|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
dawno mnie nie bylo, widze niekt ni tesknil
![]() ![]() bardzo mi sie smutno zrobilo z powodu ewurki i riany... przykre to bardzo ![]() ![]() evurko jesli jeszcze zagladasz, lub moze ktoras z was wie- ile kg bezpiecznie mozemy nosic? ja mam corke, ponad 2 letnią. wazy ok 13 kg i czesto chce na rece... jak jej odmawiam to jest wrzask, placz , histeria... po tym, co przeczytalam boje sie, ze sie to moze zle skonczyc... bylam u dentysty, pisalam wam ze mnie zab boli,. pani mi oczyscila ze strarej plomby, zalozyla lekarstwo z ktorym moge chodzic do konca ciazy i zrobc zeba po urodzeniu,. nic nie bolalo. wizyte u ginka mam 14 czewrca. moze mi zalozy karte. wtedy bede dzien przed 8 tygodniem. juz chyba bedzie wiecej widac, niz pecherzyk kolezanka ejst teraz w 9 tc i ma juz spory brzuch ![]() ![]() pozdrawiam was |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
BAN stały
|
Tak, najlepiej ok 0,5cm jak są grubsze. Później (przynajmniej u mnie) dało sie wyrywac nawet te krótsze
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Podobno najbezpieczniej jest nosić do 2kg - wtedy bez problemu. Większe rzeczy (np. zakupy) pozostawmy innym. To samo powiedział mi lekarz. To ważne zwłaszcza teraz na początku. Ja tez się boje o swoje maleństwo, ale na razie daje o sobie znać przez moje nudności i wzdęcia (nie gazy) - przy których nic poza espumisanem nie działa. Ja też strasznie chuda, to na mnie każde "wywalenie brzuszka" widać ![]() Skoro masz wizytę tuż przed 8tyg to może nawet być widać bicie serca maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
2 kg....??
![]() no i nie wspomne o innych czynnosciach i wygibasach przy corce... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
BAN stały
|
Absolutnie nie wolno nam nosić 13kg!
![]() ![]() Jesli jest to konieczne to przynajmniej nie unoś jej z ziemi schylając się bo to jest najgorsze, jeśli już to ukucnij lub przyklęknij. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-06-10 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
a moze matka natura jakos to "przewidziala" ze jak kobieta ma dzieci i jest w ciazy to musi sobie jakos poradzic.... no niwe wiem, postaram sie ograniczac noszenie malej, ale nie bedzie to latwe. czy do auta czy z auta, do wozka sklepowego albo na placu zabaw niestety sie tego nie uniknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
BAN stały
|
Wtedy kiedy trzeba można podnosić ale nie brać na ręce i nosić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosiaczek niestety taka prawda że nie wolno. Ja mam córeczke 3 letnią i już rozumie że mamusia nie może jej nosić bo ma dzidziusia w brzuszki, ale czasem pyta czy boli Mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodziłam regularnie jakoś od 22 roku życia w ciąży dałam radę do chyba jak dobrze pamiętam 4-5 miesiąca wtedy czułam takie dziwne cuuuś w brzuchu jak "smarowała gorącym woskiem" zakończyłam chodzenie na wosk męczyłam się przeważnie kremami do depilacji po porodzie krem nie wchodził w grę z wiadomych powodów i to nie tylko szwy ale .... po SN cała (kto jak to nazywa? nie wiem ale w każdym razie cała ta okolica) jest jakby opuchnięta-wrażliwa-boląca, więc ogolenie się maszynką samemu jest chyba cudem! ja się kładłam na wyrku i mój Mąż któremu nigdy w innej sytuacji bym na to nie pozwoliła, golił mnie maszynką polecam dobrej jakości maszynkę! bo jest to nieprzyjemne bardzo ale nie wyobrażam sobie wtedy ani kremu ani nic innego w moim wypadku "gojenie psychiczne" trwało jakoś 3 miesiące nigdy bym do kosmetyczki nie poszła! więc goliłam maszynką a jak się zagoiło zostałam przy kremach do dziś mogę bezbłędnie wskazać miejsce szycia choć było naprawdę malusie i już niby 4-5 tyg. po porodzie wg męża i gina śladu po nim nie było ja wiem do dziś "gdzie jest" Cytat:
i noszę ją nie wiem jak miałabym jej teraz nagle odmówić wszystkie moje "wielodzietne" koleżanki noszą czy nosiły starsze dzieci chyba nie da się tego uniknąć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Raczkowanie
|
sylfiaaa, dewi, Myszeczka 86 bardzo dziękuję
![]() mallinka tak to jest 3D, na filmiku z ostatniego badania mam fragment specjalnie dla mojego męża i tam jest dzidzia w 4D. Niesamowicie to wygląda ![]() U mnie dziś upał nieznośny. Już myślałam że w pracy nie wytrzymam tak mi było duszno i słabo. Jak wróciłam do domu to się rzuciłam na łóżko bo nie miałam na nic siły. Teraz dopiero robię sobie sałatkę z kurczaka na obiadokolacje. Dziewczyny dajcie znać jak bo wizycie u ginekologa. pozdrawiam
#850 |
Zakorzenienie
|
wróciliśmy z usg
![]() ![]() ![]()
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiesz już co bedziecie mieć ?? Bo na 3D już można zauważyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Przyczajenie
|
hey kobitki jestem zalamana poszlam na wizyte do gin a tu zastalam kartke na drzwiach ze dnia 10.06 nie przyjmuje przepraszam wrrr ale sie wkurzylam maaasakra nie wiem czy jutro poszukac gdzies jakiegos innego doktorka eehhhh
#853 |
Raczkowanie
|
Na razie doktor nic nie mówił, a ja nie pytałam. W sumie wole poczekać tak do 15tyg i wiedzieć na pewno
![]() ![]()
#854 | |
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem po dzisiejszej wizycie i w sumie serduszko bije
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Pytam bo jak miałas USG 3 D tam jest szybko widac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
Jejku... Jaki ja miałam dzień... :/
Pokłóciłam się z mamą, w sumie nie kojarzę za bardzo o co, więc pewnie o błahostkę... Mama coś tam na mnie krzyczy, a ja nagle w ryk... i z 15 minut płakałam... Masakra :/ Nigdy mi się tak nie zdarzało... A ta się na mnie patrzy, krzyczy jeszcze troszkę i w śmiech... :P Ja jak wczoraj byłam, to z USG tp wyszedł mi na 14 stycznia, a z @ wyliczał na 13 stycznia, więc niewielka różnica ![]() Za to z USG mówił, że moje maleństwo ma 8,5tyg, a od 1 dnia @ wg kalkulatorka wychodzi 9tc. |
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Katarina89 przynajmniej kłótnia szybko się skończyła... ![]() też mam straszne wahania nastroju i bardzo łatwo mogę się popłakać, co troche mnie przeraża ![]() nie wyrabiam się z nauką ![]() ![]() Molalala jak wizyta?
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-06-10 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
BAN stały
|
hej dziewczyny, to i ja się dopiszę do was. mamusią zostanę po raz drugi, termin mam na 14 lutego wg kalkulatora ale jak będzie się zobaczy
![]() teścik robiłam dziś po raz trzeci- pierwszy dwa dni przed @ negatywny, drugi w terminie @ wyszłą taka niewyrażna strasznie blada kreska która i tak wywołała u mnie usmiech, trzeci dziś i dwie wyrazne grube kreski. mąż szczęśliwy, zakupił nam dzis zestaw witamin i folik ![]() skrycie liczę na drugiego synka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Masz super termin porodu moje urodzinki no i walentynki. Ja też jestem w drugiej ciąży i tez mam już syna ma 2 latka i 9 miesięcy i też bardzo chciałabym drugiego chłopaka ![]() Ależ dużo nas łączy Molala daj znać co na wizycie u gina..... Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-06-11 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
mallinka, jeśli dobrze odczytuje z tych danych, które są na zdjęciu usg to ma 6,5 cm
![]()
#860 |
BAN stały
|
Ja jestem zrozpaczona
![]() ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-06-10 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#862 |
Raczkowanie
|
make_up_istka spokojnie, nie macie zadnego konfliktu
![]() a TŻ A Rh+ ale wcale sie tym nie martwie, w razie czego podaje sie immunoglobuliny, medycyna poszla do przodu i nie ma sie czym przejmowac ![]() Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-06-10 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
BAN stały
|
Pomyliłam się, on ma plus właśnie! a ja minus... Po prostu źle napisałam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czemu wy macie usg genetyczne co to jest? Bo dla mnie brzmi strasznie... W pierwszej ciąży nie miałam chyba ze to jakaś zamienna nazwa?
Co do konfliktu serologicznego to ja znam przypadek gdzie wszystko przebiegało ok. Nie stresuj się i słuchaj lekarza. Będzie dobrze! Puchna wam nogi? Mi okropnie... Od siedzenia na kompie z nogami w dół i jak jest taki upał... |
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-06-10 o 22:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
BAN stały
|
Staram się mysleć pozytywnie, ale mama cały czas mówiła mi że jej się wydaje że miałam + więc wszystko OK, a jednak okazało się że nie miała racji a mnie stresują takie "niespodzianki".
To samo z porodem, chcę w wodzie, a strasznie się boję że będzie czekała mnie taka "niespodzianka", że sala z wanną będzie akurat zajęta. Mało kobiet tak rodzi, ale ja jestem "szczęściarą" :P Co do nóg - cierpię niesamowicie zwłaszcza teraz w upały. Pomaga moczenie z chłodnej wodzie, leżenie z nogami do góry i masaż nóg robiony przez TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
BAN stały
|
hej dziewczyny,w sumie dzień dobry. no patrze i oczom nie wierzę, co wy robicie przed kompami po 23 ;p
dewi a z którego Twój synek jest? rano obudził mnie straszny ból piersi, taki że schodząc po schodach musiałam je trzymać ;( są takie nabrzmiałe, ciężkie, jak nie moje ;( wczoraj byłam u ginka zapisać się na pierwszą wizytę, termin 23.06 ufff tyle czasu jeszcze, właśnie dziewczyny swoją ciąże prowadzicie u lekarza prywatnie czy w ramach nfz? i czy pierwsze dowcipne badanie usg może być już 4d? w którym tyg. miałyście pierwsze usg? make_up widzę że masz takie plany co do porodu jak ja , immersja wodna ![]() ![]() miłego dnia dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
Szangala też w podobny sposób chodzę po domu - z piersiami w rękach
![]() ![]() a 1 usg miałam w 6tc i dotąd zawsze dowcipne. na pierwszym nic nie było widac poza pęcherzykiem. a do lekarza chodzę prywatnie, próbowałam na nfz ale 2 lekarzy bardzo źle mnie potraktowało i dla własnego spokoju płace... ![]() ![]() lecę do miasta - mam nadzieje że się nie rozpuszcze... ![]() Aliszcze to duży maluch ![]() ![]() ![]()
#869 |
Rozeznanie
|
my już po śniadanku wszamaliśmy owsiankę z owocami... ja z bananami i truskawkami, Michas z truskawkami i rodzynkami...
![]() moje piersi w pierwszej ciąży były bardziej bolesne teraz w miarę ![]() za to dzisiaj zauważyłam niebieskie linie podskórne jakby sieć żyłek na brzuchu... i nastąpiła zmiana... nie mogłam wczoraj zasnąć... ehhh chyba z tego gorąca... |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Przyczajenie
|
Dziś ide do innego ginekologa bo o tym moim chodzą plotki że nie dba o kobiety w ciąży. Jest nierzetelny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.