|
|
#841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX
|
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Wiedziałam, że czwarty raz jest szczęśliwy!
Po prostu wiedziałam! Gratulacje Jak emocje opadną opowiedz nam jak wyglądał Twój egzam |
|
|
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
mala zmiana i karolinee1983, dziękuję bardzo!
Relację pozwoliłam sobie skopiować z sąsiedniego wątku "Dla przyszłych i obecnych kursantek" ![]() Egzamin miałam na 7:15, weszłam dokładnie o 7:29, także zbyt długo nie musiałam czekać. Samochód nr 3 (taki jak miałam za pierwszym razem). Pan egzaminator wydał się sympatyczny, także pomyślałam, że jeśli wyjadę z placu, to może się uda Patrząc na mój dowód osobisty powiedział, że się zgadza, że to ja, bo widać po uśmiechu Z czynności kontrolno-obsługowych miałam sygnał dźwiękowy i światła drogowe (tak jak ostatnim razem- pomyślałam: "Czy to jakiś znak, że mam uderzyć w przedni pachołek? Następnie miałam za zadanie rozpędzić auto do 50 km./h. i zatrzymać w wyznaczonym miejscu. Wykonałam to zadanie, a egzaminator do mnie: "Pani Karolino, a jaki mamy ruch w Polsce? Jakim pasem jeździmy?" Ja patrzę, a stoję na lewym pasie! Powiedziałam, że prawym, a on: "No to proszę jeździć tak, jak nauczył Panią instruktor" W tym momencie już myślałam, że karze mi zawrócić i jechać pod wiatę, ale nie, wyjeżdżamy na miasto. Trasa ogólnie łatwa, znana, nic nadzwyczajnego. Ale powiem Wam, że do samego końca nie byłam pewna, czy zdałam, bo popełniałam malutkie błędy i egzaminator zwracał mi uwagę. Jednym z pierwszych zadań było zawracanie na rondzie i właśnie podczas tego zawracania zbyt szybko włączyłam prawą zjazdówkę (jakbym miała zamiar skręcać w lewo) i egzaminator powiedział, że popełniłam błąd. Ale potem jeszcze raz wykonałam to zadanie i było już ok. Poza tym miałam parkowanie prostopadłe przodem, zawracanie na 3, a tak to tylko w prawo, w lewo na skrzyżowaniu i naprawdę całkiem przyjemnie się jechało. Ale właśnie... Zgasł mi raz! I to przed tym pierwszym zawracaniem na rondzie. Ojj, wtedy to się zdenerwowałam, bo ostatnio to mi się nie zdarzało. Wtedy się tylko modliłam, żeby to się nie powtórzyło. Przypominał mi też i to dwukrotnie, że na egzaminie oceniana jest też dynamika jazdy, także robiłam co w mojej mocy A jak już wiedziałam, że wracamy do Wordu, no to mówię, do samego końca nie wiedziałam, czy zdałam, czy nie Wjechaliśmy pod wiatę, wszystko wyłączyłam, no i czekam na werdykt Powiedział, że jedyne zastrzeżenie ma do tej prawej zjazdówki przy zawracaniu, ale poza tym wszystko poprawnie, dlatego wynik egzaminu POZYTYWNY!![]() Zadzwoniłam do instruktora, cieszył się i gratulował
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
kar0link4 !! gratuluję !
łaaaaa ale super wiadomości z ranaa ![]() Do tego jeszcze słonko świeci ! Ciesze się (ja tylko dodam od siebie, że zapisałam się na kolejny egzamin.. na 8grudnia. ponoć to móc szczęśliwy dzien zobaczymy ! )
|
|
|
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
Karolink4, gratuluje, marzy mi się miły egzaminator
a tym czasem do mojego egzaminu coraz bliżej! Jak tylko o tym pomyśle, to mam motyle w brzuchu jutro mam jazdy o 7 żeby sobie potrenować parkowanie jak nie będzie dużego ruchu i w poniedziałek już takie normalne, myślicie żeby brać sobie lekcje godzinę przed egzaminem czy już lepiej nie? Bo egzamin mam o 8 i o 7 mogłabym jeszcze wziąć ewentualnie
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
już gratulowałam ale pogratuluje jeszcze raz bo tak się cieszę
![]() więc GRATULACJE ![]() Fas0lka ja to jazdy przed egzaminem rozwiązałam tak. Na kursie "sprawdziałam" jak mi się jeździ z dnia na dzień i jak mi się jeździ jak jeżdzę jednego dnia dłużej (miałam jazdy 4h przez dojazdy, mieszkam i uczyłam się w osk daleko do wordu). Okazało się, że jak dłużej jeżdzę to zaczynam jeździć jak reszta ludzi na drodze ale średnio dobrze jeżeli chodzi o egzamin. Za to jak jeździłam z dnia na dzień to było w porządku. Tak też zrobiłam - wzięłam jazdy dzień wcześniej i to była dobra decyzja. Polecam tak sobie to przemyśleć - kiedy jeździsz lepiej.
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-11-26 o 12:57 |
|
|
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też mam 7 grudnia, tylko że drugie podejście ![]() super gratuluję ślicznie
Edytowane przez melissa89 Czas edycji: 2010-11-26 o 13:56 |
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla tych , którzy zdali ;*
ja mialam dziś pierwsza jazde na legalu , tyle że dosyć ciężki kaliber mi się dostał bo brata Daewoo leganza ... Długie to , szerokie , "nieporęczne" , delikatny gaz , luźniejszy hamulec(odwrotnie jak w elce) , nie mogłam go wyczuć ... Na prostej ok fajnie , bo przyśpieszenie ma o niebo lepsze od elkowego renault clio , ale żeby gdzies skręcić , zaparkowac to trzeba robić olbrzymie łuki , poza tym ma słaby skręt (dużo gorszy o clio) i trzeba krecić i krecic ... Prawie przy wjeździe w brame wjechalam do rowu bo ten przód ma taki długi , nie czuje go w ogóle ... :/ Elka mi się już wyśmienicie wrecz jeździlo a tu ... Ehh odebranie prawka to jest dopiero rozpoczęcie "prawdziwego" kursu jazdy ... |
|
|
|
#850 |
|
BAN stały
|
Powodzenia dziewczyny
Ja już na szczęście jestem po Najlepsza recepta, żeby zdać? Nie stresować się. Bo w zdecydowanej większości przypadków właśnie stres jest główną przyczyną naszych niepowodzeń.
|
|
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
karolinka gratuluje!!!
ja wczoraj mialam pierwszą legalną jazdę wreeeeeszcie z plastikiem w portfelu heheh ![]() i oczywiscie na siedzneiu obok -Tż ![]() nie marudził nic mówił zbeym sienie denerwowała;p raz sie zapytala"o jejku co ja wbilam??" Tż: "nic sie nie dzieje -4" :P hehehe ;p i oczywiscie bez wspomagania kierownicy corsa;/ jeździło sie nie najfajniej ;/// podczas zjezdzania z górki skrecalam w prawo tak mnie zarzucilo ze wjechalam na lewą strone dobrze ze nie bylo tam zadnego samochodu jak jeździłam eLką to tam lekko kierownicą i juz mi sie samochód ustawial :P później mialam wyjechać na obwodnice :O a tam Tir z lewej strony jedzie :OOO wolalam przeczekać chociaż był daleko ii prosta droga domojego domku za mna samochod ale na parkingu wlaczylamprawy keirnek wylaczylam -dalam znak zbey mnie ominal ![]() jestem z siebie dumna- pora kupić własne auto ![]() 3mam kciuki za wasze egzaminy!! |
|
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego była bez wspomagania, więc przy skrętach w prawo musiałam się później naodkręcać... No i do tego samochód stary i strasznie źle mi się jechało Kolejna jazda była już samochodem moich rodziców i mimo tego, że jest sporo większy, bo w kombi, to jechało mi się o niebo lepiej, czułam się pewniej i nie trzęsłam się już tak w tym samochodzie. Gratulacje! ![]() Cytat:
Mój instruktor raz mówił tak, a raz normalnie w lewo, w prawo itp. Mi się najczęściej myliło jak była ulica i np. tylko skręt w prawo, a instruktor mówił na najbliższym skrzyżowaniu w prawo, a ja odruchowo jakoś tak na słowo skrzyżowanie szukałam takiego z czterema wjazdami, a nie trzema.
. "Pragnienia łamią nam serce, męczą nas. Pożądanie rujnuje nam życie. Ale jeśli chodzi o pragnienia, najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą." . Edytowane przez mrytka Czas edycji: 2010-11-26 o 17:00 |
|
|
|
|
#853 |
|
Konto usunięte
|
No to i ja w końcu mogę dołączyć do wątku.
Dzisiaj się zapisałam na egzamin, termin: 13.12.2010 o godz 7.00 ![]() Wykupiłam sobie 3 jazdy (3 x 2h) do tego czasu i cóż, zobaczymy co to będzie... |
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję dziewczynom, które zdały
ja mam drugi egzamin w środę - pierwszego grudnia...Boję się tak bardzo chciałabym już zdać boję się, że śnieg spadnie i wtedy na pewno już sobie nie poradzę
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ulgą przesiadłam się do o wiele mniejszego lanosa hatchback, jak go kupiłam - ale niestety komfort jazdy w leganzie o wiele wyższy jednak to limuzyna była Do tego nie mogłam się przyzwyczaić do linii sedan, że tam jeszcze wielki bagażnik z tyłu przy manewrach |
|
|
|
#856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fasolka ja mam czwarty egzamin w piątek... jak narazie się jeszcze nie stresuję,ale wszystko w niedługim czasie,a o miłego egzaminatora u mnie w ośrodku raczej nie ciężko-są nawet nawet oprócz dwóch,których się boję najbardziej.Jeden mnie kiedyś w drzwiach popchnął
|
|
#857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam jechac jutro lub w poniedziałek , audicą , to myślę że może będzie lepiej , tak przyjaźniej wygląda Tylko musza jej zimówki założyc , bo letnie ma jeszcze a tu zima porządna xD
|
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Ja egz z naszego ulubionego WORDu milo wspominam. Nawet osotatniego pana,m który wygląda na złośliwca, niemiłego itp. Ale okaząło się, że tylko tak wygląda
|
#859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie boisz się?? ja stwierdziłam, że chyba na razie nie wsiądę do samochodu w taką śnieżycę
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#861 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I już trzymam kciuki za Ciebie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję! ![]() Cytat:
![]() Dziękuję! ![]() Dziękuję! ![]() Dziękuję! ![]() Cytat:
![]() Nie zamartwiaj się śniegiem. W taką pogodę jeździ się całkiem fajnie. Kierowcy jeżdżą bardziej ostrożnie, nie wpychają się- będzie dobrze! Już trzymam kciuki! Cytat:
![]() Trzymam kciuki za piątkowy egzamin!
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
kar0link4 - gratuluję
I trzymam kciuki za Was wszystkie ![]() Ja też już mam wyznaczony termin na 10 grudnia. Najbardziej boję się tego jakim autem będę jeździć na egzaminie. Puntem czy nową yariską....
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I już trzymam kciuki za Ciebie! A co do auta, to lepiej, żebyś wiedziała na jakim będziesz zdawała. Nie ma żadnej informacji na stronie internetowej Twojego Wordu? Od kiedy mają wejść te zmiany?
|
|
|
#864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. Na stronie wordu jest informacja z dnia 10 listopada, że nowe samochody wprowadzają właśnie w listopadzie. Jak byłam ustalać termin to na placu jeździły jeszcze same punta. Myślę, że zadzwonię do wordu i zapytam jak to jest...
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc uważaj.
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jomic, mam nadzieję że nie wzięłaś sobie tego bardzo do serca ![]() trzymam kciuki za Was dziewczyny bardzo mocno !!
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
No to jutro kolejne egzaminki i kolejne radosci
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
No coś ty. Tylko ostrzegam Karolinę, że możesz jej pogrozić trochę. A własnie, dlaczego mi groziłaś a jej nie
?
|
#870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

Zdałam na czwartym razem.
i czekamy na relacje

Patrząc na mój dowód osobisty powiedział, że się zgadza, że to ja, bo widać po uśmiechu
Powiedział, że jedyne zastrzeżenie ma do tej prawej zjazdówki przy zawracaniu, ale poza tym wszystko poprawnie, dlatego wynik egzaminu POZYTYWNY!

Wiem, że to głupie, ale mi to dużo pomogło, bo nim się nie stresowałam i jak wyjechałam na miasto, to byłam już spokojniejsza, bo wmawiałam sobie, że mnie nie obleje, co najwyżej tylko zwróci uwagę na jakiś błąd tak jak instruktor podczas każdej jazdy.
1 podejscie..

jak narazie się jeszcze nie stresuję,ale wszystko w niedługim czasie,a o miłego egzaminatora u mnie w ośrodku raczej nie ciężko-są nawet nawet oprócz dwóch,których się boję najbardziej.Jeden mnie kiedyś w drzwiach popchnął
nie boisz się?? ja stwierdziłam, że chyba na razie nie wsiądę do samochodu w taką śnieżycę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)