję się, że coś nie wyjdzie hmm dziewczyny a jest taka możliwość, że można sobie spalić włosy tym zabiegiem? chodzi mi konkretnie o ten element zabiegu z prostownicą bo moje włosy bardzo szybko się rozdwajają po jej użyciu mimo, że jest ceramiczna i kupiona w sklepie fryzjerskim poza tym mam nadzieje, że te 200 stopni wystarczy bo nie uśmiecha mi się kupno nowej prostownicy eh wiem, że jestem marudna
Stary 2010-05-02, 18:50   #863
Konto usunięte

Cytat:
ja tam sobie nakladam jedwab i myje narazie tym szamponem co byl w zestawie.wisi mi to,czy zmyje czy nie nie bede sie nad tym glowkowac...
Cytat:
zdecydowałam się już na całe opakowanie bo mam już chętną koleżankę do spółki na ten zabieg już się nie moge doczekać jak go zrobię a z drugiej strony boję się, że coś nie wyjdzie hmm dziewczyny a jest taka możliwość, że można sobie spalić włosy tym zabiegiem? chodzi mi konkretnie o ten element zabiegu z prostownicą bo moje włosy bardzo szybko się rozdwajają po jej użyciu mimo, że jest ceramiczna i kupiona w sklepie fryzjerskim poza tym mam nadzieje, że te 200 stopni wystarczy bo nie uśmiecha mi się kupno nowej prostownicy eh wiem, że jestem marudna
tak,zrob sobie na 200stopni.ja swoj pierwszy zabieg zrobilam w 230 i nigdy nie mialam tak porozdwajanych wlosow jak teraz.posluchaj sie
Stary 2010-05-02, 19:06   #864
moonia_71
Raczkowanie

oki oki napisze Ci bo ma mi dac znac koles z allegro jak wystawi te kosmetyki do prostowania z encanto okolo wtorku, srody maja byc cena chyba 259 plus wysylka;/ nie moge sie doczekac
Stary 2010-05-02, 19:43   #865
bianka12345
Raczkowanie

Hej, ja też podczytuje Was od poczatku i też zdecydowalam sie na Encanto. Ten koles z all chyba tez czeka na przesylke bo mi pisal, ze będą do końca tygodnia czyli do dzisiaj. Już nie mogę sie doczekać tylko zastanawia mnie jedna rzecz. powiedzcie mi dziewczyny czy jak będe chciała po tych 4 miesiacach wrócic do swoich kręconych to one nie będa dziwne po tym zabiegu? Chodzi mi o to czy to nie jest tak, ze jak sie już raz zrobi to trzeba powtarzać bo wlosy bez zabiegu będa nie do zniesienia..
Stary 2010-05-02, 22:37   #866
moonia_71
Raczkowanie

Bianko nigdy nie prostowalam encanto, ale moge Ci powiedziec jak moje wlosy zachowywaly sie bo Kadusie- prostowaniu chemicznym, na poczatku byly proste, a pozniej byl tak zwany etap przejsciowy, troche proste, troche krecone...ale jak dawalam duzo masek odzywczych, jakis srodkow i delikatnie je palcami ugniatalam to byly krecone, a jak prostownica przejechalam to proste.
Stary 2010-05-03, 07:23   #867
teken020
Raczkowanie

po co wspominasz o Kadusie, jak to jest o w ogóle co innego?

ogólnie syf się tu zrobił, 20 stron biadolenia o niczym. Ciągle przewijają się pytania na które odpowiedzi były podawane już kilka razy.
teken020 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 07:57   #868
trillinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teken020 Pokaż wiadomość
po co wspominasz o Kadusie, jak to jest o w ogóle co innego?

ogólnie syf się tu zrobił, 20 stron biadolenia o niczym. Ciągle przewijają się pytania na które odpowiedzi były podawane już kilka razy.
a no widzisz niektgorzy wola sie pytac po 5 razy zeby sie upewnic niz przeczytac i wbic sobie to do glowki

zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm
trillinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 09:49   #869
Ehinokokus
Zadomowienie

Hej!
Ja już wróciłam, więc postaram się poodpowiadać na zaległe i Istotne pytania
Też liczyłam na to, że wątek pójdzie raczej w kierunku wklejania zdjęć i dzielenia się wrażeniami
Ehinokokus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 10:30   #870
Emilcia_1616
Zakorzenienie

ja jestem zdania ze przydalby sie odzielny watek o pielegnacji wlosow po zabiegu, skoro tutaj nie wolno juz o nic pytac...

kto jest za? to ja chetnie zaloze

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości