2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 13:26   #841
Madziara 26
Rozeznanie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

ale fajnie macie ja to przeważnie leżę jedyne co to z psem wyjde i po bułki

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:30   #842
karolca
Zakorzenienie

Wczoraj koleżanka powiedziała, że chętnie odstąpi mi łóżeczko (z materacem) po swoim dziecku (bo miałam takie fajne, drewniane w wózkowni u mamy, ale ktoś sobie wziął ).
Mam też starą, drewnianą kołyskę (którą obecnie odnawia znajomy dla swojego wnuka).
No i pewnych kilka worków ciuszków dla dziewczynki (i trochę dla chłopca, trochę neutralnych).
Tak więc trochę pieniędzy zaoszczędzonych, będę mogła rozejrzeć się za dobrym fotelikiem do samochodu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:38   #843
mag_99
Rozeznanie

a ja jestem padnięta

zrobiłam pranie ręczne, poodkurzałam, wytarłam kurze a co najgorsze czeka mnie jeszcze szorowanie łazienki a tak tego nie lubię no ale moje 2-metrowe lustro woła już do mnie "umyj mnie, umyj mnie"

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:41   #844
Karo89
Zakorzenienie

Karolca no to fajnie dużo zaoszczędzicie.
My mamy od brata mamy zapowiedziane trochę ciuszków, na razie mało kto wie, więc się nikt nie zapowiada więcej. Póki co się cieszę z tego łóżeczka Tżtowego, mam nadzieję, że korniki go nie tknęły i będzie można wyczyścić i odmalować je

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2011-09-14 o 13:44
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:42   #845
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a ja jestem padnięta

zrobiłam pranie ręczne, poodkurzałam, wytarłam kurze a co najgorsze czeka mnie jeszcze szorowanie łazienki a tak tego nie lubię no ale moje 2-metrowe lustro woła już do mnie "umyj mnie, umyj mnie"

po moim wczorajszym sprzataniu moje krzyże płaczą

a teraz lecę obiadek robic cos ala kebab z tym że męsko na patelni z mieszanka chińską i przyprawą do kebaba smażę potem z sosikiem czosnkowym i frytkami podam

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 13:46   #846
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Karolca no to fajnie dużo zaoszczędzicie.
My mamy od brata mamy zapowiedziane trochę ciuszków, na razie mało kto wie, więc się nikt nie zapowiada. Póki co się cieszę z tego łóżeczka Tżtowego, mam nadzieję, że korniki go nie tknęły i będzie można wyczyścić i odmalować je
to prawda... nowe łóżeczko to koszt 400-700 zł, więc wydatek spory. Sam materacyk kosztuje około 200 zł w górę.
Zaoszczędzone pieniądze będę mogła wydać na pościel i osłonkę do łóżeczka.
Patrzyłam na ogłoszenia wózków. Są. Używane od 100 zł (głęboki z funkcją spacerówki, z przekładaną rączką), taki wypasiony widziałam w ogłoszeniu za cenę 250 zł. Ale to jest jeszcze czas. I tak wózek muszę przymierzyć czy zmieści się do bagażnika

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-14, 13:51   #847
Karo89
Zakorzenienie

Na allegro widziałam takie około 300-400zł z kompletem pościeli, materacem, osłonkami na szczebelki itp.

Czasem można niezłą "promocję" dorwać na wózki używane. Pamiętam jak koło Tż'ta domu był mały komis dziecięcy. To tam wózek 3w1 był za 900zł, ale nie pamiętam jakiej firmy, chyba x-landera. Zniknął dosłownie w jeden dzień a wyglądał jak nowy, zadbany

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-14, 13:54   #848
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Na allegro widziałam takie około 300-400zł z kompletem pościeli, materacem, osłonkami na szczebelki itp.

Czasem można niezłą "promocję" dorwać na wózki używane. Pamiętam jak koło Tż'ta domu był mały komis dziecięcy. To tam wózek 3w1 był za 900zł, ale nie pamiętam jakiej firmy, chyba x-landera. Zniknął dosłownie w jeden dzień a wyglądał jak nowy, zadbany
Ja nie chcę wózka, gdzie są te okropne gondolki zdejmowane, potem zakładany głeboki/sportówka.
Nie podobają mi się i są wg mnie mało praktyczne i przede wszystkim duże, niemal żaden nie mieści mi się w aucie (a kilka miałam już przetransportować). I najczęściej nie mają przekładanych rączek a budka jest tak płytka, że w ogóle nie wiem po co jest
Ale to moje zdanie na temat tych wózków

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-14, 14:01   #849
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja nie chcę wózka, gdzie są te okropne gondolki zdejmowane, potem zakładany głeboki/sportówka.
Nie podobają mi się i są wg mnie mało praktyczne i przede wszystkim duże, niemal żaden nie mieści mi się w aucie (a kilka miałam już przetransportować). I najczęściej nie mają przekładanych rączek a budka jest tak płytka, że w ogóle nie wiem po co jest
Wszystko ma swoje plusy i minusy

Stary 2011-09-14, 14:02   #850
karolca
Zakorzenienie

szukam inspiracji na obiad
zastanawiam się nad czymś, z czym można wymieszać ziemniaki (w sensie, że ze śmietaną? )

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-14, 14:06   #851
karolca
Zakorzenienie

Zrobię kurczaka po hawajsku
knorr-fix-danie-na-dzis-kurczak-po-hawajsku-40g-Full.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-14, 14:10   #852
Karo89
Zakorzenienie

Ja też szukam pomysłu na obiad, póki co brak jakichkolwiek...

Stary 2011-09-14, 14:25   #853
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
więc w sumie trzeci dzień bez wymiotów!! .
to super wiesci
mnie nadal ciagnie do wymiotow ale duzo rzadziej jednak calkiem jeszcze to cholerstwo nie odeszlo. Obawiam sie ze bedzie trwalo cala ciaze.
Cytat:
Wczoraj koleżanka powiedziała, że chętnie odstąpi mi łóżeczko (z materacem) po swoim dziecku
z lozeczkiem super sprawa
jednak materacyk polecalabym Ci kupic nowy.
Chocby nie wiadomo jak bardzo dbalo sie o niego, tojednak materac to materac. Siedlisko najgorszych "brudow"..nawet jesli wywietrzysz na duzym mrozie, nawet jesli pokrycie jest zdejmowane, to srodka materaca nie wypierzesz. Ja wiem ze fundusze sa czasem bardzo ograniczone, jednak zastanow sie, dzieciatko Twoje na materacyku spedzi wiekszosc swoich pierwszych m-cy, bedzie tam spalo, na tym bym jednak nie oszczedzala. Oczywiscie zrobisz jak uwazasz ja tylko chce dobrze doradzic
Cytat:
gondole maja wlasnie te minusy ze sa wieeeelkie ale jest tego tez plus, taki mianowicie, ze dziecko ma bardzo wygodnie i jak rosnie to sie miesci dlugo w tym wozeczku, wiesz tak szybko nie przeklada sie dziecka do spacerowki, bo to szkodzi jego kregoslupowi.
Ja tez musze kupic jakis gleboki wozek, mam dylemat jaki, bo wczesniej mialam od brata ale po dwojce dzieci juz wyhurdany i juz sie rozkladal hihi jeszcze moj Filip nim pojezdzil ale po nim wozek poszedl na smieci bo sie nie dalo
gondola byla ogromna ale Filipowi bylo bardzo wygodnie, jednak pakowanie do auta malego to duzy problem, wiem bo mamy niewielkie auto i jest problem
co do przekladanej raczki, to fajna sprawa ale trzeba patrzec zeby nie kupic wozka gdzie przednie kola sa mniejsze i tam sie przeklada raczke bo wtedy jak sie ja przelozy i przy nogach sa te mniejsze kola to wtedy nie da sie podbic wozka do gory chcac wjechac pod kraweznik.
I budka plytka to rzeczywiscie bezsens totalny, bo przy wiekszym wietrze dzidzie ostro zawiewa.
Odnosnie kol, tez z jednej strony najlepsze gumowe pompowane, najlepiej sie na takich jezdzi, zadne plastyki ani kauczuki, tylko ze trzeba miec tez m-sce w aucie wlasnie dobre s awtedy odczepiane kolka tylko duzo z tym zachodu.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:40   #854
gwiazdeczka2009
Zadomowienie

hejaaa

a ja właśnie nie miałam prawie żadnych specyficznych objawów. ani wymiotów, ani mdłości. jedynie brak okresu i ból piersi mnie zaniepokoił. a teraz zastanawiam się czy wszystko w porządku bo w sumie NIC nie czuje. jedynie senność i zmęczenie i zmiana nastrojów wczoraj prze ryczałam prawie cały dzień. każda najmniejsza sprawa była powodem do płaczu...gorzej jak dziecko i nie dało się zapanować.
a dziś byłam u innego gina i wiecie co? nawet mnie nie zbadał tylko od razu na usg wysłał.i całe szczęście już a tydzień będę mogła zobaczyć maluszka..tak się martwię czy wszystko ok
Stary 2011-09-14, 14:45   #855
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka2009 Pokaż wiadomość
hejaaa

a ja właśnie nie miałam prawie żadnych specyficznych objawów. ani wymiotów, ani mdłości. jedynie brak okresu i ból piersi mnie zaniepokoił. a teraz zastanawiam się czy wszystko w porządku bo w sumie NIC nie czuje. jedynie senność i zmęczenie i zmiana nastrojów wczoraj prze ryczałam prawie cały dzień. każda najmniejsza sprawa była powodem do płaczu...gorzej jak dziecko i nie dało się zapanować.
a dziś byłam u innego gina i wiecie co? nawet mnie nie zbadał tylko od razu na usg wysłał.i całe szczęście już a tydzień będę mogła zobaczyć maluszka..tak się martwię czy wszystko ok
spokojnie ciąża nie musi oznaczać porannych mdłości i codziennych rozmów z panem klopem - ja jak dotąd wymiotowałam tylko raz i nie wiem czy po prostu nie najadłam się wtedy za dużo, mdliło mnie też praktycznie tylko na samym początku, no i czasem jak było trochę za gorąco albo byłam głodna - ale tak do przeżycia
a senność i zmiany nastrojów i płacz to na pewno są oznaki ciąży, więc głowa do góry

łaźnia umyta - teraz pozostaje skończenie obiadku - dziś zapiekanka makaronowa z pieczarkami i serem

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 14:48   #856
gwiazdeczka2009
Zadomowienie

a i mam jeszcze pytanie....jak z tym seksem w ciąży bo ja jakoś się boję,że coś się może uszkodzić i jakoś tak nie mogę się odblokować

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
spokojnie ciąża nie musi oznaczać porannych mdłości i codziennych rozmów z panem klopem - ja jak dotąd wymiotowałam tylko raz i nie wiem czy po prostu nie najadłam się wtedy za dużo, mdliło mnie też praktycznie tylko na samym początku, no i czasem jak było trochę za gorąco albo byłam głodna - ale tak do przeżycia
a senność i zmiany nastrojów i płacz to na pewno są oznaki ciąży, więc głowa do góry

łaźnia umyta - teraz pozostaje skończenie obiadku - dziś zapiekanka makaronowa z pieczarkami i serem
dzięki Ci ja pisze pracę mgr muszę się z nią wyrobić przed urodzeniem, a najlepiej to byłoby oddać za tydzień i w październiku się bronić, ale to raczej mało realne....żeby chociaż w grudniu
Stary 2011-09-14, 14:54   #857
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka2009 Pokaż wiadomość
a i mam jeszcze pytanie....jak z tym seksem w ciąży bo ja jakoś się boję,że coś się może uszkodzić i jakoś tak nie mogę się odblokować
jezeli nie masz p/wskazan od lekarza i ciaza prawidlowo sie rozwija nic sie nie stanie podczas przytulanek tylko wiadomo nie jakis ostry seksik tylko spokojny raczej
SZYMONEK

Stary 2011-09-14, 15:07   #858
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
jezeli nie masz p/wskazan od lekarza i ciaza prawidlowo sie rozwija nic sie nie stanie podczas przytulanek tylko wiadomo nie jakis ostry seksik tylko spokojny raczej

ale mi tego brakuje masakra nie żebym była jakaś niewyżyta ale potrzeby swoje mam no ale gin zakazał więc jak mus to mus

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-09-14, 15:12   #859
gwiazdeczka2009
Zadomowienie

tak w sumie to nie trafiłam jeszcze na lekarza którego mogłabym o wszystko wypytać..dziś byłam , myślałam,ze się czegoś więcej dowiem, a on no wysłał mnie na usg, mam do niego przyjść z wynikiem..ot i tyle. i żyj człowieku wątpliwościami kolejne dwa tyg

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ale mi tego brakuje masakra nie żebym była jakaś niewyżyta ale potrzeby swoje mam no ale gin zakazał więc jak mus to mus
ja to mam teraz właśnie większą ochotę ale dopóki nie będę wiedział, czy wszystko ok to chyba zabronię Tż się zbliżać
Stary 2011-09-14, 15:56   #860
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
zakazane najlepiej smakuje
w poprzedniej ciazy mialam zakaz praktycznie przez cala ciaze a chcice mialam nieziemska
teraz za to moge sie czasem poprzytulac ale nie koniecznie mam na to ochotke, teraz jestem mniej aktywna w tym temacie
nie wiem czy to zmeczenie czy rzeczywiscie mniejsza ochotka
SZYMONEK

Stary 2011-09-14, 16:20   #861
kumkura
Rozeznanie

Na mnie ciąża działa pozytywnie jeśli chodzi o chęć na sex Więc korzystamy, ile możemy z tż Dziewczyny, przytyłyście już coś?
Stary 2011-09-14, 16:29   #862
gwiazdeczka2009
Zadomowienie

ja jakoś nieeeee. nie to żebym specjalnie ubolewała lecz małego brzuszka już się doczekać nie mogę!!!
Stary 2011-09-14, 16:42   #863
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Na mnie ciąża działa pozytywnie jeśli chodzi o chęć na sex Więc korzystamy, ile możemy z tż Dziewczyny, przytyłyście już coś?
Ja 7kg , a w 9tc miałam już 5.5 na plusie idzie tylko w brzuś i biust
Heja
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-14, 16:50   #864
gwiazdeczka2009
Zadomowienie

hej Rybka. no właśnie, dlatego ja zaczynam się zastawiać aczkolwiek nie wiem dokładnie ile ważyłam przed ciąża, bo dopiero teraz z ciekawości w wagę się zaopatrzyłam. może przez te dwa miechy coś przybyło, bo nawet piersi są większe..
Stary 2011-09-14, 16:56   #865
aalegna
Wtajemniczenie

a u mnie 14 tc i nic nie przytyłam, na początku schudłam ok 3 kg przez mdłości i niechęć do jedzenia i póki co waga stoi w miejscu, brzuch coraz większy więc nie wiem czemu waga ani drgnie
Stary 2011-09-14, 17:28   #866
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hejka

Zaraz Was ponadrabiam ale najpierw napisze co u mnie.
A wiec od wczoraj jestem na antybiotyku.(Dumox)
Niestety to co myslalam, ze jest przeziebieniem, przerodzilo sie w ostre zapalenie gardla.
Cytat:
Ja łykam Duomox przeciwbakteryjny jakiś ten antybiotyk i strasznie duży może to samo co Ty? ja dostałam ze względu na te moje nieszczęsne siuśki cos mi tam w nich wykryło badanie.
jeju dziewczyny! czy tylko doumox w ciąży jest dopuszczalnym antybiotykiem? Jak zaczynam go zażywać to za 2 dni dostaję takiej grzybicy że prawie trzeba mnie wiązać Dlatego już dawno dostaję "inne" antybiotyki. Ale teraz się boję się przeziębić, bo doumox=grzyb o co w ciąży jeszcze łatwiej
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hejka
Ja się dziś coś słabo czuję. Ciśnienie mam 102/64 i pewnie to jest przyczyna. Generalnie mdłości mnie nie oszczędzają, a najgorzej jest pod wieczór No i muszę jakiś stanik większy zakupić, bo mi cycorki wypływają z miseczek
Ja przed ciążą miałam miseczki 75D (z racji wielkości istnieją dla mnie tylko sportowe modele w innych źle się czuję) świeży zakup to 80DD, ale mam w zapasie nowy 85E (od razu skok rozmiaru 2 miseczki, bo 1 rozm to z wiekszego obwodu a drugi z rozm miseczki)
Najgorzej że biust wylewa się z mojego ukochanego z triumph łeeeeeeee

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

+4kg równy 15 tydzień
A ty kumkura? ty masz trochę starsza ciąże
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:33   #867
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
jeju dziewczyny! czy tylko doumox w ciąży jest dopuszczalnym antybiotykiem? Jak zaczynam go zażywać to za 2 dni dostaję takiej grzybicy że prawie trzeba mnie wiązać Dlatego już dawno dostaję "inne" antybiotyki. Ale teraz się boję się przeziębić, bo doumox=grzyb o co w ciąży jeszcze łatwiej
mysle ze sa inne antybiotyki dopuszczalne w ciazy (moze i lepsze) jednak ja juz nie patrzalam na dzialania uboczne, bo czulam sie tak zle, gardlo bolalo bardzo, nie moglam nic jesc, wymiotowalam i mialam goraczke 39 ze zazylam antybiotyk bez zastanawiania (po przepisaniu przez lekarza) czy bylby jeszcze inny lepszy z mniejszymi dzialaniami niepozadanymi.
W momencie kiedy czujesz ze zaraz zejdziesz nie przebierasz w antybiotykach. Mam nadzieje ze grzybica mnie nie dopadnie, nie kazdego dopada.
SZYMONEK

Stary 2011-09-14, 17:35   #868
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

Ja przed ciążą miałam miseczki 75D (z racji wielkości istnieją dla mnie tylko sportowe modele w innych źle się czuję) świeży zakup to 80DD, ale mam w zapasie nowy 85E (od razu skok rozmiaru 2 miseczki, bo 1 rozm to z wiekszego obwodu a drugi z rozm miseczki)
Najgorzej że biust wylewa się z mojego ukochanego z triumph łeeeeeeee

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

+4kg równy 15 tydzień
Ja przed ciażą nosiłam rozmiar 70 D-65E, zależnie od modelu. Teraz mam 70E, świeżo zakupiony i dobrany przy pomocy pani z centymetrem...Biuścik się powiększył, mam nadzieję że na tym poprzestanie, ale czytałam gdzieś, że możę urosnąć nawet o 3 rozmiary....makabra! A na wadze zarejestrowałam ok 2 kg na plusie, na razie nic się nie zmienia...ale brzuszek rośnie A mam pytanie dziewczynki, czy można stosować w ciaży lactovaginal? Chciałam tak profilaktycznie, ale nie jestem pewna, czy można. Czy któraś z Was stosowała?
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:55   #869
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ja przed ciażą nosiłam rozmiar 70 D-65E, zależnie od modelu. Teraz mam 70E, świeżo zakupiony i dobrany przy pomocy pani z centymetrem...Biuścik się powiększył, mam nadzieję że na tym poprzestanie, ale czytałam gdzieś, że możę urosnąć nawet o 3 rozmiary....makabra! A na wadze zarejestrowałam ok 2 kg na plusie, na razie nic się nie zmienia...ale brzuszek rośnie A mam pytanie dziewczynki, czy można stosować w ciaży lactovaginal? Chciałam tak profilaktycznie, ale nie jestem pewna, czy można. Czy któraś z Was stosowała?
Jasne że można, ja zaliczyłam grzybka w 6 tc, na dwóch ginach nie zrobiło to żadnego wrażenia, a dowiedziałam się że w ciązy to się może zdarzać częściej i bezpieczne są: lactovaginal, clotrimazolum i nystatyna (ta mi najbardziej pomaga) Od tej pory spokój
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:56   #870
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

+4kg równy 15 tydzień

Może dlatego gin przepisał mi oprócz duomoxu tez antygrzybiczne tabletki dopochwowe zapobiegawczo co drugi dzień brac kazal

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości