Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-)) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 10:57   #841
kasiaaX
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))

Czesc mamusie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość

U Nas wszystko dobrze, Karolinka waży już 3400 i już jest taką fajną, kumatą dziewczynką. Dzisiaj kończy 5 tygodni.

Moje +15kg ciążowych spadło w pierwszym tygodniu po porodzie, nie miałam w ogóle apetytu, wolałam siedzieć przy łóżeczku i patrzeć na moją Królewnę.
Zostawiam fotki.
Trzymam za Was mocno kciuki

P.S. a i ja muszę pochwalić mojego TŻ
Dostałam wczoraj od Niego piękną, złotą bransoletkę (miałam też imieniny) i powiedział, że to prezent na imieniny i Karolci na dzień mamy i podziękował mi za taką cudowną córeczkę zaskoczył mnie strasznie, bo on nie z tych romantycznych raczej.

-
Piekna malutka i brawo dla męża

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19621691]Czyli leżysz i pachniesz

A propos mężów - dziewczyny, wychowajcie ich sobie, poważnie - dla mnie nie ma niczego gorszego, jak proszenie się, by w domu czy przy małej coś zrobił, nie wyobrażam sobie tego. Nasze dziecko, nie wyłącznie moje, ma psi obowiązek robić przy nim.
Ale ogólnie - to wasze dzieci, wspólne, nie hodujcie sobie brzydko mówiąc pasożyta, który nie będzie wiedział, gdzie pieluszki leżą czy jak dziecko odbić.

Ja bodziaków mnóstwo mam, za to... nie mam do nich dołów Mam JEDNO różowe body, śliczne, w wisienki, i nie mam do czego go córce założyć Swoją drogą śmiałam się dzisiaj, jakim cudem udało mi się nie kupić niczego różowego w rozmiarze 56
[/QUOTE]

Taaa jasne leże... apranko i prasowanko samo sie nie zrobi...tylko lenia mam.

Co do męża to mam nadzieje że będzie mi pomagał, nie ma opcji zeby nie wiedział gdzie pieluchy leżą... tylko nie wiem jak to będzie jak on chodzi czasem na 12h do pracy na noc apotem wraca padnięty...to ani wnocy zniego pozytku ani w dzien bo wypruty totalnie. Bez sensu.

Co do ubranek to mam niewiele na 56, sporo body i 3 półspiochy do nich (to apropo dołu), ajka pepek odpadnie to body i takie male rózowe spodenki x 3 mam i skarpeteczki bede zakladac. Tak zakładma teraz przynajmniej. i pajace ze 4 niby rozmiar 62 ale sie nadadzą.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Witam Was mamuśki

My już jesteśmy w domku. Mala się odchińczykowała, przybiera na wadze, wszystko jest doobrze

A co do porodu.. myślałam że bedzie gorzej.. Jakoś tak sobie to wyobrażałam..

A więc w szpitalu znalazlam się nie pamiętam o której..z 5 cm rozwarciem.. Skurcze były co 5-6minut, ale na ktg wychodziły niewielkie.. o 20 zaczęły się częstsze i bardziej bolesne. o 21 chluustnelo mi wiodro wód skurcze co minute masakryczne.. siedziałam z Tżem pod prysznicem z godzine, to było lepiej.. po 23 zaczęły się parte.. ale główka jeszcze całkiem nie zeszła więc kazały mi kucać w skurczu. ok 23.30 zaczęłam przeć, ale straciłam ok 5 partych bo na początku nie potrafiłam przeć. W końcu 3-4 razy 'zaparłam' ginka przycisnęla brzuch i mała wyskoczyła. Nie dostałam jej na brzuszek, bo była owinięta pępowiną, wymęczona i wyziębiona i poszla na noc do inkubatorka, dostalam ją na noc.. dostała tylko 6 pkt. Ale jest wszystko jest w porządku. w 2 dobie dostala lekkiej żóltaczki, ale wszystko jest w normie już
Mała jest przecudowna. Jest spokojna, budzi się co 2-2,5 godz na jedzonko, nakarmię ją i dalej spać idzie. Wogóle nie marudzi, nie płacze

A ja juz nie krwawie, krocze czasem poboli na wieczór, ale nie jakoś strasznie. Spadła mi waga o 5,5 kg, więc zostało 4,5 ale moje cycki ważą chyba z tone mam nawał pokarmu i normalnie tryskam
Brzucha też już nie mam i mogłabym przejść się na plażę

A teraz pochwalę się Wam moją Blaneczką
Piekna Blaneczka, jak sie fajnie patrzy spoko poród,brawo

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19624296]kurcze, tak się zamotałam, że zapomniałam Wam napisać...
sms od Malhalczar:

Już po wszystkim. 3 pchnięcia i miałam blond Amelię w ramionach o 17:10. Poród bezbolesny i bez episiotomi. Obydwie czujemy się świetnie.

[/QUOTE]

Gratulacje dziewczyny
Jak to bezbolesny? tez chcę...

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość

Czerwcówki spakowałyście już torby? Ja dziś powoli, powoli zaczęłam pakować... troche tego jest
Ja jeszcze nie, dzis zaczynam bo mąż mnie pogania.

Cytat:
Napisane przez bandziorka007 Pokaż wiadomość
Kochane dziekuje Wam wszystkim serdecznie za gratulacje i miłe słowa, buziaki dla wszystkich Was

W niedziele o 2:30 obudziłam sie bo poczułam jak coś ze mnie wypływa i już wiedziałam ze to wody. Wstałam z łóżka i chlusneło na podłoge, potem leciało aż do samej łazienki i wyglądało to faktyczie jak w filmach i gdyby zdarzyło sie to w środku dnia gdzies w miejscu publicznym to nie mogłabym tego ukryć bo lało sie jak z butelki
Zaraz po tym jak wstałam z tego łóżka złapał mnie taki skurcz ze prawie powalił mnie na kolana
Postanowiłam wziąść prysznic ale nastepny skurcz przyszedl za około 5 minut, kolejny za ok 3 minuty... bolały okropnie i pomyślałam ze jesli to poczatek porodu to napewno umre hahah ledwo sie wykapałam tak bolało, mąż liczył mi skurcze ale bez zegarka mozna bylo stwierdzic ze to wszystko dzieje sie za szybko, ze skurcze sa coraz czestrze, praktycznie ból nie znikał, no moze na kilkanasie sek.. Maz juz nie pozwolil mi wysuszyc włosow wsadzil mnie do auta i jechal jak szalony do szpitala , dobrze ze szpiytal w miare blisko i o 2:55 bylismy juz w szpitalu, potem migiem na oddzial polozniczy gdzie w windzie prawie lezałam na podłodze a zaraz potem na lozko porodowe bo rozwarcie mialam juz na 10cm i główka wychodziła! O 3:05 po 3 parciach Mikołajek był na swiecie Nie zdazylam sie nawet przebrac w porodowa koszule , urodzilam w swojej która nawet nie pamietam jak zalozylam , nie zdazyli zrobic lewatywy, dobrze ze mnie mąż ogolil dzien wczesniej. Polozna i lekarze nie mogli uwierzyc ze pierwszy skurcz mialam naprawde 0 2:30 i nie pamietaja zeby ktos mial taki porod
Wszystkim Wam zycze takiego porodu mimo tego ze poł godziny skurczow ciagnelo mi sie niemilosiernie.
Przepraszam ze tak to wszystko haotycznie opisalam ale Syneczek zaraz sie obudzi na cycuszka i chcialam szybko opisac moj mini porodek
rzeczywiście "mini porodek" gratulacje

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
matko kochana! z brzuchem na rowerze?? w dniu terminu?
wariatka jesteś
Naprawdę chce wygonic Tymka

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
No i się cieszę,że nie kupiłam I nie kupię już pewnie,bo od 3 m-ca to lepiej dziecko na macie położyć
Ja zakupiłam od kuzynki hustawke fisher price, taka jak na zdjęciu, myslęże mi sie przyda, apotem sie sprzeda
Stary 2010-05-28, 11:07   #842
margo80
Zakorzenienie

świetna ta huśtawka
my mamy dwa leżaczki, jeden chyba wywieziemy do dziadków, ewentualnie z jednego będziemy korzystać na górze, a z drugiego na dole, zeby z tym nie latać.
nie zamierzam przesadzać z wkładaniem dziecka w leżak, a tym bardziej w fotelik samochodowy. mamy ten komfort, że w bagażniku spooooooro nam się zmieści, więc gdziekolwiek pojedziemy, fotelik będzie tylko do transportu, a potem przesiadka do wózka.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 11:15   #843
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Miira no nie zartuj. spojrzalam wlasnie na twoja date porodu( 2 dni przed moją) i sie zestresowalam!! pakujesz sie juz?????ja dopiero torby wypralam a o pakowaniu jakos jeszcze nie myslalam. O matko, w takim razie jutro sie za to biore. Ale od czego zacząc???
a ja nie mam torby...mam tylko walizki, chyba trzeba się rozejrzeć za czymś odpowiednim..

Cytat:
Kochane dziekuje Wam wszystkim serdecznie za gratulacje i miłe słowa, buziaki dla wszystkich Was

Urodziłam w 37tc i 4dniu poniewaz od ok miesiaca miałam całkowicie zgładzona szyjke i rozwarcie na 2cm. W 35tc byłam tydzien na podtrzymaciu w szpitalu a jak wyszłam dostałam nakaz leżenia do 37tc i leki rozkurczowe...

Poleżałam sobie tak jak mi nakazali a nawet leżałam dłużej ale poczytałam w necie ze to wcale nieprawda ze jak ma sie zgladzona szyjke i rozwarcie to sie odrazu urodzi i w niedziele rano wstałam, poźniej zrobiłam obiad i postanowiłam zyc normalnie bez lezenia myślac ze tydzien dwa spokojnie pochodze

W niedziele o 2:30 obudziłam sie bo poczułam jak coś ze mnie wypływa i już wiedziałam ze to wody. Wstałam z łóżka i chlusneło na podłoge, potem leciało aż do samej łazienki i wyglądało to faktyczie jak w filmach i gdyby zdarzyło sie to w środku dnia gdzies w miejscu publicznym to nie mogłabym tego ukryć bo lało sie jak z butelki
Zaraz po tym jak wstałam z tego łóżka złapał mnie taki skurcz ze prawie powalił mnie na kolana
Postanowiłam wziąść prysznic ale nastepny skurcz przyszedl za około 5 minut, kolejny za ok 3 minuty... bolały okropnie i pomyślałam ze jesli to poczatek porodu to napewno umre hahah ledwo sie wykapałam tak bolało, mąż liczył mi skurcze ale bez zegarka mozna bylo stwierdzic ze to wszystko dzieje sie za szybko, ze skurcze sa coraz czestrze, praktycznie ból nie znikał, no moze na kilkanasie sek.. Maz juz nie pozwolil mi wysuszyc włosow wsadzil mnie do auta i jechal jak szalony do szpitala , dobrze ze szpiytal w miare blisko i o 2:55 bylismy juz w szpitalu, potem migiem na oddzial polozniczy gdzie w windzie prawie lezałam na podłodze a zaraz potem na lozko porodowe bo rozwarcie mialam juz na 10cm i główka wychodziła! O 3:05 po 3 parciach Mikołajek był na swiecie Nie zdazylam sie nawet przebrac w porodowa koszule , urodzilam w swojej która nawet nie pamietam jak zalozylam , nie zdazyli zrobic lewatywy, dobrze ze mnie mąż ogolil dzien wczesniej. Polozna i lekarze nie mogli uwierzyc ze pierwszy skurcz mialam naprawde 0 2:30 i nie pamietaja zeby ktos mial taki porod
Wszystkim Wam zycze takiego porodu mimo tego ze poł godziny skurczow ciagnelo mi sie niemilosiernie.
Przepraszam ze tak to wszystko haotycznie opisalam ale Syneczek zaraz sie obudzi na cycuszka i chcialam szybko opisac moj mini porodek
I takie porody powinnyśmy mieć wszystkie szybko i z zaskoczenia

Wczorajszy wieczór i noc nie należą do miłych..ból w krzyżu, ciągnięcie w pachwinach aż do kolana w prawej nodze no i podróże na siku co 2 godziny... a jutro i pojutrze czeka mnie uczelnia...juz to widzę, jak wysiedzę...
Stary 2010-05-28, 11:20   #844
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19630513]margo, zanim taki nakaz nabierze mocy urzędowej... Wolę po dobroci...

U nas tez dziś słonecznie od samego rana, zaraz wskakuję z Maksiem na rower i pomykam na pocztę. po drodze do mamy na kawkę,...- znów z 6km machnę...[/QUOTE]
Uważaj żeby ci się brzuch nie wkręcił w łańcuch czy szprychy jak tak będziesz pędzić
Cytat:

Urodziłam w 37tc i 4dniu ...
Poród marzenie
Chociaż znając mój zapał i pośpiech to bym 6 razy urodziła podczas kąpania się xD
Gratulacje dla mamuśki torpedy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19632630]Aha, zapomniałam, Siala - ciuchland polecam z czystym sumieniem ten na Piłsudskiego, obok restauracji Arkadia - czyste rzeczy,w bardzo dobrej jakości Niedawno tez na Modrzejowskiej otworzyli taki tylko dla dzieci - przed strażą pożarną. No i w centrum Katowic, obok ronda, gdzie usc jest, tam po schodach się na górę wchodzi - ogólnie go nie lubię, moloch wielki i śmierdzi, ale ciuszki na wycenie dla dzieci mają genialne, co poniedziałek jest dostawa.

Za to omijaj ten na Potockiego obok kina Nowość, koszmar, no i Szperaczek - drugi koszmar. Ceny kosmiczne, a syf, brud...[/QUOTE]
Ten w Katowicach jest chyba już zamknięty Też do niego dotarłam parę razy.. choć może zamykali "na chwilę" bo się urządzali inaczej albo co.. w każdym razie był zamknięty i pusto.
A jak sie zapuszczę na miasto to zwiedzę te o których mówisz Jak urodzę w szperaku to moje dziecko będzie miało do końca życia darmowe dostawy szat
Szaja uważaj no bo ja już swoją zieloną brykę mam i z bobolem (jak już go porodzę)będę z górki sunąc na miasto a zdjęcie Twoje widziałam, więc jak zacznie cię śledzić dzika i nawiedzona to możesz być pewna, że to ja

A tak w ogóle to wczoraj z mężem od 18:00 do 24:00 robiliśmy takie przemeblowanie, ze nawet "kto was tak urządził" przy nas wysiada
Wreszcie mam wszystko ustawione tak jak powinno być. Fakt, że w mieszkaniu o pow 33m2 jest to trudne do zrealizowania ale da się
Mamy już osobny pokój dla zwierząt miał być dla dziecka ale narazie one będą tam zamykane na noc.. jakoś nie ufam swojemu koteczkowi a jak dzidzia podrośnie i będzie gotowa na swój pokój to zwierza eksmitujemy stamtąd do naszego pokoju
Zmachałam się jak nie wiem co.. zasnęłam po 3:00 a dziś o 11:00 mnie obudził mój mega wkurzający dzwonek do drzwi bo jakiemuś menelowi się zachciało pić i prosił o butelkę kranówy... butelkę nawet miał swoją to mu wlałam skoro i tak mnie obudził że też wybrał z 4 mieszkań na parterze akurat moje!

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 11:28   #845
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Urodziłam w 37tc i 4dniu poniewaz od ok miesiaca miałam całkowicie zgładzona szyjke i rozwarcie na 2cm. W 35tc byłam tydzien na podtrzymaciu w szpitalu a jak wyszłam dostałam nakaz leżenia do 37tc i leki rozkurczowe...

Poleżałam sobie tak jak mi nakazali a nawet leżałam dłużej ale poczytałam w necie ze to wcale nieprawda ze jak ma sie zgladzona szyjke i rozwarcie to sie odrazu urodzi i w niedziele rano wstałam, poźniej zrobiłam obiad i postanowiłam zyc normalnie bez lezenia myślac ze tydzien dwa spokojnie pochodze

łooo.. rzeczywiście mini porod
i gratulacje..

Cytat:
Napisane przez janulla Pokaż wiadomość
Jejku, też bym tak chciała! Gratulacje!
JolaOO - na SR mówili nam, żeby przed karmieniem opróżnić piersi tylko do momentu ulgi, przystawić dziecko, a potem biust schłodzić zimnym okładem. No i zimny i otłuczony liść kapusty działa podobno rewelacyjnie na wszelkie problemy biustowe. A na noc nawet okład z lodu, ale ja bym się chyba trochę bała
Dzieki za rade

I Szajka też mi podpowiedziala, także mam nadzieje że coś pomoże

A wogole mam tą herbatkę na laktacje.. ona taka dobra.. ale nie wiem czy powinnam ją pić przy nawale

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Czesc mamusie

Piekna malutka i brawo dla męża

Taaa jasne leże... apranko i prasowanko samo sie nie zrobi...tylko lenia mam.

Co do męża to mam nadzieje że będzie mi pomagał, nie ma opcji zeby nie wiedział gdzie pieluchy leżą... tylko nie wiem jak to będzie jak on chodzi czasem na 12h do pracy na noc apotem wraca padnięty...to ani wnocy zniego pozytku ani w dzien bo wypruty totalnie. Bez sensu.

Co do ubranek to mam niewiele na 56, sporo body i 3 półspiochy do nich (to apropo dołu), ajka pepek odpadnie to body i takie male rózowe spodenki x 3 mam i skarpeteczki bede zakladac. Tak zakładma teraz przynajmniej. i pajace ze 4 niby rozmiar 62 ale sie nadadzą.

Piekna Blaneczka, jak sie fajnie patrzy spoko poród,brawo

Gratulacje dziewczyny
Jak to bezbolesny? tez chcę...

Ja jeszcze nie, dzis zaczynam bo mąż mnie pogania.

rzeczywiście "mini porodek" gratulacje

Naprawdę chce wygonic Tymka

Ja zakupiłam od kuzynki hustawke fisher price, taka jak na zdjęciu, myslęże mi sie przyda, apotem sie sprzeda
oo jaka faajna
Ja sie od miesiaca zbieram zeby kupić dla małej hustawkę i jakoś sie zebrać nie mogę

A my po pierwszej nocce w domku Nawet się wyspałam.. mała wstała 3 razy na jedzonko.. zjadła i poszła spac.. tylko po 3 dłuzej poczuwała tak z godzinkę, zrobiła kupsko na swieżo zmienioną pieluszkę, papu i spać. i obudziła się dopiero o 8. Teraz też sobie śpi ze dwie godzinki już.. ale coś postękuje więc pewnie niedlugo się obudzi..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 12:18   #846
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Przedstawiam Wam Kochane mojego Słodkiego Syneczeka Mikołajka

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19608976]dopiero dzisiaj odsłuchałam na youtube "Kołysankę dla Okruszka" Seweryna Krajewskiego... przy okazji kilka innych...
bardzo fajna, jest tez ta: http://www.youtube.com/watch?v=aFekW...eature=related

A jak tak po różnych pokrewnych skakałam, to trafiłam na taką "kołysankę": http://www.youtube.com/watch?v=g_pkM...eature=related poryczałam się strasznie... [/QUOTE]

ja tez

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Luizka z Tatusiem i po kąpieli.

Luizka poprostu słodycz

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19609960]Dziewczyny, z innej beczki - jaka jest temp. w waszych mieszkaniach? U nas chłód na dworze, w domu 20-21,5 stopnia, mam wrażenie, że małej za zimno, chociaż karczek ma ciepły.

Bydgoś, fota z tatą urocza [/QUOTE]

u mnie wczoraj przestali grzac miałam cały czas uchylone okno temp w domu około 25 mała spała w samych bodziakach z krótkim rekawem przykrycie jej lub nałozenie czegos grubszego konczyło sie wielkim lamentem i oburzeniem

Dla dzieci groźne są wszelkie gwałtowne zmiany temperatury. Optymalna temperatura w pokoju dziecięcym wynosi 21- 22 stopnie Celsjusza. W nocy temperaturę warto obniżyć do 20 stopni, zaś podczas kąpieli podnieść ją do ok. 28 stopni C. Uwaga! Dzieci najszybciej przeziębiają się po przegrzaniu, dlatego spoconego malca trzeba jak najszybciej przebrać. wiec masz temp w sam raz

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez janulla Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie świeżo upieczone i przyszłe Mamusie. Podczytuję Was sobie od kilku dni i pomyślałam, że w końcu trzeba się ujawnić

witam i co tak pozno sie nam ujawniasz co niedobra ty :P

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość

lea ja sie dzis rano zwazylam.... +17...wstyyyyddddd....... . a jeszcze miesiac zostal....co najdziwniejsze wcale jakos duzo nie wpierniczam..

a na obiad dzis robie zupke z botwinki mniam

i zrobilam o tak:

no co ty ja przybrałam +22 a to za te zupe

mi zostało jakies 4na + i chciałabym zeby tak zostalo

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Cześć mamusie
-
Karolinka jest poprostu słodziutenka

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:

mała jest kochana

dobrze ze jest zdrowa i ze juz jestescie w domu dla mamusi dzielna była i jest

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 12:18   #847
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Miira no nie zartuj. spojrzalam wlasnie na twoja date porodu( 2 dni przed moją) i sie zestresowalam!! pakujesz sie juz?????ja dopiero torby wypralam a o pakowaniu jakos jeszcze nie myslalam. O matko, w takim razie jutro sie za to biore. Ale od czego zacząc???
Ja weszłam na stronę szpitala w którym chce rodzić i tam jest dokładna lista co zabrać dla siebie i dziecka + z głow pare innych rzeczy dołożyłam. http://www.szpitalzelazna.pl/index.p...cfde0058c82501

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Fajnie - szybko i bezboleśnie - gratulacje

Torba spakowana stoi już od 2 tygodni Potrzebuje tylko kilka osobistych żeczy wiec jest mała i podreczna , wyglada jak bym miała na plaze iśc - wspomne że na samym wierzchu leży mineralna i aparat foto

Witam masakrycznie niewyspana
To była chyba najgorsza nocka ja do tej pory -nie wiem czym spowodowana -spadkiem ciśnienia - pogodą - było burzowo czy stresem wywołanym myślą że moge już rodzic a może ta pełnia była
Ale ani ja nie spałam ani Gabrysia - ja wstawałam nawet po 2 razy na godzine na siku bolało mnie strasznie podbrzusze - ledwo sie dowlokłam do łazienki .
A mała tak od 2 do 3 w nocy kopała tak intensywnie jak nigdy jeszcze .
Za cholere nic nie pomagało rozbujała sie na maksa - chciała sprawdzic chyba wytrzymałośc mojej skóry na brzuchu i któredy można by wyjśc jeszcze w razie wu
No padam na ryj
Jak by co mała dalej nie śpi tylko wymachuje konczynami
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A ja już na nogach... poszłam spać przed północą-najpierw godzina wiercenia się, to wróciłam przed tv. Jak mi się zachciało spać to poszłam do łóżka i znów nie mogłam spać... a jak budzik tż zadzwonił 20 min temu to wstałam jakby nigdy nic... To już do końca tak będzie?
To widzę, że nie tylko ja dziś miałam łóżkową masakrę Położyłam się spać o północy a zasnęłam grubo po 4.00 Co 20 min siku, spać się nie chce, nogi drętwieją... myślałam że oszaleje

Wybrałam się wczoraj do Tesco i wszystkie ciuszki dziecięce przecenili o 30% Nie wiem czy w każdym Tesco tak jest ale na pewno w Warszawie - na Kabatach

Edytowane przez Miira
Czas edycji: 2010-05-28 o 12:21
Miira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 12:19   #848
Edzia400
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19624296]kurcze, tak się zamotałam, że zapomniałam Wam napisać...
sms od Malhalczar:

Już po wszystkim. 3 pchnięcia i miałam blond Amelię w ramionach o 17:10. Poród bezbolesny i bez episiotomi. Obydwie czujemy się świetnie.
[/QUOTE]

GRATULACJE !!!

Stary 2010-05-28, 12:21   #849
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Kupowałam w hurtowni Kaja w Sosnowcu

Pięknotka

Poród ... bezbolesny ... Przespała go czy jak?
Tak czy siak klask i: brawa wielkie

Co do spakowanych toreb.. ja mam termin na 15lipca a torbę miałam już gotową dawno.. teraz ją rozpakowałam nieco coby poprać to co nie było prane i zostało tylko prasowanko koszul porodowych
Tam kupowałam wózek dla mojej starszej córy

Ja się zdrzemłam i śnio mi się, ze nam samochod kradną.
A w nocy, że karmiłam dziecko przez takie dziwne osłonki.

Ja po ostanich 4 dniach lody+bita śmietana+truskawki dziś porzeram arbuza.A na wage się boje wejść.

Dzwoniłam o wyniki i wszystko jest ok.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-05-28 o 12:30
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 12:25   #850
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:

A my po pierwszej nocce w domku Nawet się wyspałam.. mała wstała 3 razy na jedzonko.. zjadła i poszła spac.. tylko po 3 dłuzej poczuwała tak z godzinkę, zrobiła kupsko na swieżo zmienioną pieluszkę, papu i spać. i obudziła się dopiero o 8. Teraz też sobie śpi ze dwie godzinki już.. ale coś postękuje więc pewnie niedlugo się obudzi..
Świetnie,że masz już małą przy sobie...I wszystkie rozpakowane mamusie...Też bym już chciała... idę właśnie cos porobić konstruktywnego, poprasuje ciuszki chyba...może mała sie przekona i będzie chciała wyść Ale zaczynam bac sie porodu, czy dam rade przezyc ten ból...
Stary 2010-05-28, 12:27   #851
cate_
Zadomowienie

Cytat:
mnie tez małż wkurza bardzo... mam wrażenie, ze nie przejmuje sie że narodziny tuż tuż i ja sama musze wszystko obmyslac co i jak pogodzimy...a jeszcze musze zaliczyc studia podyplomowe jak sie uda. wolałabym żeby bardziej był "inicjatywny" ech...
ide na zupkę, miłego dnia
Na szczęście moj pomaga jak może, nawet w nocy wstaje i karmi
Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Na pewno nie będę trzymać się zasady "Jedna warstwa więcej" bo przy ok 30st. dziecko nie wytrzyma tego
Ja mam bardzo mało rzeczy na 56, więcejj na 62 i jakby co będzie nosiła trochę za duże
aaa mam nadzieję, że będzie w czerwcu już ciepło to i mało ubranek będzie potrzeba nakładać

Do przyjazdu mojego małża niecały tydzień
apropo seksu- mój żartuje sobie że poprosi lekarza o jeden szew wiecej jakby co świnia jedna
ale jestem głooooodnaaaaaa
Mój Mały miał 46 cm to nie wiem czy 62 to troszkę za duże
Cytat:
Moje +15kg ciążowych spadło w pierwszym tygodniu po porodzie, nie miałam w ogóle apetytu, wolałam siedzieć przy łóżeczku i patrzeć na moją Królewnę.
Zostawiam fotki.
Trzymam za Was mocno kciuki

P.S. a i ja muszę pochwalić mojego TŻ
Dostałam wczoraj od Niego piękną, złotą bransoletkę (miałam też imieniny) i powiedział, że to prezent na imieniny i Karolci na dzień mamy i podziękował mi za taką cudowną córeczkę zaskoczył mnie strasznie, bo on nie z tych romantycznych raczej.

-
Sliczna Mała i dla Tż.
Cytat:
Z powodu wagi Karolci zaliczyłyśmy już szpital dziecięcy, bo waga się pomyliła, ale to dłuższa historia... Pamiętajcie tylko dziewczyny żeby nie wierzyć za bardzo wagom w przychodni jak dziecko je a waga pokazuje że traci na wadze...
Mnie pediatra z Ośrodka też wysyłała do szpitala bo Alex niby za mało przybrał, a że po poradzie byliśmy w szpitalu 2 tyg to się zdenerwowałam i pojechałam prywatnie do lekarza, okazało się że Mały waży troszkę więcej a waga w przychodni jest niedokładna.
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie u położnej i niby wszytko ok ale wysłala mnie do szpitala na KTG i na badanie krwi zeby sprawdzić zatrucie ciążowe.
Jutro wyniki.
Mała coś się ożywiła ale nie za bardzo.
Kciuki za dobre wyniki, by obyło się bez zatrucia
Cytat:
Kochane, śpieszę donieść że Malhalczar urodziła już swoją Kruszynkę
Gratulacje
Cytat:

Super, że jesteście już w domu a Mała śliczna
Cytat:
.

a my juz po wizycie. Hania ma sie dobrze, szyjka krotka ale zamknieta. gin powiedzial, ze za tydzien ciaza bedzie juz w zasadzie donoszona, wiec bede mogla juz spokojnie rodzic!!!! chyba oszalal. powiedzialam mu, ze my ammy zamiar wytrwac do 40 tygodnia i ani nam sie sni rozpakowywac w 37 tygodniu. kazal juz odstwaic nospe i oddac sprawy w rece natury, bo dzidzia jest juz gotowa. ani mi sie sni. od razu popedzilam do apteki po zapas nospy!! ja mu pokaze, ze uparte dziewuchy jestesmy!!!
To ja w szpitalu prosiłam by na koniec 37 tyg mi odstawili nospę a Ty uparcie chcesz brac dalej

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 12:31   #852
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Szukałam sobie w necie, od kiedy można dziecko w leżaczku-bujaczku kłaść i znalazłam to

Paweł Zawistowski:
"Zasiąść w leżaczku może, ale po co? Takie małe dziecko nie jest
jeszcze gotowe, aby panować nad swoim ciałem w pozycji leżacej -
jest jeszcze zbyt niedojrzałe, a co dopiero w pozycjach półleżacych,
półsiedzących i pionowych. Na tym etapie rozwoju potrzebne jest jak najwięcej dośwaidczeń w pozycji leżacej. Uczy się swego ciała, jego możliwości i ograniczeń, rozpoczyna naukę reakcji równoważnych. To
wszystko jest bardzo potrzebne dla właściwego, optymalnego rozwoju ruchowego, poznawczego itd... Pozycja wyższa jest jeszcze mu do niczego niepotrzebna, mimo tego, że z chęcia z niej skorzysta
Dzieci lubią być "wyżej", ponieważ więcej widzą i w ogóle jest
fajniej, ale nie "ćwiczą" swoich umiejętności. Czy można kłąść
dziecko do fotelika i leżaczka i od kiedy. Można, ale warto nieco
poczekać, tak do momentu kiedy dziecko zacznie się regularnie
obracać z placów na brzuch i odwrotnie. Wcześniej można maluchy
kąłść do leżaczków, ale sporadycznie, na chwilę i "niechętnie",
tylko wtedy kiedy naprawdę musimy - tak, aby się do tego nie
przyzwyczaiły. Wiedzą to rodzice, którzy tego już spróbowali.
Dzieciaki szybko przyzwyczajają sie do takiego "spędzania wolnego
czsu" i często krzykiem wymuszają na rodzicach częste kałdzenie do
leżaczka.
I warto unieruchomić taki leżaczek, tak by dziecko nie moglo go
rozbujać. Jeżeli zorientuje się, że może to samo zrobić, będzie to
robiło ciągle. A to jest bez sensu.

Reasumując (trudne słowo) - leżaczek na chwilę, najwcześniej od 3
miesiaca życia (mniej więcej) i z niechęcią . Częściej od 4-5
miesiąca życia.
Pozdrawiam
Paweł Z.

i to jest prawda moja Amelcia lezy w łozeczku potrafi sama przełozyc sie z lewego na prawy bok i na plecy czasem jak wejde do pokoju spi odwrotnie nie wiem jak i kiedy ta mała bestia sie tak szybko przekreca natomiast dziecie mojego szwagra było od malnkosci kladzione w bujaczku i co mały upatrzył sobie jedna strone i i ma z tej strony silny przykurcz 2 miesiace byl rechabilitowany a i tak jego głowa nie jest w 100% okragła i jest mało ruchliwy teraz ma 6 miesiecy wazy 10 kg i ma trudnosci z siedzeniem oni dziadkowie i tata sa dumni ze maja takiego syna bo wg nich taka waga swiadczy ze dziecko jest zdrowe i ze lubi sobie pojesc nie uwazaja chudych dzieci sadza ze rodzice zle ich karmia co jest dla mnie totalna porażka i głupota dobrze ze nie mieszkam z nimi bo bym juz w wiezieniu siedziała

ja równiez kłade mała do bujaczka ale blokuje zeby sie nie bujał i to nie grzech ale nalezy pamietac zeby z malenstwem cwiczyc i zmieniac mu pozycje spania

Stary 2010-05-28, 12:32   #853
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

grzeczne dziecko ci się trafiło

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 12:38   #854
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Ja weszłam na stronę szpitala w którym chce rodzić i tam jest dokładna lista co zabrać dla siebie i dziecka + z głow pare innych rzeczy dołożyłam. http://www.szpitalzelazna.pl/index.p...cfde0058c82501

To widzę, że nie tylko ja dziś miałam łóżkową masakrę Położyłam się spać o północy a zasnęłam grubo po 4.00 Co 20 min siku, spać się nie chce, nogi drętwieją... myślałam że oszaleje

Wybrałam się wczoraj do Tesco i wszystkie ciuszki dziecięce przecenili o 30% Nie wiem czy w każdym Tesco tak jest ale na pewno w Warszawie - na Kabatach
....no więc właśnie...ja od 4 dni mam co noc to samo,czyli nie mogę wogóle zasnać tak do 3:30...siku też latam już zdecydowanie częściej niż wcześniej
kompletnie tego nie rozumiem,bo w sumie powinnam być zmęczona po całym dniu,nawet wieczorem byłam na długim spacerku i nic to nie pomogło,melisa też juz nic nie daje...jak tak dalej będzie to zamienię się w zombii
dziś tez spałam 4 godz bo rano na ktg teraz oczka mnie bolą ale postanowiłam jakoś się przemęczyć aby w dzień nie spać ...moze dziś uda się jakoś zasnać
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 12:54   #855
ewciak123
Raczkowanie

Hej dziewczyny, wpadam na chwile bo Borys spi, jesli chcecie zobaczyc fotki to tutaj ponizej link:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post19636687

widze ze wciaz narzekacie na nocne bezsennosci i sikania, no coz po porodzie tez bedziecie malo spac

chcecie opis porodu skrocony i objawy przed?
Pozdrowionka

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-05-28 o 13:00
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 13:09   #856
margo80
Zakorzenienie

chcemy

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 13:14   #857
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Świetnie,że masz już małą przy sobie...I wszystkie rozpakowane mamusie...Też bym już chciała... idę właśnie cos porobić konstruktywnego, poprasuje ciuszki chyba...może mała sie przekona i będzie chciała wyść Ale zaczynam bac sie porodu, czy dam rade przezyc ten ból...
Przeżyjesz jak każda z nas

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wpadam na chwile bo Borys spi, jesli chcecie zobaczyc fotki to tutaj ponizej link:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post19636687

widze ze wciaz narzekacie na nocne bezsennosci i sikania, no coz po porodzie tez bedziecie malo spac

chcecie opis porodu skrocony i objawy przed?
Pozdrowionka
Ja to bym chciala objawy przedporodowe.

A mały taki słodki.

Mój mąż właśnie mnie pocieszyl, że mam cellulit.Ja stoje przed lustrem i oglądam nogi a tam cellulitu brak.Nawet jak ścisnę skóre.Wczesniej miałam widoczny a teraz to chyba woda mi tak ujędrniła skórę, że nie widać.A on,ze widzi i koniec.normalnie.

Czas edycji: 2010-05-28 o 13:20
Stary 2010-05-28, 13:15   #858
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
chcemy
A wiec w piatek , niczego nieswiadoma siedzialam sobie w domku kiedy nagle okolo 18stej, bez odejscia wod zaczelam miec skurcze. Od poczatku byly czeste bo co 4 minuty i dosc bolesne i szybko przybieraly na sile, wiec od razu wiedzialam co jest i pojechalismy do szpitala. W szpitalu dosc szybko mnie przsyjeli i podlaczyli do ktg, rozwarcie tylko 1,5 cm , a wiec nie poglebialo sie bo takie mialam na ostatnim badaniu ginekologocznym. Po kilku godzinach , dostalam zastrzyk ktroy mial mi przyspieszyc akce lub ja zahamowac, i tak nie popedzilo , ze skurcze staly sie meega silne i byly co 2 minuty. O 24 zwiezli mnie na sale porodowa, a tam rozwarcie dzieki temu zastrzykowi dosc szybko zaczelo postepowac, o 1.43 Borys byl juz ze mna, lekarz troche naciskal na brzuch pomagajac mi urodzic, ale pielegniarki obstawialy ze irodze nad ranem. Modlilam sie zeby bylo juz po , zeby ten zastrzyk nie zahamowal akcji

Lekarz stwierdzil ze urodzilam sie by rodzic nie wiem nawiedzony jakis

Tak czy siak jakos poszlo , tatus byl caly czas z nami.

To tyle, wody plodowe dopiero odesly po przebiciu pecherza.

no i nie da sie nie wiedziec ze to skurcze porodowe...na pewno bedziecie wiedzialy

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-05-28 o 13:19
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 13:23   #859
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
A wiec w piatek , niczego nieswiadoma siedzialam sobie w domku kiedy nagle okolo 18stej, bez odejscia wod zaczelam miec skurcze. Od poczatku byly czeste bo co 4 minuty i dosc bolesne i szybko przybieraly na sile, wiec od razu wiedzialam co jest i pojechalismy do szpitala. W szpitalu dosc szybko mnie przsyjeli i podlaczyli do ktg, rozwarcie tylko 1,5 cm , a wiec nie poglebialo sie bo takie mialam na ostatnim badaniu ginekologocznym. Po kilku godzinach , dostalam zastrzyk ktroy mial mi przyspieszyc akce lub ja zahamowac, i tak nie popedzilo , ze skurcze staly sie meega silne i byly co 2 minuty. O 24 zwiezli mnie na sale porodowa, a tam rozwarcie dzieki temu zastrzykowi dosc szybko zaczelo postepowac, o 1.43 Borys byl juz ze mna, lekarz troche naciskal na brzuch pomagajac mi urodzic, ale pielegniarki obstawialy ze irodze nad ranem. Modlilam sie zeby bylo juz po , zeby ten zastrzyk nie zahamowal akcji

no i nie da sie nie wiedziec ze to skurcze porodowe...na pewno bedziecie wiedzialy
borys śliczny
ja też chcę mieć to już za sobą
a jak było z bólem?tzn bardzo bolało?
-------------------------------------------------------------------------------------------
dziewczyny dziś maż przywiezie komodę i półeczkę dla córci wiec w końcu bedę mogła poukładać rzeczy córci

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-05-28 o 13:25
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 13:29   #860
Jola00
Zadomowienie

Cytat:

Synek słodziutki
To się szybko uwinęłaś kochana

Mnie coś brzuch pobolewa...
Jadę zaraz na zakupy

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 13:47   #861
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość

Mnie coś brzuch pobolewa...
Jadę zaraz na zakupy
To jak? Rodzimy dzisiaj? Znaczy się Ty rodzisz a ja wspieram duchowo uuuu jak tak wody zejdą w sklepie.. zrobisz im powódź

Dziewczyny.. nie wiem czy to normalne czy ja cos wydziwiam po tym moim zatruciu ciążowym... czy się żołądek skurczył czy to przez dzidka:
co zjem cos to mam wrażenie, że mam to już w gardle i że mi się za chwile uleje xD
Mimo, że jem po trochu, boje sie jeszcze najeść porządnie (ostatnio zjadłam płatki z mlekiem i znowu było zwracanko) a mam wrażenie, że się napchałam. No i czy to żołądek się zmniejszył przez te kilka dni niejedzenia czy dzidzia mi uciska na coś co powoduje moje "dolegliwości"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-05-28 o 14:02
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 14:18   #862
kasiaaX
Rozeznanie

Dziewczyny kontynuuje porządkowanie rzeczy malutkiej, układam w komodzie i zwalniem półki i wpadłam w jakąś panikę, że ja tego potem nie ogarnę... mamy jedn pokoj na całą trójkę i nie wiem jak ja potem dam rade to wszystko tak szybko sprzatać i układać...nie będzie gdzie gdzie przejść...ogólnie dziś mam dzień niepokoju i paniki...moze ja sie nie nadaje na matkę...
Stary 2010-05-28, 14:18   #863
jamaicaP
Rozeznanie

hanjah myslalam o Tobie czemu cie nie ma

Cytat:
Kochane, śpieszę donieść że Malhalczar urodziła już swoją Kruszynkę
gratulacjeeee

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
tak czytałam że u pierworódek może na 3, 4 tygodnie przed a tych rodzących po raz kolejny to na ok 2 tyg, ale wiadomo że każda kobieta jest inna
o jezu proszę niech mi sie obnizy juzzz... czuje jak mnie cisnie w żołądek i na płuca..czasem az nie moge pelnego tchu zlapac...

kardashi ty farciaro.... jaka smieszna ta Blanka

Cytat:
Czerwcówki spakowałyście już torby? Ja dziś powoli, powoli zaczęłam pakować... troche tego jest
ja dopiero dzis wyjelam torbe do uprania.... ale nie mysle jeszcze zeby sie pakowac....
powinnam juz???

jutro mąż ma urodziny, trzydzieste....
wczoraj zapytal czy szykuje mu niespodzianke..... matko..... a ja nadal nei wiedzialam co mu kupic........
ale kupilam mu dzis pudełko cygar, tak symolicznie bardziej... i.... zaraz bede piekla mu tort!
haha to bedzie w ramach niespodzianki, kupilam cyferki-swieczki nidy nie mial tortu to chociaz w ten sposob go zaskocze
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 14:20   #864
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
matko kochana! z brzuchem na rowerze?? w dniu terminu?
wariatka jesteś
a co tam , od początku ciąży jeżdżę na rowerze. Maksia w fotelik na bagażniku i heja...
dziś jakieś 7km zrobiłam.. i jedyne rezultat taki, że brzuch lekko spadł- tak że własnego pępka nie widzę stojąc.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
A ja już po ktg...skurczyki takie powyzej 100 tylko ze dwa w sumie pozniejsze ok 40...i spokój,więc czekać cierpliwie ....następna wizyta 7 czerwca....w dniu terminu no ciekawa jestem czy doczekamy
czekaj cierpliwie na swoją kolejk[IMG]file:///C:/Users/Kasia/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]ę.

Cytat:
oby już tak grzecznie Blance zostało.

Kobiety, ja chcę na porodówkę!!!!
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 14:36   #865
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny kontynuuje porządkowanie rzeczy malutkiej, układam w komodzie i zwalniem półki i wpadłam w jakąś panikę, że ja tego potem nie ogarnę... mamy jedn pokoj na całą trójkę i nie wiem jak ja potem dam rade to wszystko tak szybko sprzatać i układać...nie będzie gdzie gdzie przejść...ogólnie dziś mam dzień niepokoju i paniki...moze ja sie nie nadaje na matkę...
kasia, ja co chwila mam podobna refleksję... nie tyle boje sie porodu, co tego, jak to bedzie jak wrocimy ze szpitala z maluchem i co???
dzis znowu mi sie snilo dziecko, i oczywiscie ze je karmię piersia...a ono nie chce ssac.. zawsze jak mi sie sni dzidzia to w takiej sytuacji a rano budze sie zdolowana...

a wogole dzis mialam wrazenie ze odlecę...zmywalam naczynia i zrobilo mi sie slabo, czulam jak krew odplywa mi z glowy...musialm sie polozyc na kilka minut i przeszlo na szczescie maz w domu byl jakby cos..

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-05-28 o 14:57
Stary 2010-05-28, 15:01   #866
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Kasia nie martw się, ja też codziennie mam takie myśli. Ale myślę, że zdamy egzamin z macierzyństwa śpiewająco

Szukałam na allegro torby do mojego wózka (nowa w sklepie jest potwornie droga ) i ni ma . Na złość na ebayu angielskim jest ich bardzo dużo i są bardzo tanie ale ja nie mam bladego pojęcia jak cuś takiego zamówić
Stary 2010-05-28, 15:11   #867
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Szukałam na allegro torby do mojego wózka (nowa w sklepie jest potwornie droga ) i ni ma . Na złość na ebayu angielskim jest ich bardzo dużo i są bardzo tanie ale ja nie mam bladego pojęcia jak cuś takiego zamówić

a to jakis konkretny model?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 15:13   #868
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
a to jakis konkretny model?
Torba bugaboo
Stary 2010-05-28, 15:17   #869
jamaicaP
Rozeznanie

a moze inne pasują też...
Stary 2010-05-28, 15:17   #870
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia nie martw się, ja też codziennie mam takie myśli. Ale myślę, że zdamy egzamin z macierzyństwa śpiewająco

Właśnie ja tez szukam bo ta którą dostałam do wózka to malutka jest.

Znalazam
http://cgi.ebay.co.uk/Bugaboo-Diaper...?cmd=ViewItem&

http://baby.shop.ebay.co.uk/Baby-Cha...=p3286.c0.m282

Jak coś to pomogę.A na kiedy potrzebujesz?

Czas edycji: 2010-05-28 o 15:21
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości