![]() |
#841 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Czesc mamusie
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19621691]Czyli leżysz i pachniesz ![]() A propos mężów - dziewczyny, wychowajcie ich sobie, poważnie - dla mnie nie ma niczego gorszego, jak proszenie się, by w domu czy przy małej coś zrobił, nie wyobrażam sobie tego. Nasze dziecko, nie wyłącznie moje, ma psi obowiązek robić przy nim. Ale ogólnie - to wasze dzieci, wspólne, nie hodujcie sobie brzydko mówiąc pasożyta, który nie będzie wiedział, gdzie pieluszki leżą czy jak dziecko odbić. Ja bodziaków mnóstwo mam, za to... nie mam do nich dołów ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Taaa jasne leże... apranko i prasowanko samo sie nie zrobi...tylko lenia mam. Co do męża to mam nadzieje że będzie mi pomagał, nie ma opcji zeby nie wiedział gdzie pieluchy leżą... tylko nie wiem jak to będzie jak on chodzi czasem na 12h do pracy na noc apotem wraca padnięty...to ani wnocy zniego pozytku ani w dzien bo wypruty totalnie. Bez sensu. Co do ubranek to mam niewiele na 56, sporo body i 3 półspiochy do nich (to apropo dołu), ajka pepek odpadnie to body i takie male rózowe spodenki x 3 mam i skarpeteczki bede zakladac. Tak zakładma teraz przynajmniej. i pajace ze 4 niby rozmiar 62 ale sie nadadzą. Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19624296]kurcze, tak się zamotałam, że zapomniałam Wam napisać... sms od Malhalczar: Już po wszystkim. 3 pchnięcia i miałam blond Amelię w ramionach o 17:10. Poród bezbolesny i bez episiotomi. Obydwie czujemy się świetnie. [/QUOTE] Gratulacje dziewczyny ![]() Jak to bezbolesny? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
świetna ta huśtawka
![]() my mamy dwa leżaczki, jeden chyba wywieziemy do dziadków, ewentualnie z jednego będziemy korzystać na górze, a z drugiego na dole, zeby z tym nie latać. nie zamierzam przesadzać z wkładaniem dziecka w leżak, a tym bardziej w fotelik samochodowy. mamy ten komfort, że w bagażniku spooooooro nam się zmieści, więc gdziekolwiek pojedziemy, fotelik będzie tylko do transportu, a potem przesiadka do wózka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wczorajszy wieczór i noc nie należą do miłych..ból w krzyżu, ciągnięcie w pachwinach aż do kolana w prawej nodze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19630513]margo, zanim taki nakaz nabierze mocy urzędowej...
![]() ![]() U nas tez dziś słonecznie od samego rana, zaraz wskakuję z Maksiem na rower i pomykam na pocztę. ![]() Uważaj żeby ci się brzuch nie wkręcił w łańcuch czy szprychy jak tak będziesz pędzić ![]() Cytat:
![]() Chociaż znając mój zapał i pośpiech to bym 6 razy urodziła podczas kąpania się xD Gratulacje dla mamuśki torpedy ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19632630]Aha, zapomniałam, Siala - ciuchland polecam z czystym sumieniem ten na Piłsudskiego, obok restauracji Arkadia - czyste rzeczy,w bardzo dobrej jakości ![]() Za to omijaj ten na Potockiego obok kina Nowość, koszmar, no i Szperaczek - drugi koszmar. Ceny kosmiczne, a syf, brud...[/QUOTE] Ten w Katowicach jest chyba już zamknięty ![]() A jak sie zapuszczę na miasto to zwiedzę te o których mówisz ![]() ![]() Szaja uważaj no bo ja już swoją zieloną brykę mam i z bobolem (jak już go porodzę)będę z górki sunąc na miasto a zdjęcie Twoje widziałam, więc jak zacznie cię śledzić dzika i nawiedzona to możesz być pewna, że to ja ![]() A tak w ogóle to wczoraj z mężem od 18:00 do 24:00 robiliśmy takie przemeblowanie, ze nawet "kto was tak urządził" przy nas wysiada ![]() Wreszcie mam wszystko ustawione tak jak powinno być. Fakt, że w mieszkaniu o pow 33m2 jest to trudne do zrealizowania ale da się ![]() Mamy już osobny pokój dla zwierząt ![]() ![]() ![]() Zmachałam się jak nie wiem co.. zasnęłam po 3:00 a dziś o 11:00 mnie obudził mój mega wkurzający dzwonek do drzwi bo jakiemuś menelowi się zachciało pić i prosił o butelkę kranówy... ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i gratulacje.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I Szajka też mi podpowiedziala, także mam nadzieje że coś pomoże ![]() A wogole mam tą herbatkę na laktacje.. ona taka dobra.. ale nie wiem czy powinnam ją pić przy nawale ![]() Cytat:
![]() Ja sie od miesiaca zbieram zeby kupić dla małej hustawkę i jakoś sie zebrać nie mogę ![]() A my po pierwszej nocce w domku ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19608976]dopiero dzisiaj odsłuchałam na youtube "Kołysankę dla Okruszka" Seweryna Krajewskiego... przy okazji kilka innych... bardzo fajna, jest tez ta: http://www.youtube.com/watch?v=aFekW...eature=related A jak tak po różnych pokrewnych skakałam, to trafiłam na taką "kołysankę": http://www.youtube.com/watch?v=g_pkM...eature=related poryczałam się strasznie... ![]() ja tez ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Luizka poprostu słodycz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19609960]Dziewczyny, z innej beczki - jaka jest temp. w waszych mieszkaniach? U nas chłód na dworze, w domu 20-21,5 stopnia, mam wrażenie, że małej za zimno, chociaż karczek ma ciepły. Bydgoś, fota z tatą urocza ![]() u mnie wczoraj przestali grzac miałam cały czas uchylone okno temp w domu około 25 mała spała w samych bodziakach z krótkim rekawem przykrycie jej lub nałozenie czegos grubszego konczyło sie wielkim lamentem i oburzeniem ![]() Dla dzieci groźne są wszelkie gwałtowne zmiany temperatury. Optymalna temperatura w pokoju dziecięcym wynosi 21- 22 stopnie Celsjusza. W nocy temperaturę warto obniżyć do 20 stopni, zaś podczas kąpieli podnieść ją do ok. 28 stopni C. Uwaga! Dzieci najszybciej przeziębiają się po przegrzaniu, dlatego spoconego malca trzeba jak najszybciej przebrać. wiec masz temp w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
witam i co tak pozno sie nam ujawniasz co ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
no co ty ja przybrałam +22 ![]() ![]() ![]() mi zostało jakies 4na + i chciałabym zeby tak zostalo ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Karolinka jest poprostu słodziutenka ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- mała jest kochana ![]() ![]() ![]() ![]() dobrze ze jest zdrowa i ze juz jestescie w domu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#847 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wybrałam się wczoraj do Tesco i wszystkie ciuszki dziecięce przecenili o 30% ![]()
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-05-28 o 12:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19624296]kurcze, tak się zamotałam, że zapomniałam Wam napisać...
sms od Malhalczar: Już po wszystkim. 3 pchnięcia i miałam blond Amelię w ramionach o 17:10. Poród bezbolesny i bez episiotomi. Obydwie czujemy się świetnie.[/QUOTE] GRATULACJE !!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zdrzemłam i śnio mi się, ze nam samochod kradną. A w nocy, że karmiłam dziecko przez takie dziwne osłonki. Ja po ostanich 4 dniach lody+bita śmietana+truskawki dziś porzeram arbuza.A na wage się boje wejść. Dzwoniłam o wyniki i wszystko jest ok. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-28 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#851 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() Super, że jesteście już w domu a Mała śliczna ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jest prawda moja Amelcia lezy w łozeczku potrafi sama przełozyc sie z lewego na prawy bok i na plecy czasem jak wejde do pokoju spi odwrotnie nie wiem jak i kiedy ta mała bestia sie tak szybko przekreca ![]() ![]() ![]() ![]() ja równiez kłade mała do bujaczka ale blokuje zeby sie nie bujał i to nie grzech ale nalezy pamietac zeby z malenstwem cwiczyc i zmieniac mu pozycje spania
![]() |
![]() |
#853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kompletnie tego nie rozumiem,bo w sumie powinnam być zmęczona po całym dniu,nawet wieczorem byłam na długim spacerku i nic to nie pomogło,melisa też juz nic nie daje...jak tak dalej będzie to zamienię się w zombii ![]() dziś tez spałam 4 godz bo rano na ktg teraz oczka mnie bolą ale postanowiłam jakoś się przemęczyć aby w dzień nie spać ...moze dziś uda się jakoś zasnać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wpadam na chwile bo Borys spi, jesli chcecie zobaczyc fotki to tutaj ponizej link:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post19636687 widze ze wciaz narzekacie na nocne bezsennosci i sikania, no coz po porodzie tez bedziecie malo spac ![]() chcecie opis porodu skrocony i objawy przed? Pozdrowionka Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-28 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mały taki słodki. Mój mąż właśnie mnie pocieszyl, że mam cellulit.Ja stoje przed lustrem i oglądam nogi a tam cellulitu brak.Nawet jak ścisnę skóre.Wczesniej miałam widoczny a teraz to chyba woda mi tak ujędrniła skórę, że nie widać.A on,ze widzi i koniec. ![]() Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-28 o 13:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
A wiec w piatek , niczego nieswiadoma siedzialam sobie w domku kiedy nagle okolo 18stej, bez odejscia wod zaczelam miec skurcze. Od poczatku byly czeste bo co 4 minuty i dosc bolesne i szybko przybieraly na sile, wiec od razu wiedzialam co jest i pojechalismy do szpitala. W szpitalu dosc szybko mnie przsyjeli i podlaczyli do ktg, rozwarcie tylko 1,5 cm , a wiec nie poglebialo sie bo takie mialam na ostatnim badaniu ginekologocznym. Po kilku godzinach , dostalam zastrzyk ktroy mial mi przyspieszyc akce lub ja zahamowac, i tak nie popedzilo , ze skurcze staly sie meega silne i byly co 2 minuty. O 24 zwiezli mnie na sale porodowa, a tam rozwarcie dzieki temu zastrzykowi dosc szybko zaczelo postepowac, o 1.43 Borys byl juz ze mna, lekarz troche naciskal na brzuch pomagajac mi urodzic, ale pielegniarki obstawialy ze irodze nad ranem. Modlilam sie zeby bylo juz po , zeby ten zastrzyk nie zahamowal akcji
![]() Lekarz stwierdzil ze urodzilam sie by rodzic ![]() ![]() Tak czy siak jakos poszlo , tatus byl caly czas z nami. To tyle, wody plodowe dopiero odesly po przebiciu pecherza. no i nie da sie nie wiedziec ze to skurcze porodowe...na pewno bedziecie wiedzialy ![]() Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-28 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też chcę mieć to już za sobą ![]() a jak było z bólem?tzn bardzo bolało? ------------------------------------------------------------------------------------------- dziewczyny dziś maż przywiezie komodę i półeczkę dla córci wiec w końcu bedę mogła poukładać rzeczy córci ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-05-28 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To się szybko uwinęłaś kochana ![]() Mnie coś brzuch pobolewa... ![]() Jadę zaraz na zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
To jak? Rodzimy dzisiaj?
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny.. nie wiem czy to normalne czy ja cos wydziwiam po tym moim zatruciu ciążowym... czy się żołądek skurczył czy to przez dzidka: co zjem cos to mam wrażenie, że mam to już w gardle i że mi się za chwile uleje xD Mimo, że jem po trochu, boje sie jeszcze najeść porządnie (ostatnio zjadłam płatki z mlekiem i znowu było zwracanko) a mam wrażenie, że się napchałam. No i czy to żołądek się zmniejszył przez te kilka dni niejedzenia czy dzidzia mi uciska na coś co powoduje moje "dolegliwości" ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-28 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny kontynuuje porządkowanie rzeczy malutkiej, układam w komodzie i zwalniem półki i wpadłam w jakąś panikę, że ja tego potem nie ogarnę... mamy jedn pokoj na całą trójkę i nie wiem jak ja potem dam rade to wszystko tak szybko sprzatać i układać...nie będzie gdzie gdzie przejść...ogólnie dziś mam dzień niepokoju i paniki...moze ja sie nie nadaje na matkę...
![]() |
#863 | ||
Rozeznanie
|
hanjah myslalam o Tobie czemu cie nie ma
![]() gratulacjeeee ![]() Cytat:
![]() kardashi ty farciaro.... jaka smieszna ta Blanka ![]() Cytat:
powinnam juz??? jutro mąż ma urodziny, trzydzieste.... wczoraj zapytal czy szykuje mu niespodzianke..... matko..... a ja nadal nei wiedzialam co mu kupic........ ale kupilam mu dzis pudełko cygar, tak symolicznie bardziej... i.... zaraz bede piekla mu tort! haha to bedzie w ramach niespodzianki, kupilam cyferki-swieczki nidy nie mial tortu to chociaz w ten sposob go zaskocze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dziś jakieś 7km zrobiłam.. i jedyne rezultat taki, że brzuch lekko spadł- tak że własnego pępka nie widzę stojąc. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kobiety, ja chcę na porodówkę!!!! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzis znowu mi sie snilo dziecko, i oczywiscie ze je karmię piersia...a ono nie chce ssac.. zawsze jak mi sie sni dzidzia to w takiej sytuacji a rano budze sie zdolowana... ![]() a wogole dzis mialam wrazenie ze odlecę...zmywalam naczynia i zrobilo mi sie slabo, czulam jak krew odplywa mi z glowy...musialm sie polozyc na kilka minut i przeszlo na szczescie maz w domu byl jakby cos.. Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-28 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szukałam na allegro torby do mojego wózka (nowa w sklepie jest potwornie droga ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#867 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
![]() |
#869 |
Rozeznanie
|
a moze inne pasują też...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ja tez szukam bo ta którą dostałam do wózka to malutka jest. Znalazam http://cgi.ebay.co.uk/Bugaboo-Diaper...?cmd=ViewItem& http://baby.shop.ebay.co.uk/Baby-Cha...=p3286.c0.m282 Jak coś to pomogę.A na kiedy potrzebujesz? Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-28 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.