![]() |
#841 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie blizniakow laczcie sie :)
Witam przedświątecznie
![]() Glam ja tak się czuję od ostatniego półrocza ![]() ![]() Rumianku to super że ZUS wydał wam już decyzję i to przychylną, zawsze to dodatkowe środki na lekarzy i rehabilitację, my nie mamy nawet rodzinnego a kasa jak woda idzie na wszystko więc sobie wyobrażam jak u was dochodzą płatne szczepionki i prywatne wizyty u specjalistów i rehabilitacja ![]() ![]() ![]() A my na pudłach i nie wiadomo czy nie będziemy musieli na święta zostać tutaj...szkoda gadać tu nawet choinki nie będzie ![]() Munio dzieciaczki przeurocze ![]() Anusia mi odszedł czop i faktycznie była to taka zbita gruda śluzu, a sporo wcześniej też miałam właśnie taki gęsty śluz jak płodny, a czop to był dużo bardziej zbity, gęstszy i wielkości ok cm i więcej grudki...
#842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możemy pdać sobie ręce u mnie Lila ma gorączkę juz trzeci dzień, noc mam do bani... Pediatra mówi,ze osłuchowo czysto jedynie gardło czerwone... Mam dosyć, głowa mnie boli...
![]() |
#843 |
Raczkowanie
|
Gin stwierdził że to normalne ze rana sie czasami otwiera i ze nawet lepiej bo wypłyneła ropa a nie kumulowała sie tam a teraz juz sie samo ma zrosnac znowu...zobaczymy:confuse d: moj gin jest ordynatorem w moim szpitalu powiedzial mi ze powinnam moja ciąze bliźniaczą uznać za naprawde wielki moj sukces ze moje bliźniaki to najwieksze w tym roku jakie sie urodziły
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam dopiero dwutygodniowe bliźniaki a juz sie czuje malo kobieco, moje nogi blagaja o golarke, cera o jakies "porzadki" no nie wygladam tez jak nastolatka ale raczej jak nastolatka w 3 miesiacu ciazy ![]() ![]()
#844 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyki to szybkiego powrotu do zdrowia dla waszych malutkich
My po szczepieniu, chlopcy cale popoludnie ryczeli az sie serce krajalo, dalam im paravetamol i teraz jakos spia Ledwie ich spacyfikowalam to wlaczyla sie histeria soni- myslalam Ze wyjde z siebie, godzina z dzieckiem wyjacym jak syrena strazacka tylko dlatego ze to ja jej podalam kocyk a nie tata. Nie pomagaly prosby ani grozby, w koncu ja zostawilam sama w pokoj z jej histeria az sie uspokoila. No i potem 2 godz tlumaczenia ze jest kochana itd Chlopcy waza rowno 3710 obaj, rosna ladnIe klocuszki Czeka nas zaklejenie pepkow bo jakos przepuklinowo za bardzo wystaja Pediatra mowi ze nie widzi potrzeby neurologa, wiec pojde prywatnie i tyle 29 mamy kontrole w poradni rehabilitacyjnej a Pocz stycznia e wczesniakowej, zobaczymy co nam tam odnosnie tego napiecia powiedza Na rozweselenie perelka malej damy- dlubienIe w nosie jest brzydkie ![]()
#845 |
Zakorzenienie
|
bella, rumianek życzę zdrówka wszystkim
![]() glam ładnie chłopcy przybierają, piękna waga ![]() Asiago coś nie tak z przeprowadzką? Jak sprawy z mężem? Munio najlepsza antykoncepcja to zmęczenie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Asiu co tam u Ciebie??? kochana ja tez jakos nie czuje tych swiat jestem zabiegana i nie mam czasu myslec nawet o przygotowaniach i nawet choinka nie poprawia nastroju mam nadzieje ze u Ciebie u Was lepiej ??? trzymam mocno kciuki zeby z mężem sie ułożyło i milo spedzicie czas w swieta ![]() dziewczyny duzo zdrówka dla maleństw i dla Was!!!!
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
ja w ogole w tym roku jakos swiat nie czuje
![]() ![]() dzis wprawdzie moj maz zabral sonie na cale popoludnie ale tyle roboty ze jakos zrelaksowac sie nie umiem
#848 |
Zakorzenienie
|
Munio mąż jak będzie pomagał przy dzieciach to też nie będzie miał zbyt często ochoty i siły. A na take "sporadyczne numerki"
![]() ![]() Mój Sergiulo dziś wstał z gorączką 39, zbijaliśmy ją cały dzień teraz ma 37,5. Ciekawe co będzie rano i od czego ta gorączka ![]() Glam kochana, niedługo prześpisz 5 godzin w ciągłości, ale wtedy będziesz marzyła o 8 ![]() Edytowane przez nadiazloto1 Czas edycji: 2011-12-22 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Konto usunięte
|
cześć Dziewczynki
![]() ja dzis zaliczyłam kontrolną wizytke u gina i na szczęscie wszystko ok ![]() za 2 tygodnie będziemy sie mierzyć ale zauważyłam, że mi sie trudniej oddycha, co powoduje u mnie niepokój, bo nie lubię takiego uczucia kiedy nie mogę nabrac powietrza na maxa, a gin mi jeszcze dziś powiedział że może byc gorzej, bo macica się jeszcze podniesie ![]() widze że nie tylko ja w nieświątecznym nastroju...kompletnie nie czuję świąt w tym roku- pewnie dlatego bo nic kompletnie nie robie- nie sprzątam, na zakupy nie chodzę, nie gotuję ![]() zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Co do nastroju to u mnie to samo. Maz wzial sonie na spacer a ja mialam niby prezenty popakowac ale maluchy sie obudzily i marudza ozywiscie jak zawsze na raz wiec nic nie moge zrobic. JesZcze chcialam chlopcow garderobe przejrzec bo z kolejnych ciuszkow wyrastaja- ale to chyba na lepszy dzien musze odlozyc
Anusia jakis zas temu ci wyslalam fenoterol, doszedl juz? Virgo nie chce cie martwic ale moze byc gorzej
#851 |
Raczkowanie
|
Ja tak jak Wy dziewczyny Świąt w tym roku nie czuję. Wprawdzie choinkę już ubraliśmy, ale za dużo nie robię, bo jednak więcej muszę leżeć. Zrobiłam jedno ciasto i już miałam dość.
virgo najważniejsze że z dziećmi wszystko ok i że wszystko się trzyma! glam bardzo dziękuję za leki! Naprawdę nie wiem jak dziękować! A Ty nawet adresu zwrotnego nie napisałaś, chciałam odwdzięczyć się jakimś drobiazgiem lub chociaż za przesyłkę zapłacić. Bardzo Ci dziękuję! Jako, że pewnie nie dam rady tu już zajrzeć przed Świętami i w Święta składam Wam najserdeczniejsze życzenia Świąteczne- zdrówka, szczęścia i wytrwałości we wszystkim co robicie, spokoju ducha i radości z każdego dnia, by Wasze dzieciaczki pięknie i zdrowo się chowały i by mężowie Wam pomagali we wszystkim! Buziaczki
Maksiu 05.07.2008- zdrowy synek ![]() Aniołek +24.10.2009[*] 6tc poronienie samoistne Aniołek +24.01.2011[*] 10tc puste jajo płodowe Adaś i Szymek 17.04.2012- zdrowe chłopaki ![]() Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
Virgo niestety Glam ma racje bedzie Ci coraz trudniej nabrac powietrza. Będziesz musiała małymi wdechami nabierać powietrze nie dało rady tak raz a dobrze
![]() ![]() ![]() Aniusia Ty również pogłasiaj brzusio ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja również życzę pięknych świąt, spędzonych z rodzinką naszymi bliźniakami tymi na zewnątrz i tymi w brzuszkach samych radosnych chwil i dużo radości !!! WESOŁYCH ŚWIĄT ![]()
#853 |
Zakorzenienie
|
Dużo zdrowia - to banalne
Dużo śniegu - to normalne Dużo kasy - nie wiem z skąd Życzę Wam Wesołych Świąt Dużo zdrowia i radości w sercu Twoim niech zagości. I prezenty i śnieg biały by te Święta urok miały. Smacznych wzruszeń przy choince I Odjazdowego Sylwestra ;**
#854 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja również życzę wesołych,spokojnych i rodzinnych świąt
![]() Piszę krótko ale już z nowego domku, co prawda jeszcze bez wszystkich rzeczy, ale najpotrzebniejsze są a ja i tak cały dzień i dwie noce ogarniam to jakoś wszystko ![]() ![]() ![]()
#855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() brzusio dziękuje za głaskanko ![]() Dziewczyny ja Wam też życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() p.s trzymam nadal mocno kciuki za relacje z mezem ![]()
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Dolazam do zyczen szzescia i pokoju jeszcze pobozne zyczenia wielu wielu przespanych nocek
![]()
#858 |
Zakorzenienie
|
Brzuchatki gdyby ktoras byla zainteresowana mam do oddaniaza duza paczke pampersow plus wysylka ciuszki na malenki rozmiar- tj chyba okolo 50 cm na wage 2,7 i 3,5 kg- nam sluzyly jakis miesiac, kolory neutralne pare szt niebieskich i rozowych 15 pajacykow, 4 koszulki kopertkowe, chyba 12 bodziakow z dl i kr rekawem, niedrapki i 2 czapeczki
#859 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny Kochane, zniknęłam na święta bez słowa, bez życzeń... wybaczcie.. armagedon w domu: dzieciaki chore, mąż chory, ja sama chora i od tygodnia prawie nie spałam.
Mam nadzieję, że Wasze święta były zdrowe i mimo wszystko pogodne, pełne śmiechu i wspólnego spokojnego "bycia" ze sobą, z mężami i dzieciakami ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
a co dziewczynkom dolega? mam nadzieje ze nicpowaznego.
u mnie chlopcy zakatarzeni i pokasluja od wczoraj, na szczescie nie goraczkuja. jutro mam isc na szczepienie to ich lekarz obejrzy i pewnie nie zaszczepi. ale zamierzam w progu zalegnac i nie wyjde dopoki mi nie da skierowania do neurologa szyb kiego powrotu do zdrowia dla dziewczynek
#861 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Glam a jak tam sprawy stoją z ZUSem? Wypłacili Ci już pieniądze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
Wyobraz sobie ze dostalam
![]() ![]() U nas tez maluchy marudne, sonie tez znow chyba cos lapie bo tez nosem ciagnie. Oj nie usmiecha mi sie chora trojeczka na nowy rok ![]() Dziewczyny uzywalysciemoze tych pieluch biedronkowych? Mi chlopcy wreszcie dorosli do rozmiaru 2 i chce je wypro owac bo cenowo znacznie korzystniejsze niz pampki czy nawet belle happy
#863 |
Raczkowanie
|
Glam co do pieluch dada z biedronki ja jestem za!!! uzywałam dla Filipa i nie widze różnicy pomiedzy np happy bella bo z pampkami niestety troche przegrywaja sa twardsze ale podobnie chłonne !!! tez czekam az maluchy podrosna i zamierzam je kupowac bo zbankrutuje przez te pampki... a i tak zmieniam non stop pieluchy wiec mysle ze te z biedronki dadza rade
![]() Glam napisz czym wkoncu chcesz szczepic dzieci??? bo ja niedługo i tez sie zastanawiam... mój Filip chory kaszle jakby pies szczekał ![]() ![]() ![]() ![]()
#864 |
Rozeznanie
|
Moje dziewczyny jadą od początku na bella happy i w sumie jestem zadowolona. A kupuję zawsze hurtową ilość przez internet bezpośrednio z belli i wychodzi mi nawet taniej niż biedronkowa dada. Choć kusi mnie, żeby spróbować również i tych pieluch. Może jak zapasy happy będą się kończyć.
A teraz z okazji świąt obkupiłam dziewczyny na jakieś 3 miesiące bo belli były niezłe promocje. |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Raczkowanie
|
Filip na antybiotyku , ja na antybiotyku jeszcze tylko mąż i bliźniaki sie trzymaja obym nie wykrakała
![]() ![]() ![]() Była dzis położna Zuza 4130g a Piotruś 3830g także ta różnica urodzeniowa 200g (troche wiecej) dalej sie utrzymuje ale jak patrze to po Zuzi bardzo widać ze przytyła ma straszne duze "puca" policzki natomiast Piotruś myslałam że mniej przytył ale na szczescie tez przybiera. Musze Zuzi wciskac pempek i kleic Glam a ty jak to robisz??? pozatym Glam czy Twoje maluchy leża nadal w jednym łózku dziewczyny kiedy Wy rozdzieliłyscie maluchy do osobnych łózeczek bo moje maluchy budzą się nawzajem niestety ![]()
#866 |
Konto usunięte
|
Witam sie poświątecznie
![]() Maluchy dzielnie walczą o każdy cm przestrzeni, żebra mnie bolą od tych przepychanek i ja zaczynam walczyc o kazdy głebszy oddech ![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
Co do pieluch to ja używałam tych z Lidla i z Rossmanna- jedne i drugie dużo tańsze od pampków i tych firmowych- byłam bardzo zadowolona i polecam. Nie sprawdziły się u mnie pieluchy Tescowe, bo były w dotyku jak cerata, bałam się że Maksiowi odparzy się pupa. Z kolei biedronkowych nie używałam.
Glam, ja chętnie wzięłabym ciuszki i pampki jeśli jeszcze żadna dziewczyna się nie zgłosiła, bo właśnie takich malutkich mi brakuje. Oczywiście- oprócz różowych. Daj znać! U mnie Maksiu też był teraz na antybiotyku, a ja też chora, tylko niestety walczyłam metodami naturalnymi, ale już jest lepiej. Najgorzej było w same święta :/ Teraz po prostu taka pogoda, że wszyscy chorują. Ech... Pozdrawiam Was wszystkie!
Maksiu 05.07.2008- zdrowy synek ![]() Aniołek +24.10.2009[*] 6tc poronienie samoistne Aniołek +24.01.2011[*] 10tc puste jajo płodowe Adaś i Szymek 17.04.2012- zdrowe chłopaki ![]() Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki poświątecznie
![]() U nas też choróbsko, tylko że jakiś rota wirus, Julka drugi dzień świąt cały wymiotowała, Miki dostał biegunki, a nas wzięło od razu po świętach...zastanawia mnie tylko wysypka u Mikołaja na całym ciele, w sumie to bardzo prawdopodobne że właśnie wychodzą ząbki ![]() ![]() ![]() Święta spędziliśmy w nowym domku, do wigilii usiedliśmy dopiero po 18 tak jak staliśmy, brudni, spoceni po całym dniu noszenia, sprzątania ,podłączania wszystkiego i ubrania choinki, ot rzuciliśmy szmaty i zjedliśmy kolację wigilijną ![]() ![]() A w święta mieliśmy gości od groma więc nawet odpocząć nie było kiedy...potem te wirusy i tak naprawdę ledwo żyję ![]() Co do pieluch to ja dada nie kupuję, kupowałam maluchom 2 i były dobre, ale 3 to kompletna porażka, co zmiana pieluchy pupa mokra, więc dałam sobie z nimi spokój, tym bardziej że kupowałam w tesco oryginalne pampki w kartonie 3 opakowania to za opakowanie wychodziło 33zł a dada 27 wiec różnica niewielka a tak naprawdę dada częściej musiałam zmieniać niż pamki, więc pewnie na jedno wyszło, ale pupa sucha ![]() ![]() Munio moje jeszcze śpią w jednym łóżeczku nogami do siebie, ale ja mam 140x70, drugie mam 120x60 po Julce i tak się przymierzam je rozłożyć bo już się ciasnawo robi a Lilka często podczas spania przekręca się na brzuch i wtedy potrafi kopnąć Mikołaja, na szczęście tutaj w tym jednym pokoju który mamy do spania jest sporo miejsca, tylko znowu problemem jest to że Julka śpi w tym samym pokoju co maluchy i je często w nocy budzi jak gada przez sen... Wrzucam fotki świątecznych dzieciaków i salonu z choinką ![]()
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2011-12-29 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
Asiu wspaniale że spedziliście razem święta
![]() ![]() ![]() ![]() Asiu śliczny salon domniewam ze caly dom pieknie urzadzony!!!!! ![]() ![]() ![]() z Flipem juz troche lepiej no ale przedszkole odpada wiec jest znudzony i musze sie z nim bawic jak dzieci spia a najchetniej polozylabym sie z nimi.... ![]()
#870 |
Zadomowienie
|
Munio cały dom to może za rok będzie urządzony... Na razie czeka nas zrobienie góry tzn poddasza użytkowego,mamy zrobiony tylko dół i w tej chwili możemy używać tylko jednen pokój,salon z jadalnią i kuchnią i małą łazienkę. I we wszystkim jakieś braki
![]() A firanki mam tylko w kuchni i to kupowane w wigilię ![]() ![]() ![]() Moja Julka też w domu teraz...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.