"Pierwsza miłość" część V - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 17:27   #841
olaaaa199111
Zakorzenienie

Dot.: "Pierwsza miłość" część V

Jaka ta Anka głupia czemu ona po pogotowie nie zadzwoni??
Stary 2011-12-07, 18:09   #842
Koan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olaaaa199111 Pokaż wiadomość
...bo jest glupia
Koan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 18:15   #843
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Też od razu tak pomyślałam. Przecież, gdyby taki zrobiła, to kto wie, może by dziecko uratowali, a nie czekała aż będą wielkie bóle.

Powiem szczerze Ci co wymyślają scenariusz, to trochę przeginają. Kompletnie nie pasował mi tekst do Roberta w stylu:"Fajna byłaby z niej laska, gdyby nie ta blizna". Robert cały czas taki dojrzały, a tu w usta włożyli mu usta tekst jakiegoś smarkacza. Dla mnie to niewiarygodne strasznie.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 18:39   #844
Ciburaszka
Rozeznanie

Hej dziewczyny , ja dzisiaj niestety z zajęcia całkowicie zapomniałam o serialiku.

Czy możecie mi napisać co się dzisiaj działo ?

Będę bardzo wdzięczna , ponieważ wczorajsza zapowiedź była dość interesująca.
Stary 2011-12-07, 18:50   #845
TheDocha
Dossisława I

Mi też się nie podobło to co powiedział Robert o Olce i jej bliźnie. Ten serial zaczyna być coraz bardziej nudny, a bohaterowie zaczynają się zachowywać inaczej niż do tej pory. Szkoda mi Anki, ale sama jest sobie w sumie winna, bo to prawdopodobnie wszystko przez te podejrzane tabletki, chociaż rozumię, zę kobieta w takiej sytuacji jest zdolna do wszystkiego, żeby tylko mieć dziecko.

Bernika nadal prowadzi Galileo z Pawłem Orleańskim, a oprócz tego można było ją zobaczyć w serialu " Kopciuszek" w TVP2, gdzie grała główną bohaterkę. http://www.youtube.com/watch?v=SsO4dpIWwqI
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 18:56   #846
Ciburaszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Mi też się nie podobło to co powiedział Robert o Olce i jej bliźnie. Ten serial zaczyna być coraz bardziej nudny, a bohaterowie zaczynają się zachowywać inaczej niż do tej pory. Szkoda mi Anki, ale sama jest sobie w sumie winna, bo to prawdopodobnie wszystko przez te podejrzane tabletki, chociaż rozumię, zę kobieta w takiej sytuacji jest zdolna do wszystkiego, żeby tylko mieć dziecko.

Bernika nadal prowadzi Galileo z Pawłem Orleańskim, a oprócz tego można było ją zobaczyć w serialu " Kopciuszek" w TVP2, gdzie grała główną bohaterkę. http://www.youtube.com/watch?v=SsO4dpIWwqI
Widzę ,że coraz więcej osób zaczyna zauważać negatywne zmiany w PM.

A co do "Kopciuszka" to własnie po raz pierwszy tam zobaczyłam Berenikę i bardzo mi się "spodobała". Potem jak zobaczyłam ją w PM to od razu skojarzyłam z tym serialem.
Stary 2011-12-07, 19:30   #847
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ciburaszka Pokaż wiadomość
Widzę ,że coraz więcej osób zaczyna zauważać negatywne zmiany w PM.
Też to widzę. Dawniej ten serial służył mi jako rozrywka, co prawda nie na wysokim poziomie, tak dla odmóżdżenia. Teraz mnie irytuje coraz bardziej.

Z Robertem przesadzili, taki fajny do tej pory facet, pomocny a tu taki tekst. Ale pasowałby do Oli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 20:35   #848
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Też to widzę. Dawniej ten serial służył mi jako rozrywka, co prawda nie na wysokim poziomie, tak dla odmóżdżenia. Teraz mnie irytuje coraz bardziej.

Z Robertem przesadzili, taki fajny do tej pory facet, pomocny a tu taki tekst. Ale pasowałby do Oli
Moze to właśnie początek czegos mięszy nimi też pomyślałam ze by do niej pasował.

Ale z tym tekstem też przesadzili.... kompletnie to do niego nie pasuje...
redroses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 20:49   #849
michaalinaa
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Koan Pokaż wiadomość
...bo jest glupia
również to samo pomyślałam

ja uważam, że jeśli Majka i Paweł do siebie wrócą to już w ogóle będzie tandeta

michaalinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 20:57   #850
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Mam takie same odczucia...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 21:14   #851
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość

Pamiętam, że kiedyś obejrzałam kilka odcinków tego "Kopciuszka", ale Bereniki nie zapamiętałam. Pewnie dlatego, że to dawno i niewiele obejrzałam.

W "Galileo" widziałam tylko Orleańskiego, ale ja w sumie często nie oglądam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 21:24   #852
Koan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez michaalinaa Pokaż wiadomość

wszytskie znaki na niebie i ziemi pokazuja, ze P i M sie zejda
W koncu po cos Anka poronila, Maryska nie chce zostac zona Hubcia, a Pawel intensywnie mysli o Marysce i Julce...

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny , ja dzisiaj niestety z zajęcia całkowicie zapomniałam o serialiku.

Czy możecie mi napisać co się dzisiaj działo ?

Będę bardzo wdzięczna , ponieważ wczorajsza zapowiedź była dość interesująca.
oficjalne streszczenie

"Matka Krystiana odwiedza go w szpitalu, co wprawia chłopca w świetny nastrój. Wkrótce kobieta zdobywa się na szczerą rozmowę z Olą. W Barbarianie Robert obraża Olę. Zdenerwowany tymi uwagami Mikołaj rzuca się na niego z pięściami. Sąd orzeka, że Berenika i Artur przestali być małżeństwem. Dziewczyna nie rości sobie żadnych praw do majątku męża, zgadza się jedynie na rekompensatę za mieszkanie, które sprzedała, by ratować jego biznes. Marysia i Paweł przypadkowo spotykają się na mieście i idą razem na kawę. Tymczasem Anna ma silne skurcze brzucha. Nie może się dodzwonić do narzeczonego, co jeszcze bardziej pogarsza jej stan. Paweł kontaktuje się z nią dopiero, gdy dziewczyna jest już w szpitalu. Marek nie ma jednak dla niego dobrych wiadomości."

dopisek: Robert powiedzial o Olce, ze bylaby z niej niezla laska gdyby nie ta blizna na policzku, a Anka jak wiemy poronila...

Edytowane przez Koan
Czas edycji: 2011-12-07 o 21:21 Powód: dopisek
Koan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 08:14   #853
michaalinaa
Raczkowanie

Cytat:
W koncu po cos Anka poronila, Maryska nie chce zostac zona Hubcia, a Pawel intensywnie mysli o Marysce i Julce...
też bym nie chciała zostać żoną jakby facet był taki upierdliwy

michaalinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 10:31   #854
Ciburaszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez michaalinaa Pokaż wiadomość

Beznadzieja !
Cytat:

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

oficjalne streszczenie

"Matka Krystiana odwiedza go w szpitalu, co wprawia chłopca w świetny nastrój. Wkrótce kobieta zdobywa się na szczerą rozmowę z Olą. W Barbarianie Robert obraża Olę. Zdenerwowany tymi uwagami Mikołaj rzuca się na niego z pięściami. Sąd orzeka, że Berenika i Artur przestali być małżeństwem. Dziewczyna nie rości sobie żadnych praw do majątku męża, zgadza się jedynie na rekompensatę za mieszkanie, które sprzedała, by ratować jego biznes. Marysia i Paweł przypadkowo spotykają się na mieście i idą razem na kawę. Tymczasem Anna ma silne skurcze brzucha. Nie może się dodzwonić do narzeczonego, co jeszcze bardziej pogarsza jej stan. Paweł kontaktuje się z nią dopiero, gdy dziewczyna jest już w szpitalu. Marek nie ma jednak dla niego dobrych wiadomości."

dopisek: Robert powiedzial o Olce, ze bylaby z niej niezla laska gdyby nie ta blizna na policzku, a Anka jak wiemy poronila...
Beznadzieja na maksa! Jak to jest, kiedy Ola tylko raz pojechała do matki tego Krystiana na wieś, ona przechodzi jakiś cud i jedzie do niego ! Ogólnie zdenerwowała mnie ta sytuacja ,że Ola tam pojechała , Mariusz miał racje ,że nie powinna wciskać nosa w nie swoje sprawy! Że jest tylko wolontariuszką! Ale oczywiście udało jej się od razu !

Poza tym Paweł przypadkowo spotyka Marysię i idą na kawe! Z tym to już przesadzili.....
Widzę ,że na szybko chcą wyjaśniać pewne wątki , typu odejście , śmierć, rozwód w 2 odcinki itp.

I oczywiście dziękuje za streszczeni
Stary 2011-12-08, 11:35   #855
thealee
Zakorzenienie

Cytat:
Beznadzieja !

Beznadzieja na maksa! Jak to jest, kiedy Ola tylko raz pojechała do matki tego Krystiana na wieś, ona przechodzi jakiś cud i jedzie do niego ! Ogólnie zdenerwowała mnie ta sytuacja ,że Ola tam pojechała , Mariusz miał racje ,że nie powinna wciskać nosa w nie swoje sprawy! Że jest tylko wolontariuszką! Ale oczywiście udało jej się od razu !

Poza tym Paweł przypadkowo spotyka Marysię i idą na kawe! Z tym to już przesadzili.....
Widzę ,że na szybko chcą wyjaśniać pewne wątki , typu odejście , śmierć, rozwód w 2 odcinki itp.

I oczywiście dziękuje za streszczeni
Czyli ogólnie rzecz biorąc nic ciekawego wczoraj nie straciłam, nic nowego w sumie
Same kryzysy, porażki i inne problemy. PM schodzi na psy po prostu...

thealee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 11:57   #856
Rozzz
Zakorzenienie

Tekst Roberta o Oli nie był na miejscu, ale prawdą jest, że przeciez miał prawo takie coś powiedziec. To że jest dla wszystkich pomocny i skoczył by w ogień za Kingą nie znaczy, że nie może zobaczyc u kogoś jakiś wad o których mógłby komuś powiedziec. No ale fakt, nie wiedział przeciez przez co przeszła, sama nie zrobiła sobie tej blizny
Mówicie, że nudą wieje, ale ja już wole niby tą taką nudę niż jakieś na wyrost zrobione wątki takie jak kiedys były jakiś porwany Artur, Majka w burdelu itp

Moze mam zwidy, ale wydaje mi się że to Mikser... http://www.plotek.pl/plotek/51,11148...0813.html?i=13

Edytowane przez Rozzz
Czas edycji: 2011-12-08 o 13:15
Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 13:15   #857
5b5d99de58a13445bbbddfb9cef436b5e5bc9934_64ac8d7278bfa
Konto usunięte

...w wypadku samochodowym zginie na miejscu matka Mirka, a Patryk w szpitalu...
5b5d99de58a13445bbbddfb9cef436b5e5bc9934_64ac8d7278bfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 13:40   #858
FioletowyAnanas
Zakorzenienie

Możecie mi powiedzieć czy ta Berenika dostała połowę majątku czy nie? bo kurcze akurat wtedy musiałam iść robić kolację dla swojego kochanego tżta ;d

FioletowyAnanas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 14:14   #859
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FioletowyAnanas Pokaż wiadomość
Możecie mi powiedzieć czy ta Berenika dostała połowę majątku czy nie? bo kurcze akurat wtedy musiałam iść robić kolację dla swojego kochanego tżta ;d
Berenika nie chciała żadnych pieniędzy, ale ostatecznie zgodziła się otrzymać rekompensatę za to, że kiedyś sprzedała swoje mieszkanie by mieć kasę dla Artura.

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 16:15   #860
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozzz Pokaż wiadomość
Tekst Roberta o Oli nie był na miejscu, ale prawdą jest, że przeciez miał prawo takie coś powiedziec. To że jest dla wszystkich pomocny i skoczył by w ogień za Kingą nie znaczy, że nie może zobaczyc u kogoś jakiś wad o których mógłby komuś powiedziec. No ale fakt, nie wiedział przeciez przez co przeszła, sama nie zrobiła sobie tej blizny
Mówicie, że nudą wieje, ale ja już wole niby tą taką nudę niż jakieś na wyrost zrobione wątki takie jak kiedys były jakiś porwany Artur, Majka w burdelu itp

Moze mam zwidy, ale wydaje mi się że to Mikser... http://www.plotek.pl/plotek/51,11148...0813.html?i=13
Nie no jasne, ale tekst o jakiejś dziewczynie 'laska', to mi raczej pasuje do młodego szczyla, a nie do dojrzałego faceta. Po prostu mi to zachowanie do Roberta nie pasuje. I to raczej był brak taktu, nie wie co dziewczyna przeszła to prawda, ale to chyba normalne, że skoro ma bliznę, to może coś poważnego i nie powinien takich tekstów mówić. Tu ktoś kto wymysłał ten tekst mnie załamał.

troche podobny , ale to raczej nie Mikser

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-12-08 o 16:17
Stary 2011-12-08, 17:07   #861
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Nie no jasne, ale tekst o jakiejś dziewczynie 'laska', to mi raczej pasuje do młodego szczyla, a nie do dojrzałego faceta. Po prostu mi to zachowanie do Roberta nie pasuje. I to raczej był brak taktu, nie wie co dziewczyna przeszła to prawda, ale to chyba normalne, że skoro ma bliznę, to może coś poważnego i nie powinien takich tekstów mówić. Tu ktoś kto wymysłał ten tekst mnie załamał.

troche podobny , ale to raczej nie Mikser

Raczej nie Mikser.
Stary 2011-12-08, 17:21   #862
Ciburaszka
Rozeznanie

Dziwne ,że ten Bartek-lekarz wychodzi z pracy kiedy chce, gdzie chce , na ile chce, jak nie ma ochoty to nie pracuje i nie ma za to konsekwencji

Pozatym po co Majka zadwoniła do Pawła?? Wielka przyjaciółka Anki .... jaka pomocna .
Stary 2011-12-08, 17:25   #863
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne ,że ten Bartek-lekarz wychodzi z pracy kiedy chce, gdzie chce , na ile chce, jak nie ma ochoty to nie pracuje i nie ma za to konsekwencji

Pozatym po co Majka zadwoniła do Pawła?? Wielka przyjaciółka Anki .... jaka pomocna .
Myślę, że przypomniało jej się jak czuła się kiedy to ona straciła dziecko i chciała pomóc. Traumatyczne przeżycie, myślę ze w takiej sytuacji pomogłoby się nawet wrogowi, bynajmniej ja... gdyby ktoś przeżył coś takiego chciałabym pomóc szczerze i z całego serca
Stary 2011-12-08, 17:34   #864
Ciburaszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez redroses Pokaż wiadomość
Myślę, że przypomniało jej się jak czuła się kiedy to ona straciła dziecko i chciała pomóc. Traumatyczne przeżycie, myślę ze w takiej sytuacji pomogłoby się nawet wrogowi, bynajmniej ja... gdyby ktoś przeżył coś takiego chciałabym pomóc szczerze i z całego serca
Racja , zdaję sobie z tego sprawę, ale w ich przypadki to jak ona chciała pomóc????
Tym bardziej ,że sama przekonała się jak to jest stracić dziecko i co się w tedy czuje. Wiedziała na pewno ,że Ania jest załamana i wiedziała też też ,że pewnie nie chciałaby nic słyszeć o Majce, to jak chciała pomóc????
Stary 2011-12-08, 17:42   #865
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Racja , zdaję sobie z tego sprawę, ale w ich przypadki to jak ona chciała pomóc????
Tym bardziej ,że sama przekonała się jak to jest stracić dziecko i co się w tedy czuje. Wiedziała na pewno ,że Ania jest załamana i wiedziała też też ,że pewnie nie chciałaby nic słyszeć o Majce, to jak chciała pomóc????
Myślę ze mogłaby rozmawiać z Pawłem, powiedzieć jak się zachowywać w stosunku do Anki, jak się wobec niej obchodzić Takie zwykłe rady i Paweł też wtedy poczułby się pewniej i wiedziałby że ma wsparcie. Tak myślę.

Stary 2011-12-08, 17:47   #866
No air
Zakorzenienie

Czemu ta Julka śpi ciągle w wózku?

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 17:55   #867
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
a to Majka straciła dziecko ?
czyje było ?

ta Anka głupia , nie zadziwiła po pogotowie i wielkie pretensje , ze Paweł nie odbierał , jak jej miał pomoc przez telefon

w ogóle Włodarczyk marnie gra rozpacz , kiepska aktorka z niej .

a aktor grający Pawła wyrobił się, kiedyś był taki słodko pierdzący i z majka tworzyli parę tak przesłodzona , że się rzygać chciało a teraz niezłe ciacho styl tez ma fajny

niech się w końcu zejdą z Majka a Anka won

A Majka z czego żyje ?jest na utrzymaniu Hubercika? , ta to się potrafi ustawić.....

Edytowane przez 201607291951
Czas edycji: 2011-12-08 o 17:57
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 17:58   #868
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
czyje było ?

ta Anka głupia , nie zadziwiła po pogotowie i wielkie pretensje , ze Paweł nie odbierał , jak jej miał pomoc przez telefon

a aktor grający Pawła wyrobił się, kiedyś był taki słodko pierdzący i z majka tworzyli parę tak przesłodzona , że się rzygać chciało a teraz niezłe ciacho styl tez ma fajny

A Majka z czego żyje ?jest na utrzymaniu Hubercika? , ta to się potrafi ustawić.....
Zgadzam się ze wszystkim

Nie cierpię Anki, jest brzydka, głupia i wredna

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 18:03   #869
Ciburaszka
Rozeznanie

Cytat:
Myślę ze mogłaby rozmawiać z Pawłem, powiedzieć jak się zachowywać w stosunku do Anki, jak się wobec niej obchodzić Takie zwykłe rady i Paweł też wtedy poczułby się pewniej i wiedziałby że ma wsparcie. Tak myślę.

Racja ale to mogła się bezpośrednio zwrócić do Anki , jeśli już tak bardzo chciała jej pomóc. Przecież to ona straciła dziecko a nie Paweł. Przeciez łatwo się domyslić ,że Anka by nie chciała tej pomocy.Więc bardziej by zaszkodziła jak pomogła. Więc co to za pomoc?
Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
czyje było ?

Racja , też mi się podoba Pawła styl.

A co do utrzymania , to u niej zawsze to jest dziwne... tak samo jak z powrotem do Polski.

Edytowane przez Ciburaszka
Czas edycji: 2011-12-08 o 18:07
Ciburaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 18:09   #870
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Przecież to ona straciła dziecko a nie Paweł. Przeciez łatwo się domyslić ,że Anka by nie chciała tej pomocy.
Paweł tez stracił dziecko również ma prawo czuć żal po stracie , zwłaszcza , że bardzo cieszył się z tej ciąży .
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości