|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
Cytat:
Gratuluję zrzuconych dwóch kilo Trzymam kciuki za kolejne wyniki
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się muszę pochwalić, u mnie 14 dzień diety i -2,9kg, od wczoraj waga spadła mi o 0,8kg, więc nie ma co się łamać chwilowymi zastojami wagi, bo na bank w końcu znowu zacznie spadać
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() Masz rację, nie ma się zupełnie co łamać zastojami wagi. Podczas warzyw wszędzie piszą, że można mieć wahania, ale waga i tak będzie szła w dół ![]() Kiedy waga pokazuje pierwsze zrzucone kilogramy, to jest to chyba najlepsza motywacja do kontynuowania diety
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
Ja przetrwałam weekend w szkole, jednak okupiłam to właściwie zupełnym niejedzeniem (oprócz pitnych jogurtowa....NIC no i kawy z mlekiem....bez tego bym umarła).
Na szczęście dzisiaj warzywa i zrobiłam sobie jajecznice z pieczarkami , szyneczka i mnóstwem warzyw od wyboru do koloru....czuje się obżarta i nie mam siły wziąć się za coś pożytecznego Natomiast mam pytanie do monia wawa....KOCHANA Z CZYM TY JESZ TĄ ZUPKĘ PIECZARKOWĄ...napisz proszę ![]() Zapomniałabym moje wyniki po I fazie to 6kg |
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szkole niestety nic nie można znaleźć takiego, co by pomogło w utrzymaniu diety Świetny wynik masz po I fazie
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak Was słcuham (tzn. patrze na Was...zresztą nieważne) i podziwiam za wytrwałość. Ja nagrzeszylam ostatnio, ale juz teraz jestem spowrotem na dobrej ścieżce i juz nie bede głupot robić. Najważniejsze, to zawsze mieć coś gotowego do schrupania, bo jak głód dopada, to sie nie myśli racjonalnie.
Ja dzis 12 dzien diety i dwa kilo mniej od wagi wyjsciowej. Ja jestem zadowolona, uwazam ze to racjonalny spadek. Jednka wiem, ze byloby wiecej gdyby nie moj zgubny pociąg do słodkości. No ale cos za coś. Żeby przypieszyć moje spektakularne (a jakze!) chudnięcie zaraz wsiadam na rower stacjonarny. Bedę łączyć dwie pozyteczne rzeczy. Czytać notatki z dermatologii, bo ucze sie na kolo i przy okazji spale troszke kalorii.
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Część dziewczynki po weekendzie, ja podobnie jak wy weekend spędziłam na uczelni, na szczęście w sobotę przetrwałam popijając kefir 0% a w niedziele wypiłam 2 x kawę z mlekiem. Jakoś trzeba sobie radzić, za to miła niespodzianka spotkała mnie wczoraj jak wróciłam do domu
Ponieważ moja teściowa też jest na diecie to zrobiła wczoraj nadziewaną paprykę (mięso drobiowe, czosnek, pomidory, przyprawy) zapiekaną w piekarniku i powiem Wam ze wyszło palce lizać ![]() Ale miłą niespodziankę mi zrobiła bo nie dość że jak wróciłam do domu to już miałam obiadek to w dodatku zgodnie z dietą i pyszny. A później naszło mnie na ten chlebek co pisałyście i upiekłam sobie i nie chwaląc się wyszedł super. Mój tż jak mu powiedziałam ze będę piekła chleb to stwierdził że nic dobrego z tego nie może wyjść ale jak chlebek zaczął pachnieć w całym domku to mi się pytał kiedy go z piekarnika wyjmę a na końcu mi go podjadał. Wczoraj wieczorkiem byliśmy u tż siostry i oczywiście, niezła imprezka, słodycze, drinki, pyszności a ja twardo za to zjadłam szwagrowi cały słoik grzybków w occie i ogórki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#848 |
|
Wtajemniczenie
|
Swoją wytrwałością motywujecie dziewczyny
ja dziś zaopatrzyłam lodówkę w niezbędne produkty i nie chcę marudzić, ale ta dieta nieźle obciąża mój studencki budżet :P Dziś pierwszy dzień PW |
|
|
|
|
#849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje wytrwałości i oczywiście chlebka pysznego tez gratuluje. Tylko pozazdrościć i brać przyklad. ![]() klask i:![]()
|
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
![]() dla wszystkich za wspaniałą walkę, spadki i motywowanie Tych marudzących!![]() Forget_me zupka pieczarkowa jest prościutka. Obsmażam na duzym ogniu chwilkę 0,5 kg pieczarek i 1 szalotkę lub pół małej cebuli a następnie zalewam warzywnym lub drobiowym rosołkiem. gotuję tak 20 min doprawiam do smaku i miksuję razem z warzywami z zupy i ugotowanym mięskiem na krem. gdy widze , ze jest za rzadka to rozrabiam łyżke skrobi z chłodnym rosołkiem i zagęszczam. zabielam jogurtem - lub wcale i do tego np. podałabym grzanki z chlebka dukanowego - ja niestety nie mam chlebka bo nie mam jeszcze piekarnika eh.... ps. dla wzmocnienia aromatu można dodać 2 namoczone suszone prawdziwusy. moja tajemnica: jak lubimy pikantniej to podrasowywuję kropelką/podkreślam! kropelką!/ tabasco
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za przepis, choć to nie ja o niego prosiłam ![]() Pieczarki mam, więc na jutro będę pichcić zupkę Już mnie na nią apetyt bierze
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
oczywiście to jest przepis na zupkę Dukanową. Normalna byłby zagęszczona normalną zasmażką i podana z groszkiem ptysiowym
słuchajcie jestem po weekendowych wyskokach po prostu padnięta! oczka mi się zamykają, ziewam, jeść mi się nie chce. Tania przekąska: poprosić w sklepie by pani pokrajała polędwicę z indyka czy kuraka w grubsze /5 mm/ plastry. Wrzucić na rozdrzaną patelnię by się zrumieniły posypać odrobiną papryki lub zioł prowansalskich lub jak ma kto ochotę i podac z musztardką lub korniszonami. prawie jak parówka |
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
monias_wawa prawie jak mortadela
![]() ![]() Gratuluję wszystkim spadków. U mnie 21 dzień, czyli równe 3 tyg suma sumarum 5,5 kg na minusie ![]() Co mnie bardzo, przeogromnie cieszy, cellulit zniknął mi w zastraszającym tempie. Jeśli założmy, że wcześniej było 10 to dziś jest to w tej samej skali 3! Aaaaaaaa zrobiłam pizze, masakra Ciasto jak kauczuk Ale i tak zjadłam więcej niż pół ![]() ![]()
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po weekendzie też zawsze jestem jakaś niedospana i dwa dni muszą minąć, nim dojdę do siebie ![]() Zeszły tydzień cały miałam taki senny, ale to wina mojego teścia, który podarował nam otrzymany od jego sąsiada- czarodzieja gipsowy odlew, który to mieliśmy sobie położyć pod łóżkiem. Miał niby wyłapytwać żyły wodne i zapewniać cudowny sen. Na mnie zadziałało to tak, że mogłabym spać całe dnie W piątek wyciągnęłam to "coś" spod łóżka i od razu widzę różnicę
|
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję ślicznie monia wawa za przepis bo to ja o niego prosiłam.
Forget me jeśli jesteś to napisz proszę czy do tego twojego chlebka to używasz serka takiego homogenizowanego?? Bo stoję nad nim i dumam
Edytowane przez kasia loczek Czas edycji: 2010-11-22 o 15:11 |
|
|
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny niestety ten chlebek mi nie wyszedł
), szkoda bo miałam smaka na niego...a tu taki zakalec ze strach próbować.Proszę o informacje co do temp. piekarnika...może diabeł tkwi w szczegółach?? Nie poddam się podpowiedzcie co mogło wyjść nie tak i dlaczego a chętnie skorzystam z porad i upiekę raz jeszcze ![]()
|
|
|
|
|
#857 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
moge dolaczyc? jestem na diecie od dzis mam zamiar schudnac jakies 30kg
|
|
|
#858 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem dzisiaj pierwszy dzień na warzywach. Rewelacja ![]() Po I fazie - 2,7 , czyli nie jest źle ![]() Choć porównując do kasi loczka, to już sama nie wiem ;P Gratuluję kochana ! ![]() A i mam jeszcze pytanie. Bo ja zamierzam być 1 dzień na samych proteinkach i jeden na warzywkach, a jak to wygląda u was? Efekty podobno te same co 5/5 ale... sama nie wiem
|
|
|
|
|
#859 |
|
Zadomowienie
|
mnie się trochę pokomplikowało w życiu osobistym w związku z tym mam doła jak rów mariański ... no i efekt jest taki że na pocieszenie mama zrobiła mój kochany rosół i wiadomo ... nie oparłam mu się
|
|
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Ry-bcia nie ma co się łamać, problemy na pewno się rozwiążą, a jeśli chodzi o rosół to trudno, trzeba iść dalej, dziś czytałam, że o takich grzeszkach trzeba szybko zapominać i kontynuować dalej dietę, nie ma co jej przerywać.
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
nie przerywam - zrobię dodatkowy dzień białkowy - choć po tygodniu diety u mnie tylko 0,7 kg na minusie
![]() dziewczyny wiem że trochę nie na temat ale... otwórzcie ten wątek i kliknijcie zwierzakom , nic nas to nie kosztuje a te biedactwa cierpią w schroniskach https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post23398346 z góry dziękuję każdej która kliknęła lub rozpowszechniła to wśród znajomych Edytowane przez ry-bcia Czas edycji: 2010-11-22 o 22:49 |
|
|
|
|
#862 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj przesadziłam- 5 kawałków sernika Dukana- aż mi brzuch wydęło co oznacza na pewno powiększenie wagi której de facto na razie nie znam Powiedzcie, że nie zaszkodzi prooooooszę ![]() I na pewno kupuję wagę Nie oprę się jej
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
nie zaszkodzi
![]() no mnie dzis 1kg ubyl ![]() a waga jest spora- w rok przytylam 23 kg :/
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki, co sądzicie o tych problemach z nerkami po/w czasie dukana? piję bardzo dużo, ale i tak trochę się tego boję
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjmiecie nową duszyczkę ?
1szy dzien Iszej fazy za mną ![]() do zrzucenia niecałe 15 kg
|
|
|
|
|
#866 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana spróbuj jeszcze raz, ze spokojem Cytat:
Jest nas coraz więcej, a wiadomo w "kupie siła" no wiecie co mam na myśli razem będzie nam raźniej Wiem co masz na myśli ja przez ostatni rok przytyłam 12 kg i mam zamiar je zgubić + to co udało mi się nazbierać od kiedy jestem z moim tż ![]() Cytat:
![]() A wiecie co moja kochana babcia wczoraj mi powiedziała ![]() Zawsze na mikołaja dostajemy od niej słodycze, wszystkim swoim wnuką i mi (jedynej wnuczce) je daje pomimo tego, że nie jesteśmy dziećmi No myślałam że puszczę beksę tak mi się jakoś zrobiło, że jest taka kochana i o mnie pomyślała ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
Ja piekłam na 180 stopni bez termoobiegu przez godzinkę...spróbuję jednak twoim sposobem.....może kolejne podejście okaże się sukcesem
Jeśli chodzi o moje postępy w odchudzaniu...to błagam dziewczyny nie przyrównujcie się do mnie.......... moja uderzeniowka trwała po pierwsze 7 dni po drugie moja waga wyjściowa jest słoniowa Witamy nowych |
|
|
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
marejta kochaną masz babcię
Ja dziś P niestety, a na dodatek mam @ Ale robimy sobie ze współlokatorką(ona też jest na dukanie) dzień słodkości zrobimy bezy, nutellę, herbatniki z kremem :P Na początek coś prostego, bo nasze doświadczenia z gotowaniem nie są zbyt wielkie
|
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo moja też do małych nie należała, a możesz powiedzieć jaką miałaś wyjściową i przy jakim wzroście? Muszę w sobotę zaciągnąć mojego tż do empiku i kupić sobie książkę dukanową, bo na razie korzystam tylko z internetu i wy mi tu piszecie o jakiś pysznościach a ja nie mam skąd brać przepisów Powiedźcie mi kochane czy wy przy diecie łykacie jakieś witaminy?
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Marjetka ja mam jakieś przepisy tylko w pdf wiec jak mi prześlesz @ to ci coś wrzucę.
Natomiast wklejam link na którym również możesz coś znaleźć dla siebie ciekawegohttp://www.dukan.wu.pl/ Jeśli chodzi o moja wagę wyjściowa to 83kg ale mam zaledwie 163 cm tak wiec wyglądam jak mały balonik , teraz jak zgubiłam te 6 kg to praktycznie nikt nie zauważył bo strasznie dużo mi ich jeszcze zostało do zrzucenia![]() Tutaj tez są jakieś przepisy dla chętnych http://proteinkach.blogspot.com/2009...dzien-1-p.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

Trzymam kciuki za kolejne wyniki 

chudnięcie zaraz wsiadam na rower stacjonarny. Bedę łączyć dwie pozyteczne rzeczy. Czytać notatki z dermatologii, bo ucze sie na kolo i przy okazji spale troszke kalorii.
63-62-61-60-59-58-57
i powiem Wam ze wyszło palce lizać 
i nie chwaląc się wyszedł super. Mój tż jak mu powiedziałam ze będę piekła chleb to stwierdził że nic dobrego z tego nie może wyjść ale jak chlebek zaczął pachnieć w całym domku to mi się pytał kiedy go z piekarnika wyjmę
klask i:
), szkoda bo miałam smaka na niego...a tu taki zakalec ze strach próbować.