|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Cytat:
a nie na wieczór jak już wszystko sobie zmagazynujesz![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Choć sama mówi że ostatnio bardzo jej schodza hehehe
|
||
|
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wczoraj jak zamówił sobie pizze giganta, którą zawsze jedlismy na pol to poszedl ladnie do drugiego pokoju i nawet mi zapachów nie roznosił (super pomoc prawda? )
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
No ja ja mam tylko w weekendy ale zawsze cos
Chwilami naprawde potrzebuje takiego kogos kto "da mi po pysku" i powie zeby wzięła sie w garść
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
K_basia, za dużo jogurtu, no i sądzę, że te żytnie otręby wcale nie pomogły. Tak jak pisała Czarownica, nabiał max 800g dziennie, ale nie w samym jogurcie, który ma najwięcej węgli z całej nabiałowej kategorii. Jak już, to traktować go raczej jako dodatek, do sosów czy coś.
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-18 o 11:41 |
|
|
|
#845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jest fajnie bo oboje sie wspieramy nawzajem poza tym mama moja ostatnio mi powiedziala ze mi zazdrosci ze tak ladnie chudne, za to tata? hmm? jest odsamego poczatku pzzeciwny.... bo jak twierdzi.... mozna schudnac.. mniej jedzac ale za to wszystko ... i nie raz dziwnym tonem glosu mnie sie pyta... to ile juz schudlas?? ale jest okey odchudzam sie dla siebie a nie dla innych
|
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z przerwami na weekend i wizyty u mojej mamy ale w zasadzie chudnie lepiej jak ja
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
narazie wszystko oki może tylko troszki mniej "napompowane" są ale bielizna pasi pocieszam się że nawet jak sie troszki zmienjszą to i tak mi sporo zostanie hehehe![]() a jak u Was kobietki, zmniejszaja się ? bo sie troszkę tego obawiam...widziałam co sie stało z klatką mojej koleżanki która schudła ponad 20kg-normalnie maskara!! prawie nic jej nie zostało
|
|
|
|
|
#848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie z cycków nie spadało przez ponad miesiac diety, teraz zaczynam sie zapinac w cyckonoszu na ostatnia haftkę no i w wymiarach o 5 cm mniej wiec zaczyna spadac ale ... nawet jak schudne gdzieindziej cycek pozostanie, a chcialabym miec mniejsze
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
Korytarze zwykle robione są ze spadem, wiec dlatego tam źle waży.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
a co do diety to najbardziej z niej zadowolony jest mój psiak
ponieważ najbardziej mi smakuja gotowane udka kuraka wiec piesior dostaje odpadki i teraz jak widzi ze idę do kuchni (nawet po kawusię) to waruje przy mnie jak głupi hehe chodzi za mna jak cien
|
|
|
|
#853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupuje serki waniliowe naturalne w Kauflandzie i mają 3 %. Poza tym w Kauflandzie jest twarożek (w pudełku jak wiejski serek) i wiejski serek light z Piątnicy. W Lidlu u mnie jest mały wybór. W Biedronce jest biały ser 0% za 2.25 złw kostce, i szynka konserwowa 3,99 0%. Tyle z moich poszukiwań. A skąd jesteś?
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
Gdybym miała to pewnie bym poszła
![]() w kuchni za to nie byłam bo tam są takie same płytki jak na korytarzu![]() Ograniczacie jakoś słodzik? w sensie ile mniej więcej tabletek? Edytowane przez raszpel Czas edycji: 2010-05-18 o 12:14 |
|
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
To ja chyba jednak ze słodzikiem przesadzam
ale skoro chudnę, to chyba wszystko ok. Odpuszczę go sobie jak waga zupełnie stanie.
|
|
|
|
#857 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rodzice również wspierają, gotują to co należy, chociaż nie pasuje im to, że tak kurczowo się zasad trzymam i nawet łyżki oliwy dodać nie mogą nigdzie ![]() Mam jeszcze jedną koleżankę, która wspiera, ale reszta powątpiewa ![]() Cytat:
Cytat:
brawissimo!!Cytat:
![]() Chcę się pochwalić, że DOSTAŁAM 5 Z EGZAMINU ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie jestem na trybie 5/5 i gdy mam 5PW to otręby jem tylko w dwa dni bo z porcelanką nie mam problemów bo są warzywka ![]() Nie mam po tym zastojów, wręcz przeciwnie. Dziś muffinki zrobię :P
Początek dietki: 18.03.2010r: Wzrost:167cm Było 86,6 kg ![]() Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)Celem jest 63 18 marca - 86,6 kg 18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg) 18 maja - 74,3 kg(-5,9kg) 18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg) 18 lipca - 65,4kg(-4,6kg) |
|
|
|
|
#859 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=milaminka80;1939097 6]Takie pytankoo mam: czy ktos was mobilizuje do działania?? Tzn jak reaguje na waszą diete rodzinka, druga połówka, znajomi itp.]
Ja robię obiady swojemu chłopakowi, takie nie dietetyczne, a mama mówi mi, że nie mam już chudnąć, chociaż prawie nic nie widać, więc u mnie zero motywacji ze strony bliskich. Fajnie, że ty masz kogoś takiego
|
|
|
|
#860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daję tyle, żeby było odpowiednio słodkie, słodzę herbaty, ostatnio rozpustne kanapki i twarożek i omlet na kolację. Wiem tylko, że dość dużo tych tabletek ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- BRAWOO A węgle? Te smakowe serki lubią mieć ich dużo
|
|
|
#861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie słodzę napojów, ale muszę sobie robić regularnie substytuty słodyczy bo inaczej bym się na pewno poddała
|
|
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
U mnie kolejny spadek, 0,4 kg chociaz na PW i przed @ i strasznie duzo wpierdzielam. Ze mną na diecie jet mój TŻ i skubaniutki rzadziej grzeszy i w 4 tygodnie 8 kg schudł, ale u niego w rodzinie same szczypiory są.
W moim stadle największym entuzjastą dukana jest kot, oszalał ze szczescia jak codziennie dostaje kurczaka, wolowine albo rybkę, wlasnie rozwalił mi sie na klatce piersiowej i patrzy z potępieniem bo troche go laptopem przygniotłam. Drugi leży na otelu nieopodal, ale on ma Duknana w |
|
|
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a na PW biały serek wole z warzywami
|
|
|
|
|
#865 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, Ja dziś zaczynam P, zjadłam na śniadanie jajecznicę z wędliną. Dziś spadek kolejny i ważę 60,5. Czyli najniższy wynik, który miałam już na 1 fazie.
Dziś złapał mnie nad ranem okrutny ból łydki, skurcz....myślałam, że się poryczę....macie coś podobnego. Magnez trzeba kupic.... |
|
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie sobie przeglądam ta nowszą ksiązke Dukana i fajny fragment znalazlam (str.81):
"złamaliscie zasady? i co z tego! przedłużcie sobie spacer (...) nalezy o wpadce zapomniec i nie wpedzac sie w poczucie winy" to tak na marginesie, bo wczoraj zjadlam kawalek torta ale wlasnie postapilam jak dukan kazal, najpierw dlugi spacer a teraz zapominam i dalej dukam
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
I brawo
![]() ja mam inny problem wiem, że zgrzeszę. Jeszcze nie teraz, ale za miesiąc i trochę na pewno... Jestem prawdziwą maniaczką bobu... I nie wierzę, że go nie zjem. Mogę zrezygnować ze wszystkiego, co mam cały rok. Ale nie z bobu, który jest w sklepach tylko jakiś miesiąc... Wiem, że on jest niedozwolony...
|
|
|
|
#869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ulżyło mi jak się obudziłam i skapnęłam, że to był sen.
Początek dietki: 18.03.2010r: Wzrost:167cm Było 86,6 kg ![]() Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)Celem jest 63 18 marca - 86,6 kg 18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg) 18 maja - 74,3 kg(-5,9kg) 18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg) 18 lipca - 65,4kg(-4,6kg) |
|
|
|
|
#870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak tak nie mogę choćbym chciała-mnie po prostu zżera sumienie i te wyrzuty. Chyba jestem już tak zaprogramowana? A kiedy zgrzeszyłam to później było nawet jeszcze gorzej bo nie byłam w stanie nic ze stresa wziąć do ust...i chodziłam głodna Obawiam się że mogę mieć kryzysa na sezonie truskawkowym.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

a nie na wieczór jak już wszystko sobie zmagazynujesz

)
Chwilami naprawde potrzebuje takiego kogos kto "da mi po pysku" i powie zeby wzięła sie w garść 
narazie wszystko oki może tylko troszki mniej "napompowane" są ale bielizna pasi
? bo sie troszkę tego obawiam...