|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Na ostatniej wizycie mój lekarz zapowiedział mi, że od stycznia co kilka dni będę musiała chodzić na 30 min KTG - myślałam że to badanie jest tylko jak coś się dzieje a nie aż tak regularnie... hmm... coś o tym wiecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
dzieki bardzo za takie uroki ciazowe.. moj lekarz sie smieje ze wszystkie najbardziej niefajne dolegliwosci ciazowe przerabiam..
![]() ![]() jak pech to pech.. teraz jeszcze doszly problemy ze skora i szukam dobrego dermatologa bo lekarz sie zalamal..ja myslam ze mi sie rozstepy robią z boków biustu bo mialam takie dziwne pajączki pozniej sie one polaczyly w wielkie linie a le wypukle i szorstkie i zaczela skora schodzic i teraz mam to tez na rekach.. dobrze ze to na czesciach co sie da zakryc ale i tak jest wstretne tak jakby masa milimetrowych strupkow i ciagle wysuszenie i swedzenie bo to tak jakby warstwa wierzchnia naskórka peka....blee naszczescie wyniki wątrobowe wyszly w normie wiec do szpitala raczej nie pojde ale coraz bardziej mi to dokucza..no i wyglada okrotnie a nie wiem co to |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zadomowienie
|
Louboutinka, a może masz aż tak strasznie przesuszoną skórę? W ciąży się to ponoć zdarza...
Mnie jeszcze przed zrobieniem testu na prawej ręce całej wyskoczyły takie czerwone syfki. I są tam cały czas, od samego początku... :P
#844 |
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie u ginka!!
Z Małym wszystko w porządku. KTG, cytując położną "wyszło idealnie" ![]() Miałam usg - z Małym okej, wiek zgadza się terminem OM, choć niektóre wymiary są na 34tc ![]() ![]() I uwaga ----> w 32tc+4 dni Mały waży 2,206!!!! Lekarz stwierdził, że waga jak najbardziej prawidłowa, rośnie mi mały grubasek w brzuszku ![]() ![]() Przez miesiąc "utył" ponad 1,100kg !! Następna wizyta 20 grudnia. Aha - do dziewczyn, które pytały się o badanie GBS. Mój lekarz je robi w 36tc. Badanie wygląda tak, że muszę iść do laboratorium kupić probówkę (około 3 zł), z nią do lekarza. Pobierze mi wymaz z pochwy i z nim do labolatorium. U mnie samo badanie nie kosztuje, jeśli mam skierowanie. Także dzień zaczął się dla mnie jak najbardziej pozytywnie. Teraz trochę poleniuchuję, ugoptuję obiadek, wypiorę rożek i śliniaczki dla Małego, a o 18 na SR. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-08 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Rozeznanie
|
a to wczesniej była opcja ze bedzie chłopczyk ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wlasnie dzisiaj na 17.45 wcisnelam sie do mojej starej dermatolog to sie dowiem co to, czy sie tym przejmowac czy nie.. ale fakt faktem ze jak z daleka na to patrzylam w lustrze (jak sie pecherzyki polaczyly) to wygladalao jak mega rozstepy to sie zaczelam zalamywac..ale przeciez rozstepy by nie na skorze tylko w niej się w robily.. wiec wole to wyleczyc zanim naprawde cos trwalego z tego moze zostac.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, to zależy do ginekologa. Moja koleżanka KTG miała robione w ciąży raz, około 39 tygodnia...ale mi się wydaje, że chyba w tym wypadku nie zaszkodzi częściej pochodzić, to badanie jest całkowicie bezpieczne dla dziecka, a dodatkowo i Ty się nie denerwujesz, bo monitujecie dzidzię często i lekarz ma pełny obraz pracy serca, czy ruchów Maluszka. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mąż mi odebrał wyniki GBS... Oczywiście dodatni. ![]() ![]() Nic tylko się cieszyć. Może w ramach zrzutki na buty Muron uzbieracie na 30stkę Lolity Lempickiej w bonusie dla mnie? ![]() Niefart. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam wizytę 14 grudnia. To będzie 33 tydz i 2 d. Aż mnie skręca z ciekawości... ![]()
![]() |
#850 |
Raczkowanie
|
Witam,właśnie się wywlokłam z łóżka. Mam pytanko do osob, które już mają w domku jakieś zabawki z LAMAZE. Widziałam je na allegro i byłam nimi zachwycona, znalazłam je w DK w sklepie,2xdrozsze i niestety wykonane w Chinach... Wiec odpada ich zakup, bojkotujemy z męzem produkty chinskie. Możecie sprawdzic czy te wasze,zakupione w PL tez sa wykonane w Chinach?
Jakich innych firm są tez takie fajne zabaweczki,nawet drogie,byle nie chinskie? pozdrawiam
#851 |
Rozeznanie
|
w 19tc wyszedł chłopczyk.. na 95% wiec myśleliśy ze tak bedzie
pozniej co USG to albo sie zasłaniała albo pepowine miedzy nogami miała i tak wczoraj sie rozłożyła tak ze widac było na 100% ze dziewczynka.. ![]()
#852 |
Zakorzenienie
|
Jessy ja wyniki miałam cały czas bardzo dobre, żadnych bakterii, anemii nic..... teraz pierwszy raz jestem na granicy, ale i tak jest dobrze
gorsza sprawa z moją tarczycą............ to niestety teraz zaczęła się jazda bez trzymanki dla mnie ![]() Louboutinka oj bidulko. Ja muszę przyznać, że ciąża wręcz mi służy, rzadko kiedy mnie wysypuje, rozstępy takie jak były ![]() cytrynka3002 cieszymy się razem z Tobą. Faktycznie rośnie jakaś kluseczka w Tobie ![]() anka_bzzz oczywiście, ze zrobimy zrzutę dla Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() kaskup no i kolejna teoria potwierdzona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Rozeznanie
|
cześć Wam,
miałam dzisiaj jechać do Magnolii, ale na Królewieckiej był taki korek, że zawróciliśmy. Pewnie znowu był wypadek. Ale za to wczoraj mój mąż kupił taki garniturek dla małego ![]() ![]() Idę prać rzeczy Małego, bo mam ich coraz więcej i ciągle coś nowego dochodzi. ![]()
![]() |
#854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałam Wam powiedzieć jeszcze że moja koleżanka która niedawno urodziła bardzo mi polecała zakup huśtawki - podobno bardzo się sprawdza szczególnie dla dziewczyn po cesarce, które nie mogą za długo nosić maluszka na rękach. Oglądałam różne ale Fisher Price są dosyć drogie... znacie jakieś tańsze odpowiedniki? Chodzi mi o mniej więcej takie jak na zdjęciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas płeć dziecka potwierdziło 3 różnych lekarzy, więc na pewno nie ma mowy o pomyłce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- podkłady 5 szt. - podkłady a la podpaski - kubek, talerzyk, sztućce, (obiad masz na ich naczyniach, ale śniadanie to zupa mleczne bleee) reszta jak wszędzie lewatywę można, ale nie trzeba paczka pampersów i paczka chusteczek nawilżanych ciuszki dla dziecka tylko na wyjście, krem dla siebie położnym dajesz tylko pieluchy i chusteczki, nic nie ginie, są przy dziecku, nie wiem jak teraz będzie zorganizowane
![]() ![]() |
![]() |
#857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Część przerób, możesz zrobić ładne zdjęcia, ale naprawdę ładne tło, ładna aukcja, bo to przyciąga, i sprzedać na allegro jako zestaw- łatwiej niż pojedynczo. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ja miałam brzydką cerę tylko w 2 miesiącu. Potem się unormowało i dawno tak ładnej nie miałam, nawet jak piguły brałam;-)
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja własnie powiesiłam jedną pralkę... powoli trzeba prac i prasować a tak mi sie nie chce... Mama zaoferowała się do pomocy zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Mam poprane ciuszki najmniejsze plus rożki i kocyki... Zapomniałam się pochwalić że kupiliśmy z Tż pierwszą lalkę dla naszej niuni... taką jak planowałam Emilkę http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-l...316910668.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() Zabwki Lamaze suuper. Ale polecam polskie odpowiedniki SMIKI ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zadomowienie
|
Hej mamusie. Melduje uroczyście, że dziś zaczynamy 30 tydzień ciąży!!!
![]() ![]() ![]() Lilijko ty też ![]() Powiem Wam szczerze ze jak ta ostatnia dziesiątka mnie dopadła to i panika większa..teraz to już z górki... ![]() ![]() Wiecie co pochwale sie...my wariaci MAMY JUZ CHOINKĘ ![]() ![]() Stwierdziliśmy a co tam..nasze mieszkanie nasza choinka i mamy prawo ubrać ja kiedy chcemy i już sie pali i jest super klimacik w domku...to nasze pierwsze świeta w naszym nowym mieszkaniu..a choinka jest cudowna...kolorystyka oczywiście moje dzieło..jest złoto-brązowa i wygląda bosko. Aż sie sama sobie dziwie, że nie fioletowa jak wystrój pokoju ![]() Dziś w nocy dziewczyny ( własciwie przy rannej drzemce) poczułam straszny ból w brzuchu.,.,taki skurcz bolący jakos jakbym miała go zlokalizować to miedzy pochwa a odbytem rozciagający sie az do brzucha... ![]() ![]() Zaraz, własciwie za godzinke mykam do fryzjera...ale się ciesze...jakas odwazna w tej ciazy jestem...cały czas mama ochote eksperymentowac z włosami juz przełomem dla mnie było pofarbować je z blondu( a nosilam go pare ładnych lata tak samo balejage blond z dodatkiem czarnego) na ciemny. Teraz chce jakąs frzyzurke ktora wyszczupli troche moja twarz bo zrobiła sie strasznie pyzata. Teraz mam włosy trochę za ramiona ciemne i pocieniowane z grzywka na skosik ale mi sie znudziło i myśle nad bombka..tzn zostawic przod dłuższy przy twarzy by ja troche wysmuklic moze grzywka bardziej na skos a z tyłu bombka..nie nawidze miec wlosów przyklepanych z tylu i kiedys non-stop tapirowałam..takze mysle ze taka bombka idealna dla mnie tylko pytanie czy twarz nie bedzie wyadawala sie grubsza..jak myślicie..radźcie dziewczyny bo za 30 min wychodze!!!Plisss.. Pozdrawiam i nadrabiam. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
ja mam boba klasycznego, z cieniowaniem pod włosami, bo lubię gładko, teraz chcę z jednej strony trochę dłuższe, ale na gładko jak taka blondynka Prosto z Polski z TVN 24;-)
![]() |
#865 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to na chrzciny? czy większy? PS. dziś ostatni dzień 33 tyg ;o
![]() |
#866 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marika co to jest Baby BLues? ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- [QUOTE=kaskup;23630584]ja tylko wskocze na momencik zeby Wam powiedziec ze dzis na 100% wyszło że bede miec DZIEWCZYNKE!!! jestem w szoku.. TZ tez.. ale moje jakies dziwne schizy i przeczucia jednak sie sprawdziły... ![]() mała waży 1795g niby według mojego ginekologa dobrze ale jak Wy tu piszecie ze wasze waża po 2,5kg to nie wiem.. brzuszek ma mniejszy o 3 dni niz wychodzi z terminu miesiączki.. ale do 2 tygodni jest granica wiec nie jest chyba zle.. pozostałe wszystko w normie.. Amelka w 32tc wazyła 2050g.. aaa.. lezy głową w dół.. reszta wszystko okey.. te fosforany to małe ilości mam pic wiecej wody.. ketony to druga kolacja wskazana.. szyjka zamknieta wiec w tym roku pewnie nie urodze ![]() ![]() reszte popisze jutro bo dzis padam.. chyba za duzo szoku na dzis ![]() ![]() hehe a miał być synek. Ty nie strasz takimi nowinami, bo i ja zaczynam watpic w płeć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja malemu postanowilam narazie nie kupowac zabawek.. ma tylko wystajace maskotki na ochraniaczu łózeczka i zakupilam zoobie czyli maskotka ktora moze byc poduszką i kocykiem..polecam bo ladne i funkcjonalne ![]() taka huśtawka to faktycznie tylko na kilka miesiecy (kolezanka ją chce kupić a się jej nie przelewa..troche sie jej dziwie) ale jak ktos lubi wydawac na bzdety lub ma okazje to niech kupuje, ja mimo takich dochodow sobie nie fundnę bo nie uwazam takich chwilowych zbytkow, a te kilka stow to mozna miec na cos leszego i bardziej potrzebnego.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Baby Blues
Justine i wszystkie wcześniej nie rodzące- nie nastawiajcie się na mega euforię i falę szczęścia po porodzie;-) Często to dół, zmęczenie, nachodzący płacz, jakaś nieodgadniona frustracja;-) Ale przechodzi po paru dniach jeśli nie jest depresją poporodową. Szkoda, że się dziewczynom tego nie mówi bo potem myślą, że z nimi coś nie tak. Nowa sytuacja, szalejące hormony, plus zmęczenie- to mieszanka wybuchowa. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Tez jestem zdania, że za dużo zabawek dobre nie jest. Poza tym ja mówię, że mają być w miarę mądre; żadne samoloty Barbie, różowe zestawy małej sprzątaczki etc. Barbie chcemy uniknąć jak najdłużej. Miałam dwie, pierwszą w wieku 8 lat nie zgłupiałam, ale nie miałam całej masy różowych rzeczy do niej;-) Trzeba było wysilić umysł i zrobić mebelki etc. W ogóle jestem zdana, że jesli to nie zabwka klasyczna-klocki, bączki, miś, czy edukacyjne to lepiej skonsultować z rodzicami. Chodzi mi o te hity sezonowe- chomiki (choć to nawet miłe) Bratz, Hanny Śmietany i jej klony.
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja wszystkim juz zapowiadam ze jak beda chcieli przychodzi w odwiedziny do malego to zadnych ciszkow (bo tylko ja moge mu wybierac ![]() Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2010-12-08 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja ostatnio z owoców to tylko cytrusy, a najbardziej grejfruty, mniam... Cytat:
Cytat:
mam podobny, tylko z marynarką i muchą - na chrzciny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale mam dziś szczęście, weszłam na swoje konto, a tu niespodzianka - wysoka premia ![]() ![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-12-08 o 11:45 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.