|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabrina Pilewicz - Torbka ROMA
Oo, widzę "wenę" na torebki MK Hamilton
![]() Nie wiem czy jeszcze pamiętacie, jakiś czas temu pisałam że póki co pasuję z kolejną torebką SP gdyż odkładam na coś innego... i jest tym właśnie Hamilton Duża wersja Saffiano, kolor jasnoszary, złote okucia Fundusze już odłożone, czekam na pomoc w zakupie przez koleżankę i jak wszystko się uda to będę ją miała u siebie jakoś pod koniec miesiąca
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
na stronie jest jeszcze granat jeans, rozumiem, że jeans to jeszcze inny odcień?
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale wówczas były dostępne tylko te miękkie modele. Bałam się, że ta skóra będzie wyglądała jak worek i ufff dobrze, że poczekałam, aż pojawiła się Saffiano. Kupując swoją torebkę miałam do wybory czarną, szarą i karmelową w wersji dużej ze złotymi okuciami. Wybrałam czarną, ponieważ nie mam jeszcze w swojej kolekcji czarnej torebki z "porządniejszej" półki. Nosiłam ją już kilka razy i jestem baaaardzo zadowolona , świetna torebka! Cytat:
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam zbytnio w czym wybierać bo taka torebka jest jedna. |
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej był sam jeans , teraz na stronie zmienili na granat jeans, a torebka ma naprawdę kolor grafitowy Mojej maliny niestety nie ma
|
|
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Sorina, to juz wpisuj sie szybko na liste oczekujących, bo zaraz sie okaze, że kolejna drugie pół roku się bedzie szyć
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
bez sensu z tymi kolorami...
tak samo w moim przypadku - chciałam szarą romę, podobno ma jej już nie być... nie chciałam wybierać innego koloru na siłę... na szczęście przedwczoraj kupiłam na allegro właśnie czekam na przesyłke
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z showroomu
![]() Byłyśmy dzisiaj z koleżanką. Największe wrażenie zrobiły na mnie 2 pieski, które tam były. Przecudowne. I gdybym miała coś zabrać do domu, to zdecydowanie byłyby to dwie białe kuleczki.Co do torebek- bardzo mała ilość. Była nowa kolekcja, najwięcej asti, 3 capri ( biała, aqua, jagoda) i 3 positano ( pomarańcz, biała, wanilia). Positano waniliowa już została sprzedana, Sorina twojej maliny nie było. Generalnie nic na mnie szału nie zrobiło. ![]() Skóry caffe latte nie było, nowe kolory i powrót tych co już były ma być na wiosnę. Co do fasonów torebek to capri bardzo mi sie spodobała. Fajna, poręczna, elegancka torba. Ale nie w kolorach proponowanych przez sabrinę. Na pewno skuszę się w przyszłym miesiącu na Asti prawdopodobnie karmelową bo bardzo mi się podobała. |
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Mam szarą Romę
jednak trochę zdziwił mnie jej kolor na zdjęciach w necie jest chłodny jasno szary i takiego się spodziewałam, a tymczasem wpada w beż, taki hmm... ciepły odcień... Jolta? czy Twoja też? czy może moja (używana) jest zabrudzona? (tyle było mówione o tym, ze te z szarej skóry się brudzą i sama nie wiem...)
|
#851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja taka była ale niestety troche sie przybrudzila. co prawda nosiłam ją bardzo krotko, bo 3 miesiące, ale jednak rączki troszeczkę zmieniły odcień. Nawet widac to na fotce... ![]() torbiszcze.jpg
|
|
|
#852 | ||
|
Zakorzenienie
|
skusiła się może któraś z was na Positano?
![]() jestem ciekawa opinii
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z posiadaczek modeny może się wypowiedzieć o długości łańcuszka? Czy da się tą torebkę nosić przez ramię, czy jednak łańcuszek jest zbyt krótki?
I wiadomo coś kiedy będą dostępne złote okucia?
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
Ta torebka jest zwyczajnie brzydka.Dla mnie nieważne czy kosztuje 7 czy 700zł.Za tą kasę wolałabym kupić sobie trzy inne torebki i zapewniam cię, że znalazłabyś i takie które wytrzymałyby więcej niż jeden sezon.
|
|
|
|
#855 | |
|
PIP.
|
Cytat:
![]() a modena - jak dla mnie lancuszek za krotki do noszenia przez ramie jest ] inna sprawa, ze ten lancuch jest dosc ciezki i chyba niewygodnie byloby nawet nosic ja na nim na skos za to ten gladki skorzany juz sie nadaje do noszenia na skos
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jestem niska i drobna, więc łańcuszek swobodnie mogę przełożyć przez ramię, a torebka opiera się mniej więcej u nasady kości biodrowych.
|
|
#857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Kurczę mam nadzieję, ze w ogóle kiedyś się doczekam złotych okuć. Ze srebrnymi nie kupię niestety ![]() 2. Dziękuję za opinię Cytat:
![]() O jaka ja jestem ciemna Teraz jestem pewna że przez ramię będzie wyglądała ok czekam aż pojawi się ze złotymi okuciami
Edytowane przez innocencee Czas edycji: 2012-10-22 o 17:55 |
||
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się jutro. Tak, paski są 3. Łańcuszek krótki + dłuższy łańcuszek i najdłuższy gładki pasek, który nawet u wysokich osób sprawdzi się noszony przez ramię.
|
#859 |
|
Rozeznanie
|
Mam w cappuccino. Torebka ładna, interesująca, ale jak dla mnie ma jedną wadę: nie mieści się A4 - aby wcisnąć teczkę z dokumentami, trzeba ją wygiąć. Wygodna, zdecydowanie wygodniejsza od Romy, jednakże trochę ciężka. Zdecydowanie wolę Capri.
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
W środę jadę w delegację do W-wy i zamierzam odwiedzić showroom
Mam odłożone trzy torebki, mam nadzieję, że coś wybiorę
|
#861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do A4 to dziwne.... wymiary wskazywałyby na to, że taka wielkość powinna się zmieścić
Edytowane przez pronunciation Czas edycji: 2012-10-22 o 21:28 |
|||
|
|
|
#862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjęcia wrzucę jutro, a co do A4 też byłam bardzo zdziwiona, jest problem z "przeciśnięciem" przez zamek, później się mieści. Zeszyt A4 wchodzi na styk, natomiast problem pojawia się, gdy chcemy włożyć teczkę z dokumentami, trzeba ją powyginać. Z tekturową to przejdzie, natomiast duża, sztywna teczka nie wejdzie. |
|
|
|
|
#863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ogólnie jak oceniasz jej wielkość - już pomijając same wymiary ![]() dużo pomieści?
|
|
#864 | |||
|
PIP.
|
Cytat:
ja sie czulam jak w uprzezy ale na szczescie jest ten dluzszy pasek ![]() Cytat:
][w ogole wszystkie torebki (no poza como ) maja kilka paskow i bardzo to w nich lubie, bo daje to mozliwosci kombinowania z nimi i jakas tam swiadomosc, ze warto bylo wyskoczyc z takiej kasy, skoro mam kilka opcji z ta torebka jak tak bardzo czekasz na zlote okucia to moze napisz jej maila albo na fb pytanie jakies, zeby widziala, ze jest ruch jakis i zainteresowanie tematem, bo my ja z kumpelami na zlocie pytalysmy o to, ze moze myslec, ze np tylko nieliczne sa zainteresowane zlotem, a tak to juz zawsze dodatkowa motywacja ![]() Cytat:
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Mariah a jakie masz odłożone?
|
|
|
|
#866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Capri jest wygodniejsza - bardziej miękka i ma wnętrze fajnie podzielone - główna komora jest podzielona na dwie kieszonką na zamek. Brakuje mi tylko troszkę dłuższego paska - są dwie krótkie rączki i pasek, który jest na zdjęciach. Na zdjęciu Positano wygląda na duże, ale to ja jestem mała
|
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak myślicie, na co dzień do pracy i na uczelnię, która torebka się lepiej sprawdzi - Roma czy Santa Margerita?
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej Margherita, Roma jest ciężka i uciążliwa orzy dłuższym noszeniu.
|
#869 |
|
Rozeznanie
|
Santy Margherity nie mam, ale Roma, jak pisałam wcześniej wcale wygodna nie jest. Jest pojemna, nawet 15 calowy laptop wejdzie, dużo papierów, zeszyty, książki. Dla mnie problemem jest to, że jak się z nią idzie i ma długim pasku, to twardy spód obija się o udo i to boli, zaś na krótkich rączkach jest niewygodnie gdzieś dalej ją nieść (z samochodu na uczelnię idę 10-15 minut i na Romę jest to zdecydowanie za długo). Jeżeli za dużo nie musisz chodzić, to może się sprawdzić. Zastanów się nad Capri, jest pojemna i całkiem wygodna, nawet z laptopem, ewentualnie Santa Margerita, wydaje mi się podobna do Capri.
|
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zapomniałam dodać, że przemieszczam się samochodem więc ciężar torebki nie jest aż tak istotny. Poza tym nie muszę na szczęście zbyt dużo ze sobą nosić, często zdarza się, że muszę włożyć coś większego ale lekkiego więc przede wszystkim interesuje mnie kwestia pakowności Capri nie przypadła mi do gustu (nie lubię torebek w pionie), a Positano jest chyba za mało (i zdecydowanie za bardzo podobna do Modeny, którą już mam).Reasumując, czy do Romy swobodnie wchodzą np. teczki z formatem A4 czy węższa góra utrudnia ich włożenie? Nie wydaje Wam się, że Santa Margerita jest taka hmm.. mniej elegancka? |
||
|
Nowe wątki na forum Szafa - komentarze
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

Duża wersja Saffiano, kolor jasnoszary, złote okucia 

wcześniej był sam jeans , teraz na stronie zmienili na granat jeans, a torebka ma naprawdę kolor grafitowy