|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() ![]() a Twoj ile?? ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() moj to ostatnio strasznie rozrabia i wypina sie na wszystkie strony ale tak jak pisałam chyba sie przekrecił bo juz dla odmiany nie ładuje po pecherzu tylko w druga strone.. ![]()
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() haha canpol ma "karmniki" w miseczce A - akurat dla mnie :P
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-10-28 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
uffff dzidzia się odezwała małym kopniaczkiem
![]() LadySith tak zwróciłam uwagę na to, jak tylko dostanę zwrotną odpowiedź to się tam wybiorę. Bo ostatnio w tesco kupiłam sobie taki z fiszbiną bawełniany z mięciutką koronką. Pierwszy raz i jestem na razie zadowolona. kaskup też na L4 jestem ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-28 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Producenci zakładają, że wszystkim w ciązy rośnie do D conajmniej. A potem te małe i średniaki chodzą i nic znaleźć nie mogą;-) Popatrz na te naturana, sa takie typu T-shirt bra, szkoda, ze jeden kolor, ale to nie zabudowane, miękkie namioty ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- ten przekręcony link pasuje do rozmowy o lewatywie ;-)
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano pasuje ![]() ![]() ![]() lilijka, nie będę biła ;D
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-10-28 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
ale karmników?
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- nie ten ten: http://allegro.pl/biustonosz-matka-k...276436184.html
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty co masz i czemu zalamka??? dobrze, ze mi nie puscily. przynajmniej nic mi lekarze o tym nie mowili haha. MOze nie chcieli mnie stresowac, ale smrodka nie bylo. W sumie to mogli mi robic ta lewatywke, bo przyjechalam na izbe ok 1 w nocy i czekalam na ciecie do godz. 4 bo tyle ich mieli. wiem, ze w tym szpitalu w ktorym planuje rodzic (bo wiem, ze to roznie bywa, wtedy tez mialam trafic do tego...) robia, ale spytam mojego ginka na nastepnej wizycie. dostalam skurczy obu lydek w nocy i mnie dzis strasznie bola, czuje sie ajakbym jakis maraton przebiegła. MAcie juz ta kreske od pipki do pepka? ja nie mam... hmmmm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry matki, zony i kochanki
![]() Niewyspana, ale w dobrym nastroju ![]() W planach dziś duże zakupy, ale same pierdołki dla małego, no i jeszcze przewijaczek na dziś zaplanowany. Muron ten Twój mi się podoba, ogladałam je wcześniej na allegro. Zdecydowałaś się na niego ze względu na tę drewnianą nakładkę? Bo rozumiem, że sam "materacyk" do przewijania to takie coś mięciutkiego? I na to chcesz kłaść jakieś podkłady do przewijania? No, weź się wypowiedz ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Ja też nie mam. Ale wiecie co mi się dziwnego robi? hahaha Takie uczucie, jakby mi się kości rozchodziły, poszerzały, no nie wiem, jak to nazwać. To coś takiego, jakby się długo na rowerze na jezdziło i nagle wsiadło na kilka godzin, to po zejściu tak kości bolą, całe krocze. I teraz też tak mam od kilku dni, jakbym już się do porodu rozszerzała, tak mąż mówi.
![]() ![]() Edytowane przez s_a_j Czas edycji: 2010-10-28 o 09:22 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
dziewczyny zaopatrujecie się w body z krótkim rękawkiem? tzn, chodzi mi o body w małym rozmiarze na sam początek
Ja mam taką kreskę już od jakiegoś czasu, a wogóle to czemu się to robi? Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-10-28 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zadomowienie
|
Tak ja mam kilka z krotkim rekawkiem ale wiecej z dlugim. Na krótki rekawe zawsze mozna ubrac kaftanik i śpioszki i jak na temperature domowa moim zdaniem ok..ewentualnie na wyjscie jeszcze jakies spodenki i bluzeczke albo pajacyka.
Witam sie tylko szybciutko i mykam szykowac sie do lekarza...3majcie kciuki .. ![]() ![]()
#855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
- ten normalny twardy, żeby było bezpiecznie, żeby z łóżeczka nie spadł mocuje się na śruby przez co jest nieruchomy -ja chcę móc zdjąć lub przesunać na drugi koniec W ogóle nie kupuję żadnych podkładów, to szpitala mam wielorazowy, taki z miłego tworzywa pikowany (canpol, allegro ok 14 zł), taki skłądany do torby Po to kupuję przewijak z tworzywa zeby nic nie kłaść, a jedynie umyć szmatką i już BODY mam w większości z ktrótkim rękawem, bo w domu pod pajac jeszcze dodatkowego długiego nie zamierzam zakładać, bo trochę za ciepło. Kilka z długim i dwa na ramiaczkach ![]()
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-28 o 09:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
muron ja pisałam o zwykłych biustonoszach
gosiaczek071 nie mam tej kreski saj ale masz dobry humorek, ja teraz sypiam jak lala, całą noc i grzecznie, no chyba, że muszę wstać do toalety ![]() e_rosa mam ale bardzo malutko, czekam na paczkę od koleżanki, a ona na wiosnę rodziła, więc pewnie cosik się znajdzie. Też myślę o założeniu pod spód. I specjalnie się nie zaopatruję w większą ilość. Bo jednak zima to zima. Mój mąż obudził się z bolącym gardłem:/ a ostrzegałam go żeby nie jeździł do mamy, bo ona właśnie przechodziła coś w rodzaju anginy. Gtrrrrrrrrrrrrrrrr A on mnie nie posłuchał no i się zaczyna. Tylko mają tak, że pomęczą sie 2,3 dni i po sprawie, gorzej ze mną ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
ja na 12 do gina, brrrrrr
![]() |
#858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Yhym. Chyba też taki kupię, ten fioletowy z aniołkiem, do pościeli mi pasuje ![]() Ja wcześniej ładnie lulałam, tylko tak ok 5-6- musiałam coś zjeść i potem do 10 znów mogłam nynuchać, a teraz jakoś tak się trochę męczę w nocy, wiercę, przekręcam, sapię i dyszę heheheh
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Raczkowanie
|
Ato ja się podzielam
![]() Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-10-28 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
też trzymam kciuki
![]() ![]() saj teraz była pełnia i może dlatego. Ja raczej teraz więcej sypiam, bo wcześniej to tragedia ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek071 - ja nie mam, przynajmniej nie widzę ;P mąż też nie
![]() e-rosa - nono, brzucholek elegancki ![]() muron - udanej wizyty ![]() body mam same długie z nowych i z używanych jedno krótkie, jedno bez rekawkow
#862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj ja też się budzę po nocach albo do kibelka musze iść albo bez większego powodu, a najgorzej jak tż zacznie chrapać to nie mogę zasnoć, średnio co drugą noc zaliczam do normalnych a co drugą do tych nie udanych. nie ma paskudych brzucholków ![]() Mój został ochrzczoy przez mamę "piłeczka" a przez tż troche mniej elegancko "bula" czy "bóla" nie znam pisowni tego słowa ![]() Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-10-28 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zabiegu wzmacniania siatkowki nie mailam, jedynie usuwanie tych zwyrodnien te zmiany nie zrobily mi sie po ciazy, ona mi je zdiagnozowala jak bylam w 6 m-cu bo wzcesniej dlugo nie bylam na kontroli, czyli zrobily se w miedzyczasie. Zabieg robilam po ciazy, bo to bolesne, tzn bardzo nieprzyjemne bo oko unieruchomione no i ten laser drazni. oczy mi lzawily (to normalne) a nie moglam zamknac powieki, choc bardzo chcialam... straszne to przezycie :/ ja tez kiepsko sypiam,. jestem bardzo czujna i byle szmer mnie obudzi ![]() e_rosa, bula do grania? to przez U (fajna gra ![]() musze leciec bo Hanka maltretuje psa..... jak przygotowac psa na male dziecko w domu. albo na odwrot ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-10-28 o 10:28 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Raczkowanie
|
hehe dobrezdanie przeczytałam na konkutencyjnym forum czarnej kresce. Ona jest normalnie biała a w ciąży ciemnieje pod wpływem zmian pigmentacyjnych fachowo nazywa się linea alba (kreska biała) a w ciąży linea nigra (kreska czarna) ale nie o to chodzi teraz cytat: "linea negra, \"znak firmowy\" ciązy" hahaha jakoś mnie to rozbawiło
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do grzybów i bakterii to się już nawet nie wypowiadam. To mnie chyba nigdy nie opuści. Pocieszam się, że jakby to było bardzo niepokojące, to pewnie dostałabym silniejszą dawkę leków. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam od dawna. I do nie tylko "od pipki do pępka", ale i od pępka wzwyż. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Dziewczyny, czy któraś z Was słyszała o wózkach Baby merc czy coś takiego?? Mąż był w jakiejś hurtowni i się mu spodobały (bo cena konkurencyjna ponoć ![]() Edit: Marzy mi się taki materacyk... ![]() Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-10-28 o 11:11 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zadomowienie
|
właśnie wczoraj czytałam że najlepiej jak np. mąż przywiezie ze szpitala kocyk czy ubranko dziecka i da się psu do powąchania żeby oswoił się z zapachem a wracając ze szputala najlepiej żeby pies wybiegł na spotkanie niż żeby dziecko samo weszło na jego terytorium...
w ogóle fajna jest ta książka Hogg "język niemowląt" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdzieś czytałam ze prawdziwa gorzka czekolada dużo cukru nie podnosi. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
Witam się w nerwowym nastroju
![]() Nie chcą mi wypłacić wynagrodzenia ![]() ![]() Koleżanka dzwoniła do firmy to w księgowości z tekstami : a do kiedy ona ma umowę? a czy zwolnienia były przesyłane? A to może jej ZUS resztę wypłaci.... No po prostu śmieszni są...! Jeszcze mi przyjdzie się sądzić w tej ciąży ![]() Do dziewczyn które idą dzisiaj do lekarza - czekamy na relację ![]() A do Pań przedszkolanek to jestem pełna podziwu dla tego zawodu ![]() Przez rok studiowałam, ale historia pedagogiki i doktryny pedagogiczne skutecznie zmieniły mój zapał na pracę w przedszkolu. e-rosa brzucholek jak słodka piłeczka ![]()
#870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czekolade miałam gorzka z alpen gold i cukier mi po niej spadł.. takze chyba na mnie nie ma wpływu.. dzis własnie robie sobie makaron ze szpinakiem i kurczakiem bo chodził za mna od dawna ![]() a dziś godzine po sniadaniu (dwie kanapki z wedlina pomidorem, ogórkiem ) miałam 89 a po po 1,5 72 i juz mi sie rece trzesły.. ja nie wiem chyba za mało jem..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.