Psychiatra- cz 3 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 15:11   #841
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu
Dot.: Psychiatra- cz 3

czesc M.
kurde jak ja sie dzis beznadziejnie czuje huh
Stary 2010-07-06, 16:16   #842
Madlen__18
Zakorzenienie

Co się dzieje Maczu??
Od rana nastrój siadł??
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 16:39   #843
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

no od rana jakos mi zle
brak mi exa do tego znowu nie widze sensu w terapii
Stary 2010-07-06, 16:40   #844
Madlen__18
Zakorzenienie

Spróbuj nazwac uczucia, które się w Tobie dziś pojawiły.
Czy zdarzyło się coś, co mogło je wywołac?

M
Stary 2010-07-06, 17:16   #845
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

smutek ktory wynika z tesknoty za exem
Stary 2010-07-06, 20:54   #846
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Spróbuj nazwac uczucia, które się w Tobie dziś pojawiły.
Czy zdarzyło się coś, co mogło je wywołac?
moge sie przyłączyć? siedze tu i rycze. znow

-bezradnosc - nie wiem jak zalatwic jedna sprawe urzedowa, zeby bylo najlepiej
-żal... że wraz ze zbędnymi kg zniknął mój biust. przymierzałam dziś milion strojów.. we wszystkich wyglądam jak 10 letni chłopiec aż się popłakałam w przymierzalni..
-zazdrość. że wszystkim się udaje, a moje CV składane w ilościach hurtowych pozostają bez odpowiedzi przy każdym spotkaniu ze znajomymi przyklejam sobie do twarzy uśmiech - że niby cieszę się, że kolejnej osobie się udało dawno nie odniosłam żadnego sukcesu
Stary 2010-07-06, 21:00   #847
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

a ja dziś jak usłyszałam diagnozę to nogi mi tak się trzęsły że w pierwszej chwili pomyślałam "co to krzesło tak się chybocze" a potem patrzę a to ja
i potem miałam takie fale strachu, że np. idę na dworze i przyszła ta fala a ja się cała kuliłam aż, masakra..
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-06, 21:05   #848
Madlen__18
Zakorzenienie

atkaga: kiedy masz znowu jakąś wizytę i co z lekami??

Odnośnie pracy: czy to jest odpowiedni moment by podejmować zobowiązania? czujesz się na siłach??

M
Stary 2010-07-06, 21:09   #849
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
moge sie przyłączyć? siedze tu i rycze. znow

-bezradnosc - nie wiem jak zalatwic jedna sprawe urzedowa, zeby bylo najlepiej
-żal... że wraz ze zbędnymi kg zniknął mój biust. przymierzałam dziś milion strojów.. we wszystkich wyglądam jak 10 letni chłopiec aż się popłakałam w przymierzalni..
-zazdrość. że wszystkim się udaje, a moje CV składane w ilościach hurtowych pozostają bez odpowiedzi przy każdym spotkaniu ze znajomymi przyklejam sobie do twarzy uśmiech - że niby cieszę się, że kolejnej osobie się udało dawno nie odniosłam żadnego sukcesu
aaaa mam dokładnie to samo! schudłam 20 kg i w ogóle nie mam biustu spadło mi 13 cm z cycków (ale przy okazji 19 z bioder )
ale wiesz co, doszłam do wniosku, że wole mieć zgrabne nogi i mały tyłek niż wielką d. i jakiekolwiek cycki (że wielkie to nie powiem, ale jakieś były ). poza tym dość czesto spotykam sie z modelkami, a one w większosci w ogóle nie mają biustu albo mają bardzo malutki i wcale im to nie przeszkadza, nie maja kompleksów na tym punkcie

a u mnie ogólnie nieciekawie dzisiaj jakoś mi sie nic nie chce. próbowałam sie uczyć, to przeczytałam dwie strony w godzine kurde, wkurza mnie to, że ta matura to jest taki długoterminowy cel, wiec ciagle odkładam te nauke. a gdyby wisiało nade mną widmo sprawdzianu za tydzien, to przeczytałabym te trzy grube w książki w 5 dni niby mam ogromną motywację, ale nie wiem jak sie zmobilizować tak na już.
a wczoraj wieczorem sobie troche popłakałam.... poczułam sie jakaś samotna strasznie odrzuciłam prawie wszystkich znajomych przez durną depresje. nie mam sie do kogo odezwać ostatnio i gadam praktycznie tylko z mamą, a wiadomo, że nie o wszystkim z nią pogadam. brakuje mi strasznie faceta z przyjaciółką jakoś nam sie urwał kontakt, zepsuł jej się internet, a jakos mi sie nie chce do niej dzwonic, bo wiem, że i tak nie bedzie miala czasu sie spotkac (facet ).
ale odnowiłam ostatnio kontakt z daaawną przyjaciółką z podstawówki i spotykam sie z nią w weekend, bo juz mnie dobija ta samotnosc. a w sobotę może pójdę na zlot maxmodels, to moze tez kogos poznam.
ogólnie to mam nastrój do

Edytowane przez 201712190924
Czas edycji: 2010-07-06 o 21:10
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:46   #850
sugarcane
Zadomowienie

Dziewczyny, czy to normalne, że się tak czuję? Jest tragicznie, cały czas jestem zmęczona, nie mam siły podnosić kończyn nawet Nie mogę spać za bardzo, mam bardzo płytki sen, a wieczorm to już w ogóle. Ledwo oczy mam otwarte, a spać za cholerę nie mogę. Ciągle mi słabo, nie mam energii w ogóle, przejść kilometr to dla mnie jak maraton biegiem, a uwielbiam spacerować. Strasznie się tego boję, jak to się utrzyma ? W maju matura, a ja nawet nie mam siły o tym myśleć. Czy to może przejściowe? Miało mnie aktywizować, a jestem zmulona jak coś
sugarcane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 00:06   #851
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sugarcane Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to normalne, że się tak czuję? Jest tragicznie, cały czas jestem zmęczona, nie mam siły podnosić kończyn nawet Nie mogę spać za bardzo, mam bardzo płytki sen, a wieczorm to już w ogóle. Ledwo oczy mam otwarte, a spać za cholerę nie mogę. Ciągle mi słabo, nie mam energii w ogóle, przejść kilometr to dla mnie jak maraton biegiem, a uwielbiam spacerować. Strasznie się tego boję, jak to się utrzyma ? W maju matura, a ja nawet nie mam siły o tym myśleć. Czy to może przejściowe? Miało mnie aktywizować, a jestem zmulona jak coś
Normalne, ale przejdzie ci. Ty bierzesz efectin i fluanxol? bo juz mi sie pomieszało co bierzesz ty, a co aktaga w sumie to dziwne, że po fluanxolu nie możesz spac hmmm
Takie objawy sa zupelnie nromalne na poczatku brania. Ale nie zniechecaj sie, nie odstawiaj, bo to ci przejdzie na bank. Spróbuj jakos przetrwać ten czas. Idź do biblioteki, wypożycz góre książek, oglądaj filmy na komputerze itd., to szybciej ci minie

ja mam z kolei straszne bóle głowy odkad zmniejszyłam dawke efectinu zeszłam już o połowe - biore 150 mg, ale juz nie bede bardziej zmniejszac sama. pójde pod koniec lipca do psychiatry.
Stary 2010-07-07, 09:10   #852
euphoriall
Zakorzenienie

Zaproponowano mi wyjazd pod namioty na Węgry. gdy mi przedstawiali plan wakacji to głównie wspominali o winnicach, gdzie 1,5l wina kosztuje 7zł ( ) i o basenach. Przy tym drugim zapaliła mi się czerwona lampka. No bo moja akceptacja własnego ciała i sznyty.
Przez to mam straszne opory, żeby się wybrać.
Stary 2010-07-07, 09:19   #853
201712190924
Konto usunięte

jedz! odpoczniesz, wyszalejesz sie i moze lepiej sie poczujesz
Stary 2010-07-07, 09:23   #854
sugarcane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
Normalne, ale przejdzie ci. Ty bierzesz efectin i fluanxol? bo juz mi sie pomieszało co bierzesz ty, a co aktaga w sumie to dziwne, że po fluanxolu nie możesz spac hmmm
Takie objawy sa zupelnie nromalne na poczatku brania. Ale nie zniechecaj sie, nie odstawiaj, bo to ci przejdzie na bank. Spróbuj jakos przetrwać ten czas. Idź do biblioteki, wypożycz góre książek, oglądaj filmy na komputerze itd., to szybciej ci minie

ja mam z kolei straszne bóle głowy odkad zmniejszyłam dawke efectinu zeszłam już o połowe - biore 150 mg, ale juz nie bede bardziej zmniejszac sama. pójde pod koniec lipca do psychiatry.
Tak, te dawki co kot napłakał Tzn. mogę spać, ale się wybudzam i zasypiam tak z godzinę po wzięciu nocnej dawki.
Coś próbuję robić, chyba dziś z TŻ film pooglądamy jakiś U Was też tak leje?
Gig, a nie możesz zadzwonić do psychiatry i mu/jej o tym powiedzieć?

Cytat:
Napisane przez euphoriall Pokaż wiadomość
Zaproponowano mi wyjazd pod namioty na Węgry. gdy mi przedstawiali plan wakacji to głównie wspominali o winnicach, gdzie 1,5l wina kosztuje 7zł ( ) i o basenach. Przy tym drugim zapaliła mi się czerwona lampka. No bo moja akceptacja własnego ciała i sznyty.
Przez to mam straszne opory, żeby się wybrać.
Jedź! Wyjazd zawsze dobrze robi, a tam niekoniecznie same baseny, więc jeśli tak bardzo ci to będzie przeszkadzać, to możesz się wykręcić okresem czy czymś podobnym. Ale jedź koniecznie!
Stary 2010-07-07, 09:27   #855
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Dokładnie, powiesz że masz okres albo że nie masz ochoty się kąpać, przecież nikt Cię nie zmusi, a wakacje to wakacje, nikomu nie zaszkodziły

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-07, 09:54   #856
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
jedz! odpoczniesz, wyszalejesz sie i moze lepiej sie poczujesz
Cytat:
T
Jedź! Wyjazd zawsze dobrze robi, a tam niekoniecznie same baseny, więc jeśli tak bardzo ci to będzie przeszkadzać, to możesz się wykręcić okresem czy czymś podobnym. Ale jedź koniecznie!
Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Dokładnie, powiesz że masz okres albo że nie masz ochoty się kąpać, przecież nikt Cię nie zmusi, a wakacje to wakacje, nikomu nie zaszkodziły
No właśnie fakt oderwania się od teraźniejszego otoczenia może dobrze na mnie wpłynąć A to duży plus i chyba tego potrzebuję.

A z tym okresem to to dobre jest, nie pomyślałam o tym
Stary 2010-07-07, 10:01   #857
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Tak, te dawki co kot napłakał Tzn. mogę spać, ale się wybudzam i zasypiam tak z godzinę po wzięciu nocnej dawki.
Coś próbuję robić, chyba dziś z TŻ film pooglądamy jakiś U Was też tak leje?
Gig, a nie możesz zadzwonić do psychiatry i mu/jej o tym powiedzieć?

No to przezyjesz, bo ja brałam dawke 8 razy wieksza od twojej i zyje Też mi sie na poczatku kiepsko spało, ale teraz śpie jak zabita
U mnie lało wczoraj, dzisiaj ladna pogoda, troche chmur, ale ciepło dosc.
Nie zadzwonie do niej, bo ona i tak powie, że przez telefon nie bedzie ze mną takich rzeczy załatwiać i musi mnie zobaczyć na żywo, bo ja na peeewno coś kombinuje (ponoć zawsze kombinuje ). A nie chce do niej isc na razie, bo mi szkoda kasy

Euph, ja mam całe uda w bliznach. Są baardzo grube i widoczne, jedna na drugiej dosłownie. Ale chodze na basen i mam głęboko w d. co inni na to. Czasem ktoś na mnie krzywo popatrzy, ale nie rusza mnie to. Musisz sie zdystansować do tego. Jeśli ktoś ma cie z tego powodu potępiać, to znaczy, że jest dupkiem

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

ja bym pojechała dla tego wina
Stary 2010-07-07, 10:12   #858
sugarcane
Zadomowienie

Cytat:
No to przezyjesz, bo ja brałam dawke 8 razy wieksza od twojej i zyje Też mi sie na poczatku kiepsko spało, ale teraz śpie jak zabita
U mnie lało wczoraj, dzisiaj ladna pogoda, troche chmur, ale ciepło dosc.
Nie zadzwonie do niej, bo ona i tak powie, że przez telefon nie bedzie ze mną takich rzeczy załatwiać i musi mnie zobaczyć na żywo, bo ja na peeewno coś kombinuje (ponoć zawsze kombinuje ). A nie chce do niej isc na razie, bo mi szkoda kasy

Euph, ja mam całe uda w bliznach. Są baardzo grube i widoczne, jedna na drugiej dosłownie. Ale chodze na basen i mam głęboko w d. co inni na to. Czasem ktoś na mnie krzywo popatrzy, ale nie rusza mnie to. Musisz sie zdystansować do tego. Jeśli ktoś ma cie z tego powodu potępiać, to znaczy, że jest dupkiem

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

No tak, tylko czuję się jak żywe zombi Nie boję się, bardziej mam wszystko w dupie i nic mi nie sprawia większej radości, ale to i tak postęp.
Gig ma rację, trzeba się zdystansować i jechać chociażby dla wina.
A ja czekam na TŻ i "Ostatnie tango w Paryżu"
Stary 2010-07-07, 11:03   #859
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

hej czy moje poranki zawsze juz beda takie beznadziejne, ledwo wstaje z loza, mam ochote skoczyc z mostu po przebudzeniu, kurde 26 lat mam a czuje sie jak stara baba ktora tylko czeka na smierc
nie mam juz sily przekonywac juz siebie, ze bedzie lepiej bo nie jest

ja tez uwazam, ze powinnas jechac zawsze oderwanie od codzienosci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-07, 11:46   #860
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie mam tak samo do tego jeszcze takie nabrzmiałe niektóre te blizny.
Masz rację, muszę się zdystansować ale zawsze ciężko mi to szło.
Mam straszne kompleksy na punkcie własnego wyglądu. Jak np jestem w samej bieliźnie to nigdy nie patrzę w lustro, żeby nie wpaść w płacz. A głupia ja dowaliłam sobie jeszcze sznytami.

A wino faktycznie kusi :P
Stary 2010-07-07, 11:58   #861
sugarcane
Zadomowienie

Poczułam dzisiaj energię, jasna cholera, chcę coś robić. Uznałam, że wszystkie moje problemy z ludźmi, rodziną, TŻ wynikają z mojego niespełnienia. Nie mogę się spełniać w związku z kimś, w jakiejś relacji, jeśli sama się nie spełniam w pasjach i zainteresowaniach, tak?
Robię porządek teraz w papierach i zaczynam uczyć się języków, znaczy odkurzać angielski do olimpiady i hiszpański do matury. Nie ma tak. Nie dam się, cholera, mam 18 lat..
Stary 2010-07-07, 12:32   #862
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Poczułam dzisiaj energię, jasna cholera, chcę coś robić. Uznałam, że wszystkie moje problemy z ludźmi, rodziną, TŻ wynikają z mojego niespełnienia. Nie mogę się spełniać w związku z kimś, w jakiejś relacji, jeśli sama się nie spełniam w pasjach i zainteresowaniach, tak?
Robię porządek teraz w papierach i zaczynam uczyć się języków, znaczy odkurzać angielski do olimpiady i hiszpański do matury. Nie ma tak. Nie dam się, cholera, mam 18 lat..

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Sorry z góry za offtop ale wkurzyłam sie strasznie. Patrzcie na to: http://www.pudelek.pl/artykul/25835/..._i_podbil_oko/ i zobaczcie komentarze

Cytat:
a na co Ona liczyła?Mógł Jej wszystkie wybić to była by nauczka dla innych dziwek
Cytat:
kobieta za darmo w ryj nie dostaje, i zadnej kobiety ktora w ryj dostala mi nigdy zal nie bylo, i nigdy nie uwierze wich pier,,, niewinosc na kazdym kontynencie i wkazdych grupach spolecznych, wiec ochloncie dzieci
Cytat:
Nie zal mi jej .Zachcialo jej sie Gipsona to ma.....
Cytat:
Dobrze jej zrobił. Ukrainka puszczała się na lewo i prawo i chciała złapać faceta z forsą, to ma. Złapała go na dzieciaka, bo myślała, że dorwie się do grubszej forsy, a tu nic z tego nie wyszło, to teraz się mści. jestem pewna, że jak dostanie kasę, to nie poda go do sądu. Wszystkie ukrainki pazerne na szmal.
Cytat:
ruska szmata chciala sie dorobic na rozbiciu zwiazku co chciala to ma powinna wiecej oberwac wcale jej nie zaluje
Cytat:
powinien wyrwać jej jeszcze wszystkie kłaki, przecież ta suka leciała tylko na kasę
ludzie są obrzydliwi.

ups, wydało sie, że czytam pudelka

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

tak w ogóle dziewczyny, to może założymy wątek na społecznosciach wizażowych? bo mi głupio tak tu offtopowac

Edytowane przez 201712190924
Czas edycji: 2010-07-07 o 12:30
Stary 2010-07-07, 12:45   #863
euphoriall
Zakorzenienie

Wątek na społ. dobry pomysł Zakładaj!
A jaka będzie nazwa wątku?
Stary 2010-07-07, 13:08   #864
201712190924
Konto usunięte

jakas psychiczna
tylko bez rymów błagam, bo tam wszystkie są rymowane
Stary 2010-07-07, 13:12   #865
euphoriall
Zakorzenienie

Jak psychiczna to coś z żółtymi papierami ;p

Ale fakt, przydał by się taki wątek bo ileż to można o chorobach gadać
Stary 2010-07-07, 13:51   #866
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Kawa : powodzenia!

Czy któraś z Was dziewczynki (uśmiechnęłabym się do Anatomii, ale ona pojechała sobie) ma przez przypadek w domu klasyfikację ICD-10?
Pewnie nie, bo to raczej studenci posiadają (ale ze mnie student marny, ni mam), ale się zapytam na wszelki wypadek.
Potrzebuję sprawdzić kryteria diagnostyczne dla F06.3 - bo dziś taki pacjent przyszedł na oddział i się miałam nieco doedukować w temacie, a informacje z sieci są bardzo szczątkowe.
Jakby coś któraś miała to proszęę)
Kurde, ja na pewno mam tą klasyfikację, tylko nie mam pojęcia gdzie... Postaram się znaleźć do wieczora!

Cytat:
a ja dziś jak usłyszałam diagnozę to nogi mi tak się trzęsły że w pierwszej chwili pomyślałam "co to krzesło tak się chybocze" a potem patrzę a to ja
i potem miałam takie fale strachu, że np. idę na dworze i przyszła ta fala a ja się cała kuliłam aż, masakra..
Kawciu chcesz się podzielić?

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2010-07-07 o 13:54
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 13:53   #867
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

ginekologiczne sprawy, nie będę was obrzydzać przecież nie tak czy tak lekarz mnie nieźle nastraszył, jakby to było co najmniej śmiertelnie no i psychika moja zareagowała tak a nie inaczej.
Stary 2010-07-07, 14:05   #868
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
ginekologiczne sprawy, nie będę was obrzydzać przecież nie tak czy tak lekarz mnie nieźle nastraszył, jakby to było co najmniej śmiertelnie no i psychika moja zareagowała tak a nie inaczej.
mam nadzieję, że to nie jest aż tak poważne..
Stary 2010-07-07, 14:47   #869
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
obrzydzać? bez przesady powiedz co to, to ci powiem, czy jest tak strasznie źle ale jestem okropna i ciekawska

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Dziewczyny, znalazłam fajna strone. http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...0100128_v1.pdf
można tu sobie porównać ceny odpowiedników tych samych leków
ja normalnie płaciłabym co najmniej 50 zł za efectin w mojej dawce, a płace 10 zł, bo znalazłam tanszy odpowiednik i tanią aptekę
Stary 2010-07-07, 14:48   #870
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

aktaga - no chyba nie, ale kurde kłopot jest.. ja w ogóle nigdy nie miałam żadnej operacji, najpoważniejszym zabiegiem było zszywanie kolana bez znieczulenia więc możliwe że ktoś tam by to olał, a ja się przejmuję.
gig - nie będę tak publicznie pisać, zwariowałaś? strasznie źle nie jest ale jestem cytuję "rzadkim przypadkiem"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości