|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
WITAM WAS MOJE PIĘKNOTKI!!!
Widzę, że tu u nas są prawdziwe forumowe skowronki - posty już od samego rana ![]() U mnie dziś po PW wzrost, ale tylko +0,3kg, więc może jutro po dzisiejszych P będzie poniżej 57,4kg? może znowu coś ruszy??? ![]() Nie daję rady nadrabiać Waszych wpsiów, tylko tak pobieżnie przeglądam ![]() Pandziu - trzymaj się dzielnie, Kochana. Bardzo Ci współczuję, że masz ostatnio tyle negatywnych przeżyć Extravagantka, piękny wynik, Myszko!!! Gratki! ![]() Tchnionko - ja z zawodu i z pasji logopeda dyplomowany Masz rację, że muszę sobie zrobić wolne, ale z wyprzedzeniem, żeby to poważnie wyglądało wobec pacjentów. Jak zawsze masz dobrą radę A ja wczoraj jak przeczuwałam, miałam ciężką i nieprzyjemną wizytę. Byłam u jednego pacjenta, mężczyzny po udarze. Już jakiś czas z nim ćwiczę i było w miarę ok. Facet jest samotny, czasem kontaktuje się ze mną tylko jego siostra, która mieszka z nim przez ścianę, ale nie zagląda do niego prawie wcale. Ostatnio zaczął mi marudzić na zajęciach, ale wczoraj przebrał miarkę! - odmawiał wszystkiego!!! lustra, masażu, rozćwiczenia, powtarzania, układania wyrazów. Masakra! Zaczał krzyczeć, że on ma 51 lat i nie będzie takich rzeczy robił, dla niego one są śmieszne. Tyle razy już mu tłumaczyłam, jak jest i jaki mamy plan terapii. Wiecie, on w diagnozie od psychologa miał napisane, że bywa agresywny i powiem Wam, że wczoraj się autentycznie go bałam.Muszę pogadać z tą jego siostrą, bo tak być dalej nie może. Ech, sorki, że Was zanudzam. Musiałam się troszkę wygadać........
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do śledzi do są takie bez cukru w zalewie (w Lidlu i w Tesco na bank) ale skoro nie chcesz już większych spadków to jak zjesz te w zalewie z cukrem to chyba nic Ci nie będzie (ale jakby co to ja nie namawiam do złego hehe)
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?Przyznam się , ze wczoraj nagrzeszylam troche- tzn zamiast malej porcji arbuza, zjadlam 1/4 calego i do tego pomarancza. Po poludniu się skusilam na kisiel z cukrem-co prawda ilosc sladowa, ale jednak. Myslalam ze dzisiaj bedzie z 52kg, a tu coś zupelnie odwrotnego. Z sledzikami chyba masz racje, w koncu chyba nie bedzie tragedii jak zjem takiego w zalewie z cukrem raz na jakiś czas
|
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze, facet pewnie sfrustrowany jest tym, że w takim wieku musi się uczyć... faaceci zresztą w tym wieku mają kryzys wieku średniego...... nie przejmuj się nim![]() ja od rana liczę finanse, ale nuuuuda i części zadań nie rozumiem
|
|
|
#845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#846 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że czyhają na nas nasze własne pokusy, a do tego jeszcze gadanie rodziny i znajomych "A co się stanie, jak raz sobie pozwolisz?". A jednak stanie się, nawet jeśli są to śladowe ilości. Trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
#847 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
tyle że ja długo utrzymywałam wagę w okolicach 45-48kg... i stąd chyba takie moje przyzwyczajenie do siebie w takich wymiarach ![]() Cytat:
poza tym zalewy nie wypijamy ja jeszcze zawsze śledzie przepłuczę (żeby zbyt octowe nie były) to tej zalewy praktycznie nie ma...Cytat:
ale to częste u takich pacjentów - niby w sile wieku a inwalida po części... to bywa frustrujące dla nich. czują się upokorzeni że muszą ćwiczyć jakieś banalne ćwiczenia (to samo jest z rehabilitacją ruchową) które przecież normalnie powinny być dla nich proste, dziecinnie łatwe, a czują że sprawiają im problem - czują się niepełnowartościowi... szkoda że siostra tak rzadko tego pana odwiedza moja mama właśnie dlatego też woli terapeutyzować dzieci, chociaż z agresją się nie spotkała, ale za to ćwiczy z panem dużo starszym więc szanse na poprawę są marne - woli dzieci bo u nich lepiej widać efekty
|
||||
|
|
|
#848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sęk w tym , że ja JUZ NEI CHCĘ więcej chudnąć. A mimo obżarstwa znowu spadek. mam 164 cm, waga ponizej 50 kg jest już nie do zaakceptowania, bo hmmmm to za malo!Ja sobei pozwoliłam i stalo się-ale skutek odwrotny a niżeli myślałam..bo zamiast wzrostu mam spadek ![]() Moze dzisiaj powroci to do normy.. Mysle czy nie dodac troche wiecej owocow do diety , zeby ta waga się trzymala tych 50 -51 kg bez tych wahań;/
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#850 |
|
Rozeznanie
|
Tez tak myśle
![]() Kurcze odkąd ukonczylam 23 lata (czyli już od 8 lat) bylam na takiej diecie, ktora pozwalala mi jesc wszystko ale w ograniczonych ilosciach, a wlasciwie znikomych ilosciach. NIGDY nie moglam schudnac a maly grzeszek dodawal mi wagi. Tutaj jestem maksymalnie zaskoczona, ze jem do syta i jest tak fajnie ![]() Moj maz natomiast wiecznie zestresowany pracą (sam sobie wybiera najgorsze sprawy ![]() Dzisiaj w nocy zeżarł cała ta wielka czekolade MILKA z ORZECHAMI On ma 197 cm (mirzylam go ostatnio dokladnie) i 113 kg. ![]() Ps- po wiekich poszukiwanaiach znalazlam dzisiaj musztardę DIJON, ale 12,90 za mały sloiczek,wow... Kupiłam dwa, jest ostra.
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-05-14 o 14:06 |
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
cześć chudzinki
coś mnie dziś głowa boli i nic mi się nie chce wczoraj znów się nie umiałam opanować i zjadłam jabłko i gruszkę, a poza tym jeszcze coś niedozwolonego, i strasznie bałam się stanąć dziś na wagę a ona tak miło mnie zaskoczyła że nawet nie drgnęła w żadną stronę od dawna chodzi za mną taka kanapka sandwiczowa z warzywkami i wędlinką i sosem hmmmmmmmmm, i dziś upiekłam sobie taki płaski chlebek, przekroiłam go napchałam pysznosci do środka - o tak tego mi się chciało ![]() ugotowałam również rosołek, a na drugie będę objadać się chili con carne, słodkości na dziś nie robiłam, bo trochę przegięłam ostatnio ![]() miłej soboty chudzinki |
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
A Ty, Mandarynko, jesteś na III fazie??
![]() Metalku, doskonale rozumiem Twoją mamę. A z terapią afatyka, jest jak mówisz, pewne ćwiczenia wydają się mu banalne i dziecinne. Jednak jak to często bywa, ten pacjent nie ma do końca świadomości stopnia swojego zaburzenia Często wydaje mu się, że zrealizował coś poprawnie.Ja, widzisz, lubię takie wyzwania lubię ciężkie przypadki, dają mi olbrzymią satysfakcję ![]() Dziewczynki, padam. Wyszorowałam taras , poprałam poduchy z leżaków. Jak tylko niunio wstanie, lecimy do Brico po jakiś rattan i roślinki ![]() Jak już ozdobimy tara, to może wstawię jakąś fotkę moją i Oskarcia z rodzinnego lenistwa na balkonie ![]() Miłego popołudnia, moje Słoneczka
|
#853 |
|
Szara Eminencja
|
Hej
Ja już po pracy i weekend Mi dukan wyliczył 63 kg a mam teraz 64.4 może uda się dobić do tych 63 jak nie to trudno |
|
|
|
#854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
45 przy 167 nie ważyłaś tak czasem zanim nabrałaś kobiecych kształtów? bo ja mam zdjęcia siebie przy 52 i nie miałam w ogóle biustu i bioder:P zgrabne nogi były... ale nie jestem wstanie dojść do takiej figury, bo rozrosłam się w biodrach i dostałam piersi przy dojrzewaniu:P Cytat:
wzajemnie
|
|
|
#855 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zjadłam makrele wędzona a miałam na nią wielkiego smaka i co?? Bleee teraz mi nie dobrze i cały czas odbija mi sie rybą...
Chyba skutecznie obrzydziłam sobie makrele na jakiś czas! a teraz z innej beczki, znowu mam konflikt z teściową ja juz nie mam siły i wiecie co?? Czasem zastanawiam sie czy to wszystko ma sens i wiem że wszystko ma swoją granice. Oby tylko swoim postepowaniem nie sprawiła że kiedyś powiem Stop, po prostu zabiore swoje rzeczy moją córcie i znikniemy ![]() Moja mała jest przeziebiona, pisałam Wam już i od kilku dni podaje jej leki a Ona tzn tesciowa wczoraj i dzisiaj dawała małej lody no a przeciez do cholery po to daje jej te leki zeby ja wyleczyc a nie dla swojego widzi mi sie zwrocilam jej dzis uwage zeby nie dawala jej lodów to cos tam buczala a pozniej poleciala na skarge do mojego meza. A On ?? hmm wie ze mala chora to zamiast trzymac moja strone i tez powiedziec ze te lody to nie najlepszy pomysl to jeszcze mnie opierdzielił ze pokrzyczałam na jego mamusie. A ja nawet nie podniosłam głosu tylko Ona zawsze mu to tak przedstawi ze ja wychodze na najgorsza a On nie slucha drugiej strony. Przeciez to ja powinnam byc najwazniejsza w jego zyciu, ja i nasze dziecko, ja juz nie umiem z tym walczyc, mam wrazenie ze nikt nie traktuje mnie powaznie. Mam dosyc wiecznych łez, wiecznych nerwow - dosyc tego wszystkiego!
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze cały czas mam spuchnięte nogi, kostki mi zniknęły
![]() Zasypiam w pracy... Miłego popołudnia
|
|
#857 | |||
|
Rozeznanie
|
Tak na trzeciej
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() Kupujesz taką za 3-4 zł? http://allegro.pl/maille-oryg-muszta...594294288.html Bo ja taką znalazłam w sklepie..., czy o jakiejs innej mowisz? Bylaby az taka roznica? ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Na pewno Ci się uda, juz malutko brakuje ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
|
|
#858 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
51-latek ma jeszcze szanse na poprawę, o ile będzie chciał ćwiczyć najgorsze to chyba jak taka osoba starsza, np. ponad 80-lat i która nic nie mówi po udarze ![]() Cytat:
nie wiem czemu teraz mi tak poszło w cycki, wcześniej równo się odkładało i równo spadało, a teraz wielkośc miseczki ani drgnie
|
||
|
|
|
#859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a pijesz wystarczająco? siedzisz głównie czy trochę się ruszasz? zrób sobie badania żeby wykluczyć że to sprawa nerek |
|
|
|
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny
Ja osobiscie mam dosyc...nie wiem co mam robic! Wiele razy rozmawialam z mezem i nic na chwile jest spokoj a pozniej znowu jako co do czego to trzyma strone matki. Wiecie co boje sie... boje sie ze Ona zniszczy mi wszystko to co kocham, wszytsko to co tak bardzo pielegnuje ![]() Raz juz dzieki niej jakies 2 lata temu przed ślubem krotko po urodzeniu Julii wyprowadzilam sie do rodziców, wlasnie dzieki niej. ale to byl koszmar, tesknilam za nim nie widzialam zycia bez niego a teraz mam dokladnie takie same odczucia co do tej wyprowadzi jak wtedy. boje sie... rozkleiłam sie, siedze i wyje!
|
|
#862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Głównie siedzę przy biurku...praca. Sporo chodzę pieszo... Kurcze tez może przez to mi tak wolno spadają kg (?), już prawie m-c a tu cały czas 3-4 kg.
|
|
|
#863 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
poobserwuj jeszcze pare dni a potem rób badania...
|
||
|
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
Niestety póki co nie mamy takiej mozliwosci, a moj maz bierze jedynie pod uwage wyjazd za granice a konkretnie do Niemiec, bo On miałby tam dobra prace i płace nie to co tu ale ja sie boje z mała, wydaje mi sie ze Ona jest jeszcze taka malutka itd
|
|
#865 | |
|
BAN stały
|
hejoo kochane
![]() koniec pracy w lidlu ![]() ale coś mi sie wydaje że wrócę niebawem na II faze bo przez tą prace nie odżywiałam sie najlepiej tylko jak najszybciej Cytat:
![]() moja mama teraz nam powtarza mi i siostrze żebyśmy za żadne skarby świata nie zamieszkiwały z teściową choćby nie wiem jaka była , bo teraz sama strasznie żałuje że tyle lat dała sobą pomiatać a w zamian dostawała docinki że to nie jej dom i może sie wyprowadzać
|
|
|
|
|
#866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czuje sie tu jak 5 kolo u wozu - naprawde!
|
|
|
#867 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jedyne co mogę Ci poradzić to jedzcie do tych Niemiec będziesz w końcu na swoim, a córcia dobrze że jeszcze mała, wcześniej sie zaaklimatyzuje i pozna język |
|
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
ehhh...wyżaliłam sie Wam i nieco mi lepiej!...ale fakt jest taki ze sytuacja nie nalezy do najłatwiejszych
cóz...moja malusinska jeszcze spi wiec ja zmykam umyc naczynia wroce do Was nieco pozniej
|
|
#869 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
No normalnie chodzę do łazienki co 5-10min. W dodatku czuję się jak z krzyża zdjęta, mam gorączkę i wszystko mnie boli... Co ja mam robić? Czy ta biegunka może być od diety?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

lustra, masażu, rozćwiczenia, powtarzania, układania wyrazów. Masakra! Zaczał krzyczeć, że on ma 51 lat i nie będzie takich rzeczy robił, dla niego one są śmieszne. Tyle razy już mu tłumaczyłam, jak jest i jaki mamy plan terapii. Wiecie, on w diagnozie od psychologa miał napisane, że bywa agresywny i powiem Wam, że wczoraj się autentycznie go bałam.

A co do śledzi do są takie bez cukru w zalewie (w Lidlu i w Tesco na bank) ale skoro nie chcesz już większych spadków to jak zjesz te w zalewie z cukrem to chyba nic Ci nie będzie
poza tym zalewy nie wypijamy
ja jeszcze zawsze śledzie przepłuczę (żeby zbyt octowe nie były) to tej zalewy praktycznie nie ma...
ale to częste u takich pacjentów - niby w sile wieku a inwalida po części... to bywa frustrujące dla nich. czują się upokorzeni że muszą ćwiczyć jakieś banalne ćwiczenia (to samo jest z rehabilitacją ruchową) które przecież normalnie powinny być dla nich proste, dziecinnie łatwe, a czują że sprawiają im problem - czują się niepełnowartościowi... szkoda że siostra tak rzadko tego pana odwiedza 

nie ważyłaś tak czasem zanim nabrałaś kobiecych kształtów? bo ja mam zdjęcia siebie przy 52 i nie miałam w ogóle biustu i bioder:P zgrabne nogi były... ale nie jestem wstanie dojść do takiej figury, bo rozrosłam się w biodrach i dostałam piersi przy dojrzewaniu:P