|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
No to masz fajnie ze idziesz juz na wywowalnie i ze te 2 tyg mozesz byc w domu po terminie, zawsze nadzieja ze samo sie zacznie i to w domku. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Mam Twoj nr tel, to bede cie nękać pod koniec tygodnia:P Od Papeterii niii mam.. |
||
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
Bo miejsc moze nie byc wiec nie mam pojecia co ze mna bedzie, wiem tylko, ze mam przyjsc w tp.
|
|
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
Idealnecialo- ja mam takie pytanie: czy Ty się świadomie zdecydowałaś na następną ciążę, która musi się skończyć porodem- jest to nieuniknione- a przecież to dla Ciebie takie rzekomo traumatyczne przeżycie ???
|
#844 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chce tego znow przechodzic, a pozniej martwic sie czy po urodzeniu bede w stanie psychicznie zajmowac sie wlasnym dzieckiem. Przeciez wlasnie w ten trzeci dzien, w srode to ja mezowi powiedzialam juz ze nie chce "tego" dziecka. Bylo mi obojtne chcialam by mi je zabrali z brzucha by nie bolalo, bylo mi obojetne co z nim bedzie. I wiem ze nie moge miec do siebie pretensji ze tak pomyslalam i powiedzialam. Po tym co przeszlam mialam do tego prawo. Wszyscy mi to mowia, nawet psycholog. Mialam jedyne szczescie ze po urodzeniu nie odrzucilam dziecka. Ale gdyby nie ZZO i dalej męka, (o 18 zostalam ZZO gdy mialam 3 cm, a po ok 19-20 bylo pelne rozwarcie, o 22 urodzila sie mala) ktora nie wiem ile by jeszcze trwala by z 3 cm doszlo do 10 to nie wiem jak zajmowalabym sie malą. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Yhmmm czyli wielka niewiadoma |
|||
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
witam
widze ze na forum weekendowe lenistwo anoxa, papeteria wielkie brawa za podejscie do sprawy ![]() agravka no ja wlasnie bylam w kosciele, doslownie pobieglam do kosciola i do domu, tam bylo przyjemnie i w domu przy wiatraku tez, ale droga koszmarna karolcia dobrze ze juz w domu i ok ![]() wlasnie pije kawke a tz w kuchni konczy obiad, po zapachu wnioskuje ze dzis kuchnia wloska. mniam
|
#846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że gdybym miała takie przeżycia jak Ty to drugie dziecko rodziłabym przez CC na życzenie. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Ja mam dziś na obiad udka z kurczaka z grilla ale to dopiero jak mama wróci z pracy Zawiezie mnie na ogródek bo chodzenie w ten upał może być niebezpieczne.
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa
mi sie kawe dzis opoznila bo bylam w kosciele. smacznego obiadku
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja widzę, że u nas to jakas blokada nastąpiła xD
Ruch zblokowała Jaszczka i teraz ciężko nam się rozrodzić na nowo ![]() Uwaga.. następuje zwolnienie blokady maszyny rodzącej i rozpoczynamy losowanie dzieciaczków
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jedynie kartke od psycholog, na ktorej jest "rozpoznanie", napisane ile mnie kosztowal poprzedni porod, ze potem musialam chodzic z tym do psychologa bo sama nie umialam sobie z tym poradzic i zaznaczone ze od samego poczatku poczatkow porodu ma byc ze mna osoba towarzyszaca (bo wiadomo zdarza sie ze kaza jechac do domu bo to jeszcze "dlugo" potrwa a potem dzownia by przyjechac-przed samym wyjsciem dzidzi, a mi jest potrzebne wsparcie wlasnie przed samym rodzeniam, w czasie skurczy, rozwierania sie, samo rodzienie nie bylo traumatyczne dla mnie). I jeszcze dodane ze jakby porod sie przeciagal to by rozwazyc zastosowanie ZZO lub CC. No ale nie wiem ile to da. |
|
|
|
|
#850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie każ dziewczynom rodzić w niedzielę bo wiadomo jak w szpitalach w niedzielę jest. Na pewno jutro się coś rozkręci- ja tak czuję.
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
jaszczka gratuluję!!!
zaraz zacznę Was nadrabiać, bo wczoraj nie miałam czasu wejść na forum i nie wiem co się dzieje... co u mnie: wczoraj pojechaliśmy na godzinę nad Narew i tak się spiekliśmy jak raki, że mnie teraz ramiona bolą :/ brzuch zakrywałam chustką, więc jest ok. Poza tym wczoraj miałam trochę skurczy ale nieregularnych a dziś mnie bardzo kuło w pochwie jakby. Dziś na obiad jedziemy do restauracji takiej w kameralnym miejscu przy lesie, bo nie mam siły gotować a poza tym nie ma gazu, więc nie będę się męczyła w tym prodiżu... |
|
|
|
#852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
#853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On nawet nie zezwala na to by zaplacic sobie polozna by byla przy tobie pod poczatku do konca. Bo podobno "dba" o to by wszystkim bylo dobrze, by personel dla wszystkich byl super- niestety wiele odbiega od tego |
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie dam rady Was jednak nadrobić
za dużo napisałyście... a lapka nie mama a ten komp stacjonarny jest w pokoju w którym jest mega gorąco!!!
|
|
|
|
#855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, ja bym chyba szukała jakiegoś rozwiązania. A na pewno po takim przeżyciu nie zdecydowałabym się tak szybko na następne dziecko. Z tego co się orientuję to jesteś w moim wieku, rocznik 86 tak?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
idealne
czytajac twoje posty mam czesto wrazenie wielkiego chaosu. nie rozumiem zupelnie twojego podejscia ale przyjmuje ze kazdy czlowiek inny itp i masz do tego prawo! . nie potrafi ci pomoc ale napisze o sobie, a moze cos ci sie przyda. w moim przypadku na okielznanie strachu dobre jest poznanie wroga. wyciszam sie wtedy i probuje racjonalnie wypisac swoje lęki, co mnie czeka, czego sie moge spodziewac i co mnie w tym przeraza. czy moge czemus zaradzic i na co mam wplyw? jesli nie moge sama nic zmienic to probuje przyjac podejscie "na przetrwanie". i u mnie najgorszym mozliwym rozwiazaniem jest poddanie sie strachowi. a niestety mialam rozne doswiadczenia i bede trzymala kciuki zeby wszystko ci sie dobrze ulozylo
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazja
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia
gratuluje i sliczna coreczka
|
#859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mam dwa szpitale,ale w tym drugim nie ma mozliwosci ZZO (a jakos tak psychicznie mnie to zabezpiecza, ze jakby co to moge na nie liczyc). I z porodami rodzinnymi tam ciezko. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fakt, jak się mieszka w aglomeracji to się człowiek przyzwyczaja, że w każdym mieście jest kilka szpitali państwowych do tego dochodzą szpitale prywatne (np. ten w którym Siala będzie rodzić)...
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Idealne pewnie, ze mozesz pisac
W razie czego i tak bede miala lapka z netem w szpitalu, wiec bede pisac na forum ![]() Cytat:
![]() Slicznosci!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się powoli zbieram na tego grilla.
Mama skończyła wcześniej pracę i niedługo będzie w domu, więc ja się zbieram, bo jeszcze muszę wymyślić w co się ubrać. Wrócę późnym popołudniem
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Nastka jest uroczą dziewczynką
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
milego popoludnia dziewczynki
jedziemy sie ochlodzic w wodzie do wieczora
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
matko rozplyne sie normalnie
marzy mi sie nad jeziorko jakies pojechac, szkoda ze syncio jeszcze za malutki. upal jemu tez doskwiera strasznie.myslalam ze jakies nowe rozpakowane beda a tu cisza ![]() michalkowi wczoraj odpadl pepuszek, akurat sie zlozylo bo wczoraj robilismy "pepkowe" bylismy na zakupach a teraz damian pojechal jeszcze kupic trzeci parasol zeby zaslonic balkon bo normalnie wykonczyc sie idzie. cyce mnie bola bo pokarm sie zebral, nie chce odciagac zeby nie pobudzic laktacji bardziej, kupilam kapuste moze podziala
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-07-11 o 14:48 |
|
|
|
#867 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak akcja się nie bardzo rozwija to żeby dostać oxy trzeba czekac zazwyczaj z 15 godzin aż cię wymęczą tak, że nie masz juz sił na rodzenie. chyba, że ktoś przyjdzie z kopertą wtedy zazwyczaj dziecko po 2 godzinach już wychodzi karolcia słodziutka maleńka ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
HD wierze ze bedzie wszystko w porzadku i uda sie wyciac samego miesniaka. musisz byc dobrej mysli a wszystko bedzie dobrze. wazne ze maluch zdrowy
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednego cycka troszke musze odciagac i Tz masuje, mala spi, je i robi kupke wiec
super jak narazie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#870 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mloda jest slodziutka ![]() trzymasz ja w rozku? nie jest jej za cieplo? pytam bo sama sie zastanawiam czy ten rozek mi sie przyda.. Cytat:
![]() teraz pora na obiadek ale powiem Wam, ze takie jeziorko w upaly to poezja.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siala Ty rodzisz w prywatnym i panikujesz? Kobieto pelen luzik - idz i powiedz, zrobcie zeby bylo dobrze i mnie nie bolalo i niczym sie nie stresuj
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

nie pamietam ... ) to bedzie wywolanie a jezeli nie podziala to cc... dlatego bo to 2 tyg po terminie z om ...tylko wlasnie jestem ciekawa czy jezeli kroplowa faktycznie nie podziala to beda robic iles tam prob jeszcze czy od razu cc ....nie pytałam go a on w takim skrócie mi to przedstawił...
[COLOR="Silver"]
Bo miejsc moze nie byc wiec nie mam pojecia co ze mna bedzie, wiem tylko, ze mam przyjsc w tp.

bo wiadomo jak w szpitalach w niedzielę jest. 
.